Forum opinii Panoramika I

• Mieszkaniec
    Gość
    2017-07-02 05:58:05
    Sela trzeba zacisnac zęby, i to przeżyć. A do parkowania aut pod blokiem, rozumiem ze jest ciasno, ale żeby parkowac na trawie lub na chodniku przy schodach prz dolnej bramie chodzi mi o auta Opel to jest to grube przegięcia.

• mieszkaniec
    Gość
    2017-07-02 18:58:25
    PARKOWANIE A gdzie są Ci co wszystko widzą, jak to robili właśni sąsiedzi potrafili donieść w odpowiednie miejsce, a jak są to sąsiedzi z innych wspólnot to co cicho

• bcb
    Gość
    2017-07-04 19:09:27
    Wynajme miejsce postojowe lub garaz dajcie znac jak cos bedzie pozdro...

• 4 ogrody
    Gość
    2017-07-04 19:15:56
    Posiadam do wynajęcia miejsce postojowe w hali garażowej w 4 Ogrodach - zainteresowany?

• Gość
    Gość
    2017-07-05 16:43:32
    Co się stało ze skrzynkami na listy ? Zostały zmienione zamki ?

• jj
    Gość
    2017-07-07 00:39:26
    Ile za garaz ? Musialbym zobaczyc od biedy mogloby byc choc wolalbym tutaj bo zona zakupow nie bedzie mi nosic, ale cena moze mnie przekonac czekam na info...

• hh
    Gość
    2017-07-07 00:43:35
    Do skrzynek byl wlam ponoc trafili 45 ulotek, 16 rachunkow za prad 4 z Orange I 19 upc ale moglo byc tego wiecej z tego co wiem sa juz na ich tropie I prawdopodobnie wpadna w rece policj. Grozi im dozywocie a rachunki niestety bedzie musieli zaplaci joł..

• 4 ogrody
    Gość
    2017-07-07 09:52:10
    podaj adres @ wyślę informację odnośnie kosztów wynajmu

• mieszkaniec
    Gość
    2017-07-18 05:02:08
    do właścicielki/la czarnego mercedesa a klasy - prośba o jeszcze bardziej na środku parkowanie.

• Andrzej
    Gość
    2017-07-18 20:15:48
    SM ma już u siebie podstawe prawną, uprawniającą ją do wywożenia aut zaparkowanych poza miejscami wyznaczonymi w strefie zamieszkania. Stosowna informacje już co niektórzy otrzymali za wycieraczkę. Może wreszcie zapanuje porzadek na drodze dojazdowej.

• mieszkaniec
    Gość
    2017-07-19 05:27:15
    @ Andrzej - nie wierzę póki nie zobaczę :) nie to, że jestem za dzikim parkowaniem, ale to nie tylko problem naszego osiedla, ale wielu innych osiedli w kraju, nawet tych wybudowanych z prl'u, gdzie nie ma ogrodzenia, bram, wymalowanych miejsc postojowych. Z tego co ja wiem, to SM może wywozić mogą tylko na drogach publicznych, gdzie dodatkowo: a) są o tym znaki, b) zaparkowany pojazd zagraża bezpieczeństwu. Jako przykład podam mało znany większości kierowców przepis, który zakazuje parkowania do 10m przed przejście dla pieszych (i przed skrzyżowaniem) bo zasłaniają widok, tzn. czy pieszy wchodzi na pasy - i teraz zadanie, zapraszam do śródmieścia na "rekonesans".

• Mieszkaniec
    Gość
    2017-07-19 12:41:15
    Jak wyjeżdża się z garażu to nie widać czy cos jedzie, ponieważ niektóre auta stoją tak blisko bramy ze zasłaniają widok

• saz
    Gość
    2017-08-03 09:34:57
    Karingtony ciagle narzekaja i narzekaja smutne te wasze zycie...

• Mieszkaniec - Gość
    Gość
    2017-08-07 10:45:35
    No i w p.....! Czynsz ponownie w górę. Chyba za nieustająco wytężoną pracę zarządcy...

