cieszę się że inni się ze mną zgadzają. Nikt nam łaski nie robi bo mamy prawo dostać mieszkanie takie jak dostaliśmy na planach i z takim planem zagospodarowania terenu. Myślę że myślących o przyszłych mieszkańcach Portowej3 jako słoiki, mieszkańcy slumsów i zło konieczne jest garstka jak w każdych dużych grupach ale najbardziej się udzielają i zniechęcają do siebie. Pozostawia to niesmak, cieszymy się, już planujemy a tu kubeł zimnej wody od kilku osób z portowej 2 i1. Nikt wam krzywdy nie chce zrobić i też nie chcemy drogi ppoż. żeby was okradać jak ktoś sugerował.
ABCDE
Gość
2014-06-20 23:08:07
a poza tym to byliśmy oglądać i porobić sobie kilka zdjęć naszego nowego M i tu nagle ochroniarz budowy przez megafon: ,,ZAKAZ ROBIENIA ZDJĘĆ!!!!!!!,, i po chwili wyszedł z budki grubszy półnagi Pan i straszył nas Policją i nie dał sobie wytłumaczyć że robimy zdjęcia naszego mieszkania oczywiście zza płotu budowy. To taka dziwna sytuacja była wczoraj:)
do koko
Gość
2014-06-21 04:24:02
tak, ogrodzenie bedzie wspolna wlasnoscia w sensie takim, ze dzieli nasze osiedla. Zrozumcie ze fakt bram w zaden sposob nie wplywa na wasze i nasze przyszle zycie na osiedlu. Fakt, ze beda nie oznacza, ze osiedle wasze bedzie dostepne dla nas a nasze dla was. one maja byc tam na wypadek pojedynczych sytuacji w celu dojechania pod klatki!!! Na boga, bedziemy sasiadami, a tu takie nastawienie. My
do koko
Gość
2014-06-21 04:25:44
nie chcemy sie do was nwgatywnie nastawiac i mam nadzieje, ze to tylko pojedyncze tal chamskie i przykre glosy q twj dyskusji.
koko
Gość
2014-06-21 07:39:57
Wasze osiedle dzieli nas z ulicą Kasztanową więc jest częścią współną? Co to za logika? Ogrodzenie jest na naszej działce więc nie jest "naszą" wspólną własnością. Nie możecie więc planować co zrobicie z naszą własnością na naszej działce. Może gdyby co niektórzy zmienili ten roszczeniowy ton nie byłoby tej dyskusji.
ABCDE
Gość
2014-06-21 08:57:17
W roli ścisłości proszę zobaczyć na Projekt zagospodarowania terenu nr. rysunku to PB-PZT-01 i właśnie płot w tej chwili jest na naszej działce. Działka (portowa2 i 1) wg.tego planu kończy się równo z krawężnikiem waszej drogi Ppoż a jak wiadomo płot nie mógł być zrobiony na krawężniku, wiec to logiczne że jest kawałek na naszej działce i nikt nie ma o to pretensji. Ta dyskusja nie ma sensu bo staram się przedstawić argumenty-dokumenty, a dostajemy odpowiedz: NIE BO NIE, NIE DAM!! Na stronie UM jest plan z nr. działek i tam można zobaczyć czemu drogi Ppoż nie może być od strony Kasztanowej-nie ma miejsca bo jest wzdłuż drogi działka Miasta. Wszystko wyjdzie potem a teraz wszystkim mieszkańcom Portowej 2 i 1 życzę udanego weekendu i ciepła dla portowej 2 by wam ściany szybciej schły po malowaniu:)
miszczu
Gość
2014-06-21 09:39:04
Nie zawracajcie sobie głowy grupka frustratow...na naszym osiedlu niestety kilku takich jest co im sie nic nie podoba. Udzielają sie w każdej dyskusji by siać zamęt. Ogólnie co do drogi mi jako mieszkańcowi operowej 2 jest wszystko jedno co do bram i to czy będziemy dzielić z wami drogę. Pod takim tylko warunkiem że nikt nie będzie stawiał tamsamochodow i tyle. Może ja za dużo czasu mieszkałem w irlandii i dlatego jestem tak przyjaxnie nastawiony... Tam to coś naturalnego a tu...szkoda gadać. Więc nie zwracajcie uwagi na tych forumowych szczekaczy,którzy w rzeczywistości przypominają małego szczekliwego górka który chce pokazać swoją wyższość. Mam nadzieję że dobrze będzie sie wam mieszkać
miszczu
Gość
2014-06-21 09:40:15
Skręt miało być portowej 2
alex
Gość
2014-06-21 09:44:28
A ja a propo tego ochroniarza my tez jak byliśmy to nas wygonil mimo że byliśmy za ogrodzeniem i tez przez megafon mówił ale poszedłem do niego i powiedziałem że jak ma jakiś problem to niech wyjdzie to sobie inaczej porozmawiamy... Ale chyba nie chciał;) schował sie do budy z powrotem
do koko
Gość
2014-06-21 09:47:17
Koko to wlasnie ty masz postawe roszczeniowa, rzadzisz wszystkim, nawet nie swoim. My jedynie piszemy o tym, co jest na zagwarantowane. Natomiast nie wiedziec czemu ty probujesz wydawac nakazy, zakazy okraszone conajmniej niemilym tonem. Kk
koko
Gość
2014-06-21 11:01:49
O losie, jeden nie potrafi czytać planów, drugi "twardziel" chce bić ochroniarza, trzeci chwali się mieszkaniem na wyspie. Wrócimy do rozmowy jak przestaniecie być anonimowi. Miłego dnia i mniej kompleksów.
