ludzie kim wy jestescie? dzieci wam przeszkadzają! niech ktoś powie jak wszyscy tak sprzątają po pieskach to na trawnikach chyba mieszkańcy nasrali! widać właścicieli jak rozglądają sie wkoło czy ktoś patrzy jak piesek w tym czasie wali kupke! jak ktoś mądry czyta te wpisy to zastanawia się jak na jednym osiedlu zamieszkało tylu matołów
mieszkaniec
Gość
2014-03-01 08:27:03
ludzie pies powinien chodzić na smyczy a u nas często gęsto pieski latają wieczorami obok włascicieli i załatwiają się na trawniku może nie wszystkie ale jest cześć właścicieli których czworonogi tak robią bo kupy z powietrza się tam nie przyleciały a obce psy samopas nie wchodzą na teren osiedla
gosc
Gość
2014-03-01 09:46:20
z obiektywnego puntu widzenia dzieci wyrządzają podobne szkody jak psy, widze co sie dzieje z krzewami i ogrodem kamiennym
dlaczego usprawiedliwiacie dzieciaki ktore mają swoj rozum a i tak robią co chcą, a psy, które sa tylko zwierzetami zaleznymi od ludzi - karzecie trzymać na smyczy? idąc tym tropem trzymajmy dzieci pod opieką dorosłych do 18 roku zycia.
Lokator
Gość
2014-03-02 10:35:12
jak dzieci wyrządzają podobne szkody to załóż swojemu psu pieluszke i niech nie sra pod oknami ludzi... to przynajmniej będzie czysto...
gosc
Gość
2014-03-02 11:29:10
czy naprawdę poważniejszych tematów nie ma? nie można zająć się bezmyślnie wydawanymi pieniędzmi, które mogłyby znaleźć inne zastosowanie. Łatwo znaleźć ile taki kosz kosztuje - prawie 500 zł. Takie decyzje powinny być konsultowane z mieszkańcami, zwłaszcza, że zebranie już niedługo. Pierwszy wydatek tabliczki, drugi kosze. Jedno drugiemu przeczy.
gość
Gość
2014-03-02 12:02:29
przestańcie wypominać właścicielom piesków, ja np. mieszkam na parterze i nie korzystam z windy a płacą za jej przeglądy i nie narzekam , nie mam dzieci a wymiana pisku w piaskownicy też kosztuję i tez nie narzekam więc przestańcie ciągle wypominać właścicielom psów,że generują jakieś dodatkowe koszty, w jednym mieszkaniu na 60 m. mieszka 1 osoba , a w drugim takim samym 5 osób w tym troje dzieci a czynsz płacą taki sam i co będziemy to wypominać . TO WSZYSTKO TO KOSZTY WSPÓLNOTY A NIE KOSZTY POSZCZEGÓLNYCH GRUP LUDZI !!!!! ZROZUMCIE ,ŻE TAK DZIAŁA WŁAŚNIE WSPÓLNOTA.
domek
Gość
2014-03-02 12:05:40
Do narzekających -kupcie sobie domek i problem psów i dzieci zniknie.
gość
Gość
2014-03-02 12:08:17
ludzie kupują mieszkanie na osiedlu gdzie jest 236 mieszkań i myślą ,że będą mieszkali jak w lesie . A tu właśnie są w błędzie.
gosc
Gość
2014-03-02 12:19:41
musimy próbować się dogadać, nie prowadzić krucjat przeciwko właścicielom psów, czy rodzicom i ich dzieciom, bo za chwilę wynajdziemy jeszcze inne grupy. szukajmy kompromisów, rozwiązań zadowalających wszystkich, dbajmy o swoje interesy. Bo tu ludzie drą ze sobą koty, a zarządca wydaje naszą kasę.
gość
Gość
2014-03-02 12:26:30
ja myślę,że to było celowe działanie zarządcy przed zebraniem ,żeby nas poróżnić i to im się udało, ale ludzie dogadajmy się , szukajmy kompromisu, aby wszystkim nam się lepiej żyło i przestańmy krytykować właścicieli psów ,że maja i kochają swoje zwierzaki jaki inni swoje dzieci, szanujmy dzieci i starszych, bez względu na ich przekonania.
zakaz
Gość
2014-03-02 12:28:59
dajmy spokój tym psom, a zarządca może pójdzie po rozum do głowy i zabierze te tabliczki zakazu.
i tak powiem
Gość
2014-03-02 16:34:41
pieluchy dla psów, smycze dla dzieci, co jeszcze mądrego wymyślicie?
gość
Gość
2014-03-02 17:37:52
imbecyle !!!
k-34
Gość
2014-03-02 18:09:55
A miałem zamiar kupić pieska
gośc
Gość
2014-03-02 18:11:51
dawno nie byłem na forum widze ze temat głośnych kobiet podczas... zniknął ALE TYLKO NA FORUM
UWAGA
Gość
2014-03-02 18:14:19
kupka przy klatce 22 pewnie dziecko zrobiło bo po pieskach WSZYSCY SPRZĄTAJĄ
do wlascicieli psow
Gość
2014-03-02 18:43:21
Czy Wy udajecie kretynow? Jak wasze psy sikaja i robia kupe to niszcza zielen! Wszyscy za nia placimy i wielu z nas dlatego zdecydowalo sie na kupno tu mieszkania. Sadzac z wpisow czesc(nie wszyscy trzeba to uczciwie zaznaczyc) maja to gdzies, smieja sie, ze to zadna zielen. Wiec mowie do was : nasze osiedle to nie wc dla waszych psow! W domu tez im pozwalacie na sikanie do poscieli czy doniczek?
