albo raczej nie szanowny skoro ktoś mnie olewa od początku roku.
Co jakiś czas pojawia się wpis " zapraszamy na oficjalne forum" To sobie pomyślałem, że skoro kupuje mieszkanie na tym rewelacyjnym osiedlu to się zarejestruje.
Rejestracja nastąpiła: 4 stycznia 2014 ...cisza czekamy na aktywacje konta....
... myślę sobie był sylwester może Admin gdzieś pojechał, poimprezował i odsypia jak większość społeczeństwa więc czekam dalej...
...Cisza....
W związku z tym że jakaś losowa sytuacja powstała poczekałem jeszcze kilka dni.
... W dniu 7 Stycznia 20104 Przypomniałem się wysyłając maila do Administratora
...ciszaaa..
zapomniałem o tym forum, no ale w końcu udało się zakupić wymarzone mieszkanie więc myślę sobie napisze jeszcze raz...
12 marca 2014 napisałem kolejnego maila do admina
... Cisza... siedzę sobie dzisiaj i czytam forum i napisałem już ostatni raz.
Wiele Pytań - Mało odpowedzi
Gość
2014-03-30 22:30:15
... Wracając do tematu :) Szanowny Panie Napisał Pan wyżej że niektórzy nie mają pojęcia o prowadzeniu forum i żeby sami spróbowali, może 100% fachowej wiedzy na temat prowadzenia nie mam, ale wiem, że ludzi trzeba szanować a nie ich olewać. Jeżeli to prywatny folwark to rozumiem, trzeba było odpisać na któregoś maila.
...Skoro mówimy już o folwarku, to mam propozycję zjednoczenia sympatyków psów i dzieci :)
Proponuję przeprowadzić happening dla i z mieszkańcami osiedla.
Biorę na klatę sprawy organizacyjne, załatwiam KUCA nie dużego, żeby Wam Bazyli z ogródków nie wyjadał :) stawiamy go na środku osiedla i dzieci mają radochę obrysowując go kredą po chodniku - dorośli też mogą przyjść i głaskać - i tak kilka godzin, karmimy i głaszczemy aż do wielkiego finału.
... Na koniec rozdajemy wszystkim łopaty i sprzątamy placki konika co bym nam nie została plama po gówienku...
... z wiadomych względów koń nie jest psem więc srać może a my możemy posprzątać i oprowadzić go po osiedlu :)
Wiele Pytań - Mało Odpowiedzi
Gość
2014-03-30 22:39:52
Szanowna "Zainteresowana"
Jeżeli chodzi o Twoje pytanie to ni znam jego historii, ale z tego co wiem to w okolicach kiedyś kiedyś wszędzie były działki, jeżeli w ogóle coś było, pamiętam czas gdy ta ulica była ubitą sterta piachu i ciężko było tam wjechać czymkolwiek, Więc może jakieś przydomowe wysypisko ktoś sobie zrobił jak dawno temu na całym Warszewie i Osowie, W każdym bądź razie żadnych tajemniczych beczek nikt tam nie wyrzucał, trawa się nie świeci a żaby rechocz-om:)
Znam kilka osób które tam mieszkają i są nawet zadowolone...
... Piszę nawet bo mamy tutaj wspólnotę które nie wie jak być wspólnotą, ale skoro mam tu już mieszkać to wszystko wejdzie na dobre tory :)
Myślę że na pierwszym zebraniu przegłosujemy mój pomysł( jak wyżej) i będzie wesoło...
Wiele Pyań - Mało odpowiedzi
Gość
2014-03-30 22:46:27
Siema,
Nikt nic nie piszę to Wam napiszę jakiś kawał na dobranoc co by lepiej się spało a nie krzyczało po nocach ;)
Siedzą Mietek u Janka i sobie popijają. Nagle Mietek mówi do Janka: - U ciebie na ścianie wisi metalowa miska? - Nie, to zegar z kukułką. - Zegar z kukułką? Jak to? - Sam zobacz. Janek wziął pustą flaszkę po wódce, zamachnął się i rzucił w ścianę, a tu głos zza ściany: - Cicho tam! Jest 4 rano!
