A niektórzy maja większe mieszkania do tego miejsce postojowe ok 30m2 i robi się z tego większa sumka, wole płacić tyle ile się należy a za zaoszczędzone pieniądze wybrać się do kina a nie napychać kieszenie calbudowi. Nie tylko o pieniądze w tym wszystkim chodzi, celem jest zerwanie trwałego powiązania z Calbudem narzuconego nam aktem notarialnym.
mieszkaniec
Gość
2014-03-27 13:20:58
Jutro jest zebranie więc nie widzę sensu prowadzenia dalszej przepychanki jaka tu panuje, jutro będzie okazja aby, tym którym tak wiele się nie podoba odezwać się na forum większości wspólnoty i wyrazić swoje propozycje i niesmaki. O ile oczywiście wystarczy im odwagi :). Natomiast co do większości wypowiedzi to aż nóż w kieszeni się otwiera co za głupoty i brednie potrafią wypisywać, wygląda to tak jakby ktoś próbował zasiać ziarno niezgody aby wynieść korzyści z takiego zamieszania.
gość
Gość
2014-03-27 14:51:02
Dlaczego "4" reaguje nerwowo i agresywnie? Oszczędności 10 gr/1m2 to naprawdę nie jest wystarczający powód, a dodatkowo mamy firmę dużą i znaną. Na bilet do kina trzeba będzie zbierać kilka miesięcy. Trochę luzu, będzie dobrze, bo tak jest obecnie.
gość
Gość
2014-03-27 15:03:46
Nie znasz tych osób osobiście to się nie wypowiadaj. Jeśli masz coś do zarzucenia to pofatyguj się , adres przecież masz i wyjaśnij swoje wątpliwości.
55 m
Gość
2014-03-27 16:21:33
Na zmianie zarzadcy na stawke 60 gr z 70 gr zaoszczedzimy 5,5zl. Wiekszosc mieszkan ma taka wlasnie powierzchnie i nie ma miejsc postojowych. O to ta cala awantura.Ponizej 60 gr. zarzadzaja desperaci nie fachowcy. A co do slawetnej 4ki to niewatpliwie zrobili duzo dobrego, ale czesc z nas wolalaby, by ograniczyli sie do inicjatyw, a nie podejmowania decyzji.
gosc -głos rozsądku
Gość
2014-03-27 16:50:27
od styczna br nie trzeba mieć licencji na zarzadzanie, jednak wykonywanie tej czynności wymaga wiedzy i doświadczenia. Jasne ze są zarządcy ze stawką poniżej 0,70, ale często można ich poznać na zebraniach, bo za takie wynagrodzenie nie chce im się albo nie opłaca im się ruszać palcem w bucie nie mówić o obecności na budynku. Zmienić to nie sztuka, sztuka to kompromis, współpraca. Zarządca, zarząd, mieszkańcy - mają wspólny mianownik - utrzymanie nieruchomości. Jak to zrealizować proste - współpracować
masakra
Gość
2014-03-27 16:58:27
Zajmujecie się takimi pierdołami, a inni przeżywają prawdziwe dramaty:
dla rozładowania napięcia ------POLSKA BIAŁO-CZERWONI...........................................................................................................................
do głosu rozsadku
Gość
2014-03-27 18:44:32
I tutaj drogi "głosie rozsądku" trafiłeś w sedno sprawy. Współpraca. Mam wrażenie, że nasza czwórka kandydatów niezbyt umie dogadać się z naszym zarządcą. Uważam ze nie tylko z winy samego zarządcy. Współpracy nie ma, są tylko żądania i pretensję. W stronę firmy C.D. oczywiście.
Byłam na jednym spotkaniu w garażu i więcej nie poszłam. Jedyną sprawą godną uwagi było to, żeby zmobilizować mieszkańców i przeforsować nasze pomysły (wtedy jeszcze developer miał większość). Reszta, czyli sprawy kto na jakim miejscu parkuje samochód i czy płaci za to developerowi czy nie lub gdzie wiszą reklamy comfortime'u - były dla mnie dużym zaskoczeniem.
Nieprawda
Gość
2014-03-27 20:25:20
Po co piszecie takie bzdury?ze ponizej 70 gr to nie ma porzadnych zarzadcow. Pokazcie mi druga taka super firme za jaka uwazacie obecna ktora zarzadza za 80 gr czy 70 gr i sa takimi profesjonalistami. Ja sie z tym nie zgadzam zupelnie i wiem o czym mowie bo w poprzedniej wspolnocie jakos byl wybrany zarzadca za 50 gr i pracowal o niebo lepiej.
