Bez frekwencji na zebraniu też nic się nie zrobi... Niestety wiele osób narzeka ale jak trzeba przyjść na zebranie to frekwencja taka, że w jednej klatce mieszka więcej osób niż jest uczestników zebrania
Mieszkaniec
Gość
2019-11-24 20:39:56
Drodzy mieszkańcy, apeluję o wzmożoną czujność z uwagi na grasującego złodzieja rowerów na naszym osiedlu :(
K 34
Gość
2019-11-25 18:33:35
Znaleziono pek kluczy info 507191734
Gość
Gość
2019-11-27 07:15:13
Patrząc na dzisiaj zaparkowane samochody przy wjeździe do pierwszej hali garażowej jestem ciekaw kiedy znajdzie się idiota, który w końcu zaparkuję na zjeździe. Jak można być tak bezmyślnym. Przecież wyjeżdżający z hali ma praktycznie do minimum ograniczoną widoczność co stwarza bardzo duże zagrożenie...
Gosc
Gość
2019-11-28 13:38:00
Jak widzisz Sąsiedzie można być bezmyślnym, bezczelnym i mieć w d.. tzn. głębokim poważaniu innych. Wyjazd z hali garażowych na ul. Duńska przypomina jazdę po wiejskiej drodze, najpierw ostrożnie trzeba ominąć januszowozy przy wyjeździe, później te wzdłuż miejsc parkingowych przy wjeździe na parking SM Uniwersytet, nasrepnie zaparkowane na wszystkich czterech łukach przy skrętach w osiedlowe drogi i później... później już prawie jesteś oczywiście jeśli pokonasz ostatnią przeszkode pod warzywniakiem. Wtedy ostatecznie możesz odetchnąć z ulgą mając za sobą wyjazd z osiedla na którym nie obowiązują żadne zasady... ;) PS Mieszkańcy klatek 18-24 macie świadomość, że nocą notorycznie zastawiony jest dojazd do Was? Trzymam kciuki żebyście nigdy nie potrzebowali pomocy Straży Pożarnej!
gosc
Gość
2019-11-28 17:32:31
Oczywiste jest, że odpowiedzialność za bezpieczeństwo przeciwpożarowe ponoszą spółdzielnie budynków cztery ogrody i uniwersytet. Wojewódzki Sąd Administracyjny orzekł, że to na zarządcy drogi (spółdzielni) ciąży nie tylko obowiązek wyznaczenia trasy przeciwpożarowej, ale również dbania o nią (wyrok z 31 stycznia 2017 r., sygn. VII SA/Wa 484/16). Naczelny Sąd Administracyjny podtrzymał stanowisko niższej instancji. Oznacza to, że to spółdzielnie muszą zwracać się do parkujących, by nie blokowali przejazdów przeznaczonych dla wozów strażackich. O wszelkich nieprawidłowościach mogą także informować straż miejską i policję. Nadzór też jak najbardziej powinna sprawować firma ochroniarska, która podlega zarządcy.
Sąsiad
Gość
2019-11-28 19:22:05
Dobrze wiedzieć, że jeśli w wyniku pożaru w wewnętrznym bloku ktoś zginie, zgodnie z orzecznictwem będzie to również odpowiedzialność zarządcy drogi. W tej sytuacji nie ma sensu dzwonić po Straż Miejska czy Policje żeby zareagowała zanim dojdzie do tragedii. ;)
K 34
Gość
2019-11-28 20:23:26
Ale tu piedzielicie.napewno ktoś z was był bezpośrednio świadkiem, gdy taki ktoś akurat parkowa. Ktoś z Was się odważył i zwrócił uwagę takiemu zajebiste u kierowcy...