Codziennie coś nowego i tak przez 30 lat spłacania kredytu
Peace.
gs
Gość
2014-03-31 06:57:32
a co tu pisać po zebraniu? Wiemy dlaczego deweloper może płacić mniej...Bo prezesi tak sobie uzgodnili i nie powinniśmy się tym interesować, bo to nas nie dotyczy
Zainteresowana
Gość
2014-03-31 09:33:03
Wiele Pytań - Mało odpowiedzi- bardzo dziękuję za udzielenie informacji :) Pozdrawiam
Po zebraniu
Gość
2014-03-31 10:25:12
Na zebraniu okazało się, że: 1. Tak naprawdę tylko garstka ludzi jest przeciwna zakazowi wyprowadzania psów, 2. Wspólnota to jedynie z nazwy bo było raptem 14% uprawnionych do głosowania a i oni nie byli zgodni 3. Dzięki brakowi frekwencji zamiast 10 groszy mniej za zarządzanie i 1,80zł za całość będziemy płacili odpowiednio 80gr i 2,90zł (po staremu) 4. Zarządca zarządza w sposób właściwy bo nikt im nic nie zarzucił na zebraniu a jeśli były wątpliwości to odrazu je wyjaśniali (co innego tutaj) 5. Krzykacze z tego forum to chyba ta słynna czwórka (której nikt nota bene nie chce a i oni sami siebie później nie chcieli a nawet nie umieli się przedstawić) 6. Psią dwójkę na rzadko łatwiej zmyć z polbruku niż z trawy czy kamieni :D :D :D (to ostatnie było hitem zebrania)
pozdrawiam wiecznych smutasów i malkontentów
gosc
Gość
2014-03-31 11:02:05
a ja mam inne wnioski 1. Deweloper ma nas gdzies i smieje się z nas bo nawet nie pofatygował się na zebranie, bo i tak jest dogadany z zarządcą co do swojej stawki 2. upierają się przy swoich teoriach na temat liczby osób w zarządzie, tego, ze na zebraniu nie mozna zmieniac treści uchwał itp i tym sposobem nic nie można było zrobic 3. Dali nam do głosowania 3 uchwały wzajemnie się wykluczające ze względu na różne stawki za zarządzanie, w tym dwie ich autorstwa
do Po zebraniu
Gość
2014-03-31 11:03:28
Jeżeli chodzi o płacenie niższych stawek, to jeszcze nic straconego. Nieobecni na zebraniu dostana karty do głosowania do domu. Nie sądzę, żeby byli przeciwni płaceniu mniejszych opłat.
..
Gość
2014-04-01 11:20:16
dev tez nie powinien miec nic przeciwko ;)
kwestia tylko czy ludzie sie połapią w tych ustawach, ja bedac na zebraniu miałem na poczatku problem :D
do gość
Gość
2014-04-01 11:54:43
W uzupełnieniu ja zrozumiałam, że te 3 uchwały, które się wykluczały zawdzięczamy czwórce z przyszłego zarządu - w pierwszej uchwale 4 chciała 60 gr dla wszystkich - w drugiej 4 chciała 40 groszy dla wszystkich - w trzeciej zarządca chciał 70 gr dla wszystkich i na podstawie tego budżet w którym jest obniżka do 1,80zł/m2 i za tym musimy wszyscy zagłosować, żeby mniej płacić
gosc
Gość
2014-04-01 12:05:28
no to źle sąsiadka zrozumiała. nie zawdzięczamy tych uchwał czwórce, fakt, że wpłynął wniosek od mieszkańca/mieszkańców, o zmianę wynagrodzenia od września 2014 na 40 gr, ale to wszystko. nie przypominam sobie uchwały o 60 gr Kolejna od zarządcy to 70 gr dla wszystkich (w tym dewelopera), kolejna od zarządcy to 40 gr dla dewelopera
mieszkaniec
Gość
2014-04-01 12:34:32
ludzie nauczcie się odpowiednio interpretować to co jest napisane i czytać ze zrozumieniem, a nie najlepiej oskarżać kogoś o to czego nie zrobił/zrobiła. Natomiast co do frekwencji na zebraniu to ,,żałosne" i to ma być wspólnota :) Jak się nauczymy zgodnie żyć w naszym gronie to może wtedy będziemy się mogli nazwać wspólnotą
gosc
Gość
2014-04-01 12:44:34
a czego się spodziewaliście? po tym co można tu przeczytać.