Nieprawda
Gość
2014-03-27 20:28:35
A ponadto ciekawe skad takie informacje ze ta czworka nie wspolpracuje z zarzadca. Smiem twierdzic ze ktos tu prowadzi nieuczciwa akcje przed samym zebraniem zeby namieszac wsrod nas, bo za duzo podobnych eypowiedzi wychwalajacych zarzadce i pokazujacych ze za mniejsze pieniadze to Takich profesjonalistow sie nie znajdzie
do - Nieprawda
Gość
2014-03-27 20:31:15
co to oznacza "bo w poprzedniej wspolnocie jakos byl wybrany zarzadca za 50 gr i pracowal o niebo lepiej"- chyba pomyliłaś fora - albo pracujesz u zarządcy?
Nieprawda
Gość
2014-03-27 20:33:37
A nie mozna bylo sie przeprowadzic z innego mieszkania i innej wspolnoty? Oj to przepraszam... Juz naprawde tak sie bedziemy lapac za slowka? Chyba sa ludzie ktorzy mieszkali gdzie indziej i byli we wspolnotach, czy sie myle?
Nieprawda
Gość
2014-03-27 20:42:10
A ja nie pracuje wcale, siedze w domu i spie do 12. I ostatni raz jestem na tym forum, bo szkoda czasu na dyskusje z ludzmi, ktorzy o kazde slowo sie czepiaja, oskarzaja o jakies zle zamiary nie znajac tak naprawde czlowieka, o ktorym to pisza. Mam nadzieje, to pojedyncze osoby, a reszta ludzi po prostu nie czyta tych wypocin
Gosc
Gość
2014-03-27 20:53:10
Sluchajcie, najprostsza sprawa...deweloper buduje osiedle, wykonawca proponuje zarzadzanie, deweloper mowi ok, ale nie chce placic pelnej stawki, wykonawca pyta to jak on na tym ma wyjsc dobrze? Odpowiedz prosta- skasujemy reszte wyzsza stawka i tyle. W ten sposob deweloper wyprzedaje wiecej i wiecej mieszkan, a wciaz ma nizsza stawke, a zarzadca zarabia wiecej i wiecej...dlaczego my,zwykli mieszkancy nie moga miec tak fajnie?
do - Nieprawda
Gość
2014-03-27 21:12:19
to trzeba się precyzyjne wypowiadać. Jak już zdecydowałaś się wypowiedzieć to pisz logicznie i na temat. Nie mniej pretensji do mnie ze Ciebie nie zrozumiałem. To jeśli było w Twojej poprzedniej wspólnocie tak cudownie, Zarządca prawie za darmo to po co się wyprowadzałaś
do Goscia
Gość
2014-03-27 21:23:56
Jakie wiecej i wiecej skoro mieszkan ma coraz mniej. Inna sprawa, ze nikt nie generuje w takich niezamieszkalym mieszkaniach dodatkowych kosztow dla mieszkancow czesci wspolnych. Czy jak korzystasz z lekarza, czy kupujesz samochod kierujesz sie wylacznie najnizsza cena? Czy warto robic problem o 5,5 zl miesiecznie za 2 pokojowe mieszkanie?
Gosc
Gość
2014-03-28 05:58:47
Wiecej i wiecej bo deweloper wyprzedaje mieszkania zamktore placi 40gr ludziom ktorzy musza placic 80 gr, czy tam 70
Polacy
Gość
2014-03-28 06:29:35
widziałam orła cien
Gosc
Gość
2014-03-28 07:04:38
A co to za pytania "po co sie wyprowadzalas?" To nie mozna sie przeprowadzac? Jak juz rozmawiamy o logice, to chyba logiczne, ze ktos sie przeprowadza na przyklad z mniejszego mieszkania na wieksze. Zreszta nikogo nie powinny interesowac powody przeprowadzki innych,bo to osobiste sprawy.
gosc
Gość
2014-03-28 07:37:24
skoro to tylko 5,5 na mieszkaniu to faktycznie nie ma co robić wielkiej burzy i pewnie zarzadca zgodzi się na taką obniżkę bo to niewielka kwota.
metr za stawkę zarządzania obniżmy do 60 gr a halę garażową do 40 gr i wszyscy będą zadowoleni
...
Gość
2014-03-28 09:03:45
nieźle ekipa pani F. tu spamuje....
do Nieprawda
Gość
2014-03-28 10:10:30
urzekła mnie twoja historia ...;) nie pisz więcej. Twój sposób wypowiedzi jest mało zrozumiały i budzi kontrowersje -gdzie ty szkołę kończyłaś???
