Forum założyłem mimo braku czasu i chcę nim zarządzać, i nie jestem tym za kogo mnie uważacie.
wywózka
Gość
2017-10-22 06:47:43
Może zróbmy akcje z wywózką samochodów które stoją na dziko, 2-3 akcje i nikt nie będzie blokował wyjazdów..
Mieszkaniec
Gość
2017-10-23 05:22:12
wracając do forum - widzę, że człowiek poświęcił swój prywatny cenny czas na założenie i skonfigurowanie forum, a tu większość postrzega cię jako kogoś innego, niekoniecznie lubianego na osiedlu. Widzę też, że mieszkańcy chyba nie chcą się dogadać i zmienić obecnego stanu rzeczy. Jeżeli jest ktoś chętny do przejęcia forum, to proszę się zarejestrować i napisać do administratora. Po 31.10.2017 r. zamykam forum.
haha smiesznie
Gość
2017-10-23 06:12:14
Mieszkaniec..? To Ty piszesz w koncu jako Zalołyzicel forum - dlatego je zamykasz, jak jako osoba trzecia, która widzi, ze cżłowiek poświecił swoj czas i je założył? Wyszło kombinatorstwo haha
do "haha"
Gość
2017-10-23 06:38:13
właśnie przez takich jak Ty, co wszędzie wietrzą spisek, ręce mi opadają. Płać, płacz i narzekaj dalej, no chyba że nie mieszkasz na osiedlu.
Mieszkaniec
Gość
2017-10-23 07:01:27
łysy to nawet swojego człowieka wprowadził do przedstawicieli drugiej Panoramiki. Sprytnie sprytnie.. wszystko pod kontrolą.
ciekawe
Gość
2017-10-25 06:32:35
a jaka jest rola przedstawicieli...? Ani nic ze mna nie konsultowali, ani decydowac za mnie nie mogą...praktycznie nie widuje ich na oczy... to po co oni w ogóle są?
POLECAM
Gość
2017-11-02 14:11:19
Sąsiedzi polecam projekt numer 74 w ramach dużych projektów dzielnicy PÓŁNOC. https://sbo.szczecin.eu/glosowanie-na-zadania.php
Dotyczy on budowy mini ronda przy wyjeździe z NETTO i TESCO
łysy
Gość
2017-11-06 13:19:36
a co z mini rondem między Panoramika 1 i 2?!
mieszkaniec
Gość
2017-11-08 11:18:49
nie będzie ronda będzie skrzyżowanie dwupoziomowe
Mieszkaniec
Gość
2017-12-12 12:46:03
Czy ktoś się orientuje jak można wpłynąć na zachowanie tych psujów z budowy? Sytuacja z rana: papieros w gębie, wzrok otępiały i pędzi z górki koparką na złamanie karku. Wywrotki urządziły sobie u nas plac manewrowy, jak już muszą sobie wygodnie tyłem podjechać to niech sobie teren wyrównają i tam się ustawiają. A jak tylko konstrukcja osiągnie wysokość drugiego piętra to drą się do siebie jak makaki na drzewie.
Mieszkaniec od lat
Gość
2017-12-12 16:59:55
Szanowni, monitujmy Zarządcę (Retra) w sprawie co przedmówca - niech wezmą się do roboty, jak nie poskutkuje po dobroci to blokujemy przejazd - droga to nasza współwłasność, a służebność można w każdej chwili odwołać.
mieszkaniec
Gość
2017-12-12 21:20:24
Nie ma o co robić krzyku, wystarczy codziennie dzwonić do retry o bałagan jak został z dnia poprzedniego przez budowę.
Mieszkaniec od lat
Gość
2017-12-13 06:31:52
a mówili na zebraniu, że koparki nie będą jeździć po osiedlu. Oj, będzie "wesoło" na zebraniu.
mieszkaniec od początku
Gość
2017-12-16 18:19:00
zarządca ma nas ponownie gdzieś, dzwonię do nich, zgłaszam problem, kobieta mówi, że tak mam rację, że pogada z deweloperem, następnego dnia syf ten sam, zjazd dla wózków nadal w proszku, kolesie chyba z łapanki są, jak się dowiemy o kosztach, to padniemy, tak samo jak rok temu była sprawa z rzekomo nieczynnym hydrantem, którego wymiana kosztowała nas parę tysi - kto był na zebraniu, wie, o co kaman
Gość
Gość
2017-12-28 18:31:58
Czy ja dobrze widzę ze kolejny moloch się buduje ?! A miało być takie ładne osiedle a mamy slamsy obok :/
czasemnaforum
Gość
2017-12-29 21:21:49
Slamsy obok? Rozumiem, że pisze to Karington z 1 etapu lub menel z 4 ogrodów.
do "czasemnaforum"
Gość
2018-01-02 13:00:12
a w ogóle mieszkasz na osiedlu, że zajmujesz głos?
ja mieszkam
Gość
2018-01-03 07:41:23
wiec proponuje skończyć to marudzenie o osiedlu. Skoro sam tam mieszkasz to juz chyba miales wystarczajaco dużo czasu żeby zapoznać sie z projektem zagospodarowania. A ty dalej tupiesz nóżkami
czasemnaforum
Gość
2018-01-03 20:06:25
Tak, Karingtonie lub menelu, bo się nie przedstawiłeś.
