Forum opinii 4 Ogrody

• Tomek
    Gość
    2020-05-06 21:19:22
    Droga Mamo Nikodema, czytaj ze zrozumieniem. Nikodem to przemiły, sympatyczny chłopak. Nie on mi przeszkadza, tylko sposób w jaki się nim opiekujesz w czasie zagrożenia epidemiologicznego. Poprosiłem mieszkańców osiedla o pomoc w określeniu Twojego adresu żeby móc odpowiedzialnie zareagować. Jeśli z przyczyn zdrowotnych Nikodem nie może nosić maski, tym bardziej powinnaś otoczyć go szczególną opieką. Dodatkowo nie sądzę, aby Twój syn miał skończone 13 lat, a powinnaś wiedzieć, że dzieci poniżej tego wieku nie mogą się poruszać samodzielne bez pełnoletniego opiekuna. Jeśli wołasz go kontrolnie, to jak wytłumaczysz jego rowerowe szarże w hali garażowej narażające jego życie i zdrowie. Twój szacunek do osób niepełnosprawnych widać podczas nagminnego parkowania na miejscu dla osób niepełnosprawych pod klatką nr 28 przez ostatnie lata, zarówno Hyundaiem jak i czerwonym VW.

• Do Tomka
    Gość
    2020-05-07 12:43:19
    Rzeczowo, kulturalnie i zgodnie z faktami.
    Brawo.

• Mat
    Gość
    2020-05-07 14:44:39
    Szach!!!!

• Mama Nikodema
    Gość
    2020-05-07 15:30:59
    Drogi Tomku, skoro Ty czytasz ze zrozumieniem to napisałam powyżej, że zapraszam jeśli chcesz porozmawiać lub mi coś zarzucić. Widocznie stać Cię tylko na rozmowę incognito, nie mając odwagi ujawnić swojej tożsamości. Napisałam również, że z powodu Nikodema niepełnosprawności, którą tak znacznie podkreśliłeś - maski nosić nie musi, ale nie wyklucza to jeżdżenia bez mojej opieki - jak to również zaznaczasz - po osiedlu. O szczególnej opiece mi tutaj nie wzmiankuj.
    Dla Twojej informacji, Nikodem urodził się w 2007 roku, więc swoje przypuszczenia odnośnie wieku zachowaj proszę dla siebie.
    Fakt, że nie mamy karty parkingowej, wynika tylko z tego, że nie złożyłam ku temu odpowiedniego wniosku, aby ją wyrobić, choć widzę że mocno Ci to przeszkadza. Karta musi być ! „Przytulamy” się do małego auta stojącego obok. Auto należy do sąsiadki mieszkającej na przeciwko, która NIGDY nie zwróciła nam uwagi, gdyż na tym jednym miejscu zmieszczą się dwa auta rodziców niepełnosprawnych dzieci. Sąsiadka wykazuje zrozumienie, którego Tobie brak.
    Niestety, ale jesteś tylko cieniem człowieka na forum o imieniu Tomek, ale za to o niebywale odpowiedzialnych reakcjach. Brawo Ty.
    Czasem warto nieco wyluzować, wtedy trochę lżej się żyje.Prawie już zapomniałam marki swojego starego auta, ale Ty dalej masz je w pamięci :)
    Ciekawi mnie czy znajdziesz odwagę na rozmowę w realu, chętnie Cię poznam Sąsiedzie.

• Gość
    Gość
    2020-05-08 21:26:02
    Klatka 26,28 super,że macie kawałek trawy,ale nie jesteście tu sami . Szanujmy się. Chcecie wsi to na nią wróćcie

• Gosc
    Gość
    2020-05-09 09:04:48
    A może tak podejść i zwrócić uwagę,a nie smarować na forum? Odwagi zabrakło?

• Do gość
    Gość
    2020-05-10 09:24:42
    Żeby mieć odwagę trzeba mieć jaja.
    Tyle w temacie :)

• Gosc
    Gość
    2020-05-11 16:54:58
    Grillowanie?

