Jaka ochrona? To nie jest moi drodzy ochrona tylko dozór. Zaczęło się tak, że zatrudnieni zostali bo na etapie remontów w 2012 ponieważ było sporo kradzieży. Teraz są po to aby otwierać bramy dla straży oraz służb. Lepiej zatrudnić złotą rączkę takiego gospodarza domu na etat. Wtedy awarie i drobne naprawy bylyby od reki zalatwiane. Podobnie zatrudniłbym sprzatczke lub sprzątacza na etat. Na koniec mieszkania na tym osiedlu stwierdzam, że wszyscy których poznałem są mili i spoko. Nie miałem na szczęście kontaktów z Januszami parkowania, tymi co wyrzucają meble oraz urządzenia AGD małe i duże do śmietnika. Dość mam widoku butelek stojących na podłodze w śmietniku, wrzucania do pojemników tego co popadnie. Życzę wam abyście wybrali zarząd wspólnoty i zmienili zarządcę bo inaczej będzie ruina.
...
Gość
2019-08-21 09:47:36
O co chodzi z ogrodzonym taśmą placem zabaw?
:)
Gość
2019-08-25 10:10:59
Witam serdecznie, mam pytanie w sprawie wprowadzania psów na osiedlu. Zakładając oczywiście, że każdy normalny człowiek po swoim psie sprząta, to gdzie wyprowadzacie swoje psy, żeby nikomu nie utrudniać?
Somsiad
Gość
2019-08-25 12:35:37
Niestety nie każdy normalny człowiek na naszym osiedlu sprząta po swoim psie przez co przez niektórych i tak będziesz postrzegany źle. ;) Ale generalnie jeśli sprzątasz po pupilu możesz wyprowadzać go zarówno wewnątrz osiedla jak i na zewnątrz jeśli masz na myśli krótki spacer vel. toaletę. ;) Jeśli zaś pytasz o dłuższe spacery to mamy do tego wręcz super okolice - Puszcza za pętla autobusowa na Podbórzu, Syrenie Stawy + Las Arkonski i okolice. Ewentualnie polecam wybiegi na Chopina i Arkonskiej - mocno zatłoczone ale świetnie można pisaka socjalizowac. Ewentualnie wyjdź około 22 na Osiedle i po tygodniu będziesz znał wszystkich pieskich człowieków, hehe Pozdrawiam:)
Gość
2019-08-25 12:46:48
Dziękuję za odpowiedź! Ja akurat bardzo przestrzegam sprzątania po swoim psie, mimo, że jest naprawdę malutki. Niedługo się wprowadzam i nie chciałabym mieć nieprzyjemnosci, jeśli okaże się, że nie wolno na osiedlu,gdyż są do tego inne, specjalne miejsca, więc wolę dopytać już wcześniej :D
gosc
Gość
2019-08-26 09:37:45
Najgorzej, że nawet jak sprzątasz po swoim psie, to i tak możesz wdepnąć w coś, czego nie sprzątnął inny właściciel czworonoga :( I nie mam tu na myśli tylko psów...
Somsiad
Gość
2019-08-26 10:01:11
To prawda, szczególnie na łączce koło Netto - po zmroku strach wchodzić sprzątnąć dzieło swojego pupila, bo zwykle wdeptujesz w trzy inne niespodzianki... A jak zwrócisz uwagę takiemu/takiej to usłyszysz "ale przecież tu nikt nie chodzi"...
Gość
2019-08-28 10:23:17
Ok, będę tam uważać na tą wysepkę :D chociaż to bardzo przykre co mówicie, bo po psie się sprząta i tyle. Niewazne czy kupa wielkości groszku czy arbuza :D
Mieszkaniec
Gość
2019-08-28 19:30:57
Niestety co raz czesciej obserwuje na naszym osiedlu wypuszczanie psiaka samego - wlasciciel stoi w klatce, po zalatwieniu sprawy woła pupila i gotowe... najczesciej dzieje sie tak z rana w niedziele...
Gość
Gość
2019-08-29 21:49:56
Nawet człowieki z uniwersyteteckiego wyprowadzają swoje czworonogi na naszym wewnętrznym dziedzińcu... Dla nich to idealny spacerniak...
Gość
Gość
2019-08-30 15:47:02
A u siebie postawili tabliczki z zakazem wyprowadzania psów :)
Sąsiad
Gość
2019-08-30 16:20:49
Serio przeszkadza Wam, że ktoś z osiedla obok wejdzie za bramkę z psem czy dzieckiem? (Kolejność przypadkowa, hehe) Tabliczkami z zakazem wyprowadzania psów nie należy się przejmować, nikt nie zabroni Wam prowadzić psa gdziekolwiek chcecie jeśli nie jest to ogrodzony teren. (No właśnie, zamykajmy bramki na Osiedle i drzwi do klatek a nikt obcy nie wejdzie). PS Dziś prawie dzieciaczek na rowerku wjechałby mi prosto pod maskę kiedy wyjezdzalem z garażu - wylonil się zza bordowego Nissana zaparkowanego pomiędzy wjazdem do dwóch hal garazowych... ludzie... myślcie...
