i znowu zmiana, zmiana a nic konkretnego. proponuję wniosek o podwyższkę czynszu dla mieszkań wynajmowanych. może wreście właściciele tych mieszkań włączyło by się do ogółu.
Haha
Gość
2018-10-18 16:58:30
I ma to być zgodne z jakimi przepisami?
@ śmieszne
Gość
2018-10-19 05:18:28
haha - ubawiłem się czytając komentarze - chyba nie jesteś w ogóle z osiedla, bo na zebrania etapu 2 przychodziła również garstka.
true
Gość
2018-10-19 07:14:40
prawda jest taka, że 5 pieniaczy nie odpowiada zarządca bo tak, a reszta normalnie mieszka i się nie wypowiada na jakis forach dla mieszkańców, lol, co to za roznica czy kase wezmie firma x czy y, zyjcie i dajcie zyc innym
@ true
Gość
2018-10-19 08:06:21
i przez to nie czytają i się nie angażują we wspólnotę, a później wszystkie uchwały przechodzą "za"
mieszkaniec
Gość
2018-10-19 11:19:06
Tak pierdzielą o zmianie zarządcy żeby ruszyć cztery litery a nikogo z lista do podpisu nie widziałem. Zreszta i tak bym jej nie podpisal
czyli
Gość
2018-10-19 12:17:57
czyli zwolennik/zwolenniczka obecnego zarządcy i bałagany na osiedlu? :) Osobiście sam być się organizacją formalizmów zajął, ale brakuje mi czasu, a chętnych do pomocy (niestety) nie widać. Ale spokojnie - w marcu 2019 r. zarządca podsunie kolejne uchwały podnoszące jego wynagrodzenie i co? Pewnie zostanie przegłosowana, a tych co głosowali "za" wówczas poproszę o dopłacanie mi do czynszu, bo ja się na podwyżki nie godzę - jak chcą więcej to niech R. wykaże się większą skutecznością i dbałością o nasze interesu.
mieszkaniec
Gość
2018-10-19 15:56:18
To znaczy o co?
Etap 2
Gość
2018-10-19 18:31:10
Wiem bo byłem na zebraniach. Do dziś uchwaly podpisało 10% ludzi. Reszta ma w dupie a zarządca nie robi nic by te uchwały w końcu były podpisane. Za lub przeciw ale podpisane. Wysyła tylko jakiś ludzi co stoją i podlewaja trawnik albo targaja pod górę kosiarke hah.
Leo
Gość
2018-10-19 20:35:51
Ja bym zaczął od zmiany trójki naszych "przedstawicieli"
@ Leo
Gość
2018-10-20 05:06:53
ale trójka nic nie może, nie mają żadnych praw wynikających z ustawy o własności lokali. Z całym szacunkiem do nich, ale są bo są. Mogą mówić, że coś im się nie podoba, ale zarządca i tak zrobi co będzie chciał. Zresztą zawsze możesz zgłosić w marcu chęć dołączenia do tego gremium.
mieszkaniec
Gość
2018-10-20 18:52:46
Nie trzeba mówić o zmianie trójki ale o tym żeby określić im obowiązki.
mieszkaniec
Gość
2018-10-21 06:25:16
Ja bym poszedł ale nie mam czasu poza tym nie ma kto mi kartek nieść bla bla bla. Będzie inny zarzadca będziecie dalej stękać. Logiczne jest ze z upływem lat czynsz może podskoczyć bo w związku starzenia sie budynku zarzadca chce zabezpieczyć fundusze ne remonty a później i tak pokazuje wydatki w rozliczeniu
@ mieszkaniec
Gość
2018-10-22 05:16:11
widać jak czytasz uchwały. Na razie to z funduszu remontowego największym wydatkiem to jest plan przeksięgowania kasy na poczet niedoboru (deficytu), więc o jakim zabezpieczeniu środków na remonty piszesz. Kolejne "inwestycje" to mega drogie czyszczenie elewacji i wykonanie podjazdów pod wózki (nie będę komentował jak prostą robotę ta ekipa skopała i jak dużo czasu im to zajęło).
