Szykuje się otwarcie największego food hall w Warszawie. Rusza Food Town w Fabryce Norblina


2021.10.15
Autor: Urbanity.pl
Trwa odliczanie do otwarcia największego food hall w Warszawie, które mieściło się będzie w nowo otwartym kompleksie Fabryka Norblina w centrum miasta.

Food Town w Fabryce Norblina będzie wyjątkową przestrzenią gastronomiczną w pięciu zabytkowych halach fabrycznych o łącznej powierzchni 3 200 mkw. Po otwarciu będzie to największe tego typu miejsce w Warszawie.

Już w piątek, 22 października otworzy się największy food hall w stolicy. Odwiedzający będą mieli do wyboru 23 różnorodne koncepty gastronomiczne i cztery oryginalne bary stworzone przez wielokrotnego laureata prestiżowych konkursów barmańskich - Tomasza Małka. Całość zostanie uzupełniona o bogatą ofertę rozrywkową.

W jednej z czterech zabytkowych hal organizowane będą wydarzenia kulturalne i koncerty. W pozostałych znajdą się tematyczne kuchnie - azjatycka, śniadaniowo-lunchowa, industrialna czy centralna.

W Fabryce Norblina, w Food Town otwarte zostaną kawiarnie, restauracje śniadaniowe, bardzo szeroka oferta obiadowa obejmująca różne kuchnie europejskie, bliskowschodnie, azjatyckie, tex-mex i amerykańską oraz niestandardowe koncepty vege/vegan i inne. Pojawią się po raz pierwszy w Polsce m.in. Yaffo (kuchnia bliskowschodnia, w szczególności regionu Tel Avivu), Super Slice (pizza w stylu nowojorskim), Crêpes Store (naleśniki bretońskie z sezonowymi dodatkami), Bukhara (uzbecki street food), Les Frites, Casa Buena, Gnocchi czy Yaday Goflafle (wytrawne gofry bąbelkowe). Oprócz tego, funkcjonować będą Buena Vista Social Food (kuchnia karaibska oraz hawajskie poke bowl), Pho Kwadrat, Umamitu, pierwsze w Warszawie Papuvege, sandwiche od Smoke Philly Cheese Steak, znany z Nocnego Marketu koncept kolaboracyjny Soul Food i slodkowasna.pl – Fat Daddy Banh Mi Joint, Sando Rice Express (japońskie kanapki ryżowe onigirazu), Picknick (koncept oferujący zdrowe przekąski na ciepło i zimno), My Thai, Dim Sum Ramen, indyjskie Curry Leaves, American Food Truck in the House oraz Noodle House.

Food Town to także cztery różne bary, w których pracował będzie pięćdziesięcioosobowy zespół barmański.

Food Town w Fabryce Norblina czynny będzie 7 dni w tygodniu w godzinach od 8:00 od poniedziałku do piątku, a w weekendy od 9:00 do późnego wieczora - 22:00 od poniedziałku do czwartku i 23:00
w niedzielę, oraz do 1:00 w nocy w piątki i 2:00 w soboty.

Projekt wnętrz strefy gastronomicznej przygotowała pracownia Bernatek Architekci.

Komentarze

Brak wpisów.

Napisz komentarz

Komentujesz jako gość.