Forum opinii Panoramika I

• mieszkaniec
    Gość
    2018-10-18 15:18:33
    i znowu zmiana, zmiana a nic konkretnego.
    proponuję wniosek o podwyższkę czynszu dla mieszkań wynajmowanych. może wreście właściciele tych mieszkań włączyło by się do ogółu.

• Haha
    Gość
    2018-10-18 16:58:30
    I ma to być zgodne z jakimi przepisami?

• @ śmieszne
    Gość
    2018-10-19 05:18:28
    haha - ubawiłem się czytając komentarze - chyba nie jesteś w ogóle z osiedla, bo na zebrania etapu 2 przychodziła również garstka.

• true
    Gość
    2018-10-19 07:14:40
    prawda jest taka, że 5 pieniaczy nie odpowiada zarządca bo tak, a reszta normalnie mieszka i się nie wypowiada na jakis forach dla mieszkańców, lol, co to za roznica czy kase wezmie firma x czy y, zyjcie i dajcie zyc innym

• @ true
    Gość
    2018-10-19 08:06:21
    i przez to nie czytają i się nie angażują we wspólnotę, a później wszystkie uchwały przechodzą "za"

• mieszkaniec
    Gość
    2018-10-19 11:19:06
    Tak pierdzielą o zmianie zarządcy żeby ruszyć cztery litery a nikogo z lista do podpisu nie widziałem. Zreszta i tak bym jej nie podpisal

• czyli
    Gość
    2018-10-19 12:17:57
    czyli zwolennik/zwolenniczka obecnego zarządcy i bałagany na osiedlu? :) Osobiście sam być się organizacją formalizmów zajął, ale brakuje mi czasu, a chętnych do pomocy (niestety) nie widać. Ale spokojnie - w marcu 2019 r. zarządca podsunie kolejne uchwały podnoszące jego wynagrodzenie i co? Pewnie zostanie przegłosowana, a tych co głosowali "za" wówczas poproszę o dopłacanie mi do czynszu, bo ja się na podwyżki nie godzę - jak chcą więcej to niech R. wykaże się większą skutecznością i dbałością o nasze interesu.

• mieszkaniec
    Gość
    2018-10-19 15:56:18
    To znaczy o co?

• Etap 2
    Gość
    2018-10-19 18:31:10
    Wiem bo byłem na zebraniach. Do dziś uchwaly podpisało 10% ludzi. Reszta ma w dupie a zarządca nie robi nic by te uchwały w końcu były podpisane. Za lub przeciw ale podpisane. Wysyła tylko jakiś ludzi co stoją i podlewaja trawnik albo targaja pod górę kosiarke hah.

• Leo
    Gość
    2018-10-19 20:35:51
    Ja bym zaczął od zmiany trójki naszych "przedstawicieli"

• @ Leo
    Gość
    2018-10-20 05:06:53
    ale trójka nic nie może, nie mają żadnych praw wynikających z ustawy o własności lokali. Z całym szacunkiem do nich, ale są bo są. Mogą mówić, że coś im się nie podoba, ale zarządca i tak zrobi co będzie chciał. Zresztą zawsze możesz zgłosić w marcu chęć dołączenia do tego gremium.

• mieszkaniec
    Gość
    2018-10-20 18:52:46
    Nie trzeba mówić o zmianie trójki ale o tym żeby określić im obowiązki.

• mieszkaniec
    Gość
    2018-10-21 06:25:16
    Ja bym poszedł ale nie mam czasu poza tym nie ma kto mi kartek nieść bla bla bla. Będzie inny zarzadca będziecie dalej stękać. Logiczne jest ze z upływem lat czynsz może podskoczyć bo w związku starzenia sie budynku zarzadca chce zabezpieczyć fundusze ne remonty a później i tak pokazuje wydatki w rozliczeniu

• @ mieszkaniec
    Gość
    2018-10-22 05:16:11
    widać jak czytasz uchwały. Na razie to z funduszu remontowego największym wydatkiem to jest plan przeksięgowania kasy na poczet niedoboru (deficytu), więc o jakim zabezpieczeniu środków na remonty piszesz. Kolejne "inwestycje" to mega drogie czyszczenie elewacji i wykonanie podjazdów pod wózki (nie będę komentował jak prostą robotę ta ekipa skopała i jak dużo czasu im to zajęło).

