OVO Wrocław z pozwoleniem na użytkowanie

2016.04.28

Wielofunkcyjny kompleks OVO Wrocław zaprojektowany przez pracownię GSArch przeszedł pozytywnie wszystkie odbiory i uzyskał pozwolenie na użytkowanie. Budowa zakończyła się zgodnie z planem. Jednocześnie trwają też ostatnie prace przy urządzaniu wnętrz hotelu DoubleTree by Hilton Wrocław.

Z zewnątrz wyglądał na gotowy już od kilku miesięcy, od czasu zakończenia montażu Corianu na elewacji. Niemniej we wnętrzach wciąż trwały intensywne prace wykończeniowe, w których uczestniczyło nawet 650 osób. Wielofunkcyjny kompleks uzyskał pozytywne opinie straży pożarnej, sanepidu, a następnie inspekcji nadzoru budowlanego. Obecnie OVO Wrocław posiada pozwolenie na użytkowanie i oficjalnie nie jest już placem budowy.

To dla nas najważniejszy etap realizacji OVO Wrocław. Inwestycja jest gotowa, a wizjonerski projekt stał się rzeczywistością. W drugiej połowie maja zaczniemy przekazywać naszym mieszkańcom klucze do apartamentów i penthouse'ów


- mówi Shuckie Ovadiah, jeden z inwestorów i CEO OVO Wrocław.

Ostatnie prace trwają także na pierwszym i drugim piętrze. Znajdują się tam pokoje hotelu DoubleTree by Hilton Wrocław. Są niemal gotowe do użytku, wyposażone w meble fornirowane, a w większości również w meble miękkie, czyli łóżka i fotele. Na piętrze trzecim znajdują się powierzchnie biurowe. Oferowane są na sprzedaż lub wynajem, a OVO Wrocław na życzenie zajmie się wykończeniem. Firmy będą miały m.in. 24-godzinny dostęp, wejście przez osobną klatkę schodową, prestiżowe lobby i dostęp do wszystkich usług OVO.

Trwa także komercjalizacja lokali handlowo-usługowych na parterze. Inwestor prowadzi rozmowy z potencjalnymi najemcami z segmentu gastronomii, jubilerstwa, a także mody z półki premium. OVO Wrocław jest gotowy z zewnątrz. Elewację w całości pokrywa biały Corian. Wokół budynku powstały chodniki z donicami z zielenią, wjazdy do garażów, zatoczka przy hotelu oraz wejścia dla mieszkańców i gości. Zazieleniło się także patio. Pojawiła się tu trawa, drzewa i drobne nasadzenia. Po ścianie oddzielającej kompleks od gmachu Pocztu Głównej zaczął wspinać się bluszcz - obecnie znajduje się na wysokości dwóch metrów, docelowo ma pokryć całą ścianę. Istotną częścią patio będzie restauracja hotelu DoubleTree by Hilton Wrocław.

Źródło: Urbanity.pl

Komentarze

Brak wpisów.

Napisz komentarz

Komentujesz jako gość.