Forum opinii Panoramika I

• Simon_a
    Gość
    2016-03-15 22:42:53
    do @oko - 6%? po wstepnych rozmowach dostałem 2% z wielkim bólem, wydaje mi sie troche za mało ale mieszkań dwu pokojowych juz praktycznie tak nie ma wiec pewnie dlatego nie chca za bardzo zejść z ceną.. PEwnie Pan brał jakieś większe mieszkanie stad tak duży rabat..?

• @ Simon_a
    Gość
    2016-03-16 06:22:31
    nie pytaj "Oko"- to internetowy ściemniacz - pisze na forum Panoramika II, 4 Ogrodów i pewnie jeszcze na kilku innych. Wszędzie pisze w takim tonie jakby tam mieszkał.

• Oko
    Gość
    2016-03-19 17:22:56
    nie pytaj "Oko"- to internetowy ściemniacz

• przypadkowy gość
    Gość
    2016-03-24 05:26:30
    najwyraźniej OKO ma krótkie nóżki.

• Sasiad
    Gość
    2016-03-31 16:54:50
    Czy mógłby ktoś napisać co było na zebraniu wspólnoty, niestety nie mogłem być.
    Z góry dziękuję za odpowiedź

• Gość
    Gość
    2016-04-03 15:54:31
    Oko wg mnie nie ma się co z poniektórymi wdawać w dyskusję :) niczego to nie wnosi a co poniektórzy widać lubią prowokować.
    Budynki są niezaprzeczalne z klasą , więc ja chyba też kupię właśnie mieszkanie z 2 etapu. Reszta szczecińskiej oferty wypada przy nich blado. Co nie zmienia faktu, że fajnie byłoby, gdyby zrezygnowali z jednego budynku na rzecz strefy zieleni. Pozdrawiam mieszkańców.

• Sasiad
    Gość
    2016-04-03 17:02:47
    Do Sąsiad -Gość!

Drogi Sąsiedzie! Aby nie być wyKluczonym cyfrowo w kontakcie ze Wspólnotą, zdecydowanie zalecam, założenie stałego dostępu do Internetu, założenie konta E-mail i odbiór Kucza od zarządcy. W obiekcie dostępne są stałe kablowe łącza do Internetu: Multimedia i UPC, dodatkowo są też dostępni operatorzy komórkowi (Plus, Play, T-mobile, Orange) + Operatorzy wirtualni, zawsze jest też dostępny bezpłatny dostęp do Internetu - Aero-2. Wartym podkreślenia jest, że z wyższych pięter mieszkań budynków, położonych po zachodniej stronie, dostępny jest bezproblemowy dostęp do Niemieckich sieci komórkowych(E-Plus, O2, T-Mobile, Vodafone). Naprawdę, nie należy bać się Internetu! Koszty korzystania są minimalne lub Zerowe! Warto z niego korzystać w szczególności w temacie Zebrań, Działań i Uchwał Wspólnoty! Bardzo Polecam!!!

• do sasiad
    Gość
    2016-04-03 17:15:59
    Czy juz tu na kazde pytanie musi byc jakas docina? nie mozna napradwde byc choc troche zyczliwym. jak juz sie tak rozpisales drogi sasiedzie to sadze ze odp na moje pytanie zajeła by ci mniej czasu stuknia w klawiature niz ta twoja kryptoreklama operatorów.
    Zreszta jakiej ja odpowiedzi mogłem sie spodziewac na tym forum
    pozdrawiam i juz nie przeszkadzam

• Kasia
    Gość
    2016-04-07 20:26:42
    Witajcie. Kupiłam mieszkanie w Panoramice II i poczytałam sobie trochę to forum. Przykro mi, że tak się kłócicie o te miejsca parkingowe. Mam obawy, że sytuacja się pogorszy, kiedy będą powstawały kolejne etapy budowy. Dlaczego osoby, które nie wykupiły miejsc nie parkują ciut dalej, niżej, przy obwodnicy, dokładnie przed tą polanką/wybiegiem dla psów? Czy nie można tam parkować? Często korzystam z tego parkingu, kiedy odwiedzam z partnerem teściową mieszkającą w przylegającym do parkingu bloku i nigdy nie miałam z tego powodu nieprzyjemności. Zawsze jest tam sporo wolnych miejsc niezależnie od godziny/dnia.

