Facet z Jagura to typowy Janusz parkowania. Karne mu się należą jak mało komu. Kupił samochód z kotem na masce i sam myśli, że jest osiedlowym kotem. Jak nie zastawia wyjścia z klatki 30, tak że nie można z wózkiem przejechać to staje przy jednym lub drugim szlabanie SM Uniwersytet. Jak mu kiedyś śmieciarka uszkodzi tego sztrucla przeciskając się do bramy to będzie płacz, bo proste lakierowanie drzwi będzie w jego przypadku oznaczało szkodę całkowitą.
Sąsiad
Gość
2020-06-05 12:21:56
Fakt, szkoda byłoby takiego Mondeo premium
tt
Gość
2020-06-05 14:02:54
Frustracja życiowa...nic poza tym.
tt
Gość
2020-06-05 14:07:47
Tam gdzie nie ma prawdziwego problemu i poważnych utrudnień, to dzwonią tylko sfrustrowane jednostki - wielcy Janusze, którzy wiecznie mają jakieś pretensje ...
Somsiad
Gość
2020-06-05 22:27:11
Niech będzie, że jestem sfrustrowanym januszem, odpukac nie mam rzeczywiście żadnych poważniejszych problemów w życiu choć pewnie wiecznie tak nie będzie. :) Za to mam miejsca postojowe dla siebie i swoich gości. Jak zapraszam ich więcej niż mam miejsc to wtedy swoje auto parkuje na Belgijskiej a gości wpuszczam do garażu. Jeśli zaś przyjeżdżają na chwilę to oni wiedzą, że trzeba zostawić samochód na Netto i wziąć bilet lub na Tesco. Sam zwracam im uwagę żeby nie parkować w sposób utrudniający poruszanie się innym po osiedlu, bo wiem, że to MOJE osiedle i odpowiadam za swoich gości. Nie chcę żeby inni mieszkańcy, którzy zapłacili za mieszkanie 7000 za metr musieli wózkiem z dzieckiem omijać Januszowozy. Nie zazdroszczę Jaguara ani żadnego innego samochodu - nie tylko dlatego, że sam mam droższe i nowsze auto (taki ze mnie Janusz). ;) Zazdroszczę za to tupetu i tego, że zamiast przyznać się do błędu i dostosować się do przepisów i zwyczajnie szanować innych ktoś jeszcze zarzuca innym życiowe frustrację... Jakkolwiek to brzmi - kupno lub wynajęcie miejsca parkingowego to cena mieszkania na naszym i innych nowych osiedlach. Jeśli nie możesz lub nie chcesz zapewnić sobie miejsca na auto - jeździj autobusem albo parkuj dalej od domu. PS To nie frustracja - to konsekwencja w działaniu. Naprawdę nie przeszkadza Wam, że zestawiacie połowę drogi dojazdowej do osiedla? Ze utrudniacie dojazd służbom komunalnym czy ratowniczym?
Autor
Gość
2020-06-06 14:22:11
Tego Jaguara kupił żeby nas zmylić - w jego januszowym sercu na zawsze Passat B5
sasiad
Gość
2020-06-09 12:37:49
Witam, Znajomi mają zarządce którzy rzeczowi, konkretni, usługi na dobrym poziomie w rozsdanej cenie, placa połowę naszej stawki za 1 mtr, interesuja sie co sie dzieje na osiedlu i jakie sa potrzeby. Wedlug mnie powinny byc zebrane oferty i powinna byc wybrana najlepsza a nie na takiej zasadzie, ze dogadali sie z jakąś pania i weszli za calbud. Nie chce mi sie wierzyc ze Pani Klos.... dostała 51 % głosów mieszkanócw, skoro od poczatku nigdy nikt u nas tak nie zaglosował, a tu nagle do wszystkich sasiadów wydzwaniają jak nigdy żeby tej pani dać pełnomocnitwo... Teraz moga wszystko uchwalic z zarzadca a my za to zaplcimy....łapcie za portfele...
sasiad
Gość
2020-06-09 12:52:33
Ktoś wie w której klatce mieszka Pani Klos....?