Ja
Gość
2018-10-24 06:12:40
Komu tak bardzo przeszkadzają samochody zaparkowane na nie wyznaczonych miejscach.nie przeszkadza Wam hałas budowy walenie piszczenie itp.. te wielkie ciężarowki też Wam nie przeszkadzają.? Jesteśmy młodzi i jesteśmy sąsiadami a takie cyrki.... na tym miejskim parkingu na dole nie ma już za wiele miejsca. Bądźcie bardziej wyrozumiali i tolerancyjni a nie taki każdy ważny... chore....
Do ja
Gość
2018-10-24 17:00:26
Popieram. Przeszkadzają tym którzy posiadają miejsca parkingowe w garazowcu i na zewnątrz. Robią porządek z nami i ze strażą miejską. To się nazywa donosicielstwo. Znak D40 jest jak 50ka na mieście lub zielona strzałka, każdy wie nikt nie stosuje.
Leo
Gość
2018-10-24 21:11:05
I włąsnie dlatego powinieneś mieć zakaz wjazdu do takiej strefy, jeśli nie potrafisz zastosować się do poniższej reguły: "W strefie tej, pieszy korzysta z całej szerokości drogi i ma pierwszeństwo przed pojazdem"
Mieszkaniec od lat
Gość
2018-10-25 05:18:18
zgadzam się z Leo! Dodam jeszcze, że jak na początku oddawania inwestycji było sporo miejsc parkingowych na sprzedaż to ludzie nie kupowali, a teraz Ci co mieszkają od początku właśnie to podnoszą larum. Powiem tak, mi osobiście jakoś nie wadzą jeszcze te pojazdy parkujące na górce, ale do zimy - jak będzie śnieg i ślisko to oświadczam, że będą dzwonił na SM i proszę mnie nie wyzywać od konfidentów bo wystąpię o IP i o odszkodowanie (forum nie jest anonimowe). Obecnie mnie najbardziej irytują ci co parkują na górze na zakręcie bo zasłaniają widok, czy z naprzeciwka nic nie jedzie.
sasiad
Gość
2018-10-25 06:48:59
Skończy sie biwakowanie pod blokiem
abc
Gość
2018-10-25 07:44:34
i biwakowanie skuterka na samowolnym parkingu!
Mieszkaniec
Gość
2018-10-25 10:21:02
A powiedzcie drodzy sąsiedzi kiedy w budynkach włączą ogrzewanie. Bo chłodno już a kaloryfery zimne?
Mieszkaniec od lat
Gość
2018-10-25 11:36:33
ogrzewania powinno działać - ostatnio nie grzało jedynie wczoraj i przedwczoraj tj. 23/24.10 kiedy SEC modernizował sieć i nie było ciepłej wody. To automat w węźle ciepłowniczym w blokach etapu I reguluje stopień ciepła w zależności od temperatury na zewnątrz. Dziś jest zimno, więc bez problemu działa. Sprawdź może przy okazji wymiany licznika ogrzewania (korytarz) majster nie odkręcił z powrotem zaworu? Albo sprawdź czy grzeje grzejnik na klatce schodowej.
Mieszkaniec od lat
Gość
2018-10-25 11:36:36
ogrzewania powinno działać - ostatnio nie grzało jedynie wczoraj i przedwczoraj tj. 23/24.10 kiedy SEC modernizował sieć i nie było ciepłej wody. To automat w węźle ciepłowniczym w blokach etapu I reguluje stopień ciepła w zależności od temperatury na zewnątrz. Dziś jest zimno, więc bez problemu działa. Sprawdź może przy okazji wymiany licznika ogrzewania (korytarz) majster nie odkręcił z powrotem zaworu? Albo sprawdź czy grzeje grzejnik na klatce schodowej.
Mieszkaniec
Gość
2018-10-25 12:29:03
Przepraszam Was wszedłem na portal I etapu problem z ogrzewaniem jest w klockach Panoramiczna 10/11 etc. u nas z jakiegoś powodu kaloryfery wciąż zimne.
mieszkaniec
Gość
2018-10-25 13:37:44
Tak mówiąc o parkowaniu na górce zaznaczę z własnej obserwacji ze parkują osoby z wieżowca i to przeważnie fachowcy dla nich coś wykonujący. Zresztą przykład był i prawie nikt temu nie był przeciwny latem jak jednorazowo stało po pięć betoniarek i to cały czas pracujących. Czy konieczność udostępnienia przejazdu jest zgodą na parking betoniarek? Budowa może opracować harmonogram przejazdu i tylko przejazdu a nie parkowania. Jeżeli mogą stać bo to betoniarki to niech stoją na Krasińskiego. To nie konie takiego działania.
