Forum opinii 4 Ogrody

• k-24
    Gość
    2015-07-03 16:36:59
    Na jakiej podstawie uważa Pani ,że jestem wyluzowana ? czy czytała Pani wszystkie wpisy ?

• Tomasz i Natalia
    Gość
    2015-07-03 16:51:22
    Interweniujemy w sprawie tego mieszkania. W przyszłym tygodniu zamierzamy sprawdzić w US czy od wynajmu mieszkania / przysporzenia majątkowego jest odprowadzany podatek. Łatwo sprawdzić nazwisko oraz PESEL właściciela mieszkania na stronie Elektronicznych Ksiąg Wieczystych. Z drugiej strony właściciel mieszkania może, w przypadku, gdy najemca lokalu przez swoje niewłaściwe zachowanie czyni korzystanie z innych lokali w budynku uciążliwym, wypowiedzieć umowę najmu bez zachowania terminów wypowiedzenia. Reasumując jeśli szanowna właścicielka ma choć odrobinę godności oraz poczucia odpowiedzialności powinna szybko uporać się z tą patologią...

• k-24
    Gość
    2015-07-03 17:06:57
    Ale się przestraszyłam :) proszę sobie sprawdzać :)

Niepotrzebnie dałam wciągnąć się w tę chorą dyskusję , ale sama sobie jestem winna ,czytając wiele poprzednich postów zamieszczonych na forum mogłam się tego spodziewać: ataku , zastraszania i poniżania .Tak własnie wyglądają pozostałe posty ,które wyrywkowo poczytałamSłowa jakie w stosunku do siebie kierujecie w tych dyskusjach osiedlowych np imbecyle , buraki ,złodzieje,brudasy są żenujące i świadczą tylko o waszej kulturze .Te wyzwiska które wypisałam są i tak najdelikatniejsze .Z ulgą opuszczam to żałosne forum i więcej tu nie zajrzę.

• Mieszkanka
    Gość
    2015-07-03 17:14:41
    Nikt Pani nie ubliża,nie poniża tylko stwierdza fakty. Jednak wchodzi Pani na forum bo dobrze Pani wie kogo wpuściła do mieszkania,bezcelowe to nie jest.

• gość
    Gość
    2015-07-03 19:37:52
    Na skolwin do swoich tych tubylców;-)

• gosc
    Gość
    2015-07-05 12:02:37
    a co za roznica czy mieszkanie wynajmowane czy własnościowe, bydło to bydło. Policja i jeszcze raz policja jeśli nie wiedzą jak się zachowywać

• K24
    Gość
    2015-07-05 21:22:55
    Kolejny wieczór z DJ dresikiem, od 18 trwa edukacyjny koncert hip-hopowy dla sąsiadów.

• Gosc
    Gość
    2015-07-05 21:34:28
    ktore to piętro? Piąte?

• k24
    Gość
    2015-07-05 21:46:17
    Tak 5 piętro, całe szczęście ucichło. Teraz się modlić żeby to nie była chwilowa przerwa wynikająca z wyjścia do tesco po złocisty napój.

• "krewki" lokator
    Gość
    2015-07-06 15:55:00
    k24 - W odpowiedzi na twoje posty bez podpisu,wykazujesz się "niezwykłą" odwagą wyzywając moją osobę od "patologi" "dresików",nie podpisując się z imienia i nazwiska.Gdybyś był facetem przyszedł byś i zapukał do drzwi i wtedy osobiście byśmy porozmawiali jak facet z facetem.Wiedział bym kiedy jesteśmy za głośno,i postarał bym się aby muzyka leciała ciszej.Sorry,ale ukończyłem 6-letnią szkołe muzyczną,grając doskonale na wiolonczeli i pianinie.Jestem audiofilem - uwielbiam muzyke i dopóki nie ma ciszy nocnej moge jej słuchać do 22,umiarkowanie głośno abym nie zakłucał spokoju innym sąsiadom.Co do awantur - w każdym związku raz na jakiś czas zdarza się jakaś drobna sprzeczka,zwłaszcza jeśli kobieta jest impulsywna i wybuchowa.Na szczęście "meble" u nas są całe a mieszkanie bardzo zadbane,więc nie wiem skąd insynuacje o rzucaniu meblami :)
    Skąd wymysły o robieniu sobie z mojej kobiety "worka treningowego" ?Może ty masz kamery u nas zainstalowane i jesteś przyjacielem Jamesa Bonda?