ABCDE do miszczu
Gość
2014-06-21 11:12:53
i wzajemnie aby takich sąsiadów więcej było. By witać się z uśmiechem na ustach a nie ,,siekierą za plecami,, we własnej obronie. Jak ktoś nie potrafi żyć w dużej społeczności to powinien kupić sobie dom i ogrodzić 5metrowym murem z drutem kolczastym. Nigdy nie będzie tak by dogodzić każdemu. Życie uczy ciągle kompromisów. Nikt na przekór przecież nie robi.
ABCDE do koko
Gość
2014-06-21 11:20:00
Wytłumacz jak Ty widzisz Plan Zagopodarowania Terenu mi i koledze który od lat jest architektem i geodetą z wykształcenia. Wszyscy na forum są ciekawi Pana ,,interpretacji,,
miszczu
Gość
2014-06-21 12:22:05
Ja sie nie chwałę mieszkaniem na wyspie, czytaj że zrozumieniem. Taki jesteś dawny a sam jesteś anonimowy. Po co mam sie przedstawiać? Żeby ktoś mnie słał na osiedlu bo mam inne poglądy niż reszta?
Piotr
Gość
2014-06-22 09:33:40
zastanawiam się nad zakupem mieszkania na portowej III. Nie mogę nigdzie znaleźć info jaka jest wysokość mieszkań, czy standardowo ok. 2,70 ? Poza tym ciekawi mnie sprawa garaży, czy nie nasiąkają od wód gruntowych, w końcu to praktycznie przy wiśle.
syl
Gość
2014-06-22 09:55:05
do Piotr. Wysokość mieszkań jest standardowa u nas wynosi 2,68 m. A myślę że bliskością do Wisły nie można się tak bardzo przejmować ponieważ za osiedlem jest bardzo szeroki usypywany wał przez elektrociepłownie. A do tego dalej w kierunku Legionowa jadąc ścieżką rowerową na wale p.powodz. znajdują się osiedla zbudowane zaraz za wałem i jeżeli ich nie zalewa to i nas nie zaleje:) pozdrawiam
Piotr
Gość
2014-06-22 14:44:48
tak, powodzi się nie obawiam, na mapach zalewowych ten właśnie niewielki teren jest bezpieczny. Zastanawia mnie jednak kwestia wód gruntowych, tzn. grunt jest na pewno mocniej nasiąknięty niż na terenach w głąb lądu, wiec większe ryzyko zawilgocenia, grzyba w garażach podziemnych.
:)
Gość
2014-06-22 16:21:14
jak developer wybuduje garaż to i tak go zalewać będzie po każdym deszczu, gruntowymi się nie przejmuj ;P
Piotr
Gość
2014-06-22 17:15:25
wynika to ze złej technologii odprowadzania wody w garażach, czy w ogóle jej braku? :-)
;)
Gość
2014-06-22 20:25:29
cieknie po otworach na elektrykę, rury i wentylację, no i przez sufit/płytę górną, która pęka ;)
złe odprowadzenie + złe materiały + złe wykonanie + 0 chęci i poczucia obowiązku (rękojmia) by to naprawić = "developer"
...