gosc
Gość
2014-04-01 12:59:17
no wlasnie? dwoch-trzech niepełnosprawnych umysłowo spowodowało, ze postrzega sie całosc jako bande debili
gratuluje
frekwencja
Gość
2014-04-01 17:52:41
Brak udzialu w moim przypadku spowodowany byl zenujacym poziomem ubieglorocznego zebrania. Jak bedzie zle sie dzialo w zarzadzaniu to przyjde, w innym wypadku nie.
gościu
Gość
2014-04-01 20:47:15
Szanowni sąsiedzi, zauważyłem ostatnio, że mam w mieszkaniu robactwo - tzw GRYZKI bądź PSOTNIK ZAKAMARNIK, są to maleńkie robaczki wielkości główki od szpilki, lubią wychodzić ze swoich zakamarków wieczorem, najwięcej jest ich przy listwach przypodłogowych. Jest to plaga w nowych budownictwach i mam pytanie czy ktoś może z was też zauważył ten problem w swoim mieszkaniu...
Wiele Pytań - Mało odpowiedzi
Gość
2014-04-01 22:30:29
Drogi Gościu,
Jeżeli chodzi o Te tzw Psotniki to faktycznie pojawiają się ale nie jest to przypadłość nowego budownictwa, Pojawiają się tam gdzie maja wilgoć lub jest wyzsza temperatura. Lubi też stare meble i książki. Często jest tak że ludzie którzy mają zwierzęta w domu są bardziej podatni, bo tutaj oleje tam nasika, ale nie jest to reguła ;]
Miałem do czynienia z nimi w bloku z 2000 roku, próbowaliśmy kilku rożnych sposobów - skończyło się na wymianie i tak już zużytych paneli i potraktowania wszystkich podłóg chemią.
Teraz na nowym mieszkaniu to przed położeniem Paneli wszystko spryskam, tak profilaktycznie.
Na Śląskiej jest sklep ze środkami deratyzacyjnymi, powinni doradzić co dobrać.
Pozdrawiam
gosc
Gość
2014-04-02 06:55:01
a która klatka ?
Sąsiadka
Gość
2014-04-02 11:42:03
My też mieliśmy przez jakiś czas i same zniknęły;) nie wiem dlaczego, ale chyba się u nas im nie podobało;p;p
firefox
Gość
2014-04-03 06:25:34
słabo ich ugościłaś i pouciekały :D
Kluczyki
Gość
2014-04-10 15:31:08
Zgubione kluczyki do samochodu pod klatką 32 do odebrania w biurze ochrony.
Kluczyk do skrzynki
Gość
2014-04-14 06:46:49
Znalazłem rano na dziedzińcu kluczyk do skrzynki na listy (z nr 6.), popołudniu podrzucę ochronie.
sąsiad
Gość
2014-04-18 19:12:15
Jaro mi wyjechał ,smutno mi JERRY wracaj...
jerry
Gość
2014-04-19 07:42:35
Tomku nic się nie martw, wrócę i odbijemy z nawiązką. Ożywimy forum;-)
wewsołych
Gość
2014-04-19 13:39:18
Siema wesołych świąt dla wszystkich osiedlowych świrów i dla tych spokojniejszych równiez
mieszkaniec
Gość
2014-04-28 06:18:39
co za gościu parkuje bmw 5 przy klatce 32 na drodze przeciwpożarowej? dziś nie mogła przejechać śmieciarka, następnym razem będzie to straż pożarna lub karetka...
dexter kolega jerrego
Gość
2014-04-28 09:56:23
na pewno nie moja pańcia
...