Do k34
Gość
2019-11-29 08:41:33
Kiedyś zwróciłem jednemu gamoniowi uwagę to marudził coś pod pod nosem ale jednak odjechał. Co z tego jak 2 dni później znowu tam zaparkował. przecież nie będę za nim biegał, a w łeb mu też nie dam gdyz potem będę miał problemy przez jakiegoś imbecyla. Poza tym jak rzucisz jednemu to za chwilę pojawi się następny.... Wspaniała straż miejska ciągle zajęte albo nie mają patrolu.
gosc
Gość
2019-11-29 08:50:26
A była już sytuacja, że straż nie mogła wjechać ani przez jedną, ani przez drugą bramę, bo obydwie zastawione. Naprawdę, ludzie są totalnie bezmyślni, bo niby co tam się może wydarzyć, codziennie tu staje przecież.
mieszkanka
Gość
2019-11-29 11:08:23
ależ można zwracać uwagę, robię tak za każdym razem jak widzę takie parkowanie.Ale parkujący ma to w dupie udaje ,że nie słyszy... osiedle niestety zamieszkuję 80% patologii społecznej bo inaczej nie można tego nazwać.
Karol
Gość
2019-11-29 18:58:08
Mieszkam na Osiedlu trochę ponad rok, wcześniej mieszkałem na ul. Maciejkowej, nie wiem czy ktoś z sąsiadów bywał kiedyś na tej ulicy ale powiem tylko, że parkowanie u nas w porównaniu do tego co działo się tam to festiwal kultury drogowej i wzajemnych uprzejmości. Tam nie dało się przejść z wózkiem inaczej niż środkiem jezdni - chodnik był zastawiony po obu stronach. Wyobrazcie sobie, że w ciągu niecalego pół roku wyeliminowalismy ten problem - kluczem jest konsekwencja. Telefon nie do Straży Miejskiej, bo oni nawet jak przyjmą zgłoszenie to czasami przyjadą na drugi dzień... dzwonić trzeba tylko i wyłącznie na 997. Ponadto można zrobić zdjęcia januszowozów i dodać zgłoszenie na mapie zagrożeń bezpieczeństwa, robiłem to już dwa razy w wyjątkowo skrajnych przypadkach, nie wiem jak potoczyły się moje zgłoszenia ale krokpa na tej mapie była, że zgłoszenie potwierdzone. Podejrzewam, że mistrzowie parkowania to osoby wynajmujące mieszkania, bo nie wierzę, że ktoś kogo było stać na mieszkanie tutaj nie ma 150 zł na wynajęcie miejsca (o ile nie kupił garażu). Dlatego trzeba ich uświadamiać, że jakkolwiek brutalnie to brzmi - nie stać ich na mieskzanie na NASZYM osiedlu. ;) Z tymi 80 procentami patologii to bym nie przesadzał choć przyznaję, że już dwóch sąsiadów z piętra oduczyłem zostawiać śmieci pod drzwiami rozcinając worki. ;) Pamiętajcie, że tylko od nas zależy jak będzie się u nas mieszkało i czy zwycięży patologia czy normalni mieszkańcy. :)))
Mieszkaniec
Gość
2019-11-30 09:56:56
Wychodzę rano z klatki i co widzę.... Psia kupa, dwa metry dalej zużyty pampers... No żesz kur.. mać Czy to naprawdę ma wyglądać na osiedle patologiczne...!!?? Tak ciężko wrzucić pampersa do kosza!!! A jak się ma psa to są z tym związane też obowiązki związane z sprzątaniem. Zakładam, że jak pies zrobi kupę w mieszkaniu to nie leży ona na podłodze tylko jest natychmiast usuwana...
Mieszkaniec
Gość
2019-11-30 16:39:23
Daj spokój, niektórzy właściciele psów to... Szkoda mówić. Sam mam psa więc temat ten denerwuje mnie sto razy bardziej. To uczucie kiedy po ciemku wchodzę na trawnik sprzątać kupę po swoim psie a pozniej... Buty muszą stać na balkonie... ;) Zwracam uwagę za każdym razem, bo "namierzyłem" już dwóch właścicieli - autorami tych kup jest z dużą dozą prawdopodobieństwa york z wyższego bloku albo duży "mieszkaniec" z tego niższego. A najlepszy byl komentarz "przecież zaraz deszcz to zabierze", no żal... Obiecuję sobie za każdym razem, że kolejnym razem zaniosę ta kupę na wycieraczkę właściciela ale zawsze szkoda mi innych osób z piętra.
