odpowiedź na zadane pytanie - legalnie - nigdzie. Taka jest niestety szczera prawda.
Alarm
Gość
2018-07-05 08:11:32
Co za debil jest właścicielem auta które co jakiś czas włącza nocą alarm po parę razy??
Auto
Gość
2018-07-10 08:51:32
To jakies zasrane Mondeo. Dzis przed 7 alarm znowu napierniczał. Nastepnym razem wkroczy straż miejska. Ile mozna....
sasiad
Gość
2018-07-10 13:56:18
Widocznie jest to pojazd osoby, która parę lat temu wydzwaniała w odpowiednie miejsce ze ktoś nieprawidłowo zaparkował.
Mieszkaniec
Gość
2018-07-16 09:33:26
Pytanie: na osiedlu nie dzieje się nic, co chwila podwyżki- w ogóle nie wiedzieć za co. Wymiana wodomierzy? Dlaczego? poprzednia legalizacja była na rok? chyba żart. Czyszczenie elewacji? Nie za wcześnie? A jakaś gwarancja od budującego? Parkowanie na osiedlu? Też dla zarządcy problem "nie do rozwiązania". Po co nam zarządca który nic nie może?
Same głosowania i ich wyniki też są trochę podejrzane bo naprawdę ciężko mi uwierzyć, że są na osiedlu ludzie widzący wszechobecny brak działań i bez zająknięcia godzący się na kolejne podwyżki.
Z czym by nie zadzwonić do zarządcy to odpowiedź brzmi: "nie wiem, nie da się, nie mam pojęcia". Czy są na forum mieszkańcy, którym jeszcze zależy i chcieli by się spotkać np. w jednym z garażowców w celu omówienia np. wyżej wymienionych zagadnień? Moim zdaniem Retra nie robi nic, a skupiają się wyłącznie na ciągłych podwyżkach.
Jeśli na osiedlu są osoby myślące podobnie to chciałbym się z Wami spotkać i porozmawiać bo to co się dzieje na osiedlu idzie w zdecydowanie złym kierunku.
Pozdrawiam
Mieszkaniec od lat
Gość
2018-07-17 09:47:11
Gwarancja była na 2 lata. Na elewacji pojawił się grzyb, który można tanio usunąć, a nie jak wycenia zarządca (ok. 10 tys. PLN) - wystarczy drabina i myjka ciśnieniowa - na dwa lata spokój, koszt - bez komentarza. Nie tylko poprzedni autor/ka komentarza widzi "niemoc" zarządcy - ja o tym trąbię od dawna, ale niestety ciężko z mobilizacją mieszkańców aby zmienić ten stan czyli zmienić zarządcę. W przypadku liczników, tu ich bronię, bo legalizacja była na 5 lat, bloki odebrano w 2012 r., tylko cena przesadzona jak i dobór oferentów. Ja jestem chętny do pomocy!
Mieszkaniec
Gość
2018-07-19 10:54:20
Może zaproponuj jakąś date, spotkania. Z tymi zaparkowanym i autami jest naprawdę coraz gorzej...
też mieszkaniec
Gość
2018-07-20 06:58:07
Popieram, chętnie wezmę udział w spotkaniu garażowym.
Mieszkaniec
Gość
2018-07-21 11:19:06
Legalizacja liczników: 5 lat. Czy wspólnota ma jakieś problemy z wodą pozalicznikową? wymianę licznika może sobie wykonać niezadowolony mieszkaniec gdy uważa, że jego rachunki są zbyt duże. Nie widzę powodu by to robić gdy wszelkie rozliczenia są OK. Parkowanie na osiedlu? temat rzeka, niestety zarządca nie robi nic by to rozwiązać. Postawione zostały lustra: za czyje pieniądze i dlaczego? zarządca uznał, że zaakceptuje parkowanie niezgodne z prawem? bo gdyby auta nie parkowały gdzie im nie wolno to lustra byłyby niepotrzebne. Budowa: ja rozumiem, że muszą budować, ale dlaczego tak uciążliwie dla mieszkańców? na osiedlu są już rozwalone krawężniki i zgadnijcie kto zapłaci za ich naprawę? na pewno my, bo zarządcy wygodniej będzie zwalić koszty na nas niż ścigać developera. No i te ciągłe podwyżki, nie wiedzieć nawet za co. Spotkanie: może przyszły weekend? pozdrawiam
Mieszkaniec
Gość
2018-07-22 14:24:00
Jakim prawem postawiono lustra?! Niech spieprzają tymi autami z drogi a nie lustra ustawiacie! Dlaczego ja za te lustro mam placic.?! To przez te auta nie widać, bo gdyby nie te złomy przy drodze to by wszystko było widać!