• do Simon_a - Kasia
    Gość
    2016-04-07 20:39:55
    Co do negocjowania cen. Z tego co mi wiadomo wszystkie mieszkania do II piętra włącznie kosztowały 4,5 tys./m kw., żeby kwalifikowały się do MDM. Im wyżej, tym drożej. Np. wyżej położone dwupokojowe to przedział między 4,7-5 tys./m kw. Można uszczknąć 2 proc., jeśli masz znajomego, który kupił już tam mieszkanie. Wtedy musi się pofatygować do nich po kupon w ramach programu "Polecany sąsiad" i ci go dać. Ale może to tylko czysty marketing i jak będziesz upierdliwy, to ci dadzą te 2 proc. mniej i bez tego kuponu. Wydaje mi się, że przy 3-pok. mieszkaniach, których sypialnie wychodzą na północ powinno być łatwiej negocjować. Ale musisz się zastanowić, czy chcesz mieć północną ekspozycję.

• sąsiad
    Gość
    2016-04-08 07:18:32
    Ludzie, czy naprawdę uśmiecha się Wam przez następne kilka lat mieszkanie na placu budowy? Za ścianą robotnicy bluzgają a maszyneria budowlana od g.6.00, bywa że i do 1.00 w nocy zakłóca spokój i ciszę? Czy wreszcie ten wspaniały widok od strony północnej, na skarpę i balkony sąsiadów z 4 Ogrodów? Czy to Wasz wyśniony ziemski raj do zamieszkania, odpowiedzcie sobie sami, pozdrawiam.

• K.
    Gość
    2016-04-11 10:20:49
    Sąsiad nie twój interes, co kieruje ludźmi, że decydują się tam zamieszkać. Zresztą nie wszystkie mieszkania są z widokiem na skarpę. Większość jest od południa. I budowa portwa nie przez kilka lat, a tylko do 2017 roku, ponieważ potem budowa przeniesie się niżej, więc proszę nie siać defetyzmu. Czy inni ludzie zawsze muszą psuć radość innym, że udało im się w końcu przejść na swoje?! Panoramika znajduje się na os. Arkońskim, a nie Warszewie i w tej dzielnicy takie wysokie budynki to norma.

• też sasiad
    Gość
    2016-04-11 14:36:07
    K, nie omamiaj developerską, socjotechniczną gadką, bo co mądrzejszy widzi "to coś" i się śmieje....... z ludzkiej głupoty.

• hehe
    Gość
    2016-04-11 21:06:48
    dupa was boli, że nowa Panoramika zaburzy wasza cudna wize malego kameralnego osiedla i przysloni wam widok na swiat. I dobrze bo takie buraki jak niektorzy ktorzy sie tu wypowiadaja nie zasluguja na jakies luksusy

• masakra
    Gość
    2016-04-13 07:31:30
    przez niektorych ktorzy tu pisza i tylko sieja ferment i sie wiecznie kloca jestesmy posmiewieskiem w calej dzielnicy. Smiejecie sie z Panoramiki II a zobacznie lepiej co z was za oszolomy....

• Mieszkaniec
    Gość
    2016-04-19 14:07:22
    Ten drugi etap to mogliby na Kaliny robić bo tam by pasował. Im bliżej końca tym brzydszy. Poza tym myślę że nasza wspólnota tzn Panoramiczna 1,2,3,4 nie połączy się z drugim etapem wspólnotą

• Oko
    Gość
    2016-04-19 17:02:50
    Do Simon, te dwa procent to tez dobrze ale szkoda, ze nie ugrał Pan wiecej. Nie bede sie wypowiadał na tym forum, bo juz skończyłem dyskusje, z niektórymi mieszkańcami tego osiedla. Proponuje Panu minimum jeszcze 1% wytargować. Za duża konkurencja jest zeby sie nie udało. Przy dużym mieszkaniu na pewno zmiękną. Gorzej przy małych bo juz prawie wszystkie wysprzedane.
    Pozdrawiam wszystkich dobrych mieszkańców.

