Finansowanie miejsc z Fr nie wchodzi w gre. Myślę ze większość mieszkańców się na to nie zgodzi bo nie od tego jest FR. Druga kwestia to taka ze jesli nawet większość mieszkańców się zgodzi na finansowanie z Fr to te śmeiszne pieniadze tam zebrane nie wysatrczą na budowę miejsc. OKO dostales jakies info od zarządcy co w kwestii budowy miejsc retra zrobila ? jakies wstępny kosztorys nam przedstawią na zebraniu lub wstępny regulamin jesli chodzi o mozliwosc kupienia miejsca?:) wątpie zapewne spotkamy sie na zebraniu i znow bedzie jalowa dyskusja zero konkretów. wydaje mi sie ze nawet chcący wykupic takowe miejsc anie mogą finansować ich sami. bo jakby wygądała kwestia formalna ? wspolnota sprzedaje grunt?
Oko
Gość
2016-02-20 21:59:27
Do Sasiadka. Witam Panią, dokładnie nie pamietam ale około 6 tys kosztowałby koszt jednego miejsca. Co do gruntu, to Retra miała sie tym zajac jak to "ugryźć" Moze na zebraniu nam cos powiedzą? Ja jestem wstanie zaplacic za swoje miejsce, a co do gruntu jest mi to obojętne. Wystarczy jakies użytkowanie wieczyste na 99 lat. Pozdrawiam
Oko
Gość
2016-02-20 22:13:35
Do Sasiad i oj tam. Niestety w przypadku takich osób jak wy, to faktycznie moje wahania nastroju sa duze. Juz macie problem z tym, ze jakaś wasza Sasiadka potrafi byc grzeczna i kulturalna, z która jako z jednych moge prowadzić dialog, to dla was objawia sie to moja psychoza. Hihi A wiec wyglada to tak?! Nie mam żadnej fortuny, pisałem tylko ze mam kupione mieszkanie bez kredytu. Żółtym Ferrari, jeździł dawny gangster szczeciński o Ps. Oczko. Nie mam problemu z chwaleniem sie bo jestem jak przeciętny Kowalski. Kłamać, czasami kłamie jak każdy z nas. Wasz problem jest taki, ze nie potraficie czytać i pisac ze zrozumieniem! Oczywiscie, ze jestem wulgarny i obrażam każdego kto na to zasługuje. Taka mam naturę. Jak mam reagować na ludzi takich jak wy? Jesteście po drugiej stronie muru. Ile jesteście warci jako ludzie, sąsiedzi? Dla mnie jesteście kompletnym zerem, którzy to zmagają sie jak każdy z problemami dnia codziennego i po prostu nie dajecie rady. A zeby sie dowartościować donosici
Oko
Gość
2016-02-20 22:26:10
Donosicie na sąsiadów. Zawsze wam cos nie bedzie pasowało. Zaproponowałem miłej sąsiadce abyśmy zajęli sie najpierw "problemem parkingów a pozniej sadzeniem drzewek" to według waszej opini jestem juz psychiczny bo mam wahania nastrojów. Hihi Załośni jesteście i słabi. Otóż nie mam wahań nastrojów. Żyje w społeczeństwie zgodnie z zasadami wspołżycia społecznego. Wasz przypadek ukazuje, iz nie zawsze tak moze byc! Co mam powiedziec o donosicielach, którzy zrobia wszystko zeby zaszkodzić drugiemu? Odpowiedzcie sobie sami, kim jesteście i ile jesteście warci? Społeczeństwo wie, ze tacy jak wy istnieją lecz niektórzy z nas nie musza tolerować SCIERWA!!!
Oko
Gość
2016-02-20 22:47:17
Do gość. Przeciez to wy grozicie, ze dostanę w ryj na zebraniu lub po... Co do ustalania zasad znowu jesteście kłamliwi, bo ja dopiero od dwoch tygodni włączyłem sie w problem. Cały czas to wy narzucacie swoje zasady, ze nie mozna tego czy tamtego... Mam mieszkanie od dwoch lat i nigdy sie nie udzielałem. Kto ma cały czas jakis problem, tylko wasza grupka... kilku...?! Ja mam duzo innych ciekawszych zajęć niz wyglądanie za okno czy Sasiad podjechał bo trzeba na SM zadzwonić i baterie podładować lub 2 cm wzrostu zyskac???? Wiec kto tutaj potrzebuje psychologa? Radzę skorzystać z usług dobrego i na wejściu powiedziec prawdę, ze macie problem żyć w miescie i wsród ludzi i macie ochotę tylko uprzykrzać im zycie. Czyli tak zwana niska samo ocena???? Powidzenia w leczeniu bo ja i tak nie widzę szans na poprawę waszego stanu psychicznego. Juz w bibli Bóg nas przestrzegł przed takimi jak wy, iz w każdym stadzie lub gronie znajdzie sie Judasz! Pozdrawiam
gość
Gość
2016-02-21 08:35:20
żałosne...
