Forum opinii 4 Ogrody

• Autor
    Gość
    2020-06-05 11:13:02
    Facet z Jagura to typowy Janusz parkowania. Karne mu się należą jak mało komu. Kupił samochód z kotem na masce i sam myśli, że jest osiedlowym kotem. Jak nie zastawia wyjścia z klatki 30, tak że nie można z wózkiem przejechać to staje przy jednym lub drugim szlabanie SM Uniwersytet. Jak mu kiedyś śmieciarka uszkodzi tego sztrucla przeciskając się do bramy to będzie płacz, bo proste lakierowanie drzwi będzie w jego przypadku oznaczało szkodę całkowitą.

• Sąsiad
    Gość
    2020-06-05 12:21:56
    Fakt, szkoda byłoby takiego Mondeo premium

• tt
    Gość
    2020-06-05 14:02:54
    Frustracja życiowa...nic poza tym.

• tt
    Gość
    2020-06-05 14:07:47
    Tam gdzie nie ma prawdziwego problemu i poważnych utrudnień, to dzwonią tylko sfrustrowane jednostki - wielcy Janusze, którzy wiecznie mają jakieś pretensje ...

• Somsiad
    Gość
    2020-06-05 22:27:11
    Niech będzie, że jestem sfrustrowanym januszem, odpukac nie mam rzeczywiście żadnych poważniejszych problemów w życiu choć pewnie wiecznie tak nie będzie. :)
    Za to mam miejsca postojowe dla siebie i swoich gości. Jak zapraszam ich więcej niż mam miejsc to wtedy swoje auto parkuje na Belgijskiej a gości wpuszczam do garażu. Jeśli zaś przyjeżdżają na chwilę to oni wiedzą, że trzeba zostawić samochód na Netto i wziąć bilet lub na Tesco. Sam zwracam im uwagę żeby nie parkować w sposób utrudniający poruszanie się innym po osiedlu, bo wiem, że to MOJE osiedle i odpowiadam za swoich gości. Nie chcę żeby inni mieszkańcy, którzy zapłacili za mieszkanie 7000 za metr musieli wózkiem z dzieckiem omijać Januszowozy. Nie zazdroszczę Jaguara ani żadnego innego samochodu - nie tylko dlatego, że sam mam droższe i nowsze auto (taki ze mnie Janusz). ;)
    Zazdroszczę za to tupetu i tego, że zamiast przyznać się do błędu i dostosować się do przepisów i zwyczajnie szanować innych ktoś jeszcze zarzuca innym życiowe frustrację...
    Jakkolwiek to brzmi - kupno lub wynajęcie miejsca parkingowego to cena mieszkania na naszym i innych nowych osiedlach. Jeśli nie możesz lub nie chcesz zapewnić sobie miejsca na auto - jeździj autobusem albo parkuj dalej od domu.
    PS To nie frustracja - to konsekwencja w działaniu. Naprawdę nie przeszkadza Wam, że zestawiacie połowę drogi dojazdowej do osiedla? Ze utrudniacie dojazd służbom komunalnym czy ratowniczym?

• Autor
    Gość
    2020-06-06 14:22:11
    Tego Jaguara kupił żeby nas zmylić - w jego januszowym sercu na zawsze Passat B5

• sasiad
    Gość
    2020-06-09 12:37:49
    Witam,
    Znajomi mają zarządce którzy rzeczowi, konkretni, usługi na dobrym poziomie w rozsdanej cenie, placa połowę naszej stawki za 1 mtr, interesuja sie co sie dzieje na osiedlu i jakie sa potrzeby. Wedlug mnie powinny byc zebrane oferty i powinna byc wybrana najlepsza a nie na takiej zasadzie, ze dogadali sie z jakąś pania i weszli za calbud.
    Nie chce mi sie wierzyc ze Pani Klos.... dostała 51 % głosów mieszkanócw, skoro od poczatku nigdy nikt u nas tak nie zaglosował, a tu nagle do wszystkich sasiadów wydzwaniają jak nigdy żeby tej pani dać pełnomocnitwo...
    Teraz moga wszystko uchwalic z zarzadca a my za to zaplcimy....łapcie za portfele...

• sasiad
    Gość
    2020-06-09 12:52:33
    Ktoś wie w której klatce mieszka Pani Klos....?

• Gość
    Gość
    2020-06-09 15:01:41
    Pierwsze pytanie to czy ktoś w ogóle widział jak ta Pani wygląda? A po drugie czy ta Pani w ogóle mieszka w Czterech ogrodach???

• gość
    Gość
    2020-06-10 07:35:21
    Po raz kolejny to piszę: pełnomocnictwo było jednorazowe do zmiany zarządcy - tylko dlatego je podpisałam, aby nie było potrzeby pójścia na zebranie... Nic ta Pani wraz z zarządcą nie może "uchwalić" jak to ktoś napisał powyżej... Przepisy prawa w tej kwestii się nie zmieniły i procedury podejmowania decyzji co do wspólnoty pozostają bez zmian, to jest podejmowanie ich w formie uchwał, czym niestety większość Właścicieli nie jest zainteresowana i stąd od lat żadne nie są przegłosowane.

