bardzo chętnie, na co zwracać uwagę, z czym są największe problemy?
Piotrek
Gość
2014-07-26 16:28:48
Odbywaja sie jakieś imprezy na osiedlu? Czy każdy nikogo nie zna?!
kol
Gość
2014-07-27 19:08:02
Czy nie przeszkadza mieszkancom ostatniego i drugiego od konca osiedla bloku odslonięty smietnik?czy nie zastanawialiscie sie nad jego zabudowa lub przeniesieniem? Dzis sa onr w miare zadbane, ale za 10 lat beda wygladaly fatalnie, nie mowiac juz o fetorze. Jak to u Was jest?
wwq
Gość
2014-07-28 06:35:18
wszyscy są mili, mówią sobie dziendobry, imprezy lokalnie w danym bloku, choć to rzadkość, śmietnika nie czuć narazie
nowa
Gość
2014-08-14 08:26:33
Kiedyś na tym forum była mowa o milimetrowych robakach w mieszkaniach, chyba chodziło o gryzki . Czy te robaki nadal u was są? Jak sobie poradziliście sobie z nimi? Ja nie mogę się ich pozbyć i nie wiem co jeszcze mogę zrobić:/
kar
Gość
2014-08-22 11:47:39
Czy te robaki są nadal w blokach portowej?
asfs
Gość
2014-08-23 08:16:15
nie było i nie ma żadnych robaków, nie wiem skąd ten pomysł. coś ci się chyba pomyliło
xxx
Gość
2014-08-23 14:43:24
jak to nie było w jednym z bloków były prusaki sprowadzana była specjalna ekipa do tępienia czy to się udało nie wiam
sfasdfasd
Gość
2014-08-25 10:59:42
Prusaków nie było, ktoś to pomylił z Zadomką, która była widoczna przy jednym bloku, ale ekipę na wszelki wypadek sprowadzono.
Zet
Gość
2014-08-25 13:24:28
Faktycznie była inwazja zadomki która też jest rodzajem karalucha. Nie zamieszkują one budynków a pola. Mimo to dla spokoju mieszkańców została przeprowadzona dezynsekcja części wspólnych. Od tego czasu nie było ich już widać.
kar
Gość
2014-08-27 16:56:42
A teraz są jakieś robaki? Karaluchy to najgorsza zmora
Zet
Gość
2014-08-28 08:23:19
Całkowity brak robactwa. Od czasu dezynsekcji nie było zgłoszeń dotyczących szkodników.
lip
Gość
2014-09-08 17:51:45
Czy nie przeszkadza wam wzajemna bliskość bloków, te mniejsze są od siebie położone bardzo blisko. Zastanawiam się nad zakupem mieszkania z widokiem na blok portowej II, ale mam obawe, czy nie są one za blisko siebie, czy jak wyjdę na balkon nie będę odczuwać skrępiwania, ze widzin mnie blok na przeciwko. Tam chyba jest mniej niz 15 metrów? Proszę was o szczere opinie. Zastanawialm się też nad pierwszym blokiem, ale z kolei tam mam obawy związane z kablami, parkingiem, wiecznie otwieranymi drzwiami garażu.
kk
Gość
2014-09-09 05:57:00
Przeszkadza, ale takie są uroki życia w mieście. Bloki są tak blisko jak pozwalają na to przepisy. A że zysk dewelopera liczy się najbardziej toteż najważniejsza jest ilość mieszkań na działce, a nie widoki czy przestrzeń wspólna dla mieszkańców.
...
Gość
2014-09-09 14:12:32
czy ktoś nie chce wynająć mieszkania?
xxx
Gość
2014-09-10 13:09:38
ty chcesz wynająć czy szukasz do wynajęcia
Artur
Gość
2014-09-22 17:43:31
Czy moze ktoś napisac ile wynosi czynsz w dotychczasowych oddanych inwestycjach (portowa I i II)? I ile czynsz wynosi za garaż czy jest wogóle?
qqq
Gość
2014-09-23 18:52:46
Deweloper mówił, źe do czasu założenia wspólnoty na portowej3 czynsz będzie wynosił ok 5,3 za m plus ok 34 zł za osobę zaliczka na wodę i 1,8 za m ogrzewanie. Podonno w przypadku portowej 1 i2 po założeniu wspólnoty czynsz za m spadł do ok 3 zł za m, ale sam jestem ciekawy jak to teraz wygląda
tela
Gość
2014-09-28 17:51:06
Mam do was pytanie, jak wygląda codzienny dojazd do pracy? Chodzi mi o komunikację miejską. Ponieważ aktualnie pracuje w okolicy galerii mokotów, zastanawiam się, czy uda mi się zamknąć w godzinę z dojazdem, licząc czas od wyjścia z domu? Proszę o szczere opinie
AB
Gość
2014-09-30 18:23:11
Witam wszystkich. Czy jestescie zadowoleni z mieszkan na osuedlu portowa ? Co sadzicie o Targfort ? Zamierzam kupic nieszkanie na tym osiedly ale mam watpliwosci bo z roznymi opiniami sie spotykalem.
