Forum opinii 4 Ogrody

• Sasiad 34
    Gość
    2014-02-26 01:27:31
    Doskonały pomysł. Brawa dla zarzadcy. Jesli wszyscy posiadacze pupili twierdza ze sprzataja po swlich czworonogach to pytan dlaczego na terenach zielonych i chodnikach sa kupy? Czemu oszukujecie ze jest przez was sprzatane. Wnioskuje zeby posiadacze pieskow wnosili wyzsze opłaty na czystosc. Ciekawe czy zgłosiliscie pieski do urzedu i płacicie opłaty za pupile? Nalezy to zweryfikowac i doniesc do odpowiednich słuzb. Dorosli ludzie a zachowujecie sie jak bydło. To centrum miasta a nie wies.

• sąsiadka
    Gość
    2014-02-26 06:06:46
    odezwę się raz jedyny, bo powyższy wpis skutecznie podniósł mi ciśnienie. Szanowny Panie, jak Pan tak lubi donosić, to proszę bardzo, jeśli wie Pan gdzie. Niech Pan w takim razie wytropi kto nie sprząta po swoim psie i też doniesie gdzie trzeba, a nie obraża sąsiadów, którzy po swoich psach zawsze sprzątają. Pana komentarz akurat nie wskazuje na Pana dorosłość, więc proszę uszczypliwe porównania zachować dla siebie.

• brawo dla zarządcy
    Gość
    2014-02-26 07:33:08
    Ja również popieram pomysł zarządcy i o ile nie mam nic do zwierząt i mimo tego że kupki sumiennie są sprzątane przez właścicieli piesków to jednak nic nie zmieni faktu że pieski obsikują wszystko co się da: kamienie, drzewka, trawę po której biegają małe dzieci zbierające często kamyki, więc drodzy właściciele czworonogów proszę o nie oburzanie się i uszanowanie tych którzy nie mają piesków, szanujmy się wzajemnie racja zawsze będzie leżeć po środku i nic tego nie zmieni, faktem jest to że piesków jest coraz więcej i zaczęło być to uciążliwe.

• gosc
    Gość
    2014-02-26 07:45:57
    oczywiście, szanujmy się i prowadźmy konstruktywną dyskusję, np. na zebraniu, ale nie prowadźmy anonimowo krucjaty przeciwko właścicielom psów, bo to nie jest wyjście i nie zaprowadzi nas do sensownego rozwiązania. Uważam jednak, że nie jest sprawiedliwym, żeby ludzie nie mogli swobodnie spacerować po własnym osiedlu. Ludzie z niskiego bloku nie mają za bardzo innego wyjścia.

• brawo dla zarządcy -
    Gość
    2014-02-26 08:20:30
    Aspekt jest jeszcze jeden który może bulwersować nas popierających zakaz wyprowadzania psów na naszym osiedlu a mianowicie wszyscy płacimy za utrzymanie zieleni i ogrodnika którego zadaniem jest utrzymanie jej w jak najlepszej kondycji tak aby nasze osiedle wyglądało wyjątkowo a niestety psy załatwiające się pod naszą bujną roślinnością po prostu ja niszczą, psie odchody to nie nawóz.

• gosc
    Gość
    2014-02-26 08:38:30
    wyprowadzanie psów na trawnik to jedno, a chodzenie z nimi po osiedlu to drugie, więc dla mnie absurdem jest zakaz wprowadzania psów na osiedle.
    ponadto, pety i inne śmieci wyrzucane przez balkony to również nie nawóz i chyba bardziej psują wygląd i kondycję naszej roślinności, ale na to już nikt uwagi nie zwraca, prawda?

• gosc
    Gość
    2014-02-26 09:05:38
    ponowie swoje pytanie w jakim celu zarzadca zakupuje naszym kosztem pojemniki na psie odchody ? czy smietniki na terenie osiedla nie wystarczą ? co zmieni sytuacja innego pojemnika ? sasiedzi jesli widzicie swoich sasiadów ze nie sprzątaja to zwaracajcie uwagę!!!!!!!!!!!!!!! a swoją uwage skupcie na niedzialajaych bramkach na osiedle przez które wchodzą spacerowicze z pobliskich osiedli w tym i ich czworonozni przyjaciele (osobiscie wyprowadzałem już z osiedla takie osoby).