• sasiąd
    Gość
    2020-06-10 10:00:39
    ale zdaje sie ze to jest forum dla mieszkanców a nie dla zarządcy .... :)

• gość
    Gość
    2020-06-10 11:12:20
    Nie jestem Zarządcą, po prostu czytam wszystkie informacje jakie dostaję (podobnie jak WSZYSCY Właściciele...). Dlatego przyznaję, że irytują mnie te teorie spiskowe o podwyżkach i pytania np. czy Pani mieszka w naszej wspólnocie, kiedy jej adres był podany przy pełnomocnictwie... Pozdrawiam

• Gość
    Gość
    2020-06-10 13:03:58
    No cóż Szanowna Pani problem polega na tym, że ja nie otrzymałem żadnego pełnomocnictwa... Zaiste więc chyba nie wszystko było takie cacy...

• Gość
    Gość
    2020-06-10 14:43:10
    Jeżeli Pan tego nie otrzymał to żeczywiście dziwna sprawa...Ja nie byłam na zebraniu rocznym, więc wszystkie uchwały były w e kartotece w tym to pełnomocnictwo. Dodatkowo jeszcze raz wszytko to dostarczono do skrzynki na listy do domu....

• gość
    Gość
    2020-06-10 21:21:40
    Oczywiście powinno być "rzeczywiście"

• sasiad
    Gość
    2020-06-12 09:15:43
    dziwne jest to że zawsze głosowaliśmy a tym razem nie mieliśmy takiej możliwości wypowiedzieć się w tej kwestii i to jest nie w porządku. i to nie sa żadne teorie spiskowe tylko fakty.
    Nie mogliśmy zebrać ofert i wybrać najlepszej dla nas.
    Płacimy bardzo wysoką stawkę jak na Szczecin, jeżeli chodzi o wynagrodzenie dla zarzadcy. Znajomi płaca od 1,4 zł za metr do 1,80 zł maksymalnie za metr i zadowolenie są z usług.

• gość
    Gość
    2020-06-12 10:50:58
    My mieliśmy stawkę za zarządzanie 0,80 zł/m2 a po zmianie ma być 0,70 zł/m2 - co oczywiście do najniższych nie należy...., ale 1,40 to jest mniej? Może chodzi o koszty Zarządu Nieruchomością Wspólną?

• Ja
    Gość
    2020-06-12 21:50:58
    Na Facebooku jest grupa zamknięta '4 ogrody szczecin' może warto przenieść się tam z romowami? :)

• sasiad
    Gość
    2020-06-15 11:23:54

Na zebraniu z Pania Klo.... zarzadca uchwalił że żadnej obniżki nie będzie, tylko oni będą u siebie zatrzymywać tą nadwyżkę do wykorzystania na cele wspólnoty.
    Robią co chcą a nasze zdanie się nie liczy.

• sasiad
    Gość
    2020-06-15 11:25:45
    My płacimy 2,95 zł za 1 mtr a nie 80 groszy.

• Gość
    Gość
    2020-06-15 17:36:58
    Ale kim do cholery jest pani Kloska??? Czy ktoś poza Falkowską ją widział??? Jak to się stało, że tylu mieszkańców w ciemno dali jej upoważnienie?!?!

• Mieszkaniec
    Gość
    2020-06-15 20:07:50
    Bardzo uprzejmie proszę rodziców dzieci bawiących się na podwórku aby zwrócili uwagę swoim pociechom, że róże rosną po to aby osiedle było bardziej przyjemne dla oczu, a nie żeby obrywać płatki i rzucać się nimi. Płacimy wszyscy za utrzymanie zieleni i takie beztroskie niszczenie chyba powinno być ukrócone.

• Gość
    Gość
    2020-06-16 06:03:55
    Witam wszystkich
    Trochę dziwna sytuacja bo i ja nie otrzymałem żadnego pisma odnośnie zmiany zarządu?
    Na zebraniu frekwencja 3%.
    A pełnomocnictwo 51%.
    Trochę zastanawiające.
    Pozdrawiam

• Jaguar
    Gość
    2020-06-16 15:40:55
    Co w was tyle zazdrości?
    Niech ktoś w oczy powie co go boli!

• Autor
    Gość
    2020-06-17 08:43:22
    Że stajesz gdzie popadnie i utrudniasz przejazd. Tu jest strefa zamieszkania, a to oznacza, że można parkować tylko w wyznaczonych miejscach. Prawo jazdy w chipsach znalazłeś?

• Ja
    Gość
    2020-06-18 11:22:35
    Mam chore dziecko i będę parkował gdzie mi się podoba!

• Sąsiad
    Gość
    2020-06-21 12:23:16
    Straszne z Was trole internetowe.

• Mietek
    Gość
    2020-06-21 14:28:47
    Podszywacie się pod innych .

• Kamila
    Gość
    2020-06-24 06:36:38
    Brawo dla tego śmiałka, który rozwalił nam lusterko w Hyundaiu. Tomku może to Ty? Ktokolwiek to był - możesz być z siebie na prawdę dumny, jesteś zwykłym chamidłem.

• Mam monitoring
    Gość
    2020-06-24 06:40:31
    Witam, jeżeli do jutra osoba płci męskiej (bo mężczyznom bym go nie nazwał) nie zgłosi się pod podany numer zgłaszam sprawę na policję lub sam się tym zajmę - z powodu urwanego lusterka .
    Mam już nagranie z monitoringu.
    577822666

Odpowiedz

Komentujesz jako gość.