• "krewki" lokator
    Gość
    2015-07-06 15:57:17
    Więc wstrzymaj się od wizualizacji naszych kłótni,domysłów i oszczerstw.

Po drugie to,że mieszkanie jest wynajmowane wcale cię nie stawia w świetle "większych uprawnień"
    Płace za mieszkanie co miesiąc więcej niż ty zapewne za rate kredytu panie "nowobogacki"
    Mało tego.Mnie stać aby zapłacić za "wynajem" na rok z góry jeśli zaszła by taka potrzeba.
    Mieszkanie w którym mieszkam bardzo mi się podoba,jak i okolica.
    więc jak masz jakiś problem to przyjdź porozmawiaj jak człowiek a nie
    wydzwaniasz na domofon przez intercom siedząc w domku,i wraz z małżonką/dziewczyną wykrzykujecie hasła pod tytułem "drzecie ryje".
    "Ryja" mają świnie więc nie życze sobie takich epitetów.Szkoda,że nie macie odwagi ujawnić przez domofon z pod którego numeru jesteście
    i musze się domyślać.Gdybym wiedział sam udał bym się z serdeczną sasiedzką wizytą i wyjaśnił pewne kwestie w cztery oczy.
    Wtedy łatwiej by nam było współgrać w małej społeczności jaką jest nasza klatka czy osiedle.

• "krewki" lokator
    Gość
    2015-07-06 15:58:42
    Pozdrawiam również osoby które dzwonią do ochrony ponieważ wraz z przyjacielem raz na jakiś czas spożywałem piwo - przeważnie 2,5 procentowe
    na naszym pięknym osiedlu i jego ogródkach które służą chyba rekreacji?

Nie robiliśmy "trzody" nie krzyczeliśmy ani nie narażaliśmy lokatorów na jakieś nieprzyjemne sytuacje.
    Pozdrawiam ;)

• "krewki" lokator
    Gość
    2015-07-06 16:07:57
    " a co tam w dzień się wyśpią w końcu nie pracują "

Skąd ty takie wnioski czerpiesz?

Widze żal dupe ściska,że musisz zapewne siedzieć na etacie osiem godzin dziennie albo i więcej.Od pn do sb ...

Są ludzie którzy pracują w domu.Handlują na allegro,są grafikami komputerowymi lub tworzą strony internetowe ;) To taki mały przykład.Więc kolejne przypuszczenia typu : nie pracują świadczą o twoim "buractwie" i wścibskości.Zajmij się swoim zapewne nudnym życiem a ja
    postaram się go nie uprzykrzać,bo mam ciekawsze sposoby na
    spędzanie wolnego czasu niż wypowiadanie się na osiedlowym forum o którym do dzisiaj nie miałem zielonego pojęcia.

• Gosc
    Gość
    2015-07-06 16:47:47
    o boże:)

• gosc
    Gość
    2015-07-06 17:51:31
    chyba na naszym osiedlu, żeby się tak identyfikować trzeba być właścicielem

• "krewki" lokator
    Gość
    2015-07-06 18:55:59
    "Gość" do kogo ten post o identyfikacji?

• Gosc
    Gość
    2015-07-06 19:11:20
    Skoro jesteś taki kulturalny to na dole przy wejściu na klatkę jest gablota w niej podkreślone godziny ciszy nocnej 21-7 czy mógłbyś przestrzegać ? Twoje audiofilstwo patrz walenie muzyką do północy czy oglądanie filmów do 2 w nocy tak że roznosi ściany jest uciążliwe. Do tego palenie fajek w windzie i na klatce również jest zakazane są naklejki może ich nie zauważyłeś więc przekazuje.

• gość
    Gość
    2015-07-06 19:13:08
    nie ma to jak bić kobietę i chwalić się swoim muzycznym wykształceniem:D tutaj nawet dyplom medycyny nie pomoże...Zachowujecie się nieodpowiednio i łamiecie ciszę nocną- jest kartka w każdej klatce,że obowiązuje od godziny 21:00 i skoro już jesteś mieszkańcem tego osiedla to dostosuj się do panujących zasad.