Oko
Gość
2016-02-21 09:48:26
Do gość. Tak myslisz? Hihi, to niestety prawda.
sąsiadka
Gość
2016-02-21 13:05:37
Oko wg mnie nie ma się co z poniektórymi wdawać w dyskusję :) niczego to nie wnosi a co poniektórzy widać lubią prowokować. Co do miejsc to czekam na zebranie z niecierpliwością bo Retra dala tylka wg mnie w tej sprawie. pozwolila na rozpoczęcie dyskusji o miejscach i narobieniu zamieszania a nie sprawdzila czy są wogole możliwości prawne. juz na porpzednim zebraniu zero konkretów bylo tylko rzucenie ze ktos wpadl na pomysl zrobienia miejsc, fajnie ze ktos zaproponowal takie roziwązanie ale wg mnie wiecej z tego zamieszania wyszlo.
Mieszkaniec
Gość
2016-02-21 14:00:26
Odnosnie planowanych miejsc to chyba sprawa posunela sie do przodu, o ile pamietam byly narysowane plany za ktore rozumiem wszyscy jako mieszkancy zaplacilismy. I chyba na tym utknelo. Pozdrawiam
sąsiad
Gość
2016-02-21 20:25:56
ale cos oprocz planow? w sensie propozycje sposobu finansowania, sposobu sprzedazy ?oby sie nie okazalo ze na planach i wydanej kasie sie skonczy
Sasiad
Gość
2016-02-29 18:03:03
I co zdziwko, niespodzianka za wycieraczka auta
jojo
Gość
2016-02-29 19:04:18
Ja grzecznie co do dodatkowych miejsc parkingowych załóżmy że mamy je już zbudowane i jest ich 15 i co dalej kto może z nich korzystać i na jakich zasadach kto to ma ustalić ....będziemy je sprzedawać , dzierżawić , na jak długo bezpłatnie, odpłatnie...a może zaczniemy je sprzedawać kto o tym będzie decydował...a jak ktoś będzie chciał kupić wszystkie albo dzierżawić to jak mu zabronić ...bo nie ...oj chyba nam nie wyjdzie to na dobrze....powodzenia
gosc
Gość
2016-02-29 20:33:53
a czy jakies konsekwencje z sobą niosą te kartki ? bo niektóre samochody widzę juz któryś raz je maja
Sese
Gość
2016-03-01 08:15:56
Jedyne konsekwencje to wkurw dla tych uprzejmie donoszących do SM, więc parkuj śmiało
tylko blokady
Gość
2016-03-01 19:24:36
tylko blokady
oko
Gość
2016-03-01 23:06:08
do jojo. To nie tak. Musimy jako wspolnota okreslic warunki pozyskania miejsca. W mojej ocenie miejsce powinni moc pozyskac tylko Ci, ktorzy nie maja i beda zainteresowani. Zadnej innej opcji. Co do wlasnosci? Wydaje mi sie, ze koszt ma byc okolo 6 tys utworzenia takiego miejsca. Wiec osoba chetna pokrywa ten koszt. Oczywiscie jest to mniej niz kupujacy od ronsona wiec aby bylo sprawiedliwie nie chce wlasnosci miejsca, tylko uzytkowanie np. na 50 lat i po sprawie. W koncu kazdy z nas jest wlascicielem kawalka dzialki. A jak taka forma nie odpowiada, moge zaplacic cene ronsona i wtedy prawo wlasnosci. Wazne zeby sie dogadac?!
do oko
Gość
2016-03-02 08:33:50
czemu innej opcji nie ma? teren jest calej wspolnoty, wiec do ewentualnych nowych miejsc parkingowych prawo maja wszyscy, nawet ci, ktorzy juz maja miejsce parkingowe, zadnej innej opcji...
jojo
Gość
2016-03-02 17:03:35
Do oko po pierwsze mamy wolność i demokrację więc do miejsc każdy ma prawo bo..to jest mój kawałek ziemi który dałem do wspólnoty, po drugie mamy gospodarkę rynkową więc kto da więcej ten jest właścicielem ...bo chyba o to walczyliśmy no nie.. oj będzie ciekawo na zebranku ...hihihi
Alek 0,7
Gość
2016-03-03 09:23:59
Licytacja, kto da więcej.
