Witam, Wynajmę miejsce postojowe na parkingu naziemnym. Miejsce zlokalizowane na parkingu pomiedzy blokami etapu 1 i 2. Zainteresowany - pisz na miejscepanoramika@gmail.com Pozdrawiam
mala MI
Gość
2017-09-28 06:39:01
sluchajcie, zal wam dupsko skiska ze ludzie prakuja na zjezdzie ? Parkuja bo mozna tam parkowac, nikt nie wywiezie auta im stamtad bo nie ma takiej podstawy prawnej. Komu to musi az tak bardzo przeszkadzac zeby plakac tak strasznie nad ta sprawa ? Zastanowcie sie lepiej co zrobic zeby zmienic zarzadzce... w II etapie czynsz przy 40m2 poszedl o 100zl w gore. Lekka przesada, co ? kto jest za zmiana stawek ? Ja moge zbierac podpisy od wsyztskich ! Mysle, ze w tej chwili to jest najwazniejsze ;-) Buziaczk kochane !:>
mieszkaniec
Gość
2017-09-29 18:36:18
Nie ma co czekać, zbierać podpisy.
mieszkaniec
Gość
2017-10-02 17:30:59
logiczne jest ze im blok jest starszy tym czynsz rosnie, z tą zmianą zarządcy - Retra mi pasuje,a co do parkowania pod blokiem, mi tez te parkowanie się nie podoba bo niektórzy parkują jak ułomni blokując wyjazd z garażu lub zasłaniają widok z prawej lub lewej strony. a dodając ze jesli auto jest nieprawidłowo zaparkowane i jednoczesnie blokuje lub utrudnia poruszanie się podlega usunięciu. Jeszcze tego nie zrobiłem ale zaczne dzwonic na SM bo staje sie to coraz bardziej denerwujące. P.S nie pracuje w Retrze
Mieszkaniec
Gość
2017-10-03 12:33:45
Zapraszam na http://www.osiedlepanoramika.fora.pl utworzyłem zamknięte forum - najpierw należy się zarejestrować. Forum przed chwilą powstało, więc wszystko się dopiero tworzy, ale zachęcam do rejestracji i dyskusji, oczywiście merytorycznej.
do łysego
Gość
2017-10-09 07:06:17
Ty się łysy tak skarpą nie interesuj! Zajmij sie knuciem w swojej wspólnocie!
jaki łysy?
Gość
2017-10-10 07:04:00
Łysy z UEFA?
Do Mala Mi
Gość
2017-10-16 14:51:39
Tez jestem zdania ze czynsz tu to jakieś szaleństwo. W ciągu tego roku już dwukrotnie podwyższony !!! Jakoś na starej cegielni stawki są stałe i nie tak kosmiczne jak tu. Budzenie się starej ? Halo ile te budynki maja lat ? Jakoś cegielnia jest dłużej i maja stałe ceny. A dwa ze może gdyby zarządca nie wydawał Kasy np na tymczasowe bramy to byłoby inaczej ja tez jestem za zmiana ! Bo ostatbio usłyszałam ze mam nadpłatę a dwa tyg później ze niedopłatę sama nie ogarnia :/ a tka się składa ze czysz płace z wyprzedzeniem i to kwoty z kosmosu
Gość
Gość
2017-10-16 14:54:06
To niech dadzą możliwość kupić innym miejsca parkingowe ja chętnie kupie ale niestety ani w starym ani w nowym etapie nie jest to możliwe to co mam zeobic jak niektórzy kupili sobie dwa miejsca ? Mam stawać na biedronce ?! Przecież to są jakieś jaja. Dajcie mi możliwości to kupie !
