Uważam, że te nasze ogrody zrobiono z myślą aby z nich korzystać, a nie oglądać z balkonu. Jakby zamysłem projektanta było samo ich oglądanie, to nie przewidziano by chodników, ani ławek. Myślę, ze każdy ma prawo z nich korzystać zarówno dorośli jak i dzieci. W regulaminie napisane jest, ze dzieci powinny bawić się w bliżej niesprecyzowanym "miejscu do tego przeznaczonym". Co wg. mnie oznacza 4 ogrody. Natomiast miejsca nieprzeznaczone do zabawy, hale garażową, klatki schodowe itp. Co do tabliczek to uważam,że są bez sensu, kto nie chce to i tak po psie nie posprząta i nic mu nie zrobimy.
do mozambik
Gość
2014-03-04 07:51:54
idąc tym tropem regulamin też jest bez sensu bo jak ktoś nie będzie go przestrzegał to też mu nic nie zrobisz;
gosc
Gość
2014-03-04 09:54:08
w regulaminie nie ma mowy o zakazie wyprowadzania psów, więc taka zmiana w postaci tabliczek, na dodatek nie wpisana do regulaminu jest bezpodstawna. Zwłaszcza, że wiele osób walczy o rozwiązanie istotnych kwestii, jak np. wiecznie zepsute bramki, a na wniosek 3 osób natychmiast stawiają tabliczki.
mozambik do Gość
Gość
2014-03-04 17:48:10
No i niestety jest. Bo jaki są sankcje za nieprzestrzeganie regulaminu? To tylko dobra wola i kultura mieszkańców czy przestrzegają regulaminu czy nie.
lol
Gość
2014-03-04 19:41:21
nie ilość, a merytoryka i determinacja + zaangażowanie w działaniu;
martynika
Gość
2014-03-05 06:41:02
prześledziłam inne fora na urbainity, tak z ciekawości tylko my mamy tyle stron Jesteśmy wyjątkowi:-)
REGULAMIN
Gość
2014-03-05 14:57:41
Żeby uciąć te bezsensowne dyskusje proszę zajrzeć do regulaminu porządku domowego naszej wspólnoty, który obowiązuje od 20.08.2012r.
Paragraf 6, pkt. 5 "Zabrania się wprowadzania zwierząt a w szczególności psów i kotów na teren Czterech Ogrodów zielonych."
I choć zapis nie jest zbyt szczęśliwy stylistycznie to jasno z niego wynika, że nie można wyprowadzać psów na tereny zielone całego naszego osiedla. Znaki zakazu są więc jak najbardziej na miejscu i ustawione w trosce o nasze dzieci i zieleń.
gosc
Gość
2014-03-05 15:30:14
to tylko Twoja interpretacja
gosc
Gość
2014-03-05 15:45:30
ja mieszkam na Osiedlu Cztery Ogrody, a nie Cztery Ogrody Zielone
regulamin
Gość
2014-03-05 17:44:46
będę chodziła z psem !!! A dzieci są gorsze od zwierząt , jak psu powiesz "siad " to siada , a do dzieci rodzice mówią 100!!! razy nie rzucaj kamieniami a one dalej to robią i gdzie tu jakaś logika ?
regulamin
Gość
2014-03-05 17:46:09
a kto ten regulamin układał? ile osób go zatwierdzało . Pani F ? CHCE ZROBIĆ TU WŁASNY FOLWARK !
ZAKAZ
Gość
2014-03-05 17:47:54
co za absurd ! z tym zakazem to dla mnie nie zrozumiałe i gdzie tu demokracja , Pani nam narzuciła i się śmieje .
zakaz
Gość
2014-03-05 17:49:12
co za ludzie do schroniska z psami ich wygonić ! do jednej klatki !
gość
Gość
2014-03-05 17:50:52
jaka kara za spacer z psem ????? chłosta wykonana przez Pana B. ? czy coś innego?
gość
Gość
2014-03-05 17:54:10
Ty szanowny obrońca dzieci posprzątaj kamienie z trawy w ogrodzie kamiennym.
gość
Gość
2014-03-05 17:55:52
Co to ma znaczyć w trosce o nasze dzieci , czy twoje dziecko jest zagrożone ????? jak widzi psa czy kota ???? czy jest zgorszone, a może samo dziecko się nie załatwia ????