Oko
Gość
2016-03-03 15:39:40
Szanowni Panstwo, oczywiscie możemy licytywowac. Nie mam nic przeciwko. Ja tylko zaproponowałem jedna z opcji. Wydawało mi sie, ze problem jest z powodu braku miejsc a okazuje sie, ze całkiem inny... Nigdy na Panoramice nie rozwiążemy problemu brakujących miejsc. Sasiad bedzie donosił na sąsiada. Mieliśmy tworzyć brakujące miejsca a teraz sie okazuje, ze nie. Musze sie Panstwo zastanowić w czym tkwi problem?! Wydaje mi sie tez, ze prawnie nie za bardzo z ta licytacja ale to juz problem administracji. Pozdrawiam i w
gość
Gość
2016-03-03 18:42:47
Witam. Czy ktoś sprzedaję mieszkanie w panoramice I, jestem zainteresowany kupnem. Jak coś to pisać mkol19@wp.pl
do oko
Gość
2016-03-04 13:43:17
teraz to szanowni panstwo buhaha patrz pajacu na swoje posty wczesniej i nie zgrywaj kultularnego bo jedynie co z kultury to ty pałac w warszawie widziałeś.
oko
Gość
2016-03-06 15:56:40
Do Gosc. Innego pajaca procz ciebie tutaj nie ma. Szanowni Panstwo jest skierowane do osob, z ktorymi mozna prowdadziec jakakolwiek konwersacje. Oczywiscie, iz podtrzymuje moje wczesniejsze posty skierowane min. do ciebie i nadal jestes dla mnie frajerem. Jeszcze kilka dni i poczekamy jaki jestes buhaha? Wierze w to, iz wyjdziesz na srodek na zebraniu i sie przedstawisz "buhaha to ja panoramiczna parowa" hihi A wszyscy juz beda wiedzieli o kogo chodzi. Albo ty i ta wasza grupka konfidentow przyjdzcie w jakichs koszulkach za napisem SM albo po prostu PAROWY. I jak podniecony juz jestes, ze ktos znowu ci naciupal? Chyba o to ci chodzilo? Trzymaj sie frajerzyno
Mieszkaniec
Gość
2016-03-07 06:27:23
żal mi osoby o pseudonimie "oko" - im więcej takich chamskich wypowiedzi o "parówach" itp. tym bardziej nie mogę się doczekać jak ten osobnik/osobniczka pojawi się na zebraniu, które będzie w tym miesiącu - wówczas zobaczymy jego/jej aktywność na zebraniu i rzucanie inwektywami w mieszkańców. Agresywnie pisać na forum każdy potrafi.
do oko
Gość
2016-03-07 14:56:06
ciekawe czy ty sie przedstawisz na zebraniu pajacu
oko
Gość
2016-03-07 23:00:16
Niestety pajace i parowki nie ma takiej mozliwosci bym pojawil sie na zebraniu. Przykro mi ze was zawiodlem ale jak moglbym pojawic sie w towarzystwie donosicieli i konfidentow. Jak bede mial pytania skontaktuje sie z administracja. A ty gosc pajacu nie odbijaj pileczki bo ja pierwszy zaproponowalem abys sie ujawnil na zebraniu. Mieszkaniec a jak mam o takich jak wy mowic? Wspaniali sasiedzi? To wy od kilku lat roztrzasacie problem i tworzycie konflikt. Na szczescie mam dobra wiadomosc dla was, iz pozbywam sie mieszkania, zaliczka juz wplacona wiec wiekszego prezentu na krolika nie moglem dostac. A wy dalej tkwijcie z tymi waszymi mieszkaniami za kredyt i plujcie sobie w gebe jak dotychczas. Na razie frajerzy, hihi
oko
Gość
2016-03-07 23:05:51
Do wszystkich porzadnych sasiadow zycze wam wytrwalosci z tymi palantami co mieszkaja z wami po sasiedzku. Mialem ten komfort, iz moglem pozbyc sie mieszkania i cieszyc sie nowo wybudowanym domem z garazem i parkingiem. I jak najdalej od naszej SM z Panoramiki. Wszystkiego dobrego Pozdrawiam
Arek do oko
Gość
2016-03-08 08:40:45
No tak, zbliża się czas zebrania wspólnoty a "gębowy mocarz" ucieka w pajacową historyjkę o "nowo wybudowanym domu z garażem i parkingiem"- jesteś zwykłym, żałosnym śmierdzącym tchórzem.
Popieram Arka!
Gość
2016-03-08 10:35:31
dokładnie - "Oko" miał bananowe ferrari, mieszkanie bez kredytu. Takie bajki to w gimnazjum może sprzedawać, a jak trzeba "czynów" to chowa głowę w piasek. Ot cwaniak internetowy (to akurat grzecznościowe określenie). @ Oko - Wyprowadzaj się jak najdalej! :) Mimo wszystko wszystkiego dobrego Ci życzę!