Do sąsiada
Gość
2019-08-30 21:32:54
Ależ oczywiście, że nie przeszkadza. Tylko dlaczego to nie działa w obie strony. Ich prezes robi problemy nawet z tego powodu że śmieciarka wjeżdża do nas od strony netto przy gabinecie... Jak sam więc widzisz sąsiedzie oni nie tacy sąsiedzcy...;)
gosc
Gość
2019-09-02 06:16:41
ooo przeszkadza śmieciarka? A do nich jak podjeżdża? Przecież też tam mają śmietniki...
simon866
Użytkownik
2019-09-26 10:37:46
Czy ktoś z sąsiadów ma usługi UPC? Montują bez problemu czy jest jakaś batalia z Multimedia?
Garden owner
Gość
2019-09-26 11:29:50
Zapomnij o upc. Multimedia odcina kable zaraz po podłączeniu
Sąsiad
Gość
2019-09-26 17:09:35
Czy rodzice dzieci, które bawią się na skwerku przy klatkach 20,22 i 24 mogą zwrocic na nie wiekszą uwagę? Chłopcy ciągle dzwonią domofonem po mieszkaniach. Już kilka razy schodziłem i zwracałem im uwagę,żeby tak nie robiły, jednak nie przyniosło to żadnego efektu.
...
Gość
2019-09-27 06:37:58
Zmienialiśmy Multimedia na UPC nikt nie robił żadnego problemu. Podpisując ostateczną rezygnacje z Multimediami proponują wszystko żeby tylko zatrzymać klienta.
gosc
Gość
2019-09-30 10:55:20
Internet i tv z UPC mieliśmy niecałą dobę, po tym czasie Multimedia odłączyło nas od UPC. Dwa tygodnie trwała batalia, zanim UPC ostatecznie przyznało, że się nie podłączą.
K34
Gość
2019-10-02 15:01:41
Internet i tv z UPC mam od 2 lat. Problem z Multimedia załatwiłem przez zarządcę budynku.
somsiad
Gość
2019-10-07 12:39:43
Ja już mam problem z multimedia > UPC od czerwca :D walczę dalej :D bo wrócić do nich nie chce, powiedziałem to temu frajerowi (pracownik z multimedii na Witkiewicza) , który jest najbardziej bezczelną osobą jaką kiedykolwiek spotkałem
max
Gość
2019-10-07 17:07:45
Jak była stara ochrona to nie było problemów. Ale zarządca zawalił sprawę z zalaniem garaży i zwalił na ochronę. Teraz jest inna firma to mamy co mamy. A wogóle to ochrona jest potrzebna w nocy a nie w dzień. No chyba że ma wyręczać zarządcę. Póki nie zmienimy zarządcy będzie jak jest.
Pies 112
Gość
2019-10-13 17:19:33
Witam sąsiadów! Czy też czujecie zapach marihuany zbliżając się do bramki od strony netto? Chyba ktoś zrobił sobie plantacje na balkonie
Gość
Gość
2019-11-01 12:28:35
Witam Posiadam do wynajęcia garaż murowany obok naszego osiedla Wynajem na rok czasu cena 350 złotych Pozdrawiam
Gość
Gość
2019-11-07 06:20:28
Sąsiedzi z klatki 24 czy nadal macie problem z rybikami? U nas nagminnie sie pojawiają i nie mam już pomysłu jak je zwalczyć. Macie sprawdzone sposoby na to dziadostwo?
26
Gość
2019-11-07 13:41:30
W klatce 26 też sa rybiki. Mam pułapki na nie ale wszędzie chodzą a do pułapek za cholerę nie chcą wejść. Również proszę o jakiś pomysł
Gość
Gość
2019-11-09 19:31:30
W klatkce nr 34 też są, na klatce ciągle je spotykam i w mieszkaniu. Nie ma dnia żeby nie było rybika. Czy ma ktoś jakiś sposob na to cholerstwo??
Sąsiadka
Gość
2019-11-10 12:50:08
W klatce 22 również sa rybki :(
Kamil
Gość
2019-11-10 21:51:15
Poszukuję miejsca garazowego (w podziemiu) do wynajęcia od zaraz. Tel. 604 439 139.
Gość
Gość
...
Gość
Gość
Somsiad
Gość
Gość
gosc
Gość
Somsiad
Gość
Gość
Mieszkaniec
Gość
Gość
Gość
Dla nich to idealny spacerniak...
Gość
Gość
Sąsiad
Gość
PS Dziś prawie dzieciaczek na rowerku wjechałby mi prosto pod maskę kiedy wyjezdzalem z garażu - wylonil się zza bordowego Nissana zaparkowanego pomiędzy wjazdem do dwóch hal garazowych... ludzie... myślcie...
Do sąsiada
Gość
gosc
Gość
simon866
Użytkownik
Garden owner
Gość
Sąsiad
Gość
...
Gość