Forum opinii 4 Ogrody

• Wiele Pytań - Mało odpowiedzi
    Gość
    2014-03-30 22:18:35
    Szanowny Panie Adminie "Oficjalnego Forum",

albo raczej nie szanowny skoro ktoś mnie olewa od początku roku.

Co jakiś czas pojawia się wpis " zapraszamy na oficjalne forum" To sobie pomyślałem, że skoro kupuje mieszkanie na tym rewelacyjnym osiedlu to się zarejestruje.

Rejestracja nastąpiła: 4 stycznia 2014
    ...cisza czekamy na aktywacje konta....

... myślę sobie był sylwester może Admin gdzieś pojechał, poimprezował i odsypia jak większość społeczeństwa więc czekam dalej...

...Cisza....

W związku z tym że jakaś losowa sytuacja powstała poczekałem jeszcze kilka dni.

... W dniu 7 Stycznia 20104 Przypomniałem się wysyłając maila do Administratora

...ciszaaa..

zapomniałem o tym forum, no ale w końcu udało się zakupić wymarzone mieszkanie więc myślę sobie napisze jeszcze raz...

12 marca 2014 napisałem kolejnego maila do admina

... Cisza... siedzę sobie dzisiaj i czytam forum i napisałem już ostatni raz.

• Wiele Pytań - Mało odpowedzi
    Gość
    2014-03-30 22:30:15
    ... Wracając do tematu :) Szanowny Panie Napisał Pan wyżej że niektórzy nie mają pojęcia o prowadzeniu forum i żeby sami spróbowali, może 100% fachowej wiedzy na temat prowadzenia nie mam, ale wiem, że ludzi trzeba szanować a nie ich olewać. Jeżeli to prywatny folwark to rozumiem, trzeba było odpisać na któregoś maila.

...Skoro mówimy już o folwarku, to mam propozycję zjednoczenia sympatyków psów i dzieci :)

Proponuję przeprowadzić happening dla i z mieszkańcami osiedla.

Biorę na klatę sprawy organizacyjne, załatwiam KUCA nie dużego, żeby Wam Bazyli z ogródków nie wyjadał :) stawiamy go na środku osiedla i dzieci mają radochę obrysowując go kredą po chodniku - dorośli też mogą przyjść i głaskać - i tak kilka godzin, karmimy i głaszczemy aż do wielkiego finału.

... Na koniec rozdajemy wszystkim łopaty i sprzątamy placki konika co bym nam nie została plama po gówienku...

... z wiadomych względów koń nie jest psem więc srać może a my możemy posprzątać i oprowadzić go po osiedlu :)

• Wiele Pytań - Mało Odpowiedzi
    Gość
    2014-03-30 22:39:52
    Szanowna "Zainteresowana"

Jeżeli chodzi o Twoje pytanie to ni znam jego historii, ale z tego co wiem to w okolicach kiedyś kiedyś wszędzie były działki, jeżeli w ogóle coś było, pamiętam czas gdy ta ulica była ubitą sterta piachu i ciężko było tam wjechać czymkolwiek, Więc może jakieś przydomowe wysypisko ktoś sobie zrobił jak dawno temu na całym Warszewie i Osowie, W każdym bądź razie żadnych tajemniczych beczek nikt tam nie wyrzucał, trawa się nie świeci a żaby rechocz-om:)

Znam kilka osób które tam mieszkają i są nawet zadowolone...

... Piszę nawet bo mamy tutaj wspólnotę które nie wie jak być wspólnotą, ale skoro mam tu już mieszkać to wszystko wejdzie na dobre tory :)

Myślę że na pierwszym zebraniu przegłosujemy mój pomysł( jak wyżej) i będzie wesoło...

• Wiele Pyań - Mało odpowiedzi
    Gość
    2014-03-30 22:46:27
    Siema,

Nikt nic nie piszę to Wam napiszę jakiś kawał na dobranoc co by lepiej się spało a nie krzyczało po nocach ;)

Siedzą Mietek u Janka i sobie popijają. Nagle Mietek mówi do Janka:
    - U ciebie na ścianie wisi metalowa miska?
    - Nie, to zegar z kukułką.
    - Zegar z kukułką? Jak to?
    - Sam zobacz.
    Janek wziął pustą flaszkę po wódce, zamachnął się i rzucił w ścianę, a tu głos zza ściany:
    - Cicho tam! Jest 4 rano!