Gość
2014-06-23 06:37:53
haha śmiac mi się chce jak czytam wasze komentarze "mam tak napisane to tak ma być i będzie".. ;) sami zobaczycie.. na prawdę;) nasze plany podpisywane przy umowie kupna a rzeczywistość? może gdzieś się spotkały, ale tylko gdzieś;) jakoś nie widzę wstawek drewnianych na budynkach, żywopłotu tylko zajeb.. płotki, które po 2 latach gniją.. 2 bloki nie są wcale na podwyższeniu ok 40 cm, tak aby ludzie nie zaglądali do okien parterów (jak to miało być...) i wiele, wiele innych. no ale przecież macie podpisane nie?:P a co do przepisów p. poż. to w bud 9 przecież po jakim czasie wstawili te cudowne szare drzwi blisko windy , jakoś wcześniej nikt o tym nie myślał.. i jakoś to przeszło :P nei wiem czy jesteście świadomi co developer chce zrobić z naszego osiedla? powstawia zaraz tonę szlabanów. sami zobaczycie jak to będzie pięknie wyglądać i jakie to będzie praktyczne. i jeszcze na wasz etap ma zrobić wejścia.. to po co nam wtedy płot?:P mieliście być osobnym osiedlem. a tu się zrobi burdel
...
Gość
2014-06-23 06:43:41
.. tyle bloków.. my nie uderzamy w was ale mamy dość postępowania developera! cały czas robi z nami co chce i z naszym osiedlem! zrozumcie, ze mamy dość! to, ze wam obiecali to ich problem i wasz a nie znów nasz! czy wszystko muszą robić wbrew nam? i czemu my bez naszej wiedzy mamy znów "cierpieć".. poza tym będzie używane w niektórych przypadkach? jakich? bo zaraz się okaże, że każdy będzie chciał sobie zakupy wypakować ,dziecko wysadzić etc.. co jest normalne np bo i ja tak korzystam z podjazdów. dlatego nie rozumiem czemu część portowej I i II ma być tak samo częścią waszą.. to wtedy wszystkie opłaty powinny pójść do podziału...
lol
Gość
2014-06-23 15:22:25
A o jakich szlabanach piszesz? Slyszalem, ze macie odgrodzic sie od budynku handlowego, czy tak?
...
Gość
2014-06-24 07:55:09
lol - nie my.. developer taką decyzję podjął. zobaczysz - ja w sumie sama nie wiem jak to ma wyglądać..
yyyl
Gość
2014-06-26 16:32:52
no ja się nie zdziwię, jeśli targfort postanowi połączyć części handlowe, biedronka, przedszkole, jaki stomatolog może i się będzie kręcił interes
plum
Gość
2014-07-01 20:43:01
zatkało kakao!
mmm
Gość
2014-07-02 03:18:28
no i portowa zabunkrowana, co za ludzie wpadli na pomysl tych bram, to jakas paranoja, oczekuje na drut kolczasty i pastucha.
ona
Gość
2014-07-02 15:30:17
jezeli chcecie wiedziec co moze byc zle zrobione w mieszkaniach to mozemy cos na ten temat powiedziec i mozemy powiedziec czegosie czepiac przy odbiorach pozdawiam
ona
Gość
2014-07-02 15:30:18
jezeli chcecie wiedziec co moze byc zle zrobione w mieszkaniach to mozemy cos na ten temat powiedziec i mozemy powiedziec czegosie czepiac przy odbiorach pozdawiam
ona
Gość
2014-07-02 15:30:18
ABCDE
Gość
ABCDE
Gość
do koko
Gość
do koko
Gość
koko
Gość
ABCDE
Gość
Na stronie UM jest plan z nr. działek i tam można zobaczyć czemu drogi Ppoż nie może być od strony Kasztanowej-nie ma miejsca bo jest wzdłuż drogi działka Miasta.
Wszystko wyjdzie potem a teraz wszystkim mieszkańcom Portowej 2 i 1 życzę udanego weekendu i ciepła dla portowej 2 by wam ściany szybciej schły po malowaniu:)
miszczu
Gość
miszczu
Gość
alex
Gość
do koko
Gość
koko
Gość
ABCDE do miszczu
Gość
ABCDE do koko
Gość
miszczu
Gość
Piotr
Gość
syl
Gość
Piotr
Gość
:)
Gość
Piotr
Gość
;)
Gość
złe odprowadzenie + złe materiały + złe wykonanie + 0 chęci i poczucia obowiązku (rękojmia) by to naprawić = "developer"
...
Gość
...
Gość
lol
Gość
...
Gość
yyyl
Gość
plum
Gość