• klatka 24
    Gość
    2015-07-06 19:16:43
    widzę,że całe osiedle będzie zmuszone tolerować tego pana, bo go stać na roczny wynajem hehe

• Sąsiad
    Gość
    2015-07-06 19:24:55
    "krewki" lokator... ach te Twoje "audiofilstwo i granie na wiolonczeli" :D Moja babcia miała na to swoje określenie: Wyżej sra niż dupę ma. PS dostaniesz od sąsiadów słownik za to zakłucanie :)

• mama
    Gość
    2015-07-06 19:34:37
    spożywanie alkoholu w miejscach publicznych jest zabronione- picie na ławce przed klatką również, jest na to artykuł prawny, proszę się zapoznać. Następnym razem nie będzie to uwaga od ochrony,ale mandat od dzielnicowego- nie pozdrawiam Pana.

• "krewki" lokator
    Gość
    2015-07-06 19:36:51
    Całe osiedle ? "Zmuszone" ? Nie wiem kto to wypisuje,ale aż głupio mi to przeglądać wiedząc,że właścicielka mieszkania to czyta ;] Osoby z innych klatek - zajmijcie się własnym życiem.Albo przyjdźcie do drzwi i powiedzcie co was boli.Rozwiązywanie problemów anonimowo przez internet jest conajmniej dziecinne.A od mojego życia prywatnego z daleka ;)

• Gosc
    Gość
    2015-07-06 19:42:39
    hmmm.... To nie jest chyba jakiś mega wyczyn, żeby mieć kasę na zapłacenie rocznego czynszu z góry :)

• "krewki" lokator
    Gość
    2015-07-06 19:58:54
    Nie chce mi się konwersować na tym forum na żaden temat a już napewno na temat co dla kogo jest wyczynem ;) Dla 24-latka zapłacić prawie 20 tyś.rocznie w polskich realiach to wyczyn.Nie wiem z kim pisze?Może z dzieckiem,16-latkiem?Albo z lalunią/pajacem która ma dzianych rodziców którzy kupili jej/jemu mieszkanie i cwaniakują na forum.Albo z żonką bogatego faceta,która siedzi na dupie i nic nie robi dla tego pisze na tym forum.Nie wnikam i żeby nie było - nikomu nie zazdroszcze ;)
    I nie "sram wyżej niż dupe mam"

Osiedle wydawało mi się sympatyczne ale widze,że większość osób cierpi tu na przerost "ego" nie potrafią nawet odpowiedzieć : dzień dobry i albo nie słyszą albo nie chcą słyszeć.W du.. to mam.
    Tak,jak wypowiedzi na tym forum.Odpowiadam z czystej grzeczności bo myślałem,że ktoś zjawi się u mych drzwi i wyjaśnimy nieporozumienia jednak nikt nie ma tyle odwagi.

Pozdrawiam.

• "krewki" lokator
    Gość
    2015-07-06 20:30:54
    Do pani adwokat albo prokurator :

Cyt. "spożywanie alkoholu w miejscach publicznych jest zabronione- picie na ławce przed klatką również, jest na to artykuł prawny, proszę się zapoznać "

Mam w domu drukarke,kupie papier samoprzylepny i na drugi raz z z racji,iż jestem grafikiem komputerowym zrobie sobie naklejke : Coca-Coli na piwo ;) Wtedy chyba będzie spokój?Co to kogo obchodzi gdzie i co pije jeśli nie robie awantur,nie krzycze i nie zakłucam spokoju ;)

• Ronson
    Gość
    2015-07-06 21:07:08
    A ja z innej beczki. Jest po godz. 23.00 a na budowie Ronsona praca wre, glosna praca.

• ronson
    Gość
    2015-07-06 21:10:06
    Podobno maja zgode na prace nocne:(

• ronson
    Gość
    2015-07-06 21:10:07
    Podobno maja zgode na prace nocne:(

• bufon
    Gość
    2015-07-06 21:25:34
    a może by tak imprezkę sąsiedzką zrobić? poznamy się, lepiej zrozumiemy - będzie przyjemniej... z tego co czytam powyżej- DJ już jest :)

• gosc
    Gość
    2015-07-07 09:38:29
    "Osiedle wydawało mi się sympatyczne" nie jest, zmień okolice i wynajmij gdzie indziej

Odpowiedz

Komentujesz jako gość.