Gość
Gość
2017-10-16 19:43:23
To prawda, czynsz i parking tutaj to tragedia
Mieszkaniec
Gość
2017-10-17 07:39:16
dlatego Szanowni Mieszkańcy: rejestrujcie się na forum, które jest zamknięte z oczywistych względów. Tylko tak może skrzykniemy się, aby zrobić porządek.
od mieszkaniec
Gość
2017-10-17 10:01:54
łysy nie oszukuj ja wiem, ze to twoje forum
mieszkaniec
Gość
2017-10-17 19:37:44
A z jakiej wspólnoty jest Pan Panie Okulisto ze tak wszystko widzi a szczególnie łysych. A przy okazji jakie mamy szukać uczesanie, może afro albo inne retro.
do mieszkaniec
Gość
2017-10-18 06:56:59
łysy zawsze rzuca się w oczy, szczególnie jak łazi i obserwuje co się dzieje na innych wspólnotach i na ich terenie.
dokładnie
Gość
2017-10-18 07:51:39
ten z UEFA żyje dobrze z zarządca. Są sobie na "ty" więc on im raczej krzywdy zrobić nie da. Proponuje do odwołać i przenieść do III lub IV ligi.
Mieszkaniec do "od mieszkaniec"
Gość
2017-10-18 08:26:06
Szanowna/Szanowny, zdziwisz się, ale nie jestem tą osobą, o której piszesz. Jestem całkowicie niezależny, to jest nie jestem ani w trójce mieszkańców (przedstawicieli), ani w żaden sposób nie jestem powiązany z zarządcą naszym uwielbianym - wręcz przeciwnie u zarządcy to jestem chyba na czarnej liście (dla wścibskich i analizujących inaczej - płacę terminowo).
Mieszkaniec
Gość
2017-10-18 10:11:21
a po co nam przedstawiciele? Przecież bez nas i tak nie mogą podejmować uchwał i decyzji...?
Mieszkaniec
Gość
2017-10-18 10:30:57
tak, ale teoretycznie wiedzą więcej od nas i są częściej w kontakcie z zarządcą, przez co teoretycznie mogliby wywierać trochę więcej wpływu na zarządcę.
Do Mala Mi
Gość
2017-10-18 18:12:55
Z tego co wiem, to bramę tymczasową, otrzymaliśmy w prezencie od WARBUD. I się sprawdziła znakomicie!
Mieszkaniec
Gość
2017-10-19 06:07:55
tak jak ktos juz to dobrze napisał.. przedstawiciele nie beda wywierac wpływu na zarzadce bo to są kumple i tylko poklepują sie po plecach
mala MI
Gość
2017-10-19 09:30:38
Drodzy Państwo, jestem zielona w temacie ale może ktoś kto się na tym zna potrafi skonstruować pismo dotyczące zmiany zarządcy poparte argumentami... Czy widzą Państwo jakieś zmiany po wzroście czynszu ? Jeżeli znajdzie się osoba odpowiedzialna za pismo z chęcia pozbieram podpisy i jako pierwsza się podpisze ...
Mieszkaniec12
Gość
2017-10-19 10:22:33
a jak macie skonstuowana umowe? Atem notarialnym ronson wybrał retre na zarzadce? Czy to zwykla umowa o administrowanie? Napiszcie uchwałe zwykła. Ze Wspólnota odwołuje takiego i takiego zarzadce w zamian za to powołuje takiego i takiego. nie potrzeba argumentów. Macie prawo w każdej chwili to zrobic - decyduje wiekszosc i nikomu nie trzeba sie tłumaczyc dlaczego.
do "mala MI" oraz "Mieszkaniec12"
Gość
2017-10-19 10:42:16
Niestety ale zmiana zarządcy wymaga owszem uchwały, ale umieszczonej w protokole sporządzonym przez Notariusza - zapraszam do lektury ustawy o własności lokali. Zarządcę wskazała Ronson, co przyklepała pierwsza osoba, które wyodrębniono własność - ciekawe kto to był :) To wynika akurat z przepisów ww. ustawy.