• Ja
    Gość
    2018-10-24 06:12:40
    Komu tak bardzo przeszkadzają samochody zaparkowane na nie wyznaczonych miejscach.nie przeszkadza Wam hałas budowy walenie piszczenie itp.. te wielkie ciężarowki też Wam nie przeszkadzają.? Jesteśmy młodzi i jesteśmy sąsiadami a takie cyrki.... na tym miejskim parkingu na dole nie ma już za wiele miejsca. Bądźcie bardziej wyrozumiali i tolerancyjni a nie taki każdy ważny... chore....

• Do ja
    Gość
    2018-10-24 17:00:26
    Popieram. Przeszkadzają tym którzy posiadają miejsca parkingowe w garazowcu i na zewnątrz. Robią porządek z nami i ze strażą miejską. To się nazywa donosicielstwo. Znak D40 jest jak 50ka na mieście lub zielona strzałka, każdy wie nikt nie stosuje.

• Leo
    Gość
    2018-10-24 21:11:05
    I włąsnie dlatego powinieneś mieć zakaz wjazdu do takiej strefy, jeśli nie potrafisz zastosować się do poniższej reguły: "W strefie tej, pieszy korzysta z całej szerokości drogi i ma pierwszeństwo przed pojazdem"

• Mieszkaniec od lat
    Gość
    2018-10-25 05:18:18
    zgadzam się z Leo! Dodam jeszcze, że jak na początku oddawania inwestycji było sporo miejsc parkingowych na sprzedaż to ludzie nie kupowali, a teraz Ci co mieszkają od początku właśnie to podnoszą larum. Powiem tak, mi osobiście jakoś nie wadzą jeszcze te pojazdy parkujące na górce, ale do zimy - jak będzie śnieg i ślisko to oświadczam, że będą dzwonił na SM i proszę mnie nie wyzywać od konfidentów bo wystąpię o IP i o odszkodowanie (forum nie jest anonimowe). Obecnie mnie najbardziej irytują ci co parkują na górze na zakręcie bo zasłaniają widok, czy z naprzeciwka nic nie jedzie.

• sasiad
    Gość
    2018-10-25 06:48:59
    Skończy sie biwakowanie pod blokiem

• abc
    Gość
    2018-10-25 07:44:34
    i biwakowanie skuterka na samowolnym parkingu!

• Mieszkaniec
    Gość
    2018-10-25 10:21:02
    A powiedzcie drodzy sąsiedzi kiedy w budynkach włączą ogrzewanie. Bo chłodno już a kaloryfery zimne?

• Mieszkaniec od lat
    Gość
    2018-10-25 11:36:33
    ogrzewania powinno działać - ostatnio nie grzało jedynie wczoraj i przedwczoraj tj. 23/24.10 kiedy SEC modernizował sieć i nie było ciepłej wody. To automat w węźle ciepłowniczym w blokach etapu I reguluje stopień ciepła w zależności od temperatury na zewnątrz. Dziś jest zimno, więc bez problemu działa. Sprawdź może przy okazji wymiany licznika ogrzewania (korytarz) majster nie odkręcił z powrotem zaworu? Albo sprawdź czy grzeje grzejnik na klatce schodowej.

• Mieszkaniec od lat
    Gość
    2018-10-25 11:36:36
    ogrzewania powinno działać - ostatnio nie grzało jedynie wczoraj i przedwczoraj tj. 23/24.10 kiedy SEC modernizował sieć i nie było ciepłej wody. To automat w węźle ciepłowniczym w blokach etapu I reguluje stopień ciepła w zależności od temperatury na zewnątrz. Dziś jest zimno, więc bez problemu działa. Sprawdź może przy okazji wymiany licznika ogrzewania (korytarz) majster nie odkręcił z powrotem zaworu? Albo sprawdź czy grzeje grzejnik na klatce schodowej.