Gość
2014-04-28 14:43:36
no jak to ? debil jakiś... kolejny raz tam parkuje
dostał dzisiaj karnego, nastepnym razem bedzie straż miejska.
PS. ciekawe od czego jest ochrona.
gosc
Gość
2014-04-28 18:12:31
pod klatka 30 np. często parkuje jakiś opel niby na chwilkę
Gość
albo raczej nie szanowny skoro ktoś mnie olewa od początku roku.
Co jakiś czas pojawia się wpis " zapraszamy na oficjalne forum" To sobie pomyślałem, że skoro kupuje mieszkanie na tym rewelacyjnym osiedlu to się zarejestruje.
Rejestracja nastąpiła: 4 stycznia 2014
...cisza czekamy na aktywacje konta....
... myślę sobie był sylwester może Admin gdzieś pojechał, poimprezował i odsypia jak większość społeczeństwa więc czekam dalej...
...Cisza....
W związku z tym że jakaś losowa sytuacja powstała poczekałem jeszcze kilka dni.
... W dniu 7 Stycznia 20104 Przypomniałem się wysyłając maila do Administratora
...ciszaaa..
zapomniałem o tym forum, no ale w końcu udało się zakupić wymarzone mieszkanie więc myślę sobie napisze jeszcze raz...
12 marca 2014 napisałem kolejnego maila do admina
... Cisza... siedzę sobie dzisiaj i czytam forum i napisałem już ostatni raz.
Wiele Pytań - Mało odpowedzi
Gość
...Skoro mówimy już o folwarku, to mam propozycję zjednoczenia sympatyków psów i dzieci :)
Proponuję przeprowadzić happening dla i z mieszkańcami osiedla.
Biorę na klatę sprawy organizacyjne, załatwiam KUCA nie dużego, żeby Wam Bazyli z ogródków nie wyjadał :) stawiamy go na środku osiedla i dzieci mają radochę obrysowując go kredą po chodniku - dorośli też mogą przyjść i głaskać - i tak kilka godzin, karmimy i głaszczemy aż do wielkiego finału.
... Na koniec rozdajemy wszystkim łopaty i sprzątamy placki konika co bym nam nie została plama po gówienku...
... z wiadomych względów koń nie jest psem więc srać może a my możemy posprzątać i oprowadzić go po osiedlu :)
Wiele Pytań - Mało Odpowiedzi
Gość
Jeżeli chodzi o Twoje pytanie to ni znam jego historii, ale z tego co wiem to w okolicach kiedyś kiedyś wszędzie były działki, jeżeli w ogóle coś było, pamiętam czas gdy ta ulica była ubitą sterta piachu i ciężko było tam wjechać czymkolwiek, Więc może jakieś przydomowe wysypisko ktoś sobie zrobił jak dawno temu na całym Warszewie i Osowie, W każdym bądź razie żadnych tajemniczych beczek nikt tam nie wyrzucał, trawa się nie świeci a żaby rechocz-om:)
Znam kilka osób które tam mieszkają i są nawet zadowolone...
... Piszę nawet bo mamy tutaj wspólnotę które nie wie jak być wspólnotą, ale skoro mam tu już mieszkać to wszystko wejdzie na dobre tory :)
Myślę że na pierwszym zebraniu przegłosujemy mój pomysł( jak wyżej) i będzie wesoło...
Wiele Pyań - Mało odpowiedzi
Gość
Nikt nic nie piszę to Wam napiszę jakiś kawał na dobranoc co by lepiej się spało a nie krzyczało po nocach ;)
Siedzą Mietek u Janka i sobie popijają. Nagle Mietek mówi do Janka:
- U ciebie na ścianie wisi metalowa miska?
- Nie, to zegar z kukułką.
- Zegar z kukułką? Jak to?
- Sam zobacz.
Janek wziął pustą flaszkę po wódce, zamachnął się i rzucił w ścianę, a tu głos zza ściany:
- Cicho tam! Jest 4 rano!