Codziennie coś nowego i tak przez 30 lat spłacania kredytu

Peace.

• gs
    Gość
    2014-03-31 06:57:32
    a co tu pisać po zebraniu? Wiemy dlaczego deweloper może płacić mniej...Bo prezesi tak sobie uzgodnili i nie powinniśmy się tym interesować, bo to nas nie dotyczy

• Zainteresowana
    Gość
    2014-03-31 09:33:03
    Wiele Pytań - Mało odpowiedzi- bardzo dziękuję za udzielenie informacji :) Pozdrawiam

• Po zebraniu
    Gość
    2014-03-31 10:25:12
    Na zebraniu okazało się, że:
    1. Tak naprawdę tylko garstka ludzi jest przeciwna zakazowi wyprowadzania psów,
    2. Wspólnota to jedynie z nazwy bo było raptem 14% uprawnionych do głosowania a i oni nie byli zgodni
    3. Dzięki brakowi frekwencji zamiast 10 groszy mniej za zarządzanie i 1,80zł za całość będziemy płacili odpowiednio 80gr i 2,90zł (po staremu)
    4. Zarządca zarządza w sposób właściwy bo nikt im nic nie zarzucił na zebraniu a jeśli były wątpliwości to odrazu je wyjaśniali (co innego tutaj)
    5. Krzykacze z tego forum to chyba ta słynna czwórka (której nikt nota bene nie chce a i oni sami siebie później nie chcieli a nawet nie umieli się przedstawić)
    6. Psią dwójkę na rzadko łatwiej zmyć z polbruku niż z trawy czy kamieni :D :D :D (to ostatnie było hitem zebrania)

pozdrawiam wiecznych smutasów i malkontentów

• gosc
    Gość
    2014-03-31 11:02:05
    a ja mam inne wnioski
    1. Deweloper ma nas gdzies i smieje się z nas bo nawet nie pofatygował się na zebranie, bo i tak jest dogadany z zarządcą co do swojej stawki
    2. upierają się przy swoich teoriach na temat liczby osób w zarządzie, tego, ze na zebraniu nie mozna zmieniac treści uchwał itp i tym sposobem nic nie można było zrobic
    3. Dali nam do głosowania 3 uchwały wzajemnie się wykluczające ze względu na różne stawki za zarządzanie, w tym dwie ich autorstwa

• do Po zebraniu
    Gość
    2014-03-31 11:03:28
    Jeżeli chodzi o płacenie niższych stawek, to jeszcze nic straconego. Nieobecni na zebraniu dostana karty do głosowania do domu. Nie sądzę, żeby byli przeciwni płaceniu mniejszych opłat.

• ..
    Gość
    2014-04-01 11:20:16
    dev tez nie powinien miec nic przeciwko ;)

kwestia tylko czy ludzie sie połapią w tych ustawach, ja bedac na zebraniu miałem na poczatku problem :D

• do gość
    Gość
    2014-04-01 11:54:43
    W uzupełnieniu ja zrozumiałam, że te 3 uchwały, które się wykluczały zawdzięczamy czwórce z przyszłego zarządu
    - w pierwszej uchwale 4 chciała 60 gr dla wszystkich
    - w drugiej 4 chciała 40 groszy dla wszystkich
    - w trzeciej zarządca chciał 70 gr dla wszystkich i na podstawie tego budżet w którym jest obniżka do 1,80zł/m2 i za tym musimy wszyscy zagłosować, żeby mniej płacić

• gosc
    Gość
    2014-04-01 12:05:28
    no to źle sąsiadka zrozumiała. nie zawdzięczamy tych uchwał czwórce, fakt, że wpłynął wniosek od mieszkańca/mieszkańców, o zmianę wynagrodzenia od września 2014 na 40 gr, ale to wszystko.
    nie przypominam sobie uchwały o 60 gr
    Kolejna od zarządcy to 70 gr dla wszystkich (w tym dewelopera), kolejna od zarządcy to 40 gr dla dewelopera

• mieszkaniec
    Gość
    2014-04-01 12:34:32
    ludzie nauczcie się odpowiednio interpretować to co jest napisane i czytać ze zrozumieniem, a nie najlepiej oskarżać kogoś o to czego nie zrobił/zrobiła. Natomiast co do frekwencji na zebraniu to ,,żałosne" i to ma być wspólnota :) Jak się nauczymy zgodnie żyć w naszym gronie to może wtedy będziemy się mogli nazwać wspólnotą

• gosc
    Gość
    2014-04-01 12:44:34
    a czego się spodziewaliście? po tym co można tu przeczytać.