Sąsiad
Gość
2018-10-26 05:26:43
przypominam, że zgodnie z wpisem do księgi wieczystej, mieszkańcy wieżowców (i dalszych etapów), oraz ronson i jego generalny wykonawca, mają prawo tylko przejazdu i przechodu - bez prawa parkowania. Ja osobiście nie mam już siły zwracać uwagę ani robotnikom (olewka, ale bez pyskówki), a nasz "przedstawiciel" czyli wiadomo kto, dba tylko o swoje podwórko. Jeżeli więcej osób: a) zacznie żądać od Retry aby wymusiła na Mostostalu dbanie o porządek i bezpieczeństwa (betoniary często wpadają z prędkością 40 km/h); b) zacznie dzwonić do SM na stojące na włączonym silniku pod oknami betoniary, to wówczas będzie napewno lepiej. Guzik mnie obchodzi, że betoniary nie mają miejsca na placu budowy - jak były akcje z laniem betonu przy etapie II to potrafili stać w tej ślepej uliczce pod biedronką i oczekiwać na swoją kolej.
Panoramik
Gość
2018-10-28 09:52:38
Dla mnie sprawa z parkowaniem jest oczywista. Nie wykupiłem miejsca to nie parkuje. Nie było mieszkania z gwarantowanym parkingiem, to trzeba było szukać lokalu gdzieś indziej, a nie teraz płakać, że nie ma się gdzie parkować. Wszystkich kierowców obwiązują te same przepisy ruchu drogowego. Na osiedlu mamy "Strefę zamieszkania" i zgodnie z taryfikatorem mandatów, straż miejska lub policja ma prawo dać mandat 100PLN i 1 pkt karny z tytułu: "Naruszenie zakazu postoju w strefie zamieszkania w miejscach innych niż wyznaczone". Skoro ktoś świadomie łamie prawo to niech się przyzwyczaja do płacenia mandatów. Wielu właścicielom, którzy wykupili miejsca postojowe nie podoba się takie parkowanie innych na dziko i na pewno telefony na straż miejską będą o wiele częstsze niż teraz.
Pa
Gość
2018-10-28 14:43:05
Ludzie, to jest jakieś Forum Oszołomów. Nareszcie ktoś gada po ludzku. 500+ Tobie Panoramik za post! I jeszcze w uzupełnieniu... Przypominam mieszkańcom, że wjazd na drogę pożarową Panoramika3 (od budowy do placu zabaw) jest płatny. Nie warto ignorować znaku zakazu, odholowanie na koszt właściciela!
Sprawiedliwy Panoramik
Gość
2018-10-29 17:27:33
A czy znak dotyczy skuterka, mini morrisa i citroena koło hydrantu?
Mieszkaniec
Gość
2018-10-30 06:16:24
Tak - tym bardziej, że parking to samowola wiadomo kogo, poczekamy do zebrania...
mieszkaniec
Gość
proponuję wniosek o podwyższkę czynszu dla mieszkań wynajmowanych. może wreście właściciele tych mieszkań włączyło by się do ogółu.
Haha
Gość
@ śmieszne
Gość
true
Gość
@ true
Gość
mieszkaniec
Gość
czyli
Gość
mieszkaniec
Gość
Etap 2
Gość
Leo
Gość
@ Leo
Gość
mieszkaniec
Gość
mieszkaniec
Gość
@ mieszkaniec
Gość
Ja
Gość
Do ja
Gość
Leo
Gość
Mieszkaniec od lat
Gość
sasiad
Gość
abc
Gość
Mieszkaniec
Gość
Mieszkaniec od lat
Gość
Mieszkaniec od lat
Gość
Mieszkaniec
Gość
mieszkaniec
Gość
Sąsiad
Gość
Panoramik
Gość
Pa
Gość
I jeszcze w uzupełnieniu...
Przypominam mieszkańcom, że wjazd na drogę pożarową Panoramika3 (od budowy do placu zabaw) jest płatny. Nie warto ignorować znaku zakazu, odholowanie na koszt właściciela!
Sprawiedliwy Panoramik
Gość
Mieszkaniec
Gość