Święta racja. Chyba widać, że są równi i równiejsi. Klienci R też już nie mają możliwości legalnie zaparkować na terenie. I zgadzam się z Pa telefony na SM będą częściej i będą dotyczyć WSZYSTKICH BEZ WYJĄTKU!!!!!!!!
Pytajek
Gość
2018-10-31 08:52:14
Zastanawiam się nad kupnem mieszkania na tym osiedlu. Czy jest tutaj ktoś, kto płacił Ronsonowcom za wykończenie 'pod klucz'? Chciałbym się dowiedzieć czy jest w ogóle warto rozważać taką opcję, czy może jednak odradzicie wybranie takiej opcji u nich. Pozdrawiam
Pa
Gość
2018-10-31 20:54:35
Nie wiem o co chodzi z tym hydrantem, skuterkiem i citroenem??? Zapewniam jednak, że nie pozwolimy wam wjeżdzać i parkować na terenie naszej Wspólnoty. Od kilku dni mamy tam umieszczony na słupie znak B-36: zakaz zatrzymywania się. I wjeżdzanie na działki, na płyty trawnikowe, od strony budowy do góry, do placu zabaw, będzie sporo kosztować...
zxc
Gość
2018-11-01 13:32:39
Wioncu
mieszkaniec
Gość
2018-11-02 15:56:57
czy ktoś jest finansowo zainteresowany robieniem z parkowania mieszkańców dużego szumu a siedzi cicho ze stulonymi uszami jak chodzi o budowę, nie chodzi o przejazd ale o parkowanie i to na uruchomionym pojeździe jednorazowo kilku pojazdów i dodatkowo używając do kontaktów miedzy sobą klaksonów. Proszę konkretnie powiedzieć ze tym pretekstem chodzi o zmianę zarządcy i to we własnym zakresie aby to samemu przejąć.
mieszkaniec
Gość
2018-11-11 16:49:14
halo czy to wszyscy działacze wyjechali? Udało się komuś ze są chwile bez parkowania samochodów szczególnie przy 1 nawet ciężarowych które stoją przy wieżowcu na dole, ale to nie nasza sprawa. A przy takim postępowaniu parkujących może ktoś oceni stan studzienek, z kratkami, na ulicy. Widać zapadnięcia i to takie które nie mogły powstać od parkowania samochodów osobowych tylko ciężarowych. Nie ma co czekać aż skończą się budowy tylko działać teraz, później to będziemy musieli zrobić to własnym kosztem, tak jak w ubiegłym roku zapłaciliśmy za naprawę bramy.
sasiad
Gość
2018-11-18 14:56:51
no to działaj bo narzie to tylko potraficie tu pisac żale
Mieszkaniec od lat
Gość
2018-11-19 13:50:50
bo to właśnie przez osoby tylko narzekające, tym co chcieliby działać (faktycznie) w celu poprawy obecnego stany odechciewa się im (przynajmniej mi).
Mieszkaniec
Gość
2018-11-23 16:35:41
Budowa budową ale betoniarka na włączonym sillniku pod oknem o godzinie 17:30 to już lekka przesada!!! Jednocześnie 6 betoniarek na włączonym silniku z migającymi światłami i trąbią na siebie porozumiewawczo. Betonowa dżungla.
mieszkaniec
Gość
2018-11-23 19:47:45
Tak? To dopiero widać a przecież występuje to całe lato i nikomu to nie przeszkadzało, a tylko parkowanie na ulicy.
Fik
Gość
2018-11-25 14:24:35
Z mojego doświadczenia wiem że z parkingiem się nie da zrobić porządku ale próbować warto...
mieszkaniec
Gość
2018-11-25 17:07:00
Bo trzeba próbować podawać propozycje co z tym zrobić a nie tylko krzyk o parkowaniu na ulicy. Jakby każdy podał swoją propozycję to może by się coś wybrało.
mieszkaniec
Gość
2018-11-28 09:45:23
uważam ze mieszkając ciągle na terenie budowy za uciążliwe warunki mieszkalne zewnętrzne nie powinniśmy płacić żadnego czynszu czy zaliczek. drogi dojazdowe są rozjechane ciągły hałas klaksonów betoniarek dźwigów od rana do wieczora. mimo zamkniętych okien....