Sąsiad
Gość
2018-07-22 15:37:04
Mi pasuje weekend następny, może być hala garazowa, i najlepiej ok 18.00 i można tez poinformować nasza trójkę która jest naszym przedstawicielem
gosc
Gość
2018-07-22 20:05:11
Jeżeli wcześniejszy wpis dokonywany był trzeźwym krokiem to proszę o dokładne pokazanie gdzie jest o tym ze rok temu dokonywana była legalizacja wodomierzy. może lepiej ktoś pokazał by udokomentowane koszta wykonania tej pracy u innego wykonawcy.
Mieszkaniec
Gość
2018-07-23 12:38:00
a czy ktoś pytał R. dlaczego 2 lata zbierali głosy pod uchwałą nr 3/2016 w sprawie zmiany stawki zaliczek na fundusz remontowy? Parę tygodniu temu dostałem zawiadomienie z nowymi zaliczkami i oczom nie wierzyłem czytając podstawę wprowadzenia zaliczek.
Janusz
Gość
2018-07-23 22:47:03
Lustra zainstalowano miesiąc po wypadku, jak samochód wyjeżdżający z garażu z dolnego bloku(tego w którym był pożar) zderzył się z innym pojazdem zjeżdżającym na dół, powodem wypadku jak i decyzji o montażu luster drogowych była utrudniona widoczność drogi poprzez parkujące na niej samochody - szczególnie te zaparkowane zaraz przy wyjazdach z garażów.
sąsiad
Gość
2018-07-24 16:51:05
Proponuje zaraz przy wjazdach do garażu zamontować słupki tak z 5m w lewą i prawą strone drogi
Mieszkaniec
Gość
2018-07-25 05:38:07
Problem z parkowaniem jest i będzie - takie mamy osiedle tzn. Ronson nie zapewnił (i nie miał takiego obowiązku) parkingu w układzie 1 miejsce - 1 mieszkanie. Nawet więcej - będzie jeszcze gorzej jak powstanie kolejny klocek (etap bo tak trzeba nazwać projekt kolejnego etapu). W mojej ocenie o wiele gorszym problemem niż parkujący są ci osobnicy, którzy nie wiedzę, że w strefie zamieszkania: a) dozwolona max. prędkość to 20 km/h, b) pieszy ma zawsze pierwszeństwo! c) pojazd jadący pod górę ma pierwszeństwo przed zjeżdżającym w dół.
Mieszkaniec do sąsiad
Gość
2018-07-25 05:38:45
a słupków nie zamontują, bo w planie jest to droga dwukierunkowa.
Kj
Gość
2018-07-27 13:13:13
Szukam miejsca parkingowego jeśli ktoś chce wynająć proszę o informację..
sąsiad
Gość
2018-07-28 05:51:18
a znak zakaz zatrzymywania z tabliczką ze nie dotyczy firm kurierskich remontowych dotyczacych osiedla itp.itd?
mieszkaniec
Gość
2018-07-30 13:55:54
na osiedlu pojawiły się stacje deratyzacyjne
mieszkaniec
Gość
2018-08-08 10:22:44
Lepiej usunąć stacje deratyzacyjne a zrobić klatki lub inne pomieszczenia dla kotów podwórkowych kiedy jeszcze jest czas.
Retra jest fuj !
Gość
2018-08-09 21:35:37
Zmiana zarządcy Panowie!, ja nie mam pojęcia o tym. Nie ta branża... Nie bójcie się ! Działać !!,
Justyna
Gość
2018-08-10 17:15:36
Chce kupić mieszkanie na panoramice. Mieliście problemy przy odbiorze tj pękające, cienkie ściany, nieszczelne okna, wilgoć i takie tam? Forum ma 100 parenascie stron więc ciężko już coś znaleźć. Byłabym wdzięczna za podpowiedź.
