Na oficjalnym forum wkleiłem zagospodarowanie terenu z propozycją podziału na strefy, rzućcie okiem i serio - przenieśmy rozmowę na oficjalne forum i podpisujmy się z imienia i nazwiska.
gosc
Gość
2014-02-27 09:14:05
popieram, tylko wtedy ta dyskusja ma sens. tu nie ma co zaglądać, bo widać, że tylko anonimowo potrafią rzucać bezpodstawne oskarżenia
Lokator
Gość
2014-02-27 13:08:14
generalnie zakaz ma się do tego żeby nie puszczać psa samego żeby biegał, nasze osiedle to nie jest pusty teren. Wiadomo, że nikt nie zabroni chodzenia z psem po osiedlu, bo to jest bezsensu, ale zmusi to właścicieli psów do trzymania psa na smyczy i automatycznie sprzątania po nim. Pies puszczony samopas szczególnie przy placu zabaw może się różnie zachować w stosunku do dzieci, jak i na terenie osiedla i również załatwi się gdzie popadnie.
gość
Gość
2014-02-27 13:51:36
plac zabawa jak i kamienie w ogrodzie kamiennym są najbardziej lubiane przez dzieci, bardzo często można spotkać tam rodziców z małymi dziećmi chodzącymi i zbierającymi kamienie te na które wcześniej załatwił się wasz pupil i o ile taki piesek jest na smyczy i można przypilnować to gdzie się załatwia o tyle samowolnie biegającego a tych jest najwięcej nie da się upilnować, więc drodzy posiadacze psów nie róbcie z siebie wielce pokrzywdzonych bo jak wiadomo oprócz przyjemności, pies to również obowiązek na który każdy z was się zdecydował, więc chyba każdego stać na odrobinę poświęcenia i wyprowadzenie psa aby się załatwił w miejsce gdzie nie bawią się dzieci.
gosc
Gość
2014-02-27 14:13:28
gdzie w 4 ogrodach samowolnie biegają psy ? a jeśli biegają proszę dzwonić na starż miejską lub do schroniska
samowolnie biegajace psy
Gość
2014-02-27 18:54:37
Sprawa wyglada tak, ze pies jest spuszczony, ze smyczy biega kilka, kilanascie metrow od wlasciciela, ktory udaje, ze nie widzi, bo piesek ,,tylko" biega. Nie rozumiem w czym problem? Wlasciciele,ktorzy trzymaja psy na smyczy ni beda mieli problemu,a reszta niech zapomni o czyszczeniu po psach brudzacych nasze osiedle
ogród kamienny
Gość
2014-02-27 19:44:52
no bez przez\sady ogród kamienny to nie plac zabaw , właśnie widać ,że dzieci się tam bawią i rysują kreda na chodniku mnie to się bardzo nie podoba chodnik nie jest od tego aby dzieci po nim malowały , nie wspomnę już o kamieniach rozsypanych po całym trawniku. Właścielka psa , BĘDĘ TAM CHODZIŁA PO TRAWNIKU Z PSEM I BASTA!!!!!!
kamienny
Gość
2014-02-27 19:57:04
odczep sie babo od chodnika, co ci przeszkadza ze tam jest kreda? przyjdzie deszcz i zmyje znalazła sie estetka
"baba"
Gość
2014-02-27 21:51:06
jakoś deszcz padał już kilka razy i nie zmył tej farby !!!! nie jestem" babą" tylko dziewczyną
zakaz pisania po chdniku !
Gość
2014-02-27 21:52:41
właśnie u siebie w domu na podłodze dzieci mogą malować kredą, jak tak to po co robią to na wspólnym chodniku !
popieram
Gość
2014-02-27 21:56:19
właśnie na razie jedno dziecko pisało po chodniku i też mnie się to nie podoba, a jak wyjdzie dwadzieścioro dzieci to jak to będzie wyglądało , to przesada ,że ktoś jest jeszcze tym zruszony. Proszę pilnować swoje dzieci, albo dać dziecku się wyżywać na ścianach w swoim domu. Teraz na chodniku a jutro na ścianie?
do młodych rodziców
Gość
2014-02-27 22:00:10
ja również jestem tego zdania, żeby nie pisać po chodniku i drodze nawet kredą, jak widać w ogrodzie kamienny już długo te malowidła tam są i deszcz ich nie zmył. To nie pisanka i nie wszystkim się to podoba proszę to uszanować a nie obrażać innych. Nie wspomnę o kamieniach porozrzucanych na trawie. Rodzice jak już wsze dzieci się bawią tymi kamieniami to zbierajcie je na miejsce.