• mieszkaniec
    Gość
    2014-02-26 09:21:39
    Dokładnie to nie zwierzaki mieszkańców naszego osiedla zabrudzają wszelką roślinność tylko obcy właściciele z pupilami przychodzący poza naszego osiedla, więc sprawa jest prosta zajmijmy się bieżącymi usterkami tzn. bramki a nie głupotami które na pewno nie przedłużą gwarancji i nie zwrócą później wydanych już naszych pieniędzy na owe naprawy i usuwane usterki. A co do piesków czy zwierząt to były, będą na świecie i na naszym osiedlu i nikt tego nie zabroni ani nie zmieni.

• gość
    Gość
    2014-02-26 10:08:29
    Nie mam psa, ale nie przeszkadza mi to, że chodzą po ogrodach
    Każdy właściciel sprząta po swoim psie
    co do siusków..no cóż

..każdy z nas tez je produkuje i co? myślicie, że po spuszczeniu wody się neutralizują?

Psom się dziwicie, a nie przeszkadza Wam to ze syficie tak samo jak one - tylko nie widzicie tego pod oknami.

Nigdy nie czułam żadnego zapachu od psów na naszym osiedlu. Poza tym - co to za polityka - niech brudzą poza osiedlem. A tam to co? Inna ziemia jest? To już wam nie przeszkadza?

Jeśli kiedykolwiek będzie głosowanie na ten temat - będę za tym, żeby znieść ten kretyński zaraz.

• Ludzie!
    Gość
    2014-02-26 10:14:21
    Zajmujecie się takimi pierdołami, a inni przeżywają prawdziwe dramaty: http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20140226/STARGARD/140229720

• gość
    Gość
    2014-02-26 12:12:35
    Ale pociskacie pierdoły - na pewno więcej niż połowa ze wszystkich posiadaczy psów na naszym osiedlu po nich nie sprząta! Widać to gołym okiem - wystarczy spojrzeć na te obsrane chodniki! Oczu nie macie?! Bardzo dobrze że stanęły takie tabliczki. Albo będziecie sprzątać po swoich kundlach albo będą takie zakazy. A to, że prośbę do zarządcy zgłosiło tylko TRZECH mieszkańców nie oznacza, że tylko tyle osób popiera ten zakaz!

• gosc
    Gość
    2014-02-26 12:27:56
    obsrane chodniki, ciekawe gdzie? i nie strasz nie strasz, bo już nowe wnioski się szykują z zakazami dla wszystkich brudasów, co to tak męczą temat z psami.

• gosc
    Gość
    2014-02-26 14:41:16
    ludzie walnijcie się w czoło gdzie widzicie ten problem z psami ? nie mam psa ale i mnie juz szarpneło. 4 ogrody to nie ogród botaniczny tylko 7 skrawków trawy i trochę roślin. Do tego teren przed budnkiem nr 1 nie jest nasz i każdy ma do niego dostęp, o co walczycie ? bo już tego nie kumam. Niebawem zacznie się sezon grillowy więc psy pojda w zapomnienie i będzie stacjonowac u nas straz pozarna na wnisoek 3 lokatorów. A potem kogo jeszcze naznaczymy ? w okularych, z krzywym zgryzem, a może opaski na reke aby wiedziec kto z jakiej klatki i czy wierzacy czy może nie. I jeszcze jedno niebawem zaczną koncertować żaby i co z tym fantem ?

• bud1
    Gość
    2014-02-26 16:08:36
    Nie mam nic przeciwko psów, a tym bardziej dzieci, ale wyprowadzanie psów do skweru przy placu zabaw to lekka przesada. Wielu właścicieli psów, odbywa tam wycieczki, a jeszcze nigdy nie widziałem jak się ktoś schyla po qpe. Tabliczka powinna tam stać, a nie, 10m wcześniej

• gosc
    Gość
    2014-02-26 17:19:36
    tez nie mam nic przeciwko psom i popieram aby teren z placem zabaw był wolny od psów, aby dzieci mogły spokojnie biegać po trawie. I żeby było jasne nie mam psa, kota i dzieci również pozdrawiam. To chyba nie jest problem aby jakoś wspólnie się dogadać i szanować

• ...
    Gość
    2014-02-26 18:25:47
    Prawda jest taka, ze im wiecej ludzi, tym wiecej rzeczy przeszkadza...jednemy psy, drugiemu dzieci, trzeciemu grile...

wszystko jest kwestia tego, żeby się domyśleć, że drugiemu może coś przeszkadzać i zminimalizować to....

Niestety Polacy są mało domyślni i roszczeniowi.

