jeszcze kolor wypadałoby podac kotka bo na osiedlu jest sporo kotków ;)
Mieszkanka
Gość
2016-10-08 09:33:26
Jak mozna upilnowac kota! Wydawalo mi sie ze jest powszechnie wiadomo ze koty choďza wlasnymi sciezkami.
kotka
Gość
2016-10-08 21:27:53
Biała z czarnymi plamami. Ma obroże więc i prwnie numer do właścicielki.
do mieszkana
Gość
2016-10-09 21:27:35
niech chodzą swoimi ścieżkami aczkolwiek niekoniecznie ta ścieżka musi przechodzi po mojej karoserii. Wszystkie nasze osiedlowe kotki są urocze. Powinny być trochę pilnowane a nie ogrzewać się na karoserii samochodów.
Mieszkanka odp
Gość
2016-10-10 08:50:03
Czuje sie w zobowiazaniu odpowiedziec szanownemu gosciowi. Jak juz wspomnialam wczesniej koty chodza wlasnymi drogami. Mimo tego ze sa to zwierzatka ktore towarzysza nam od tysiecy lat i w dalszym ciagu probujemy je udomowic. To jednak maja one w sobie cos "dzikiego". Nie mozna je prowadzic na smyczy np jak pieski. Kieruja sie instynktem mimo tego ze sa karmione to jednak poluja.Dajmy spokoj wlascicielom i kotom gdyz zchowuja sie normalnie. Serdecznie pozdrawiam.
też mieszkaniec
Gość
2016-10-10 10:56:25
Odpoiedz żenująco-dziecinna. To właściciel odpowiada za swojego zwierzaka jak i za szkody powsałe w wyniku jego działań. Zdjęcia zwierzaka na masce samochodu i powstałe rysy są wystarczającym dowodem w sprawie o ubieganie się o odszkodowanie z tytułu poniesionych strat. "Kociarze" są ogólnie znani na naszym osiedlu, więc nie trudno będzie ustalić jego właściciela, a co za tym idzie wystąpić z odpowiednim roszczeniem. Pozdrawiam.
Do mieszkanki
Gość
2016-10-10 14:59:53
Idac Pani tokiem myslenia pojde pod drzwi Pani mieszkania zrobie kupe na wycieraczke i powiem ze to tylko instynkt czlowieka pierwotnego. Kazdy odpowiada za swoje zwierze niestety nie ma mowy o jakis instynktach. Rowniez pozdrawiam
do "Mieszkanka odp"
Gość
2016-10-10 18:31:29
to jak ja pójdę i załatwię swoją potrzebę pod Twoimi drzwiami (przykład z sobotniego poranka pod bramą do garażowca 3-4) i powiem, że taka moja natura - to też dla Ciebie będzie ok? Naprawdę, zgadzam się z "też mieszkaniec" - odpowiedź żenada.
Mieszkanka odp
Gość
2016-10-11 07:59:48
Odczulam duzy smutek czytajac dwa powyzsze wpisy. Nie kwestionuje ze wedle prawa polskiego wlasciciele sa odpowiedzialni za swoje pupile,tak rzeczywiscie jest. Ale zeby udowodnic ze to wlasnie ten kot ktory siedzi na masce zrobil szkode? To raczej niemozliwe moim skromnym zdaniem. Tak kociaki i inne zwierzaki ktore nasz tutaj otaczaja sa wspaniale, mam nadzieje ze tak dalej bedzie i nie bedziemy probowali je" udomawiac". Wydawalo mi sie ze dawno wyszlismy z jaskin i jestesmy bardzo cywilizowani ale widocznie nie wszyscy, przykro.
Adam
Gość
2016-10-11 12:36:09
Widziałem dziś rano w hali garażowej przy niektórych filarach ktoś porozrzucał trutki. Biedne kotki, ciekaw jestem czy instynkt je uratuje :-)
Mieszkaniec (od dawna)
Gość
2016-10-12 08:08:59
No nie - ręce opadają po przeczytaniu wpisu "Mieszkanka odp" z 11.10.2016 09:59:48. Szkoda komentować taki tok myślenia. Ale mimo to krótko - to jak Twoje dziecko będzie niszczyć klatkę schodową to powiesz "młodość, musi się wyszumieć"? Jeżeli to prawda z wykładaniem trutki to naprawdę trzeba być nienormalnym, to karalne. Nie jestem przeciwko zwierzętom, ale niech szanowne mieszkanki-właścicielki kotków trzymają je w 4 ścianach.