Panoramik
Gość
2018-11-28 13:47:44
No na pewno.... A za Twoją zużytą wodę, ogrzewanie, sprzątanie kto zapłaci? Jak ma się budynek wybudować bez betoniarki? Trochę wyrozumiałości. Co do parkowania na waleta to proponuje albo wszędzie zamontować słupki albo wynająć ochroniarza, który będzie pilnował porządku. Niestety chyba bez kosztów się nie obejdzie.
Mieszkaniec
Gość
2018-11-28 16:22:35
Skoro ktoś ma być wyrozumiały za hałas to bądź wyrozumiały za parkujące samochody. Mają mieszkanie na osiedlu jak parkują tak jak teraz i się da przejechać to co się czepiać. Więcej wyrozumiałości."gość a nie ochroniarzy będziesz zatrudniał....
Panoramik
Gość
2018-11-28 17:02:44
Co ma hałas z budowy do parkowania? Kupując tu mieszkanie było wiadomo o tym, że będzie budowany kolejny etap i to chyba oczywiste, że nie da się tego zrobić w ciszy. Było również wiadomo, że parkować na osiedlu mogą tylko pojazdy, dla których wykupiono miejsca postojowe. Jeżeli Tobie takie zasady nie odpowiadają to po jakiego grzyba kupiłeś tu mieszkanie i teraz płaczesz. Jest tyle innych inwestycji gdzie są ogólnodostępne miejsca parkingowe oraz nie dobudowują kolejnych bloków. Ja o wszystkim wiedziałem i nie widzę powodu, dla którego miałbym teraz wybrzydzać, że jest budowa i zakaz parkowania poza miejscami wyznaczonymi.
mieszkaniec
Gość
2018-11-29 11:31:25
Co z tego ze wiadomo ze trwa budowa ale umowa przewidywała przejazd na budowę a nie zrobienie z ulicy placu budowlanego. Było dużo miejsca na budowie żeby zrobić plac. Wiadomo ze to kosztuje ale to sprawa budowlańców, nie muszą przenosić ich na nas jak przyjdzie do remontu drogi. Niech się niektórzy nie zaparzają w sprawie parkowania po zycie we wspólnocie to nie tylko ograniczenia w parkowaniu ale również ograniczenia w psach czy innych sprawach nawet takich jak głosne uprawianie spraw małżeńskich (lub pozamałżeńskich) gdyż inni mogą to nagrać i zrobić z tego rozrywkę. Tak ze nie trzeba się upierać o innych ale zróbmy coś wspólnie a nie puszmy się ze nie pozwalam bo mam miejsce.
mieszkaniec
Gość
2018-11-29 13:21:06
Może to byl ksiądz i jej szatana wyganiał;)
Hrhe
Gość
2018-12-05 21:01:30
I to jest trafna odpowiedź...
miszkaniec
Gość
2018-12-12 16:41:17
Slyszalem ze Polsat podlacza kablówkę. Koledze z dunskiej podlaczyli i Internet i ok 190 kanałów za niecałe 100 zl /mc wliczony jest w to canal plus za niecałe 20zl(najtaniej w Polsce) jest możliwość żeby podpieli swoja skrzynkę u nas?
marek
Gość
2018-12-16 15:28:21
Pożyczki,kredyty na sam dowód osobisty http://kredyt66.pl od 100 zł do 200.000 tyś zł w 15 min szeroka gama instytucji finansowych pomoże ci w dobraniu odpowiedniej pożyczki. Szybki czas realizacji i przelew środków na konto.
mieszkaniec
Gość
2019-01-18 17:11:58
Bardzo ładnie. Wiadomo więc dlaczego tak wiele niektórzy pisali o parkowaniu i o tym aby dzwonić do SM. Teraz jak nikt nie chce używać tej strony jest miejsce na bezpłatną i długoterminową reklamę.
