Forum opinii 4 Ogrody

• gość
    Gość
    2015-08-06 23:29:38
    Czy w przypadku, którejś z osób poszkodowanych, Kozłowski wywiązał się na dzień dzisiejszy? Odezwał się? Bo niestety zaczynam wątpić, że otrzymam swoją kuchnię. Dajcie znać, bo nie daruję dziadowi, jeśli mnie oszukał. Jego telefon milczy. :/

• Bajabongo
    Gość
    2015-08-07 09:09:38
    Nie Kozłowski nie wywiązał się. Sprawa została zgłoszona na policje - ale ta nie może nic zrobić tylko sąd.

Więc działać trzeba szybko jak ktoś ma inny pomysł na odzyskanie pieniędzy czekam na propozycję.

• sąsiadka
    Gość
    2015-08-07 09:14:21
    proponowałabym jakąś firmę windykacyjną, która odnajduje takich ludzi i ściąga z nich pieniądze :)

• do sasiad
    Gość
    2015-08-07 18:44:45
    Komu dziekowac, ze ten gosc sie wyprowadzi? W koncu skoncza sie obok awantur i zaklocaniem spokoju, palenie w windzie i syf na klatce!

• firefox
    Gość
    2015-08-08 19:18:13
    Co sądzicie o nowym pomyśle zarządcy, sam pomysł jest dobry, ale ja jestem na nie, bo nie podoba mi się umiejscowienie kamer.

Poza tym firma krzak, mieści się w domu :D W cedig'u jest napisane że od 01.08 działalność zawieszona :)

• gosc
    Gość
    2015-08-08 21:23:04
    Cyt.
    Komu dziekowac, ze ten gosc sie wyprowadzi? W koncu skoncza sie obok awantur i zaklocaniem spokoju, palenie w windzie i syf na klatce!

KONDONIE ;) Bo już nie wiem jak cię nazwać ty plastusiowaty,karłowaty dzbanie.Widze,że ty naprawde nie masz co robić wypisując na tym forum nawet gdy się już wyprowadziłem ;)

Nikomu nie musisz dziękować.Poprostu zmieniliśmy mieszkanie na sto razy lepsze gdzie ściany nie są ze "słomy" i moja muzyka nie przeszkadza sąsiadom :)

Co do palenia w windzie i syfu na klatce szukaj winy w innych lokatorach ;) Bo za ręke mnie nie złapałeś.
    Natomiast współczuje następnym lokatorom którzy będą mieszkać nad tobą.

• Krewki lokator
    Gość
    2015-08-08 22:53:35
    Cyt.I co pieniążki krewkiemu lokatorowi się jednak szybko skończyły, szybko nas opuszcza...
    Pewnie uznał, że stać go jednak na lepsze osiedle :)

Tak,właśnie uznałem ;) Pieniążki mi się nie skończyły ale widze,że twoje finanse kuleją skoro wcinasz się w życie i portfel innych.
    Szkoda,że tylko piszesz a nie powiedziałeś mi tego prosto w oczy.
    Chętnie wybił bym ci ząbki jeden po drugim za te dzwonienie na domofon i internetowe kacapoły;)

Cyt.Ten od awantur, wizyt policji i kolesiów pijących piwo na ławce przed klatką 24 :) Wczoraj wieczorem ładował dobytek życia do busa.

Dobytek życia?Patrz na swój i pilnuj raty za chate bo jak się spóźnisz 3 miesiące to zabiorą ci mieszkanko a twoja cizia cię opuści.I będziesz walił konia do końca życia bo nie wiem jaka kobieta wogule na ciebie spojrzy ;) Ogólnie huj ci w dupsko.
    Nie wiem po co ci wogule odpisuje i zniżam się do patologicznego poziomu słownictwa jaki reprezentujesz.

• Krewki lokator
    Gość
    2015-08-08 23:00:02
    Ale sprawia mi to zajebistą frajde,że jakaś życiowa niedorajda wylewa swoje żale o mnie na internecie,mieszkając kilka metrów obok mnie i nie ma nawet jaj by przyjść i pogadać osobiście ;)

Jesteś zwykłą parówką - kobitke masz fajną.Logiczne,że skoro wnikasz w moje finanse i "dobytek życia" ona leci na twój dobytek ;) Bo z punktu widzenia kobiety nie wiem co bym widział po za kasą w takim karłowatym pajacu.

Twój majątek pewnie wyceniany jest auto w leasingu,chatę w kredycie i stałą posadke o którą troszczysz się jak o własne jajca liżąc dupe szefowi by jej nie stracić.

• gość
    Gość
    2015-08-09 07:38:51
    Patologia to raczej wylewa się z Twoich postów, pomijając samą ortografię. Żegnaj buraku :D

• Gosc
    Gość
    2015-08-09 15:50:40
    Podoba mi sie słówko "kacapoły".

• gość
    Gość
    2015-08-09 17:40:24
    "kondon" też jest dobre :D

• gość
    Gość
    2015-08-10 08:31:53
    będziemy tęsknić "kondonie" cokolwiek to jest.

• sasiadka
    Gość
    2015-08-10 12:47:34
    możne wymieńcie się numerami i popiszcie sobie sms-y, a nie zaśmiecacie forum... dziecinada

• em
    Gość
    2015-08-10 20:39:19
    A czy ktoś może próbował zastać p. Kozłowskiego w domu? Na Heyki to rzadko bywa...
    Swoją drogą to musi czuć się wyjątkowo bezkarny skoro podpisuje umowy na których umieszcza swoje dane personalne, po czym znika.
    A może ktoś próbował kontaktować się z jego wspólnikiem? Zresztą, trzeba było zaufać intuicji, jest super rozchwytywanym stolarzem, a złomem jeździ ;-)

• gość
    Gość
    2015-08-11 12:31:03
    em, a gdzie na Heyki dokładnie? Możesz podać adres?