• Mieszkaniec
    Gość
    2018-10-25 12:29:03
    Przepraszam Was wszedłem na portal I etapu problem z ogrzewaniem jest w klockach Panoramiczna 10/11 etc. u nas z jakiegoś powodu kaloryfery wciąż zimne.

• mieszkaniec
    Gość
    2018-10-25 13:37:44
    Tak mówiąc o parkowaniu na górce zaznaczę z własnej obserwacji ze parkują osoby z wieżowca i to przeważnie fachowcy dla nich coś wykonujący. Zresztą przykład był i prawie nikt temu nie był przeciwny latem jak jednorazowo stało po pięć betoniarek i to cały czas pracujących. Czy konieczność udostępnienia przejazdu jest zgodą na parking betoniarek? Budowa może opracować harmonogram przejazdu i tylko przejazdu a nie parkowania. Jeżeli mogą stać bo to betoniarki to niech stoją na Krasińskiego. To nie konie takiego działania.

• Sąsiad
    Gość
    2018-10-26 05:26:43
    przypominam, że zgodnie z wpisem do księgi wieczystej, mieszkańcy wieżowców (i dalszych etapów), oraz ronson i jego generalny wykonawca, mają prawo tylko przejazdu i przechodu - bez prawa parkowania. Ja osobiście nie mam już siły zwracać uwagę ani robotnikom (olewka, ale bez pyskówki), a nasz "przedstawiciel" czyli wiadomo kto, dba tylko o swoje podwórko. Jeżeli więcej osób: a) zacznie żądać od Retry aby wymusiła na Mostostalu dbanie o porządek i bezpieczeństwa (betoniary często wpadają z prędkością 40 km/h); b) zacznie dzwonić do SM na stojące na włączonym silniku pod oknami betoniary, to wówczas będzie napewno lepiej. Guzik mnie obchodzi, że betoniary nie mają miejsca na placu budowy - jak były akcje z laniem betonu przy etapie II to potrafili stać w tej ślepej uliczce pod biedronką i oczekiwać na swoją kolej.

• Panoramik
    Gość
    2018-10-28 09:52:38
    Dla mnie sprawa z parkowaniem jest oczywista. Nie wykupiłem miejsca to nie parkuje. Nie było mieszkania z gwarantowanym parkingiem, to trzeba było szukać lokalu gdzieś indziej, a nie teraz płakać, że nie ma się gdzie parkować. Wszystkich kierowców obwiązują te same przepisy ruchu drogowego. Na osiedlu mamy "Strefę zamieszkania" i zgodnie z taryfikatorem mandatów, straż miejska lub policja ma prawo dać mandat 100PLN i 1 pkt karny z tytułu: "Naruszenie zakazu postoju w strefie zamieszkania w miejscach innych niż wyznaczone". Skoro ktoś świadomie łamie prawo to niech się przyzwyczaja do płacenia mandatów. Wielu właścicielom, którzy wykupili miejsca postojowe nie podoba się takie parkowanie innych na dziko i na pewno telefony na straż miejską będą o wiele częstsze niż teraz.

• Pa
    Gość
    2018-10-28 14:43:05
    Ludzie, to jest jakieś Forum Oszołomów. Nareszcie ktoś gada po ludzku. 500+ Tobie Panoramik za post!
    I jeszcze w uzupełnieniu...
    Przypominam mieszkańcom, że wjazd na drogę pożarową Panoramika3 (od budowy do placu zabaw) jest płatny. Nie warto ignorować znaku zakazu, odholowanie na koszt właściciela!

• Sprawiedliwy Panoramik
    Gość
    2018-10-29 17:27:33
    A czy znak dotyczy skuterka, mini morrisa i citroena koło hydrantu?

• Mieszkaniec
    Gość
    2018-10-30 06:16:24
    Tak - tym bardziej, że parking to samowola wiadomo kogo, poczekamy do zebrania...

Odpowiedz

Komentujesz jako gość.