Sprawiedliwy ziomuś
Gość
2014-03-05 19:59:15
Siema Ludzie Nie ma cie co robić ja mam propozycje.
Ci co mają psy zasuwać zbierać kamienie a Ci co mają dzieci reklamówki w ręce i gówna zbierać.
Może się w końcu postawicie na miejscu pozostałych... a Jak nie to krowy doić na więć:)
Pozdro 500 i 900 ;]
gosc
Gość
2014-03-06 07:56:07
rzeczywiści poziom dyskusji tutaj jest niesamowicie wysoki. Spójrzcie ludzie na siebie i swoje wypowiedzi i dopiero umoralniajcie innych
martynika
Gość
2014-03-06 09:35:11
w takim razie trzeba będzie zmienić ten punkt w regulaminie dostaliśmy wczoraj jakąś kartkę o zebraniu 28.03, więc będzie okazja o tym pomówić
mam nadzieje, że się opamiętamy i osiedle będzie przyjazne dla psów, kotów i dzieci
poza tym, zakaz wyprowadzania psów i kotów na tereny zielone jest niezgodne z ustawą o ochronie praw zwierząt, więc nie ma żadnej mocy prawnej, jak już czytamy przepisy literalnie
Do martynika
Gość
2014-03-06 10:10:12
Prosiłabym przytoczyć przepis z ustawy o ochronie zwierząt który jest w Pani ocenie sprzeczny z regulaminem uchwalonym przez Wspólnotę Mieszkaniową. To mieszkańcy uchwalili ten regulamin i nie ma co się tutaj obruszać i bić piany. Na zebraniu 28 zagłosujemy wszyscy i zobaczymy czy regulamin pozostanie w takim kształcie czy być może właściciele psów mają ponad 50% głosów i regulamin zostanie zmieniony. Narazie regulamin jest obowiązujący więc wszyscy wyprowadzający psy go łamią, to tyle od strony formalno-prawnej.
A.
gość
Gość
2014-03-06 10:23:30
Plusik wędruje do A. za odpowiedź do martynika.
gosc
Gość
2014-03-06 10:46:50
ciekawe , ale podejrzewam, że mieszkańcy regulaminu na oczy nie widzieli. W gablocie wisi jego kawałek, więc zwyczajnie nikt o tym nie wiedział. Został przyjęty na pierwszym zebraniu w sierpniu, więc powinien w miarę zapełniania się osiedla zostać udostępniony. Nawet w gablocie/
kisio
Gość
2014-03-06 11:18:30
"Regulamin" który "obowiązuje" od 20.08.2012 uchwalony został przez Dewelopera, Zarządcę i kogo jeszcze? Ilu mieszkańców miało podpisane umowy przyrzeczone 20.08.2012? Nie róbmy sobie jaj... A jeżeli już sobie robimy, to proszę bardzo: Paragraf 6, pkt. 5 "Zabrania się wprowadzania zwierząt a w szczególności psów i kotów na teren Czterech Ogrodów zielonych." Ja nie wprowadzam psa, tylko wyprowadzam. A jak mi się humor zmieni, to 'Cztery Ogrody zielone' to tytułowe cztery ogrody (kamienny itp.), więc będę sobie wyprowadzał psa na trawniki wzdłuż budynków.
...
Gość
2014-03-06 11:46:17
>będę chodziła z psem !!! A dzieci są gorsze od zwierząt , >jak psu powiesz "siad " to siada , a do dzieci rodzice mówią >100!!! razy nie rzucaj kamieniami a one dalej to robią i gdzie >tu jakaś logika ?