• Właściciel
    Gość
    2020-05-13 10:55:30
    Jest u nas sporo osob, którym jednak odpowiada zarządzanie przed Danfal i na to wyglada, ze uchwała zostanie przegłosowana...
    Dzisiaj dostała maila z prośba o przekazanie pełnomocnictwa o treści: brakuje nam jeszcze dosłownie 1,5% aby uzyskać wymagane 50%. Gdyby znalazła Pani chwilę bylibyśmy bardzo wdzięczni za poświęcony czas i odesłanie podpisanego dokumentu z załącznika.

• Somsiad
    Gość
    2020-05-13 19:14:00
    No tak... Jak mają przejsc na swoje to im zajebiscie zalezy, zeby zmienic...

co za parówy

• Somsiad
    Gość
    2020-05-16 00:06:02
    Somsiady Janusze parkowania blokujący przejazd w drogę dojazdowa do osiedla - macie niespodzianki na miły poranek - jedna kosztuje tyle co wynajęcie miejsca parkingowego.
    Tak jak wyżej uprzedzalem będę dzwonił za każdym razem aż nauczycie się parkować. Tu mieszkają normalni ludzie którzy chcą mieć dojazd do swoich mieszkań i garaży. I nie myślcie, że jak straż miejska mnie olewa to nie zadzwonię po policję.
    Jaguar i spółka - na Tesco albo do autobusu.
    PS następnym razem nie będę przeciskał się w nocy między wami busem tylko przejadę tak, że będziecie mieli pamiątkę ;)))

• Gosc
    Gość
    2020-05-16 09:05:33
    Właściciel jaguara miał kilka dni temu kartkę od firmy Remondis i jak widać prośby nie dotarły do niego... Brawo za reakcję!

• Somsiad
    Gość
    2020-05-16 18:39:21
    Brawo. Nareszcie. Moze wreszcie te ameby sie czegos naucza.

• Mietek
    Gość
    2020-05-19 11:48:07
    Jaguar jak stał tak stoji.
    Straż nie reaguje a samochód przeszkadza przy naszym wjazdem do hali garażowej.

• Somsiad
    Gość
    2020-05-19 14:04:35
    To zadzwoń na 997 zamiast pisać na forum. Jak nie mają zgłoszenia to nie reagują - zrobiłem to za Ciebie - patrz dalej przez okno i następnym razem nie pisz na forum tylko powiadom służby. ;)

• Mieszkaniec
    Gość
    2020-05-22 15:11:18
    Niestety Pani Falkowska walczy o swoje, a mu jako mieszkańcy, nie będziemy że zmiany mieli nic dobrego. Proszę o przemyślane decyzje w sprawie zmiany zarządcy. Czy ktoś może napisać, co wspólnota zyska na zmianie firmy, która jest zarządzana przez tych samych ludzi?! Wczoraj przyszedł mail z wiadomością o zebraniu...

• Gość
    Gość
    2020-05-22 18:36:25
    Ja zastanawiam się kim jest pani Maria Kloska, która otrzymała pełnomocnictwo do reprezentowania od 51% mieszkańców.
    Pani Falkowska coś kombinuje gdyż jest zbyt aktywna jak na nią...

• mieszkaniec
    Gość
    2020-05-24 09:35:00
    Będzie jeszcze gorzej jak było ponieważ teraz uzyska pełne prawo do wszystkiego włącznie z pełnieniem funkcji zarządu. Tego to już nikt nie przeskoczy a rada osiedla nic z tym nie zrobi bo nie ma żadnych uprawnień do jakichkolwiek zmian i podejmowania decyzji. Więc szykujmy się na podwyżki, które prędzej czy później zostaną zatwierdzone przez nich.