mieszkaniec
Gość
2019-02-02 12:23:05
Czekam i czekam a tu nic. Dlaczego osoby wszystko widzące i jeszcze więcej kierunkowo mówiące nic nie dające znać w sprawie dolnej bramy. Mamy czekać tylko na rachunek za naprawę?
panoramix
Gość
2019-02-03 21:19:58
A co nie tak z dolna bramą?
mieszkaniec
Gość
2019-02-04 17:58:49
Proszę przeczytać ogłoszenie retry o awarii dolnej bramy. Oczywiście jeszcze nie napisali ile to będzie kosztować nie mówiąc o tym kto to opłaci
sąsiad
Gość
2019-02-05 06:09:48
zastanawiają mnie zdarzenia mające miejsca na naszym osiedlu standardowo o zaparkowane auta na miejscach które nie są przeznaczone do parkowania. każdy z nas tak samo kupił mieszkanie na tym osiedlu. deweloper od razu nas skłócił dając możliwość wykupu miejsc parkingowych których jest za mało. do osoby która podnosi wycieraczki nakleja naklejki lub wkłada karteczki za wycieraczki jest mi Cie zal ze taka dziecinna i głupota z Ciebie bije jak na dorosłego człowieka przystało bo wątpię aby dzieci robiły sobie żarty. jesteśmy jednym osiedlem. naprawdę uważacie ze jednej jest lepszy od drugie bo uważa na na złoto sra bo ma miejsce parkingowe,,,, bądźmy bardziej ludzcy.
sasiad2
Gość
2019-02-05 08:32:02
tak. parkowanie tylko w wyznaczonych miejscach, a jak nie pasuje spacer z darmowego parkingu na dole to nie nasza wina, przejechac sie nie da, nie po to sa miejsca parkingowe zeby droge zastawiac, wiedziales na co sie piszesz nie wykupujac miejsca
sąsiad
Gość
2019-02-05 11:07:42
akurat nie mam auta ale nie da się nie zauważyć tych zachowań. widać ze nie dorosłeś do tego aby żyć z innymi w zgodzie jeśli jest więcej takich osób jak ty z takim podejściem to będzie słabo się tutaj mieszkać.
sasiad2
Gość
2019-02-05 14:58:07
ja auto mam i parkuje na dole, nie mam problemu ze spacerem albo dostostowaniem sie do regul, wiadomo, na cwaniaka mozna parkowac i na trawie, po co komu trawa wokoł bloku. to tylko opinie, pozdrawiam
Do Sprawiedliwy Panoramik
Gość
Pytajek
Gość
Pozdrawiam
Pa
Gość
zxc
Gość
mieszkaniec
Gość
mieszkaniec
Gość
sasiad
Gość
Mieszkaniec od lat
Gość
Mieszkaniec
Gość
mieszkaniec
Gość
Fik
Gość
mieszkaniec
Gość
mieszkaniec
Gość
Panoramik
Gość
Mieszkaniec
Gość
Panoramik
Gość
mieszkaniec
Gość
mieszkaniec
Gość
Hrhe
Gość
miszkaniec
Gość
marek
Gość
Pożyczki,kredyty na sam dowód osobisty http://kredyt66.pl od 100 zł do 200.000 tyś zł w 15 min
szeroka gama instytucji finansowych pomoże ci w dobraniu odpowiedniej pożyczki.
Szybki czas realizacji i przelew środków na konto.
mieszkaniec
Gość
mieszkaniec
Gość
panoramix
Gość
mieszkaniec
Gość
sąsiad
Gość
sasiad2
Gość
parkowanie tylko w wyznaczonych miejscach, a jak nie pasuje spacer z darmowego parkingu na dole to nie nasza wina, przejechac sie nie da, nie po to sa miejsca parkingowe zeby droge zastawiac, wiedziales na co sie piszesz nie wykupujac miejsca
sąsiad
Gość
sasiad2
Gość
zxc
Gość