Simon
Gość
2019-12-01 12:02:56
Czy ktoś z sąsiadów wymieniał już domofon po tym jak samoczynnie zmienił kolor na żółty? Może mógłby się podzielić jakiej firmy wybrał i czy wystarczyło jedynie przepiąć wtyczkę?
gosc
Gość
2019-12-02 07:32:19
No właśnie, jaka to sprawiedliwość, kiedy człowiek chcą posprzątać po swoim psie musi wejść na trawnik i wdepnąć w to, czego szanowny sąsiad nie sprzątnął. Za co to kara? :(
K 34
Gość
2019-12-04 18:33:20
Znaleziono klucze w klatce 34 info 507191734
Ania
Gość
2019-12-05 12:38:40
Podpinam się pod pytanie dotyczące domofonu. Może ktoś już ma wymianę za sobą i poleciłby jakiś konkretny sprzęt. Nasz też jest okropnie żółty :)
gość z 28
Gość
2019-12-05 19:33:04
Psia kupa, złodzieje, brud, zastawianie drogi ewakuacyjnej i wszechobecne oznaki braku zainteresowania naszego pseudo zarządcy. I jak co roku cięcie pieniędzy na usługi, tylko kasa dla zarządcy w górę.
sąsiad
Gość
2019-12-06 15:53:46
jurna i głośna sąsiadka komu przeszkadza
Sąsiad
Gość
2019-12-09 13:43:30
Czytając Wasze wpisy muszę stwierdzić, że jesteście bardzo pretensjonalni oraz obłudni, wszystko Wam odwiecznie przeszkadza, teraz nawet jurna sąsiadka :/ Osiedle starych i zgrzybiałych malkontentów i nic ponadto. A sąsiadowi powyżej życzę takiej jurnej i głośnej kobiety w domu, może wtedy będzie chodził bardziej zadowolony z życia.
Gość
Gość
2019-12-10 21:49:50
Rozumiem że sąsiadowi z wpisu powyżej odpowiadają kupy psie na chodnikach, zastawione przejazdy czy brak dbałości o dobro wspólne!!!! Co do jutnej kobiety - tylko pozazdrościć;););)
Somsiad
Gość
2019-12-23 21:11:06
Wesołych Świąt Somsiady :) Wincyj uśmiechu
Bartek
Gość
2020-01-07 08:08:49
Dzień dobry z dnia 6/7.01.2020 ktoś włamał się do szafki w hali garażowej (pierwszy wjazd ) ukradł kilka rzeczy . Czy ktoś miał podobny przypadek ? Czy może ktoś widział coś niepokojącego ? Mój numer 575666790
Michał
Gość
2020-01-07 18:46:19
Witaj w klubie , ja też miałem włam do szafki (również pierwszy wjazd- na końcu ), zginął komplet kluczy , oraz szlifierka którą użyłem raz w życiu
Złodzieju, jeżeli to czytasz, to niech Ci ch*j odpadnie !!!
Michał
Gość
2020-01-07 19:12:37
Dodam że mamy "ochronę", tylko na co płacić za ciecia tyle pieniędzy,która tylko otwiera bramy jak przyjeżdża śmieciarka, lepiej raz zainwestować w monitoring i mieć spokój.
Mieszkaniec
Gość
2020-01-10 09:47:41
Też od dłuższego czasu się zastanawiamy po jakiego grzyba nam ten stróż skoro złodziejstwo szerzy się ostatnio w zastraszającym tempie... Kradzież rowerów z klatki schodowej, kradzież sprzętów z hali garażowej i wiele innych o których sąsiedzi zapewne nie napisali, a miały miejsce :(
..