Codziennie coś nowego i tak przez 30 lat spłacania kredytu
Peace.
gs
Gość
Zainteresowana
Gość
Po zebraniu
Gość
1. Tak naprawdę tylko garstka ludzi jest przeciwna zakazowi wyprowadzania psów,
2. Wspólnota to jedynie z nazwy bo było raptem 14% uprawnionych do głosowania a i oni nie byli zgodni
3. Dzięki brakowi frekwencji zamiast 10 groszy mniej za zarządzanie i 1,80zł za całość będziemy płacili odpowiednio 80gr i 2,90zł (po staremu)
4. Zarządca zarządza w sposób właściwy bo nikt im nic nie zarzucił na zebraniu a jeśli były wątpliwości to odrazu je wyjaśniali (co innego tutaj)
5. Krzykacze z tego forum to chyba ta słynna czwórka (której nikt nota bene nie chce a i oni sami siebie później nie chcieli a nawet nie umieli się przedstawić)
6. Psią dwójkę na rzadko łatwiej zmyć z polbruku niż z trawy czy kamieni :D :D :D (to ostatnie było hitem zebrania)
pozdrawiam wiecznych smutasów i malkontentów
gosc
Gość
1. Deweloper ma nas gdzies i smieje się z nas bo nawet nie pofatygował się na zebranie, bo i tak jest dogadany z zarządcą co do swojej stawki
2. upierają się przy swoich teoriach na temat liczby osób w zarządzie, tego, ze na zebraniu nie mozna zmieniac treści uchwał itp i tym sposobem nic nie można było zrobic
3. Dali nam do głosowania 3 uchwały wzajemnie się wykluczające ze względu na różne stawki za zarządzanie, w tym dwie ich autorstwa
do Po zebraniu
Gość
..
Gość
kwestia tylko czy ludzie sie połapią w tych ustawach, ja bedac na zebraniu miałem na poczatku problem :D
do gość
Gość
- w pierwszej uchwale 4 chciała 60 gr dla wszystkich
- w drugiej 4 chciała 40 groszy dla wszystkich
- w trzeciej zarządca chciał 70 gr dla wszystkich i na podstawie tego budżet w którym jest obniżka do 1,80zł/m2 i za tym musimy wszyscy zagłosować, żeby mniej płacić
gosc
Gość
nie przypominam sobie uchwały o 60 gr
Kolejna od zarządcy to 70 gr dla wszystkich (w tym dewelopera), kolejna od zarządcy to 40 gr dla dewelopera
mieszkaniec
Gość
gosc
Gość
gosc
Gość
gratuluje
frekwencja
Gość
gościu
Gość
Gość
Jeżeli chodzi o Te tzw Psotniki to faktycznie pojawiają się ale nie jest to przypadłość nowego budownictwa, Pojawiają się tam gdzie maja wilgoć lub jest wyzsza temperatura. Lubi też stare meble i książki. Często jest tak że ludzie którzy mają zwierzęta w domu są bardziej podatni, bo tutaj oleje tam nasika, ale nie jest to reguła ;]
Miałem do czynienia z nimi w bloku z 2000 roku, próbowaliśmy kilku rożnych sposobów - skończyło się na wymianie i tak już zużytych paneli i potraktowania wszystkich podłóg chemią.
Teraz na nowym mieszkaniu to przed położeniem Paneli wszystko spryskam, tak profilaktycznie.
Na Śląskiej jest sklep ze środkami deratyzacyjnymi, powinni doradzić co dobrać.
Pozdrawiam
gosc
Gość
Sąsiadka
Gość
firefox
Gość
Kluczyki
Gość
Kluczyk do skrzynki
Gość
sąsiad
Gość
jerry
Gość
wewsołych
Gość
mieszkaniec
Gość
dexter kolega jerrego
Gość
...
Gość
dostał dzisiaj karnego, nastepnym razem bedzie straż miejska.
PS. ciekawe od czego jest ochrona.
gosc
Gość