Gość
Gość
2020-06-09 15:01:41
Pierwsze pytanie to czy ktoś w ogóle widział jak ta Pani wygląda? A po drugie czy ta Pani w ogóle mieszka w Czterech ogrodach???
gość
Gość
2020-06-10 07:35:21
Po raz kolejny to piszę: pełnomocnictwo było jednorazowe do zmiany zarządcy - tylko dlatego je podpisałam, aby nie było potrzeby pójścia na zebranie... Nic ta Pani wraz z zarządcą nie może "uchwalić" jak to ktoś napisał powyżej... Przepisy prawa w tej kwestii się nie zmieniły i procedury podejmowania decyzji co do wspólnoty pozostają bez zmian, to jest podejmowanie ich w formie uchwał, czym niestety większość Właścicieli nie jest zainteresowana i stąd od lat żadne nie są przegłosowane.
sasiąd
Gość
2020-06-10 10:00:39
ale zdaje sie ze to jest forum dla mieszkanców a nie dla zarządcy .... :)
gość
Gość
2020-06-10 11:12:20
Nie jestem Zarządcą, po prostu czytam wszystkie informacje jakie dostaję (podobnie jak WSZYSCY Właściciele...). Dlatego przyznaję, że irytują mnie te teorie spiskowe o podwyżkach i pytania np. czy Pani mieszka w naszej wspólnocie, kiedy jej adres był podany przy pełnomocnictwie... Pozdrawiam
Gość
Gość
2020-06-10 13:03:58
No cóż Szanowna Pani problem polega na tym, że ja nie otrzymałem żadnego pełnomocnictwa... Zaiste więc chyba nie wszystko było takie cacy...
Gość
Gość
2020-06-10 14:43:10
Jeżeli Pan tego nie otrzymał to żeczywiście dziwna sprawa...Ja nie byłam na zebraniu rocznym, więc wszystkie uchwały były w e kartotece w tym to pełnomocnictwo. Dodatkowo jeszcze raz wszytko to dostarczono do skrzynki na listy do domu....
gość
Gość
2020-06-10 21:21:40
Oczywiście powinno być "rzeczywiście"
sasiad
Gość
2020-06-12 09:15:43
dziwne jest to że zawsze głosowaliśmy a tym razem nie mieliśmy takiej możliwości wypowiedzieć się w tej kwestii i to jest nie w porządku. i to nie sa żadne teorie spiskowe tylko fakty. Nie mogliśmy zebrać ofert i wybrać najlepszej dla nas. Płacimy bardzo wysoką stawkę jak na Szczecin, jeżeli chodzi o wynagrodzenie dla zarzadcy. Znajomi płaca od 1,4 zł za metr do 1,80 zł maksymalnie za metr i zadowolenie są z usług.
gość
Gość
2020-06-12 10:50:58
My mieliśmy stawkę za zarządzanie 0,80 zł/m2 a po zmianie ma być 0,70 zł/m2 - co oczywiście do najniższych nie należy...., ale 1,40 to jest mniej? Może chodzi o koszty Zarządu Nieruchomością Wspólną?
Ja
Gość
2020-06-12 21:50:58
Na Facebooku jest grupa zamknięta '4 ogrody szczecin' może warto przenieść się tam z romowami? :)
sasiad
Gość
2020-06-15 11:23:54
Na zebraniu z Pania Klo.... zarzadca uchwalił że żadnej obniżki nie będzie, tylko oni będą u siebie zatrzymywać tą nadwyżkę do wykorzystania na cele wspólnoty. Robią co chcą a nasze zdanie się nie liczy.
sasiad
Gość
2020-06-15 11:25:45
My płacimy 2,95 zł za 1 mtr a nie 80 groszy.
Gość
Gość
2020-06-15 17:36:58
Ale kim do cholery jest pani Kloska??? Czy ktoś poza Falkowską ją widział??? Jak to się stało, że tylu mieszkańców w ciemno dali jej upoważnienie?!?!
Mieszkaniec
Gość
2020-06-15 20:07:50
Bardzo uprzejmie proszę rodziców dzieci bawiących się na podwórku aby zwrócili uwagę swoim pociechom, że róże rosną po to aby osiedle było bardziej przyjemne dla oczu, a nie żeby obrywać płatki i rzucać się nimi. Płacimy wszyscy za utrzymanie zieleni i takie beztroskie niszczenie chyba powinno być ukrócone.
Gość
Gość
2020-06-16 06:03:55
Witam wszystkich Trochę dziwna sytuacja bo i ja nie otrzymałem żadnego pisma odnośnie zmiany zarządu? Na zebraniu frekwencja 3%. A pełnomocnictwo 51%. Trochę zastanawiające. Pozdrawiam
Jaguar
Gość
2020-06-16 15:40:55
Co w was tyle zazdrości? Niech ktoś w oczy powie co go boli!
Autor
Gość
2020-06-17 08:43:22
Że stajesz gdzie popadnie i utrudniasz przejazd. Tu jest strefa zamieszkania, a to oznacza, że można parkować tylko w wyznaczonych miejscach. Prawo jazdy w chipsach znalazłeś?
Ja
Gość
2020-06-18 11:22:35
Mam chore dziecko i będę parkował gdzie mi się podoba!
Sąsiad
Gość
2020-06-21 12:23:16
Straszne z Was trole internetowe.