Falkowicz
Gość
2014-03-28 11:22:19
My tutaj wcale nie piszemy!
gosc
Gość
2014-03-28 11:50:18
dobrze, ze nie wybudowalismy jeszcze muru miedzy jednym blokiem a drugim http://www.tvn24.pl/postawili-dwumetrowy-mur-na-osiedlu-mieszkancy-nie-maja-jak-wyjechac,412164,s.html
do 4ki
Gość
2014-03-28 13:50:54
Naprawdę nie możecie zrozumieć, że część osób jest zadowolonych z obecnego zarzadcy, pomimo wszystkich niedoskonałości? Czy wszystkie Wasze kontrargumenty muszą się ograniczać do zarzutu, że pewnie wpisów dokonyje obecny zarzadca? Nie odpowiadacie na pytania tylko atakujecie. Głośny krzyk nie oznacza, że macie rację. Jeśli tego nie rozumiecie i nie umiecie dyskutować to się nie nadajecie do zarządu naszego osiedla.
^^^^^^^^^^^^^^^^^
Gość
2014-03-28 14:58:11
Jak chcesz odpowiedzi na powyższe pytania, to zadaj je dziś na zebraniu, na pewno otrzymasz odpowiedź.
co tam
Gość
2014-03-30 21:54:02
EJJJ
A jak było na zebraniu?? Czemu nikt nic nie pize? Limit wpisów na forum się skończył?
Zainteresowana
Gość
2014-03-30 22:09:09
Witam serdecznie być może przyszłych sąsiadów.
Razem z mężem planujemy kupić mieszkanie w 4 Ogrodach, niestety dowiedzieliśmy się, że tereny przy tym osiedlu były wysypiskiem śmieci. Czy ktoś z Państwa mógłby potwierdzić tę informację czy to raczej plotki?
większe mieszkanie
Gość
Nie tylko o pieniądze w tym wszystkim chodzi, celem jest zerwanie trwałego powiązania z Calbudem narzuconego nam aktem notarialnym.
mieszkaniec
Gość
gość
Gość
Oszczędności 10 gr/1m2 to naprawdę nie jest wystarczający powód, a dodatkowo mamy firmę dużą i znaną.
Na bilet do kina trzeba będzie zbierać kilka miesięcy.
Trochę luzu, będzie dobrze, bo tak jest obecnie.
gość
Gość
55 m
Gość
gosc -głos rozsądku
Gość
masakra
Gość
http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20140226/STARGARD/140229720
GOSC
Gość
gosc
Gość
do głosu rozsadku
Gość
Współpraca.
Mam wrażenie, że nasza czwórka kandydatów niezbyt umie dogadać się z naszym zarządcą. Uważam ze nie tylko z winy samego zarządcy. Współpracy nie ma, są tylko żądania i pretensję. W stronę firmy C.D. oczywiście.
Byłam na jednym spotkaniu w garażu i więcej nie poszłam. Jedyną sprawą godną uwagi było to, żeby zmobilizować mieszkańców i przeforsować nasze pomysły (wtedy jeszcze developer miał większość). Reszta, czyli sprawy kto na jakim miejscu parkuje samochód i czy płaci za to developerowi czy nie lub gdzie wiszą reklamy comfortime'u - były dla mnie dużym zaskoczeniem.
Nieprawda
Gość
Nieprawda
Gość
Takich profesjonalistow sie nie znajdzie
do - Nieprawda
Gość
Nieprawda
Gość
Nieprawda
Gość
Gosc
Gość
do - Nieprawda
Gość
do Goscia
Gość
Gosc
Gość
Polacy
Gość
Gosc
Gość
gosc
Gość
metr za stawkę zarządzania obniżmy do 60 gr a halę garażową do 40 gr i wszyscy będą zadowoleni
...
Gość
do Nieprawda
Gość
Falkowicz
Gość
gosc
Gość
do 4ki
Gość
^^^^^^^^^^^^^^^^^
Gość
co tam
Gość
A jak było na zebraniu?? Czemu nikt nic nie pize? Limit wpisów na forum się skończył?
Zainteresowana
Gość
Razem z mężem planujemy kupić mieszkanie w 4 Ogrodach, niestety dowiedzieliśmy się, że tereny przy tym osiedlu były wysypiskiem śmieci. Czy ktoś z Państwa mógłby potwierdzić tę informację czy to raczej plotki?