Taras widokowy i nowoczesna strefa gastronomiczna to nie koniec zmian we wrocławskim wieżowcu


2025.01.28
Autor: Piotr Maślak
Osiem nowych marek, modernizacje istniejących lokali, wielokrotnie nagradzany Taras Widokowy oraz plany rozwoju nowoczesnej strefy gastronomicznej - to główne wydarzenia mijającego roku w Sky Tower. Wrocławski kompleks konsekwentnie realizuje strategię rozwoju, odpowiadając na zmieniające się potrzeby klientów i trendy rynkowe. Realizowane zmiany są częścią długofalowej wizji przekształcenia obiektu w nowoczesny obiekt typu mixed-use.

Nowi najemcy wzmacniają ofertę
Rok 2024 przyniósł znaczące poszerzenie oferty handlowej Sky Tower, potwierdzając skuteczność przyjętej strategii rozwoju. W pierwszej połowie roku do grona najemców dołączyły znane marki: Empik z salonem o powierzchni blisko 270 mkw., zlokalizowanym przy głównym wejściu od strony ulicy Powstańców Śląskich, sklep zoologiczny Aquael, salon bielizny Alles oraz Centrum Stomatologiczne Vitalium i KFD. Końcówka roku przyniosła kolejne otwarcia - w grudniu powitano klientów w salonie Sinsay, Strefie Rozrywki oraz Museum Store (sklep z pamiątkami). Te strategiczne uzupełnienia oferty są odpowiedzią na potrzeby klientów i stanowią element szerszego planu rozwoju kompleksu, który systematycznie ewoluuje w kierunku centrum łączącego funkcje handlowe, usługowe i rozrywkowe.

Modernizacje i odświeżenia
Równolegle z nowymi otwarciami, Sky Tower przeszło serię istotnych modernizacji istniejących przestrzeni. Po gruntownym remoncie w kwietniu swoich klientów powitała kultowa kawiarnia Starbucks przy rotundzie, a w styczniu zakończyła się modernizacja Apteki Dr.Max. Te odświeżenia są częścią szerszego planu unowocześniania kompleksu, zapoczątkowanego w ubiegłym roku remontem części galerii handlowej i przebudową supermarketu SPAR. Najważniejszą zmianą mijającego roku było jednak udostępnienie w maju przebudowanego Tarasu Widokowego na 49. piętrze, który jest jedną z głównych atrakcji turystycznych Wrocławia.

W połowie sierpnia nastąpiła również istotna zmiana w aranżacji przestrzeni Galerii Handlowej. Rzeźba „Profil Czasu” autorstwa Salvadora Dalego, która dotychczas witała gości przed głównym wejściem, została przeniesiona do wnętrza kompleksu. Teraz, umieszczona na podeście, zdobi centralny punkt rotundy w galerii handlowej.

Ambitne plany na kolejny rok
Sky Tower nie zwalnia jednak tempa - kolejnym krokiem milowym będzie stworzenie nowoczesnej strefy gastronomicznej Sky Food na pierwszym piętrze kompleksu. Zaprojektowana przez renomowane brytyjskie studio Chapman Taylor przestrzeń, zaoferuje 12 konceptów gastronomicznych i około 300 miejsc siedzących. Strefa podzielona będzie na trzy tematyczne obszary, inspirowane twórczością znanych artystów.
Wizualizacja strefy Sky Food w Sky Tower, wiz. materiały inwestora
Wizualizacja strefy Sky Food w Sky Tower, wiz. materiały inwestora

- To kolejny krok w ewolucji Sky Tower jako kompleksowego centrum mixed use. Obserwujemy rosnące zapotrzebowanie na wysokiej jakości przestrzenie gastronomiczne wśród naszych klientów. Nowa strefa nie tylko zaspokoi te potrzeby, ale także stworzy wyjątkowe miejsce spotkań w sercu Wrocławia. To element przemyślanej strategii, którą realizujemy już od blisko dwóch lat - podsumowuje Agnieszka Muż, Senior Asset Manager w Adventum Group.

Nowa strategia dla powierzchni biurowych
Istotnym elementem rozwoju Sky Tower jest także nowa strategia wynajmu powierzchni biurowych. W 2024 roku rozpoczęto współpracę z firmą Propwave Advisory, jako wyłącznym doradcą w procesie komercjalizacji części biurowej budynku. Sky Tower oferuje udogodnienia niespotykane w innych kompleksach – wygodny parking podziemny, bezpośredni dostęp do Galerii z pełnym zakresem handlowo-usługowym i gastronomicznym oraz doskonałą komunikację z każdą częścią miasta dzięki lokalizacji przy ul. Powstańców Śląskich. Te udogodnienia, w połączeniu z prestiżową lokalizacją i rozpoznawalnością budynku, czynią Sky Tower atrakcyjnym miejscem dla firm poszukujących nowoczesnej przestrzeni dla swojej firmy.

Komentarze

Brak wpisów.

Napisz komentarz

Komentujesz jako gość.