Witam
Gość
2016-10-12 19:50:51
Proszę Sz. Sąsiadów w klatce nr. 3, mieszkanie 13 lub 14 (przepraszam trudno określić) o uszanowanie prawa do spokoju i wypoczynku sąsiadów na niższym piętrze. Poskromienie uciążliwych zapędów swojej pociechy, tj biegania i skakania będzie miłe dla naszych uszu. Dziękuję za wyrozumiałość
prawieMieszkaniec
Gość
2016-10-13 08:19:51
O masakra, strasznie sie to czyta.... Zgodnie z zapisami wszelkich regulaminów właściciel jest odpowiedzialny za swoje zwierzęta i musi sie liczyc z konsekwencjami szkód przez nie wyrządzonych. Stach, bo widze ze na osiedlu funkcjonują "kociary". Jeszcze brakuje, zeby wystawiac karme dla kotow na podwórzu, czy w garazach, bo to takie "fajne miłe stworzenia". Ogarnijcie sie ludzie bo skończycie jak Willas....
mieszkaniec
Gość
2016-10-16 15:25:19
I kto ma cos przeciwko tym stworzeniom? A może przeciwko jest to STWORZENIE które próbuje w nocy rozbawić wszystkich (jak świnia w chlewie) swoim(jak poprzednio) głosikiem dodatkowo niezbyt dopasowaną muzyką. A może tak dla zwiększenia odczucia włączyć alarm p.pożarowy. Efekt do rana gwarantowany albo i dalej.
Gosc03
Gość
2016-10-16 18:21:18
Kiedy sprzątaczki chodzą i zmieniają worki na śmieci przed klatka? Worki są zakładane na cały śmietnik łącznie z dziurką na pety po papierosach. Nie ma jak zgasić i rzucając na ten worek wypala się w nim dziura i wiatr wszystkie pety wywiewa.
sąsiad
Gość
2016-11-05 12:48:49
Czyj to srebrny ford fokus combi stoi na wjeżdzie do garażu 3-4, co za JEŁOP tak parkuje!!!!
to chyba
Gość
2016-11-08 07:38:01
auto nalezy do zespołu Kombi
do sasiad
Gość
2016-11-09 13:54:37
robią to specjalnie zebys tyle nie palił i był zdrowszy. pozdrawiam
sąsiad
Gość
2016-12-20 20:06:06
Kto to taki mądry ze pod skarpą przy garażu 1/2 wystawia i to sporo stary chleb. Przecież to tylko karmienie szczurów. Czy ktoś widział takiego głupiego kota co by się na to połakomił. Jak ktoś już nie wie co zrobić z tym chlebem a nie chce wrzucać do śmieci niech wyrzuca za płot gdzie karmią się ptaki. A najlepiej chleb który zostaje zamrozić. Po rozmrożeniu smakuje lepiej niż świeżo kupiony.
Gość
Gość
2017-01-07 15:41:17
Dlaczego nie jest odśnieżane ?!
Mieszkaniec
Gość
2017-01-07 16:33:59
to zadzwoń i zapytaj Zarządcy - za coś biorą kasę i firma sprzątająco-odśnieżająca też.
ada
Gość
2017-01-08 11:38:26
Zarządcza jest na zwolnieniu albo na urlopie przez cały czas więc ma nas w ......
Mieszkaniec
Gość
2017-01-09 08:15:45
no właśnie dlatego nie mam już siły zgłaszać usterek lub innych nieprawidłowości. Mam wrażenie, że tylko garstka mieszkańców (właścicieli, nie wynajmujących - z całym dla nich szacunkiem) interesuje się majątkiem i sprawami wspólnoty mieszkaniowej. A jak Pani M. z Retry jest na urlopie/L4 to dzwońcie na ogólny numer do Retry i poproście z osobą zastępującą (jest taka).
gość
Gość
2017-01-24 17:43:16
mój kot jest podtruty weterynarz powiedział że w to granulki kreta dziękuje sąsiadom
Gość
Gość
2017-02-09 14:48:34
Nie ma sprawy jutro ktoś dosypię więcej ... jak kot głodny
prawieMieszkaniec
Gość
2017-02-16 13:19:16
to trzymaj kota w domu, to nie bedziesz pozniej płakac. proste?
mieszkaniec
Gość
2017-03-06 20:23:50
A może tak na poważnie ktoś powie na temat obowiązującej już podwyżki czynszu.
mieszkaniec A
Gość
2017-03-07 19:51:51
wynika ze zmiany sposobu naliczania opłaty za śmieci. Przyjęto od wody i stąd całe zamieszanie. Trzeba chodzić na zebrania, najbliższe pod koniec tego miesiąca.
Robert
Gość
2017-03-08 09:44:09
Przepraszam bardzo, a kiedy było ostatnie zebranie i skąd masz informację o tym, że najbliższe będzie pod koniec marca?
mieszkaniec
Gość
2017-03-08 09:44:43
Zebranie pod koniec miesiąca? Może znowu powiedzą dwa dni przed zebraniem.
gość
Gość
Mieszkanka
Gość
kotka
Gość
do mieszkana
Gość
Mieszkanka odp
Gość
też mieszkaniec
Gość
Do mieszkanki
Gość
do "Mieszkanka odp"
Gość
Naprawdę, zgadzam się z "też mieszkaniec" - odpowiedź żenada.
Mieszkanka odp
Gość
Adam
Gość
Mieszkaniec (od dawna)
Gość
Witam
Gość
prawieMieszkaniec
Gość
mieszkaniec
Gość