• Mieszkaniec A
    Gość
    2017-08-07 12:54:32
    kto za zmianą Zarządcy? Potrzebuję kilku chętnych do pomocy, bo trzeba zorganizować kilka rzeczy. Dziękujemy mieszkańcom głosującym "za" zmianą stawki.

• Mieszkaniec12
    Gość
    2017-08-10 07:04:38
    A co wy ludzie nie umiecie sie zorganizować i przygotowac uchwały? Po co macie ta swoja rade wspólnoty? Oni powinni zbierac podpisy chyba, ze sa w porozumieniu z zarzadcą, co było widac nawet na naszym zebraniu.

• Mieszkaniec12
    Gość
    2017-08-10 07:06:03
    pieprzycie o zmianie odkąd czytam to forum i wychodzi na to ze jestescie tak samo zorganizowani jak Retra...

• sdf
    Gość
    2017-08-10 09:34:12
    Oni się wcześniej potopią nawzajem w łyżce wody niż coś zorganizują. Retra będzie ich strzygła jeszcze długi czas ...

• mieszkaniec
    Gość
    2017-08-10 16:13:00
    Czy można tylko pisać "nie umiecie się zorganizować i przygotować uchwały?", a nie mógłby ktoś a najlepiej kilkoro przedstawiłoby różne propozycje, ale żeby obejmowało to wszystko a nie tylko ze opłata dla zarządcy będzie niższa. A może ktoś wymyśli zasady działania członków rady, którzy na razie sątlko dodatkiem do Retry.

• Mieszkaniec12
    Gość
    2017-08-11 06:30:09
    w sasadzie nie ja powinienem pisac i mówic Wam co robic bo nie dotyczy to mojego budynku, ale skoro chcecie to przeciez wystarczy napisac uchwałę i przejśc sie po sasiadach. Pisać chyba kazdy umie. Wpiszcie że Uchwała .../17 (pozniej wpisze sie numer) Wspólnoty Mieszkaniowej przy ul. Panoramicznej tyle i tyle w sprawie ustalenia stawki na zarzadzenie nieruchomościa wspólną. I jedziecie z paragrafami. 1. Postanawia sie zmniejszyc stawke na zarzadzanie nieruchomościa wspólną z ... na ...... 2. Uchwała wchodzi w zycie z dniem i tutaj wpiszcie date. Zbierzcie na karcie do glosowania podpisy i jak macie wiekszość (liczona udziałami) to skladacie to do Retry jako podjeta uchwałę. I oni albo to przyjmują albo rezygnuja z zarzadzania

• Mieszkaniec12
    Gość
    2017-08-11 06:32:21
    albo od razu z grubej rury, że uchwała w sprawie odwołania zarządcy, ale wtedy najlepiej miec juz wybranego nowego którego przyjmiecie kolejna uchwałą wpisując również stawkę na zarzadzenie

• sąsiad A
    Gość
    2017-08-12 13:09:45
    Jestem ZA zmianą zarządcy, chętnie pomogę przy formalnościach.

• mieszkaniec
    Gość
    2017-08-12 18:29:21
    Ludzie przestańcie mówić tylko o zmianie zarządcy i zmniejszeniu stawki za zarządzanie. Nie mówię ze nie jestem za tym ale trzeba znać również stawki firm dodatkowych jak np. sprzątających, naprawiających windy, firm które powiązane są z zarządca ale są oddzielne opłaty. A może ktoś zająłby się refundacją ponoszonych kosztów z których uczestniczą nowe wspólnoty.