gość
Gość
2014-03-02 19:02:31
Taaaaaak, kupiliśmy tu mieszkanie ze względu na zieleń właśnie. Właściwie to był jedyny argument, który do nas przemówił.
gość
Gość
2014-03-02 19:22:34
pokaż choć jedna roślinę zniszczoną przez psa to zrozumie mieszkam tu juz ponad rok i jakoś nie widziałem ani jedne rośliny zniszczonej. Natomiast w ogrodzie kamienny porozsypywane kamienie po całym trawniku przez dzieci TAK!!!
do pampersa
Gość
2014-03-02 19:23:45
A jak popuszczasz to sam pampersa sobie nakładaj
do pampersa
Gość
2014-03-02 19:26:04
i odwal się od psów pacanie ! powtarzam będę chodził z psem i nikt mi tego nie zabroni !!!! Mało będę namawiał innych do spacerowania z pieskami. A jak zobaczę rozrzucające przez dzieci kamienie to nie ręczę !
klatka 22
Gość
2014-03-02 19:28:02
widziałem jak jeden Pan robił tam kupę i co nie posprzątał po sobie , a to drań ;-)
arkonka
Gość
2014-03-02 19:41:38
jak chcesz zieleni to idź na Arkonkę , nie bo lepiej niech się dziecka pobawi kamieniami
dzieci
Gość
2014-03-02 19:44:28
właśnie z dziećmi na Arkonkę wdychać świeże powietrze leniuchy, pieski im się nie podobają a sami 4 liter nie chce im się ruszyć.
Fretka
Gość
2014-03-02 20:22:52
Czy ta dyskusja sie nigdy nie zakonczy?ktos tu ewidentnie sieje ferment i podpuszcza innych. Za chwile bedziemy sie zza firanki obserwowac przez lornetki...chyba, ze juz tak jest, bo niektorzy sa nadzwyczaj swietnie poinformowani o aktywnosciach innych ludzi. Dajmy juz temu spokoj i przygotujmy porzadnie do zebrania. Warto sie rozejrzec po osiedlu
fani telenoweli
Gość
2014-03-03 12:26:55
z niecierpliwością czekamy na kolejne wątki i zwroty akcji !!!
antyfan :D
Gość
2014-03-03 15:31:57
Patrząc co tutaj się dzieje, to ja nie wiem gdzie mieszkam, ludzie niby dorośli, a gorzej jak dzieci. Kiedyś ktoś wspomniał, że "ludzie ze wsi wyjdą, ale wieś z ludzi nigdy", wcześniej się z tego śmiałem, teraz, po tych wpisach przekonałem się, że jednak to prawda .
W ogóle, porównywanie dzieci z psami, to już całkiem kosmos - nie do pomyślenia, żeby pisać takie rzeczy to naprawdę trzeba być poje..nym.
gosc
Gość
2014-03-03 15:37:27
to zamknijmy juz ten temat, już chyba każdy wypowiedział się w tym temacie
gosc
Gość
2014-03-03 18:26:59
chętnie, tylko ze ktoś wyżej nazwał mnie poje...nym
Dorian i Dżesika
Gość
2014-03-03 20:01:02
witamy a my mamy suczkę, suczkom wolno chodzić po trawie czy też nie, tak jak psom?
gość
Gość
dzieci wam przeszkadzają!
niech ktoś powie jak wszyscy tak sprzątają po pieskach to na trawnikach chyba mieszkańcy nasrali!
widać właścicieli jak rozglądają sie wkoło czy ktoś patrzy jak piesek w tym czasie wali kupke!
jak ktoś mądry czyta te wpisy to zastanawia się jak na jednym osiedlu zamieszkało tylu matołów
mieszkaniec
Gość
a u nas często gęsto pieski latają wieczorami obok włascicieli i załatwiają się na trawniku
może nie wszystkie ale jest cześć właścicieli których czworonogi tak robią
bo kupy z powietrza się tam nie przyleciały a obce psy samopas nie wchodzą na teren osiedla
gosc
Gość
dlaczego usprawiedliwiacie dzieciaki ktore mają swoj rozum a i tak robią co chcą, a psy, które sa tylko zwierzetami zaleznymi od ludzi - karzecie trzymać na smyczy?
idąc tym tropem trzymajmy dzieci pod opieką dorosłych do 18 roku zycia.
Lokator
Gość
gosc
Gość
gość
Gość
domek
Gość
gość
Gość
A tu właśnie są w błędzie.
gosc
Gość
gość
Gość
zakaz
Gość
i tak powiem
Gość
gość
Gość
k-34
Gość
gośc
Gość
UWAGA
Gość
do wlascicieli psow
Gość
gość
Gość
gość
Gość
do pampersa
Gość
do pampersa
Gość
A jak zobaczę rozrzucające przez dzieci kamienie to nie ręczę !
klatka 22
Gość
arkonka
Gość
dzieci
Gość
Fretka
Gość
fani telenoweli
Gość
antyfan :D
Gość
Kiedyś ktoś wspomniał, że "ludzie ze wsi wyjdą, ale wieś z ludzi nigdy", wcześniej się z tego śmiałem, teraz, po tych wpisach przekonałem się, że jednak to prawda .
W ogóle, porównywanie dzieci z psami, to już całkiem kosmos - nie do pomyślenia, żeby pisać takie rzeczy to naprawdę trzeba być poje..nym.
gosc
Gość
gosc
Gość
Dorian i Dżesika
Gość
a my mamy suczkę, suczkom wolno chodzić po trawie czy też nie, tak jak psom?