Do oko
Gość
2016-03-08 17:57:22
Przecież obiecywales że do parkingów się dolozysz, że będziesz drzewka sądził no i co nagle się wyprowadzasz a po zebraniu pewnie napiszesz że jednak zostajesz? Byłeś, jesteś i będziesz pajacem
sąsiadka
Gość
Oko
Gość
Ja jestem wstanie zaplacic za swoje miejsce, a co do gruntu jest mi to obojętne. Wystarczy jakies użytkowanie wieczyste na 99 lat.
Pozdrawiam
Oko
Gość
A wiec wyglada to tak?! Nie mam żadnej fortuny, pisałem tylko ze mam kupione mieszkanie bez kredytu. Żółtym Ferrari, jeździł dawny gangster szczeciński o Ps. Oczko. Nie mam problemu z chwaleniem sie bo jestem jak przeciętny Kowalski. Kłamać, czasami kłamie jak każdy z nas. Wasz problem jest taki, ze nie potraficie czytać i pisac ze zrozumieniem! Oczywiscie, ze jestem wulgarny i obrażam każdego kto na to zasługuje. Taka mam naturę. Jak mam reagować na ludzi takich jak wy? Jesteście po drugiej stronie muru. Ile jesteście warci jako ludzie, sąsiedzi? Dla mnie jesteście kompletnym zerem, którzy to zmagają sie jak każdy z problemami dnia codziennego i po prostu nie dajecie rady. A zeby sie dowartościować donosici
Oko
Gość
Załośni jesteście i słabi. Otóż nie mam wahań nastrojów. Żyje w społeczeństwie zgodnie z zasadami wspołżycia społecznego. Wasz przypadek ukazuje, iz nie zawsze tak moze byc! Co mam powiedziec o donosicielach, którzy zrobia wszystko zeby zaszkodzić drugiemu? Odpowiedzcie sobie sami, kim jesteście i ile jesteście warci? Społeczeństwo wie, ze tacy jak wy istnieją lecz niektórzy z nas nie musza tolerować SCIERWA!!!
Oko
Gość
Wiec kto tutaj potrzebuje psychologa?
Radzę skorzystać z usług dobrego i na wejściu powiedziec prawdę, ze macie problem żyć w miescie i wsród ludzi i macie ochotę tylko uprzykrzać im zycie. Czyli tak zwana niska samo ocena????
Powidzenia w leczeniu bo ja i tak nie widzę szans na poprawę waszego stanu psychicznego.
Juz w bibli Bóg nas przestrzegł przed takimi jak wy, iz w każdym stadzie lub gronie znajdzie sie Judasz!
Pozdrawiam
gość
Gość
Oko
Gość
sąsiadka
Gość
Mieszkaniec
Gość
sąsiad
Gość
Sasiad
Gość
jojo
Gość
gosc
Gość
Sese
Gość
tylko blokady
Gość
oko
Gość
do oko
Gość
jojo
Gość
Alek 0,7
Gość
Oko
Gość
Musze sie Panstwo zastanowić w czym tkwi problem?! Wydaje mi sie tez, ze prawnie nie za bardzo z ta licytacja ale to juz problem administracji.
Pozdrawiam i w
gość
Gość
do oko
Gość
oko
Gość
Wierze w to, iz wyjdziesz na srodek na zebraniu i sie przedstawisz "buhaha to ja panoramiczna parowa" hihi
A wszyscy juz beda wiedzieli o kogo chodzi.
Albo ty i ta wasza grupka konfidentow przyjdzcie w jakichs koszulkach za napisem SM albo po prostu PAROWY.
I jak podniecony juz jestes, ze ktos znowu ci naciupal?
Chyba o to ci chodzilo?
Trzymaj sie frajerzyno
Mieszkaniec
Gość
do oko
Gość
oko
Gość
A ty gosc pajacu nie odbijaj pileczki bo ja pierwszy zaproponowalem abys sie ujawnil na zebraniu.
Mieszkaniec a jak mam o takich jak wy mowic? Wspaniali sasiedzi? To wy od kilku lat roztrzasacie problem i tworzycie konflikt.
Na szczescie mam dobra wiadomosc dla was, iz pozbywam sie mieszkania, zaliczka juz wplacona wiec wiekszego prezentu na krolika nie moglem dostac. A wy dalej tkwijcie z tymi waszymi mieszkaniami za kredyt i plujcie sobie w gebe jak dotychczas. Na razie frajerzy, hihi
oko
Gość
Wszystkiego dobrego
Pozdrawiam
Arek do oko
Gość
Popieram Arka!
Gość
Do oko
Gość