Gość
2020-01-11 12:06:11
Ochrona jest tylko w dzień. Zazwyczaj złodziej kradnie w nocy więc nie ma co zganiac na ochronę. Nie wystawiajcie wartościowych rzeczy na klatki bo powinna być na niej tylko wycieraczka a nie rowery i inne graty. Co do parkingu podziemnego to na wyznaczonym miejscu powinien stać samochód i tyle. Okazja przyciąga złodzieja wiec jej nie stwarzajmy Pozdrawiam
papiesz
Gość
2020-01-14 16:12:02
Jeżeli nie macie jeszcze firmy do wykończeń to polecam http://white-tech.pl/ robili mi poprzednie mieszkanie i myślę, że tym razem też dadzą radę
df
Gość
Gość
Gość
Mieszkaniec
Gość
K 34
Gość
Gość
Gość
Gosc
Gość
PS Mieszkańcy klatek 18-24 macie świadomość, że nocą notorycznie zastawiony jest dojazd do Was? Trzymam kciuki żebyście nigdy nie potrzebowali pomocy Straży Pożarnej!
gosc
Gość
Sąsiad
Gość
K 34
Gość
Do k34
Gość
gosc
Gość
Naprawdę, ludzie są totalnie bezmyślni, bo niby co tam się może wydarzyć, codziennie tu staje przecież.
mieszkanka
Gość
Karol
Gość
Podejrzewam, że mistrzowie parkowania to osoby wynajmujące mieszkania, bo nie wierzę, że ktoś kogo było stać na mieszkanie tutaj nie ma 150 zł na wynajęcie miejsca (o ile nie kupił garażu). Dlatego trzeba ich uświadamiać, że jakkolwiek brutalnie to brzmi - nie stać ich na mieskzanie na NASZYM osiedlu. ;)
Z tymi 80 procentami patologii to bym nie przesadzał choć przyznaję, że już dwóch sąsiadów z piętra oduczyłem zostawiać śmieci pod drzwiami rozcinając worki. ;)
Pamiętajcie, że tylko od nas zależy jak będzie się u nas mieszkało i czy zwycięży patologia czy normalni mieszkańcy. :)))
Mieszkaniec
Gość
Czy to naprawdę ma wyglądać na osiedle patologiczne...!!??
Tak ciężko wrzucić pampersa do kosza!!!
A jak się ma psa to są z tym związane też obowiązki związane z sprzątaniem. Zakładam, że jak pies zrobi kupę w mieszkaniu to nie leży ona na podłodze tylko jest natychmiast usuwana...
Mieszkaniec
Gość
Zwracam uwagę za każdym razem, bo "namierzyłem" już dwóch właścicieli - autorami tych kup jest z dużą dozą prawdopodobieństwa york z wyższego bloku albo duży "mieszkaniec" z tego niższego. A najlepszy byl komentarz "przecież zaraz deszcz to zabierze", no żal...
Obiecuję sobie za każdym razem, że kolejnym razem zaniosę ta kupę na wycieraczkę właściciela ale zawsze szkoda mi innych osób z piętra.
Simon
Gość
gosc
Gość
K 34
Gość
Ania
Gość
gość z 28
Gość
sąsiad
Gość
Sąsiad
Gość
Osiedle starych i zgrzybiałych malkontentów i nic ponadto.
A sąsiadowi powyżej życzę takiej jurnej i głośnej kobiety w domu, może wtedy będzie chodził bardziej zadowolony z życia.
Gość
Gość
Co do jutnej kobiety - tylko pozazdrościć;););)
Somsiad
Gość
Bartek
Gość
Michał
Gość
Złodzieju, jeżeli to czytasz, to niech Ci ch*j odpadnie !!!
Michał
Gość
Mieszkaniec
Gość
..
Gość
papiesz
Gość