• Ali
    Gość
    2017-08-14 11:06:50
    Hehe, ciekawe jak "mieszkaniec" i "sąsiad" się nawzajem rozpoznają kiedy już zaczną realizować swój misterny plan. Jakieś róże w butonierkach albo spotkanie o północy na osiedlowym kamiennym kręgu? Uważajcie bo Janusz też to czyta a on jest pro-Retrowy:)

• do Ali
    Gość
    2017-08-14 11:15:55
    jak widać, chyba jesteś: A) nie z naszej wspólnoty, B) z firmy na R. Nie każdy ma tyle czasu jak Ty, aby wymyślać sobie żarty. Jak jesteś taka/ki bogata/ty to może weźmiesz część opłat na siebie, bo przez 3 lata mój czynsz wzrósł o 300 zł. Budynki były oddane w 2012 r., wystarczy przejść się po klatach i zobaczyć jak firm na R. dba o nie, szczególnie zimą -> firma sprzątająca sama sobie ustala grafik i bierze za to kasę, naszą kasę. A co do kosztów wind, to robią nas w konia, bo wiem, że koszt może być niższy niż ok. 25k za rok, a zauważasz, że windy są już (chyba) po gwarancji.

• Mieszkaniec
    Gość
    2017-08-23 17:05:03
    Czy rodzice nie widza swoich pociech(kilku dziewczynek) jak depcza te trawę ozdobna,skaczą po wale z folią wieszaja się na znakach przy wyjeździe z garazu juz nie wspomne o powywalanych kamieniach na chodnik i po malowaniu ściany budynku, z resztą w @ każdy kto przeczytał wie ze to ciężką zmyć a ja nie mam zamiaru doplacac za czyjeś pociechy. Plac zabaw jest z tylu budynku!

• Mieszkaniec od lat
    Gość
    2017-08-24 07:18:26
    Niestety te pociechy biegają i są wychowywane chyba beztrosko. Do opisu przedmówcy/czyni dodam jeszcze blokowanie drzwi do klatki tak, aby się nie zamykały - ciekawe czy drzwi do mieszkania też tak zostawiają? Ale kto bogatemu (rodzicowi) zabroni? Puszcza dzieciaka i ma w d&&&& co robi na osiedlu, przecież płaci na rzecz wspólnoty to pewnie myśli, że posprzątają i może jeszcze przypilnują pociechę. Najciekawsze, że nasza rada widzi to i nic sobie z tego nie robi, tylko porusza tematy poboczne typu parkowanie, itp.

• Ali
    Gość
    2017-08-28 09:32:30
    Sąsiedzi, Przyjaciele, Bracia Karingtonowie
    Jak wiadomo są rzeczy ważne i ważniejsze. Wiadomo że koty się same nie wytrują, donos do straży miejskiej się sam nie wykona
    a administratorka sama z siebie nie dojdzie do krawędzi załamania psychicznego.
    Podobnie bez stałych wysiłków sąsiedzi z okolicznych bloków i osiedli nie zauważą naszej wyższości.
    Każdy z nas wie ile czasu i pracy kosztuje wyłapywanie obrażających naszego ducha estetyki krzywo zaprkowanych samochodów.
    Docenim także wysiłki dążące do urozmaicenia naszych aktywności poprzez prześladowanie lokalnych dzieci.
    Jednak jedno trzeba powiedzieć, coraz cześciej z waszych postów wyłania się smutny obraz ludzi, boję się tego powiedzieć, sklonnych do oszczędności.
    Na to zgody być nie może. Pokażmy wszystkim że nasze zadęcie nie jest tylko pozą w internecie ale też stylem życia.

• a Łysy
    Gość
    2017-08-28 11:57:00
    niech sie tak nie interesuje skarpą, bo to nie jego działka i inwestycja. wszędobylski przyjemniaczek?

• Do Ali
    Gość
    2017-08-31 06:54:12
    Sprawdź sobie ile kosztuje czyszczenie kamienia, jak masz tyle pieniędzy to się zadeklaruj ze poniesiesz koszty zniszczeń. I nie cwaniacz swoim bezstresowym podejściem bo jeśli masz to gdzieś to się nie powinieneś odzywać. Nie nazywają nikogo tutaj caringtonem bo sam swoim podejściem pokazujesz ze nim jesteś.

Odpowiedz

Komentujesz jako gość.