• em
    Gość
    2015-08-11 18:10:09
    Dokładnego adresu to nie znam, ale łatwo jest tam trafić. Prosto ulicą Heyki, po lewej stronie mijamy Bokaro (centrum wyposażenia łazienek) i napotykamy na szlaban ze średnio miłym panem, mówimy, że do stolarni do p. x i jedziemy 50 - 80 metrów prosto i po prawej stronie znajduje się, łatwy do zauważenia niski, ale duży budynek stolarni. Przed nim najczęściej leży kupa desek i odpadów ;-) Sporo ludzi tam pracuje, tym bardziej dziwi taka sytuacja...

• Bajabongo
    Gość
    2015-08-12 12:21:51
    Pana Eryka można zastać nawet w domu na Ściegiennego. Co nie zmienia faktu, że wykonuje zlecenia ani nie oddaje zaliczek.

Zgłosiło się już do nas kilka osób które są w podobnej sytuacji. Jeżeli są kolejne zapraszam do kontaktu: awalion@wp.pl

Wydaje, mi sie że czekanie nic tutaj nie da i po prostu trzeba działać.

• Gosc
    Gość
    2015-08-16 12:57:34
    Co to za przebudowa przy gabinecie dentystycznym? Metry się nie zgadzaly i zabierają co swoje?

• Gość
    Gość
    2015-08-16 18:45:26
    Rura pękła

• gosc
    Gość
    2015-08-16 19:26:19
    ktoś tam planuje zbudować altankę

• gość
    Gość
    2015-08-16 19:56:55
    Witam sąsiadów,
    Posiadamy mieszkanie na ostatnim piętrze i ostatnie upały nie dają żyć. Rozważamy z żoną instalacje klimatyzacji. Montował może ktoś ? Jest szansa na uzyskanie pozwolenia od spółdzielni czy zostaje jedynie ustawienie skraplacza na balkonie ?

Pozdrawiam!

• 26
    Gość
    2015-08-17 05:59:45
    Na montaż na dachu trzeba chyba zgody mieszkańców a na balkonie możesz mieć co ci się podoba

• Autor
    Gość
    2015-08-17 07:31:54
    My także się zastanawialiśmy nad montażem klimatyzacji. Czy ktoś wie jak to wygląda od strony formalnej? Czy trzeba mieć zgodę wspólnoty?

• gosc
    Gość
    2015-08-17 19:34:49
    a kto Ci zabroni, skoro można wznosić budowle drewniane, trzymać materiały budowlane, pralki, szafy w hali garażowej to chyba klimatyzacja jest jak najbardziej uzasadniona

• benek
    Gość
    2015-08-17 20:00:19
    jest jeszcze kwestia hałasu. ponieważ obecne budowle są z "dykty" i słychać każde pierdnięcie, stąd przypuszczam że klima na balkonie niekoniecznie musi spodobać się najbliższym sąsiadom. Jeśli w moim sąsiedztwie ktoś zamontuje klimę na swoim balkonie i hałas do mnie dotrze z pewnością będę interweniował. To tak samo jak sobie grilla na balkonie robić... a temat był już wałkowany. Jeśli ktoś chce klimę to proponuję mobilną do wewnątrz pomieszczeń i wypust ciepłego powietrza oknem/wentylacją.

• brak zgody na zabudowę
    Gość
    2015-08-18 12:09:42
    Na tym osiedlu powstała budowla u Państwa z klatki 18 na ogródku z innej bajki zupełnie nie pasująca do nowoczesnej architektury , ciekawy jestem czy właściciel uzyskał zgodę w formie uchwały , bo ja sobie nie przypominam , że taka uchwała była . Całkowita zmian wizerunku zewnętrznego . Brak już mi słów , mam tylko nadzieję że to się kiedyś skończy .

• gosc
    Gość
    2015-08-18 15:08:44
    porozglądaj się po balkonach tam też różne budowle się wspinają, syf kiła i mogiła

• gość
    Gość
    2015-08-19 09:25:39
    {{{{ Jeśli w moim sąsiedztwie ktoś zamontuje klimę na swoim balkonie i hałas do mnie dotrze z pewnością będę interweniował. }}}}

Tak, zgodnie z prawem mógłby Pan interweniować w przypadku gdy natężenie dzwięku w Pana mieszkaniu przekroczyło by odpowiednio 40 dB (dzień) 30 dB (noc).

Pomiar odbywa się w mieszkaniu, przy rozszczelnionych oknach (zamkniętych jeżeli okna nie są przewidziane do rozszczelniania).

Standardowa klimatyzacja emituje 30-40 dB (pomiary dokonywane z odległości 1m).

Ewentualne skargi oraz badanie z poświadczeniem będzie wykonywane na Pana koszt (można domagać się zwrotu kosztów w przypadku, gdy będzie miał Pan racje).

Zapraszam do lektury polskiej normy PN-87/B-02151/02

Pozdrawiam, sąsiad z góry.

• gość
    Gość
    2015-08-19 11:54:20
    A dlaczego z góry, a nie z dołu czy z boku?

• a.
    Gość
    2015-08-19 17:09:22
    Dlaczego w mieszkaniu? Można mierzyć też na balkonach to raz. A dwa - karty techniczne sobie, a życie sobie.

Czy ktoś z Was pisał już do zarządcy w sprawie usychających wiśni?

Odpowiedz

Komentujesz jako gość.