• do
    Gość
    2016-04-20 20:11:46
    Oko... "kończ debilu, wstydu oszczędź" .....swych ugłaskanych wypocin, popis już dałeś, dziękujemy.

• hehe
    Gość
    2016-04-21 06:24:55
    "Poza tym myślę że nasza wspólnota tzn Panoramiczna 1,2,3,4 nie połączy się z drugim etapem wspólnotą " - i wzajemnie! :D

• sasiad
    Gość
    2016-04-21 20:53:44
    wogole o czym mowa wyzej o jakim polaczeniu sie ? formalnie dzialamy jako dwie odrebne wspolnoty, nigdy nie bylo mowy o tym zeby kolejne etapy "wchodzili" do naszej i na 99% bedziemy funkcjonowali jako odrebne. ew wspolnie pokrywali koszty napraw remontów itd np. chodników, bram itd. mowie o kwestii formalnej co innego o wspolzyciu jako ludzie na jednym osiedlu, ale akurat powyzej nie byla chyba o tym mowa.

• mieszkaniec etap I
    Gość
    2016-04-25 05:22:32
    będzie jedność :) wystarczy, że Ronson wciśnie pierwszemu w akcie notarialnym przenoszącym własność, że wybierają na zarządcę Retrę. Tak było u nas. Nikt nie protestował, nie pytał, bo nikt nikogo jeszcze nie znał.

• sasiad
    Gość
    2016-04-25 17:02:32
    to ze bedzie wspolny zarzadca to oczywiste. ale kazda inwestycja to inna wspolnota

• Gość
    Gość
    2016-04-30 06:45:34
    Kupilam mieszkanie w II etapie i jestem załamana na jaki kolor go pomalowali! W projektach miał być biały, nawet zapewniano mnie że bedzie pomalowany na bardzo jasny kolor tak jak w projekcie.Tymczasem niedawno postanowiłam wejść w gerie zdjęć a tam połowa bloku pomalowana na odcienie żółtego jak w starych blokowiskach! Jaka jest państwa opinia na temat takiego oszustwa?Człowiek kupuje mieszkanie z projektu a oni robią zupełnie inne!

• sasiad
    Gość
    2016-05-02 10:50:37
    kolor jak kolor. koloru juz nie zmienisz, jesli juz zobacz w umowie czy masz cos wpisane o kolrze i jak cos to negocjuj cene ;) swoja drogą ciekawe czy w nowym bloku zrobili mozliwosc otwierania bramy z mieszkania, bo jakos kiepsko to widze zeby z osttaniego piętra biegano i otwierano brame gościom :D albo druga opcja.... nasze "zamkniete" osiedle przestanie byc zamkniete

• mieszkaniec etap I
    Gość
    2016-05-04 12:51:16
    otwieranie bram z mieszkania to chyba za drogi moduł. Druga sprawa, że niedawno zamontowali klawiaturę na dole (od obwodnicy), więc goście jak i służby porządkowe, itp., mogą otworzyć sobie sami.

• Max
    Gość
    2016-05-05 12:29:06
    Glosowanie w toku.. Zobaczymy jaki bedzie rezultat. tak z ciekawosci- wie ktos GDZIE maja powstac te niwe miejsca parkingowe?

• Sąsiad - Gość
    Gość
    2016-05-06 19:10:52
    Do Max
    Nie rozumiem pytania dotyczącego miejsc parkingowych, przecież wszystkie uchwały i mapy, są ogólnodostępne w Internecie!

• gosc
    Gość
    2016-05-07 08:28:18
    Czy ktoś orientuje się co jest budowane po drugiej stronie ulicy koło Biedronki

• Sasiad
    Gość
    2016-05-08 22:17:30
    Salon budowlany

• mieszkaniec
    Gość
    2016-05-10 11:31:43
    Ja mam ochotę podać developera do sądu. za tak ohydną zmianę projektu osiedla. Kłócimy się o pierdoły, a w tak ważnej sprawie wszyscy się skulili jak małe głupiutkie dzieci.

NIGDY PRZENIGDY bym nie kupiłbym mieszkania obok takiego żółtego molocha rodem z PRL-u.

Odpowiedz

Komentujesz jako gość.