Mieszkaniec
Gość
2018-01-12 13:42:35
Ciekawe jaki rachunek za wodę przyjdzie, bo budowlańcy niemal codziennie drogę płuczą podłączeni do hydrantu... proponuję bardziej zainteresować się tematem.
mieszkam tu
Gość
2018-01-12 18:25:49
Człowieku, co za głupoty wypisujesz! To jest hydrant wodociągu miejskiego i każdy zainteresowany może sobie z niego wodę ciągnąć do oporu. Służby publiczne i firmy prywatne też. Nigdy nie będzie żadnych rachunków za wodę!
mieszkaniec
Gość
2018-01-14 19:18:20
Ale za naprawę jak ktoś korzysta to kto musiał zapłacić za?
Robert
Gość
2018-01-15 09:44:40
Napisałem @ do Retry z pytaniem - jak technicznie jest podłączony hydrant - bo np. ja nie wiem i chciałbym uzyskać taką informację jak jest zrobione przyłączę. PS. Drogi Sąsiedzie to sobie podłącz do domu wąż i zobaczymy czy faktycznie będziesz tak mógł sobie korzystać do oporu jak napisałeś...
mieszkam tu
Gość
2018-01-15 10:48:24
Napisałem wyraźnie, że każdy zainteresowany ma prawo się podłączyć do hydrantu; uszczegóławiam temat: Służby publiczne np. Straż Pożarna ciągnie wodę za darmo, firmy prywatne (na zapytanie) dostają zegar który przykręcają do sieci. Nie ma żadnego przyłącza, jest sieć miejska.
Robert
Gość
2018-01-15 13:03:37
Drogi Sąsiedzie - nie o to chodzi żeby się kłócić a pilnować razem naszych wspólnych "spraw", ale uczciwie spójrz, że wyżej napisałeś: "SŁUŻBY PUBLICZNE I FIRMY PRYWATNE TEŻ". Swoją drogą - dostałem informację od Retry i fizycznie sprawdziłem - jest założony zegar.
mieszkaniec
Gość
2018-01-17 19:53:17
A dlaczego na ostatnim zebraniu był podany punkt o konieczności pokrycia długu mi.in za remont hydrantu z którego korzystała budowa?
Tomek
Gość
2018-01-18 08:12:58
Cześć, podepnę się pod temat hydrantu, w sprawozdaniu za 2016 rok widnieje pozycja "Wymiana instalacji hydrantowej" z dość wysoką kwotą 3 665,40 PLN. Czy ktoś orientuje się o jakie hydranty chodzi? Jeżeli o wewnętrzne to ok ale jeśli płacimy za naprawę zewnętrznych a korzystać i uszkodzić może każdy to coś tu jest nie tak. Trochę szukałem informacji na ten temat i nie jestem pewien czy można się podłączać do dowolnej instalacji wodociągowej (na swojej działce tak ale na czyjejś nie jestem pewien).
mieszkaniec
Gość
2018-01-18 20:44:36
Wiele się mówi o tym ze przy korzystaniu z hydrantu zakładany jest licznik. Zgoda jest ale na to co wyleci, a co z tym co wleci z powrotem do kanalizacji. Przecież to błoto, kto zapłaci za naprawę studzienek.
Mieszkaniec
Gość
2018-01-19 06:16:14
jak to kto zapłaci? My wszyscy właściciele nieruchomości, i to tylko Panoramiczna 1-4, bo droga wewnętrzna, ta "od bramy do bramy" jest nasza, tzn. każdy z właścicieli ma udział, a panoramiczna etap 2 i następne mają już tylko służebność.
Mieszkaniec
Gość
wywózka
Gość
Mieszkaniec
Gość
haha smiesznie
Gość
do "haha"
Gość
Mieszkaniec
Gość
ciekawe
Gość
POLECAM
Gość
https://sbo.szczecin.eu/glosowanie-na-zadania.php
Dotyczy on budowy mini ronda przy wyjeździe z NETTO i TESCO
łysy
Gość
mieszkaniec
Gość
Mieszkaniec
Gość
Mieszkaniec od lat
Gość
mieszkaniec
Gość
Mieszkaniec od lat
Gość
mieszkaniec od początku
Gość
Gość
Gość
czasemnaforum
Gość
do "czasemnaforum"
Gość
ja mieszkam
Gość
czasemnaforum
Gość
Mieszkaniec
Gość
mieszkam tu
Gość
mieszkaniec
Gość
Robert
Gość
PS. Drogi Sąsiedzie to sobie podłącz do domu wąż i zobaczymy czy faktycznie będziesz tak mógł sobie korzystać do oporu jak napisałeś...
mieszkam tu
Gość
Robert
Gość
Swoją drogą - dostałem informację od Retry i fizycznie sprawdziłem - jest założony zegar.
mieszkaniec
Gość
Tomek
Gość
mieszkaniec
Gość
Mieszkaniec
Gość