Mieszkaniec
Gość
2017-10-19 10:48:15
Mieszkańcy! Proszę skrzyknijmy się i zmieńmy obecny stan rzeczy. Po to jest zamknięte forum, aby nie pisać na otwartym. Oczywiście może ktoś się zarejestrować, kto później będzie tzw. kretem, ale tego nie unikniemy. Jak dalej wszyscy będą marudzić i płacić dalej, to będzie jeszcze gorzej. Przykład prosty z pilnowaniem interesów Wspólnoty - podjazd na wózki miał być rok temu, powstaje dopiero od września. Prostą robotę panowie robią już miesiąc, którą można zrobić w 2 tyg., no ale jak R. im pozwala to pojawiają się ok 8, coś tam kopią, kłócą się i o 13-14 ich już nie ma. Ciekaw jestem, czy po zimie ten podjazd nie rozpadnie się.
mijesce parkingowe
Gość
2017-10-20 06:54:14
Czy jest tos chetny na wynajcie miejsca parkingowego ?
abc
Gość
2017-10-20 07:46:31
a gdzie (naziemne czy podziemne) i za ile?
do abc
Gość
2017-10-20 09:55:29
naziemne 150zl za miesiąc
logujemy sie
Gość
2017-10-20 09:57:42
http://www.osiedlepanoramika.fora.pl
do łysego
Gość
2017-10-20 11:35:23
łysy daj sobie spokój z tym forum nikt sie na tonie nabierze. Na klatce nowej Panoramiki tez powiesiles ogłoszenie. Chcesz miec wszystko pod kontrolą?
łysy
Gość
2017-10-20 18:26:43
Tak powiesiłem i będę wieszał na każdej klatce. Od dzisiaj każda kupa będzie monitorowana, a dane właściciela przekazywane do SM...
Nowy sąsiad
Gość
Wynajmę miejsce postojowe na parkingu naziemnym.
Miejsce zlokalizowane na parkingu pomiedzy blokami etapu 1 i 2.
Zainteresowany - pisz na miejscepanoramika@gmail.com
Pozdrawiam
mala MI
Gość
kto jest za zmiana stawek ?
Ja moge zbierac podpisy od wsyztskich ! Mysle, ze w tej chwili to jest najwazniejsze ;-)
Buziaczk kochane !:>
mieszkaniec
Gość
mieszkaniec
Gość
P.S nie pracuje w Retrze
Mieszkaniec
Gość
do łysego
Gość
jaki łysy?
Gość
Do Mala Mi
Gość
Jakoś na starej cegielni stawki są stałe i nie tak kosmiczne jak tu. Budzenie się starej ? Halo ile te budynki maja lat ? Jakoś cegielnia jest dłużej i maja stałe ceny. A dwa ze może gdyby zarządca nie wydawał
Kasy np na tymczasowe bramy to byłoby inaczej ja tez jestem za zmiana ! Bo ostatbio usłyszałam ze mam nadpłatę a dwa tyg później ze niedopłatę sama nie ogarnia :/ a tka się składa ze czysz płace z wyprzedzeniem i to kwoty z kosmosu
Gość
Gość
Gość
Gość
Mieszkaniec
Gość
od mieszkaniec
Gość
mieszkaniec
Gość
do mieszkaniec
Gość
dokładnie
Gość
Mieszkaniec do "od mieszkaniec"
Gość
Mieszkaniec
Gość
Mieszkaniec
Gość
Do Mala Mi
Gość
Mieszkaniec
Gość
mala MI
Gość
Czy widzą Państwo jakieś zmiany po wzroście czynszu ?
Jeżeli znajdzie się osoba odpowiedzialna za pismo z chęcia pozbieram podpisy i jako pierwsza się podpisze ...
Mieszkaniec12
Gość
do "mala MI" oraz "Mieszkaniec12"
Gość
Mieszkaniec
Gość
mijesce parkingowe
Gość
abc
Gość
do abc
Gość