Forum opinii 4 Ogrody

• Piotrek Wilento
    Gość
    2014-02-27 09:06:05
    Na oficjalnym forum wkleiłem zagospodarowanie terenu z propozycją podziału na strefy, rzućcie okiem i serio - przenieśmy rozmowę na oficjalne forum i podpisujmy się z imienia i nazwiska.

• gosc
    Gość
    2014-02-27 09:14:05
    popieram, tylko wtedy ta dyskusja ma sens. tu nie ma co zaglądać, bo widać, że tylko anonimowo potrafią rzucać bezpodstawne oskarżenia

• Lokator
    Gość
    2014-02-27 13:08:14
    generalnie zakaz ma się do tego żeby nie puszczać psa samego żeby biegał, nasze osiedle to nie jest pusty teren. Wiadomo, że nikt nie zabroni chodzenia z psem po osiedlu, bo to jest bezsensu, ale zmusi to właścicieli psów do trzymania psa na smyczy i automatycznie sprzątania po nim. Pies puszczony samopas szczególnie przy placu zabaw może się różnie zachować w stosunku do dzieci, jak i na terenie osiedla i również załatwi się gdzie popadnie.

• gość
    Gość
    2014-02-27 13:51:36
    plac zabawa jak i kamienie w ogrodzie kamiennym są najbardziej lubiane przez dzieci, bardzo często można spotkać tam rodziców z małymi dziećmi chodzącymi i zbierającymi kamienie te na które wcześniej załatwił się wasz pupil i o ile taki piesek jest na smyczy i można przypilnować to gdzie się załatwia o tyle samowolnie biegającego a tych jest najwięcej nie da się upilnować, więc drodzy posiadacze psów nie róbcie z siebie wielce pokrzywdzonych bo jak wiadomo oprócz przyjemności, pies to również obowiązek na który każdy z was się zdecydował, więc chyba każdego stać na odrobinę poświęcenia i wyprowadzenie psa aby się załatwił w miejsce gdzie nie bawią się dzieci.

• gosc
    Gość
    2014-02-27 14:13:28
    gdzie w 4 ogrodach samowolnie biegają psy ? a jeśli biegają proszę dzwonić na starż miejską lub do schroniska

• samowolnie biegajace psy
    Gość
    2014-02-27 18:54:37
    Sprawa wyglada tak, ze pies jest spuszczony, ze smyczy biega kilka, kilanascie metrow od wlasciciela, ktory udaje, ze nie widzi, bo piesek ,,tylko" biega. Nie rozumiem w czym problem? Wlasciciele,ktorzy trzymaja psy na smyczy ni beda mieli problemu,a reszta niech zapomni o czyszczeniu po psach brudzacych nasze osiedle

• ogród kamienny
    Gość
    2014-02-27 19:44:52
    no bez przez\sady ogród kamienny to nie plac zabaw , właśnie widać ,że dzieci się tam bawią i rysują kreda na chodniku mnie to się bardzo nie podoba chodnik nie jest od tego aby dzieci po nim malowały , nie wspomnę już o kamieniach rozsypanych po całym trawniku. Właścielka psa , BĘDĘ TAM CHODZIŁA PO TRAWNIKU Z PSEM I BASTA!!!!!!

• kamienny
    Gość
    2014-02-27 19:57:04
    odczep sie babo od chodnika, co ci przeszkadza ze tam jest kreda? przyjdzie deszcz i zmyje
    znalazła sie estetka

• "baba"
    Gość
    2014-02-27 21:51:06
    jakoś deszcz padał już kilka razy i nie zmył tej farby !!!! nie jestem" babą" tylko dziewczyną

• zakaz pisania po chdniku !
    Gość
    2014-02-27 21:52:41
    właśnie u siebie w domu na podłodze dzieci mogą malować kredą, jak tak to po co robią to na wspólnym chodniku !

• popieram
    Gość
    2014-02-27 21:56:19
    właśnie na razie jedno dziecko pisało po chodniku i też mnie się to nie podoba, a jak wyjdzie dwadzieścioro dzieci to jak to będzie wyglądało , to przesada ,że ktoś jest jeszcze tym zruszony. Proszę pilnować swoje dzieci, albo dać dziecku się wyżywać na ścianach w swoim domu. Teraz na chodniku a jutro na ścianie?