aaas
Gość
2014-09-30 19:24:28
Jako mieszkaniec Portowej, szczerze odradzam. Garaż się leje, nawierzchnię jaką zafundował nam deweloper można zobaczyć idąc do biura sprzedaży. Wszystko na osiedlu rdzewieje - też można zobaczyć idąc do biura sprzedaży. Zła hydroizolacja na balkonach. Ludziom woda do domów się lała. Tragiczne wykończenie. Wystarczy przejść się po osiedlu i zobaczyć jako ono wygląda rok po oddaniu. Dodatkowo cały czas są opóźnienia w podpisaniu aktów notarialnych, niejasna sytuacja w opłatach za miejsca postojowe, płacimy nie wiedząc za co, a deweloper ma generalnie wszystko gdzieś, mówi jedno, robi drugie.
tela
Gość
2014-10-01 04:54:45
Dlaczego są opóźnienia w podpisaniu aktów. Z czego to wynika?
user
Gość
2014-10-01 18:14:49
Deweloper nie podpisując aktów cały czas ma większość udziałów na osiedlu i wprowadza swoje rządy, np dodatkowe ogrodzenie osiedla, które uchwalił i zaczął robić i nie może teraz skończyć. Deweloper prowadzi jakiś dziwne gierki z nami mieszkańcami. Nie możemy uchwalić żadnej swojej uchwały bo deweloper i tak ma większość i robi co chce.
tela
Gość
2014-10-01 20:57:15
Ale czy z podpisanych umów nie wynikało, do kiedy musi zostać najpóźniej podpisany akt? Ja (dopiero przyszly mieszkaniec portowej) mam w umowie w formie aktu notarialnego określony maksymalny termin, do którego musi to nastąpić. Czy deweloper od tak może złamać taką umowę? Szkoda, że nie ma Was - obecnych mieszkańców - aktywnych na tym forum. Wiem, ze macie swoje zamknięte, ale to powoduje, ze deweloper moze czuć sie bezkarny. Bo jedyne, co moze go chamować w swoich zapędach, jest mowienie o problemach na forum publicznym. Nic go tak bardzo nie zmobilizuje, jak antyreklama.
kkk
Gość
2014-10-02 16:56:49
Też termin mamy w umowie przedwstępnej, ale dewelopera to nie interesuje.
stefek
Gość
2014-10-02 20:23:00
Nie można tego rozwiązać prawnie? Pozew zbiorowy przeciwko deweliperowi o niewywiazywanie się z zapisów umowy? Obowiązuje ona przecież obie strony? Pamiętajmy w kupie siła razem można zdziałać więcej
asaaa
Gość
2014-10-06 08:57:06
A to już temat nie na to forum
stefek
Gość
2014-10-06 15:08:34
wiem, ale my przyszli mieszkańcy też chcielibyśmy się dowiedzieć czegoś o deweloperze... Może Admin waszego prywatnego zamkniętego forum pomyśli o przyszłych mieszkańcach osiedla.
A.
Gość
2014-10-06 17:00:52
Niestety to będą dwa oddzielne osiedla - dwie oddzielne wspólnoty. Trudno to połączyć. Wiele spraw jest już za nami, przed nami nowe. Jedyne co nas łączy to deweloper. Można utworzyć jakiś jeden wspólny dział, ale byłby problem z weryfikacją mieszkańców z Waszego osiedla. U siebie mamy już wypracowany schemat.
aaaa
Gość
2014-10-06 17:42:21
Nie neguje waszej samodzielności chcemy się jak najwięcej dowiedzieć o deweloperze
do ona
Gość
Piotrek
Gość
kol
Gość
wwq
Gość
nowa
Gość
kar
Gość
asfs
Gość
xxx
Gość
sfasdfasd
Gość
Zet
Gość
kar
Gość
Zet
Gość
lip
Gość
kk
Gość
...
Gość
xxx
Gość
Artur
Gość
qqq
Gość
tela
Gość
AB
Gość
aaas
Gość
tela
Gość
user
Gość
tela
Gość
kkk
Gość
stefek
Gość
asaaa
Gość
stefek
Gość
ale my przyszli mieszkańcy też chcielibyśmy się dowiedzieć czegoś o deweloperze... Może Admin waszego prywatnego zamkniętego forum pomyśli o przyszłych mieszkańcach osiedla.
A.
Gość
aaaa
Gość