Mieszka
Gość
2018-08-10 21:10:30
Ogólnie odnoszę wrażenie odkąd tu mieszkam że sąsiad sasiadowi wilkiem. Jak poprosi się o zachowanie ciszy nocnej,o zaprzestanie nocnych imprez i głośnych pogaduszek na balkonie,nie wspomnę już o notorycznym paleniu na balkonie to jedynie można narazić się na usłyszenie pyskówki. Kolejna sprawa -Ludzie zamykają się w swoich czterech ścianach bo tak prościej i kwestia uciążliwości budowy czy problem z samochodami jest przemilczany. Ronson realizuje swoje i może śmiać się w twarz w szczególności tym którzy mieszkają w pierwszym bloku bo to właśnie Ci mieszkańcy najbardziej odczuwają całą sytuacje, cały hałas i smród samochodów z budowy uderza właśnie tu!!! Miejsca parkingowe te istniejące że trzeba parkować na milimetry bardziej oszczędnie już nie mogli zrobić. Koncepcja planu osiedla pierwotnie inna gdzie miałoby to ręce i nogi cały kształt osiedla a teraz "ta pomyłka", szkaradztwo.
też mieszkaniec
Gość
2018-08-11 23:03:53
do sądu o odszkodowania, za tak drastyczną zmianę charakteru osiedla.
mieszkaniec
Gość
2018-08-12 19:00:03
A czy myślał ktoś o samochodach w aspekcie wyjazdu jak z naprzeciwka będzie wyjazd karetek pogotowia.
Mieszkaniec od lat
Gość
2018-08-13 10:33:11
bo nikomu się nic nie chce. Krzyczeć to każdy potrafi, ale tak jak przedmówczyni/ca napisał/a - najlepiej zamknąć się w czterech ścianach i nie wychylać, a potem krzyczenie na forum jak będą kolejne podwyżki - pytanie za co te podwyżki?
GOŚĆ
Gość
2018-08-15 13:43:07
Możemy pomóc w zarządzaniu.
GOŚĆ
Gość
2018-08-15 13:44:12
Zapraszamy na niezobowiazujące spotkanie.
Mieszakniec
Gość
2018-08-16 05:38:38
gdzie i kiedy chcecie przeprowadzić takie spotkanie?
do "Nowy"
Gość
Taka jest niestety szczera prawda.
Alarm
Gość
Auto
Gość
sasiad
Gość
Mieszkaniec
Gość
Wymiana wodomierzy? Dlaczego? poprzednia legalizacja była na rok? chyba żart. Czyszczenie elewacji? Nie za wcześnie? A jakaś gwarancja od budującego?
Parkowanie na osiedlu? Też dla zarządcy problem "nie do rozwiązania". Po co nam zarządca który nic nie może?
Same głosowania i ich wyniki też są trochę podejrzane bo naprawdę ciężko mi uwierzyć, że są na osiedlu ludzie widzący wszechobecny brak działań i bez zająknięcia godzący się na kolejne podwyżki.
Z czym by nie zadzwonić do zarządcy to odpowiedź brzmi: "nie wiem, nie da się, nie mam pojęcia". Czy są na forum mieszkańcy, którym jeszcze zależy i chcieli by się spotkać np. w jednym z garażowców w celu omówienia np. wyżej wymienionych zagadnień? Moim zdaniem Retra nie robi nic, a skupiają się wyłącznie na ciągłych podwyżkach.
Jeśli na osiedlu są osoby myślące podobnie to chciałbym się z Wami spotkać i porozmawiać bo to co się dzieje na osiedlu idzie w zdecydowanie złym kierunku.
Pozdrawiam
Mieszkaniec od lat
Gość
Mieszkaniec
Gość
też mieszkaniec
Gość
Mieszkaniec
Gość
Parkowanie na osiedlu? temat rzeka, niestety zarządca nie robi nic by to rozwiązać. Postawione zostały lustra: za czyje pieniądze i dlaczego? zarządca uznał, że zaakceptuje parkowanie niezgodne z prawem? bo gdyby auta nie parkowały gdzie im nie wolno to lustra byłyby niepotrzebne.
Budowa: ja rozumiem, że muszą budować, ale dlaczego tak uciążliwie dla mieszkańców? na osiedlu są już rozwalone krawężniki i zgadnijcie kto zapłaci za ich naprawę? na pewno my, bo zarządcy wygodniej będzie zwalić koszty na nas niż ścigać developera.
No i te ciągłe podwyżki, nie wiedzieć nawet za co.
Spotkanie: może przyszły weekend?
pozdrawiam
Mieszkaniec
Gość
Sąsiad
Gość
gosc
Gość
Mieszkaniec
Gość
Janusz
Gość