• do młodych rodziców
    Gość
    2014-02-27 22:00:10
    ja również jestem tego zdania, żeby nie pisać po chodniku i drodze nawet kredą, jak widać w ogrodzie kamienny już długo te malowidła tam są i deszcz ich nie zmył. To nie pisanka i nie wszystkim się to podoba proszę to uszanować a nie obrażać innych. Nie wspomnę o kamieniach porozrzucanych na trawie. Rodzice jak już wsze dzieci się bawią tymi kamieniami to zbierajcie je na miejsce.

• dzieci
    Gość
    2014-02-27 22:03:14
    ja też jestem tego zdania co poprzednik . proszę pilnować swoje dzieci i zbierać te kamienie na miejsce. A pieski mi nie przeszkadzają , chociaż nie mam psa.

• do baby
    Gość
    2014-02-27 22:05:58
    miała pani rację mnie też to denerwuje, że inni myślą " mamy dzieci to nam wszystko wolno " nawet malować po chodniku , to co że kredą ale inny może to przeszkadzać.

• mieszkaniec
    Gość
    2014-02-28 07:13:07
    Tak jak ktoś napisał wcześniej, że kreda zmyje się po deszczu. Więc przychodzi mi do głowy tylko jeden jedyny wniosek całego tego bajzlu, że i psie siuśki też zostaną zmyte z "zabrudzonych" kamyków a na pewno już z trawników (wsiąkną w naszą ojczystą ziemię :) )

• Melek
    Gość
    2014-02-28 08:26:15
    siuśki tak, ale z kupą trzeba będzie poczekać, wolę chodzić po chodniku pomalowanym kredą niż nasikanym lub gorzej przez psa. Radzę wszystkim, że jak ktoś widzi, że pies jest bez kagańca lub załatwia się a jego właściciel nie posprząta to dzwonić na straż miejską

• łapiduch
    Gość
    2014-02-28 08:59:40
    Gdzie są te psy .......

• Fibak
    Gość
    2014-02-28 09:05:01
    Sprostowanie do "mieszkaniec" prosiłbym o nie kopiowanie prywatnych wpisów z innego forum i podszywania się pod inną osobę, do której ten wpis tam należy!!! To jest już cios i zachowanie poniżej pasa wręcz dziecinada.

• ...
    Gość
    2014-02-28 09:38:36
    jaka żenada....

• Gość
    Gość
    2014-02-28 10:27:31
    w ogóle ostatnimi czasy ogród kamienny stał się placem zabaw jaki i miejscem do wyprowadzania swoich pupili...
    Wygodni i leniwi wolą wyprowadzić pieska pod okno sąsiadów jak wyjść z nim poza osiedle na spacer, bądź pojechać na wybieg żeby się pies wyhasał.
    już nie mówię o samym załatwianiu się psa, ale o ruchu jaki jego właściciel powinien mu zapewnić...

• gosc
    Gość
    2014-02-28 10:52:57
    to samo mozna napisac o dzieciach i zapewnieniu ruchu a nie trzymanie w zamkniętym gettcie.

• gosc
    Gość
    2014-02-28 11:25:27
    a skąd taka wiedza, że właściciele psów im nie zapewniają ruchu, że nie jeżdżą z nimi na wybiegi? Ja nie wiem, bo mam co robić i nie śledzę i nie obserwuję sąsiadów. Więc proszę nie pomawiać nikogo, jeśli ktoś uważa, że psom dzieje się krzywda, mogę pokierować gdzie trzeba to zgłosić.

• ...
    Gość
    2014-02-28 12:03:42
    wezcie sie odwalcie pajace od dzieci... sami nie macie to nie wiecie jak to jest..

• Lokator
    Gość
    2014-02-28 12:58:33
    ale Wy jesteście chorzy... jak można na dzieci pisać, może też tabliczki będziecie chcieli postawić, żeby z dziećmi po ogrodach nie chodzić, niech się bawią gdzie chcą.

• gosc
    Gość
    2014-02-28 14:49:12
    a pies to coś gorszego ?

• gosc
    Gość
    2014-02-28 14:57:42
    w regulaminie osiedla jest napisane, że dzieci powinny bawić się w miejscach do tego wyznaczonych. Nic nie mam do dzieci, żeby nie było.

• gosc
    Gość
    2014-02-28 19:05:39
    a czemu mamy się niby odwalić od dzieci?

• ...
    Gość
    2014-02-28 19:08:31
    na durne pytania nie odpowiadam

• gosc
    Gość
    2014-02-28 20:26:10
    bo dzieci to swietosc !!!!!

• patologia
    Gość
    2014-02-28 20:36:33
    patologia