• gosc
    Gość
    2014-04-01 12:59:17
    no wlasnie? dwoch-trzech niepełnosprawnych umysłowo spowodowało, ze postrzega sie całosc jako bande debili

gratuluje

• frekwencja
    Gość
    2014-04-01 17:52:41
    Brak udzialu w moim przypadku spowodowany byl zenujacym poziomem ubieglorocznego zebrania. Jak bedzie zle sie dzialo w zarzadzaniu to przyjde, w innym wypadku nie.

• gościu
    Gość
    2014-04-01 20:47:15
    Szanowni sąsiedzi, zauważyłem ostatnio, że mam w mieszkaniu robactwo - tzw GRYZKI bądź PSOTNIK ZAKAMARNIK, są to maleńkie robaczki wielkości główki od szpilki, lubią wychodzić ze swoich zakamarków wieczorem, najwięcej jest ich przy listwach przypodłogowych. Jest to plaga w nowych budownictwach i mam pytanie czy ktoś może z was też zauważył ten problem w swoim mieszkaniu...

• Wiele Pytań - Mało odpowiedzi
    Gość
    2014-04-01 22:30:29
    Drogi Gościu,

Jeżeli chodzi o Te tzw Psotniki to faktycznie pojawiają się ale nie jest to przypadłość nowego budownictwa, Pojawiają się tam gdzie maja wilgoć lub jest wyzsza temperatura. Lubi też stare meble i książki. Często jest tak że ludzie którzy mają zwierzęta w domu są bardziej podatni, bo tutaj oleje tam nasika, ale nie jest to reguła ;]

Miałem do czynienia z nimi w bloku z 2000 roku, próbowaliśmy kilku rożnych sposobów - skończyło się na wymianie i tak już zużytych paneli i potraktowania wszystkich podłóg chemią.

Teraz na nowym mieszkaniu to przed położeniem Paneli wszystko spryskam, tak profilaktycznie.

Na Śląskiej jest sklep ze środkami deratyzacyjnymi, powinni doradzić co dobrać.

Pozdrawiam

• gosc
    Gość
    2014-04-02 06:55:01
    a która klatka ?

• Sąsiadka
    Gość
    2014-04-02 11:42:03
    My też mieliśmy przez jakiś czas i same zniknęły;) nie wiem dlaczego, ale chyba się u nas im nie podobało;p;p

• firefox
    Gość
    2014-04-03 06:25:34
    słabo ich ugościłaś i pouciekały :D

• Kluczyki
    Gość
    2014-04-10 15:31:08
    Zgubione kluczyki do samochodu pod klatką 32 do odebrania w biurze ochrony.

• Kluczyk do skrzynki
    Gość
    2014-04-14 06:46:49
    Znalazłem rano na dziedzińcu kluczyk do skrzynki na listy (z nr 6.), popołudniu podrzucę ochronie.

• sąsiad
    Gość
    2014-04-18 19:12:15
    Jaro mi wyjechał ,smutno mi JERRY wracaj...

• jerry
    Gość
    2014-04-19 07:42:35
    Tomku nic się nie martw, wrócę i odbijemy z nawiązką. Ożywimy forum;-)

• wewsołych
    Gość
    2014-04-19 13:39:18
    Siema wesołych świąt dla wszystkich osiedlowych świrów i dla tych spokojniejszych równiez

• mieszkaniec
    Gość
    2014-04-28 06:18:39
    co za gościu parkuje bmw 5 przy klatce 32 na drodze przeciwpożarowej? dziś nie mogła przejechać śmieciarka, następnym razem będzie to straż pożarna lub karetka...

• dexter kolega jerrego
    Gość
    2014-04-28 09:56:23
    na pewno nie moja pańcia

• ...
    Gość
    2014-04-28 14:43:36
    no jak to ? debil jakiś... kolejny raz tam parkuje

dostał dzisiaj karnego, nastepnym razem bedzie straż miejska.

PS. ciekawe od czego jest ochrona.

• gosc
    Gość
    2014-04-28 18:12:31
    pod klatka 30 np. często parkuje jakiś opel niby na chwilkę

Odpowiedz

Komentujesz jako gość.