Mietek
Gość
2020-06-21 14:28:47
Podszywacie się pod innych .
Kamila
Gość
2020-06-24 06:36:38
Brawo dla tego śmiałka, który rozwalił nam lusterko w Hyundaiu. Tomku może to Ty? Ktokolwiek to był - możesz być z siebie na prawdę dumny, jesteś zwykłym chamidłem.
Mam monitoring
Gość
2020-06-24 06:40:31
Witam, jeżeli do jutra osoba płci męskiej (bo mężczyznom bym go nie nazwał) nie zgłosi się pod podany numer zgłaszam sprawę na policję lub sam się tym zajmę - z powodu urwanego lusterka . Mam już nagranie z monitoringu. 577822666
Autor
Gość
Sąsiad
Gość
tt
Gość
tt
Gość
Somsiad
Gość
Za to mam miejsca postojowe dla siebie i swoich gości. Jak zapraszam ich więcej niż mam miejsc to wtedy swoje auto parkuje na Belgijskiej a gości wpuszczam do garażu. Jeśli zaś przyjeżdżają na chwilę to oni wiedzą, że trzeba zostawić samochód na Netto i wziąć bilet lub na Tesco. Sam zwracam im uwagę żeby nie parkować w sposób utrudniający poruszanie się innym po osiedlu, bo wiem, że to MOJE osiedle i odpowiadam za swoich gości. Nie chcę żeby inni mieszkańcy, którzy zapłacili za mieszkanie 7000 za metr musieli wózkiem z dzieckiem omijać Januszowozy. Nie zazdroszczę Jaguara ani żadnego innego samochodu - nie tylko dlatego, że sam mam droższe i nowsze auto (taki ze mnie Janusz). ;)
Zazdroszczę za to tupetu i tego, że zamiast przyznać się do błędu i dostosować się do przepisów i zwyczajnie szanować innych ktoś jeszcze zarzuca innym życiowe frustrację...
Jakkolwiek to brzmi - kupno lub wynajęcie miejsca parkingowego to cena mieszkania na naszym i innych nowych osiedlach. Jeśli nie możesz lub nie chcesz zapewnić sobie miejsca na auto - jeździj autobusem albo parkuj dalej od domu.
PS To nie frustracja - to konsekwencja w działaniu. Naprawdę nie przeszkadza Wam, że zestawiacie połowę drogi dojazdowej do osiedla? Ze utrudniacie dojazd służbom komunalnym czy ratowniczym?
Autor
Gość
sasiad
Gość
Znajomi mają zarządce którzy rzeczowi, konkretni, usługi na dobrym poziomie w rozsdanej cenie, placa połowę naszej stawki za 1 mtr, interesuja sie co sie dzieje na osiedlu i jakie sa potrzeby. Wedlug mnie powinny byc zebrane oferty i powinna byc wybrana najlepsza a nie na takiej zasadzie, ze dogadali sie z jakąś pania i weszli za calbud.
Nie chce mi sie wierzyc ze Pani Klos.... dostała 51 % głosów mieszkanócw, skoro od poczatku nigdy nikt u nas tak nie zaglosował, a tu nagle do wszystkich sasiadów wydzwaniają jak nigdy żeby tej pani dać pełnomocnitwo...
Teraz moga wszystko uchwalic z zarzadca a my za to zaplcimy....łapcie za portfele...
sasiad
Gość
Gość
Gość
gość
Gość
sasiąd
Gość
gość
Gość
Gość
Gość
Gość
Gość
gość
Gość
sasiad
Gość
Nie mogliśmy zebrać ofert i wybrać najlepszej dla nas.
Płacimy bardzo wysoką stawkę jak na Szczecin, jeżeli chodzi o wynagrodzenie dla zarzadcy. Znajomi płaca od 1,4 zł za metr do 1,80 zł maksymalnie za metr i zadowolenie są z usług.
gość
Gość
Ja
Gość
sasiad
Gość
Na zebraniu z Pania Klo.... zarzadca uchwalił że żadnej obniżki nie będzie, tylko oni będą u siebie zatrzymywać tą nadwyżkę do wykorzystania na cele wspólnoty.
Robią co chcą a nasze zdanie się nie liczy.
sasiad
Gość
Gość
Gość
Mieszkaniec
Gość
Gość
Gość
Trochę dziwna sytuacja bo i ja nie otrzymałem żadnego pisma odnośnie zmiany zarządu?
Na zebraniu frekwencja 3%.
A pełnomocnictwo 51%.
Trochę zastanawiające.
Pozdrawiam
Jaguar
Gość
Niech ktoś w oczy powie co go boli!
Autor
Gość
Ja
Gość
Sąsiad