• roslinnosc
    Gość
    2014-02-26 19:09:34
    Sprawa jest prosta. Trawa obsikiwana i obsrywana wysycha. Psy nie powinny na nia wchodzic! Wszyscy placimy za utrzymanie zieleni, spora czesc z nas tu wybrala mieszkanie. Stop terrorowi leniwym (zaznaczam tylko czesci) wlasicielom psow. To wymaga duzo wysilku,zeby wyjsc z psem, a niestety niektorzy ida na skroty. Dziekuje Zarzadcy, ze dba o nasze mienie, reaguje gdy widzi, ze dobro wspolnoty jest niszczone przez leniwych wlascicieli psow.

• w sprawie tabliczek
    Gość
    2014-02-26 19:25:20
    Jesli sie komus nie podoba to niech ta sprawe zamieszczania tabliczek podniesie na zebaniu wspolnoty. Mnie nie bedzie (poziom poprzedniej mnie zniechecil) jak pewnie wiekszosci wiec w firmie gloosowania niech podejdzie pod uchwale.PRECZ Z PSIMI KUPAMI I ODCHODAMI NA NASZYM OSIEDLU!

• Do Zarzdadcy
    Gość
    2014-02-26 19:26:49
    Dziekuje za tabliczki!

• gosc
    Gość
    2014-02-26 19:53:40
    czy mamy psychiatrę na osiedlu?

• goblin
    Gość
    2014-02-26 20:03:42
    a co z terenami-trawnikami przed klatkami 26,28,30,32,34? te już was nie interesują? czy na tym forum piszą dwie osoby z parteru budynku mniejszego?

• gość
    Gość
    2014-02-26 20:11:49
    Idąc tokiem myślenia niektórych osób, ci którzy mają dzieci niech płacą za utrzymanie placu zabaw, a bezdzietni oczywiście niech z tych kosztów są zwolnieni. Kolejnym moim pomysłem jest wprowadzenie opłat za korzystanie z naszych "ogrodów botanicznych". Jednocześnie wnoszę o umieszczenie na terenie naszego osiedla tabliczek "stop kretynizmom".

• Gosc
    Gość
    2014-02-26 20:31:55
    Trawnik przed wyzszym blokiem nie jest nasz, nasz jest wyznaczony plotkiem

• gosc
    Gość
    2014-02-26 20:45:16
    a jak nie nasze to można sikać, zapraszam pod te klatki z psami, kotami, chomikami, papugami

• Gosc
    Gość
    2014-02-26 21:14:17
    Bez zlosliwosci, tylko stwierdzam fakt, poza tym juz bez przesady to jest poza terenem osiedla wiec gdzie ludzie moga w ogole chodzic? Wychodzi na to ze juz nigdzie

• precz z tabliczkami
    Gość
    2014-02-26 22:09:26
    Precz z tabliczkami , mam wrażenie,że jedna osoba pisze takim samym językiem o tym ,że jak super że są te tabliczki , co za kretynizm !!!!!!!!!!!!!!

• tabliczki
    Gość
    2014-02-26 22:16:39
    popieram
    sam zbieram kupy i inni tez jak zauważyłam,
    nie wiem gdzie leży problem, po co te tabliczki , wydane bez sęsownie pieniądze

• gość
    Gość
    2014-02-27 06:32:31
    Lepiej nasikać psem na cudzy trawnik i mieć gdzieś
    Tak jak trzepać koce przez okno i wywalać kiepy na balkon sąsiada niżej.

Nigdy się nie dogadamy w tej kwestii.

Pytanie co z tym teraz zrobić? będzie jakieś głosowanie?

• gość
    Gość
    2014-02-27 07:40:56
    Ludzie szanujmy się nawzajem, jeżeli komuś przeszkadza to że ktoś wyprowadza psa pod jego okno to chyba należy to uszanować, dzisiaj sąsiad z parteru oburza się że mu wyprowadzają psy pod okno a jutro lokator z góry będzie miał pretensje do tego z dołu że grilla robi, w wielu kwestiach nigdy nie znajdziemy wspólnego języka i jeżeli jest już kilka osób którym przeszkadza wyprowadzanie psów na nasze trawniki to należy to uszanować.

• gosc
    Gość
    2014-02-27 07:49:33
    a mi przeszkadza, że mi z góry śmieci lecą, to też proszę o uszanowanie tego, że nie chcę sprzątać petów i innych śmieci. Psy nie są jedynym problemem.

Odpowiedz

Komentujesz jako gość.