Gratuluje wypowiedzi. Reszta rodziny tez sie leczy u tego samego psychiatry?
w głowie się nie mieści...
Gość
2014-03-06 11:49:47
prośba do tych mącących, którzy tylko potrafią ubliżać innnym, jak autor wpisu o psychiatrze - spożytkujcie energię na coś innego! Ktoś się w końcu wkurzy i za takie obrażanie można odpowiedzieć. Bo to lekko żenujące, żeby dominowały tu wpisy zawierające jedynie głupie uwagi i pomówienia.
gosc
Gość
2014-03-06 11:57:53
taka jest wartosc tego forum, dlatego normalnym polecam omijanie szerokim łukiem
Gość
2014-03-06 12:06:10
zgadzam się :) zróbmy na złość tym kilku niewyżytym, którzy zmieniają tylko nicki i udają kogoś innego, i nie podejmujmy dyskusji z nimi, bo jak widać daje to im ogromną satysfakcję, że mogą kogoś wyzwać od poje.... i wysłać do psychiatry. Proponuję bojkot tego forum
LOLer
Gość
2014-03-06 12:50:36
To pewnie właściciel psa zmienia nicki jak rękawiczki, i broni swoich racji ze wszystkich stron :D
gosc
Gość
2014-03-06 13:10:01
powyzej macie wlasnie dowod podjudzenia
do kisio
Gość
2014-03-06 18:36:54
jestes kompletnym analfabetem prawnym.Tzw chlopski rozum to nie przepisy prawa. Wiekszosc nie chce miec zasikanych i obsranych ogrodow.Rob kuwate z wlasnego mieszkania, cwaniaro!
mozambik
Gość
do mozambik
Gość
gosc
Gość
mozambik do Gość
Gość
lol
Gość
martynika
Gość
tylko my mamy tyle stron
Jesteśmy wyjątkowi:-)
REGULAMIN
Gość
Paragraf 6, pkt. 5 "Zabrania się wprowadzania zwierząt a w szczególności psów i kotów na teren Czterech Ogrodów zielonych."
I choć zapis nie jest zbyt szczęśliwy stylistycznie to jasno z niego wynika, że nie można wyprowadzać psów na tereny zielone całego naszego osiedla. Znaki zakazu są więc jak najbardziej na miejscu i ustawione w trosce o nasze dzieci i zieleń.
gosc
Gość
gosc
Gość
regulamin
Gość
regulamin
Gość
ZAKAZ
Gość
zakaz
Gość
gość
Gość
chłosta wykonana przez Pana B. ?
czy coś innego?
gość
Gość
gość
Gość
Sprawiedliwy ziomuś
Gość
Ci co mają psy zasuwać zbierać kamienie a Ci co mają dzieci reklamówki w ręce i gówna zbierać.
Może się w końcu postawicie na miejscu pozostałych... a Jak nie to krowy doić na więć:)
Pozdro 500 i 900 ;]
gosc
Gość
martynika
Gość
dostaliśmy wczoraj jakąś kartkę o zebraniu 28.03, więc będzie okazja o tym pomówić
mam nadzieje, że się opamiętamy i osiedle będzie przyjazne dla psów, kotów i dzieci
poza tym, zakaz wyprowadzania psów i kotów na tereny zielone jest niezgodne z ustawą o ochronie praw zwierząt, więc nie ma żadnej mocy prawnej, jak już czytamy przepisy literalnie
Do martynika
Gość
A.
gość
Gość
gosc
Gość
kisio
Gość
Ja nie wprowadzam psa, tylko wyprowadzam. A jak mi się humor zmieni, to 'Cztery Ogrody zielone' to tytułowe cztery ogrody (kamienny itp.), więc będę sobie wyprowadzał psa na trawniki wzdłuż budynków.
...
Gość
Gratuluje wypowiedzi. Reszta rodziny tez sie leczy u tego samego psychiatry?
Gość
gosc
Gość
Gość
LOLer
Gość
gosc
Gość
do kisio
Gość