• somsiad
    Gość
    2020-05-26 13:37:39
    Zebranie znowu o 17 "wspaniała" godzina, chyba tylko przyjdą bezrobotni

• Przemysław
    Gość
    2020-05-26 15:02:22
    Zaraz zwariuję przez to ciągłe jeżdżenie w te i we wte po tej metalowej kładce aghhhhhhhhh! Ja tu próbuję pracować! :P

• Przemysław
    Gość
    2020-05-26 15:02:22
    Zaraz zwariuję przez to ciągłe jeżdżenie w te i we wte po tej metalowej kładce aghhhhhhhhh! Ja tu próbuję pracować! :P

• Do somsiad
    Gość
    2020-05-26 20:07:13
    Już pisałem po ostatnim zebraniu, że wybierane terminy bądź godziny zebrań wyglądają jak sabotaż ze strony Falkowskiej. Aczkolwiek tym razem pytanie po cholerę tam iść skoro wyciągnięta z kapelusza pani Maria Kloska ma upoważnienia od 51% mieszkańców. Oznacza to, że zebrania mogą odbywać się w dwie osoby... WTF

• Bambo
    Gość
    2020-05-28 14:03:47
    A kto to w ogole jest ta Kluska ? Pierwsze slysze

• Gość
    Gość
    2020-05-28 16:16:12
    Ja też nie mam pojęcia kim jest ta pani i dlaczego aż tylu mieszkańców dało jej upoważnienie do reprezentowania

• gosc
    Gość
    2020-06-01 09:18:24
    Drodzy sąsiedzi, to jest ogólnodostępne, otwarte dla wszystkich forum, a pojawiają się tutaj niekiedy adresy naszych sąsiadów z dokładnością do numeru mieszkania, imiona i nazwiska. Szanujmy trochę siebie nawzajem, nie chcielibyście chyba, żeby to Wasze dane adresowe czy personalne były widoczne dla wszystkich użytkowników internetu? Na fb jest grupa zamknięta naszego osiedla, można też zawsze poprosić zarządcę o stworzenie zamkniętego forum tylko dla mieszkańców.

• Asia
    Gość
    2020-06-01 20:55:37
    Czy to prawda, że na ostatnim zebraniu wspólnoty obecna garstka właścicieli podjęła decyzję za wszystkich, że furtki mają być już zawsze otwarte i nie inwestujemy w naprawę domofonu bo to za wysokie koszty?

• Gość
    Gość
    2020-06-02 16:25:37
    Myślę, że dopiero teraz Falkowska pokaże na co ją stać... Gdy tak naprawdę będzie rządzić z panią Kłódką, która otrzymała pełnomocnictwo od co najmniej 51% mieszkańców. Teraz nie ma już nawet sensu chodzić na zebrania... Obym się jednak mylił bo inaczej cienko widzę to wszystko

• gość
    Gość
    2020-06-03 05:15:30
    Pełnomocnictwo było jednorazowe, tylko do podjęcia uchwały o zmianie Zarządcy.

• Somsiad
    Gość
    2020-06-05 10:02:39
    Szacun dla Sąsiada/ki, który ogarnął blokadę na Jaguara - dobrze wiedzieć, że nie tylko mi przeszkadza i nie tylko ja potrafię zadzwonić jak zagrożone jest bezpieczeństwo pieszych - bo skoro droga zwęża się o połowę to automatycznie mniej miejsca dla rodziców z wózkami.
    Swoją drogą niektórzy mają wyjątkowo krótka pamięć, bo raptem po ostatnich moich zgłoszeniach nikt tam nie parkował przez jakieś dwa tygodnie - ludzie - my (dużo lepiej brzmi w liczbie mnogiej) nie ustalimy - to Wy nie potraficie parkować i to Wy utrudniacie korzystanie z osiedla. Będziemy dzwonić za każdym razem - zastanówcie się czy zamiast dawać swoje pieniądze na mandaty nie lepiej wynająć miejsce postojowe...

• Somsiad
    Gość
    2020-06-05 10:03:27
    Zamiast "ustalimy" miało być oczywiście "ustąpimy"

Odpowiedz

Komentujesz jako gość.