dzieci
Gość
2014-02-27 22:03:14
ja też jestem tego zdania co poprzednik . proszę pilnować swoje dzieci i zbierać te kamienie na miejsce. A pieski mi nie przeszkadzają , chociaż nie mam psa.
do baby
Gość
2014-02-27 22:05:58
miała pani rację mnie też to denerwuje, że inni myślą " mamy dzieci to nam wszystko wolno " nawet malować po chodniku , to co że kredą ale inny może to przeszkadzać.
mieszkaniec
Gość
2014-02-28 07:13:07
Tak jak ktoś napisał wcześniej, że kreda zmyje się po deszczu. Więc przychodzi mi do głowy tylko jeden jedyny wniosek całego tego bajzlu, że i psie siuśki też zostaną zmyte z "zabrudzonych" kamyków a na pewno już z trawników (wsiąkną w naszą ojczystą ziemię :) )
Melek
Gość
2014-02-28 08:26:15
siuśki tak, ale z kupą trzeba będzie poczekać, wolę chodzić po chodniku pomalowanym kredą niż nasikanym lub gorzej przez psa. Radzę wszystkim, że jak ktoś widzi, że pies jest bez kagańca lub załatwia się a jego właściciel nie posprząta to dzwonić na straż miejską
łapiduch
Gość
2014-02-28 08:59:40
Gdzie są te psy .......
Fibak
Gość
2014-02-28 09:05:01
Sprostowanie do "mieszkaniec" prosiłbym o nie kopiowanie prywatnych wpisów z innego forum i podszywania się pod inną osobę, do której ten wpis tam należy!!! To jest już cios i zachowanie poniżej pasa wręcz dziecinada.
...
Gość
2014-02-28 09:38:36
jaka żenada....
Gość
Gość
2014-02-28 10:27:31
w ogóle ostatnimi czasy ogród kamienny stał się placem zabaw jaki i miejscem do wyprowadzania swoich pupili... Wygodni i leniwi wolą wyprowadzić pieska pod okno sąsiadów jak wyjść z nim poza osiedle na spacer, bądź pojechać na wybieg żeby się pies wyhasał. już nie mówię o samym załatwianiu się psa, ale o ruchu jaki jego właściciel powinien mu zapewnić...
gosc
Gość
2014-02-28 10:52:57
to samo mozna napisac o dzieciach i zapewnieniu ruchu a nie trzymanie w zamkniętym gettcie.
gosc
Gość
2014-02-28 11:25:27
a skąd taka wiedza, że właściciele psów im nie zapewniają ruchu, że nie jeżdżą z nimi na wybiegi? Ja nie wiem, bo mam co robić i nie śledzę i nie obserwuję sąsiadów. Więc proszę nie pomawiać nikogo, jeśli ktoś uważa, że psom dzieje się krzywda, mogę pokierować gdzie trzeba to zgłosić.
...
Gość
2014-02-28 12:03:42
wezcie sie odwalcie pajace od dzieci... sami nie macie to nie wiecie jak to jest..
Lokator
Gość
2014-02-28 12:58:33
ale Wy jesteście chorzy... jak można na dzieci pisać, może też tabliczki będziecie chcieli postawić, żeby z dziećmi po ogrodach nie chodzić, niech się bawią gdzie chcą.
gosc
Gość
2014-02-28 14:49:12
a pies to coś gorszego ?
gosc
Gość
2014-02-28 14:57:42
w regulaminie osiedla jest napisane, że dzieci powinny bawić się w miejscach do tego wyznaczonych. Nic nie mam do dzieci, żeby nie było.
Piotrek Wilento
Gość
gosc
Gość
Lokator
Gość
gość
Gość
gosc
Gość
samowolnie biegajace psy
Gość
ogród kamienny
Gość
kamienny
Gość
znalazła sie estetka
"baba"
Gość
zakaz pisania po chdniku !
Gość
popieram
Gość
do młodych rodziców
Gość
dzieci
Gość
do baby
Gość
mieszkaniec
Gość
Melek
Gość
łapiduch
Gość
Fibak
Gość
...
Gość
Gość
Gość
Wygodni i leniwi wolą wyprowadzić pieska pod okno sąsiadów jak wyjść z nim poza osiedle na spacer, bądź pojechać na wybieg żeby się pies wyhasał.
już nie mówię o samym załatwianiu się psa, ale o ruchu jaki jego właściciel powinien mu zapewnić...
gosc
Gość
gosc
Gość
...
Gość
Lokator
Gość
gosc
Gość
gosc
Gość