Forum opinii Osiedle Portowa

• sdfg
    Gość
    2013-08-19 08:00:06
    Znowu madrosc i wyzwiska bo forum anonimowe a na chodniku glowa w dol hahahahaha

• ;) - M.
    Gość
    2013-08-19 08:21:15
    do nm - raz ja jestem "bucem" jak mnie miło nazwałeś, raz będziesz ty, bo będziesz chciał zaprosić znajomych i ktoś z nich się też może głośno zachowywać... tyle, że ja Cię wyzywać nie będę! i na pewno nie wzywać policję...
    wiemy, ze sąsiedzi z dzieckiem wyjechali, dlatego było trochę głośniej.
    ostatnio było dużo imprez na osiedlu (i bylo je slychac) i nikt NIE PISAŁ POD KTÓRYM NUMEREM MIESZKANIA!
    myślę, że to na tyle w tym temacie.
    p.s. zapraszam wszystkich do pilnowania zeby brama wjazdowa po 22 byla zamknieta(dla bezpieczenstwa wszystkich) niestety za kazdym razem trzeba upomniec ochrone zeby wlaczyla silnik..

• ...
    Gość
    2013-08-19 08:55:20
    zjechaliście ogródki odgrodzone "wałami przeciwpowodziowymi", "słomami" również, samochody parkujące, dzieci płaczące, psy szczekające, osoby imprezujące, osoby po psie nie sprzątające, psy na klatce kupę robiące, osoby późnymi wieczorami remontujące, osoby głośno po nocach śpiewające, osoby o 4.00 w nocy budujące, osoby seks głośny uprawiające, osoby windę obijające, ogródek przy wejściu. czego tu jeszcze brakuje?! :) ciekawe jaki będzie kolejny temat?
    najgorsze jest to,ze te posty nie maja charakteru - przeszkadza mi prosze nie robcie tak wiecej tylko maja charakterz zjechania, zgnojenia, nienawisci. przykre! nie znacie tych ludzi a na forum ich tak latwo oceniacie....

• ;) - M.
    Gość
    2013-08-19 09:21:10
    ej... to już nie jest fajnie... nie ma co się straszyć!
    ja nie jestem za przemocą i za donoszeniem.
    zależy mi na milej atmosferze na osiedlu!!!
    raz nam się zdarzyło i uwierzcie ze mi sie juz odechcialo wszystkiego...! uprzejme osoby się zawsze znajdą... nastepnym razem zapraszam do nas.. na prawde nie mam klopotu z tym zeby przyciszyc muzyke.......

• Domi
    Gość
    2013-08-19 11:32:00
    Kurczę ja też mieszkam w 9 ale na prawdę na spokojnie ludzie. Nie warto. Ja pani Moniko chętnie skorzystam uważam, że ma Pani bardzo ładny ogródek :)

• Domi
    Gość
    2013-08-19 11:36:36
    I proszę nie róbmy z tego forum miejsca gdzie się wyzywa i każdy jest agresywny. Są też fajne osoby na tym osiedlu :) Ja osobiście mam bardzo miłych sąsiadów i jak dotąd nie było nigdy problemu. Wszystko z umiarem :)

• do Domi
    Gość
    2013-08-19 13:05:26
    Na osiedlu są osoby Fajne, mniej fajne i wkur.... i do nich np. zalicza się Tara której przeszkadzała impreza. Ciekaw jestem czy na PSY w sylwestra lub w Andrzejki równiez bedzie dzwonić bo jej za głośno będzie...? w bl. 9 mieszkają naprawdę fajni ludzie ale i mniej tylko o tych nikt do tej pory na forum nie pisał i o to tak naprawdę wszystko się rozpoczeło. Wystarczyło przejść i poprosić o ściszenie muzyki lub nawet trochę ciszej imprezowanie ale nie lepiej pojechać po osobach na forum i wezwać sobie PSY.
    AHA Tara jak następnym razem zobacze Twoją Zafirę przed blokiem to dzwonić mam na SM...? nie mam zamiaru robić jak Ty dlatego trzeba być wyrozumiałym to jest osiedle wielorodzinne i jedni mają takie podejście do życia inni inne. Nie wszyscy imprezują ale jak Tobie przeszkadza aż taki duży hałaś to proszę bardzo głoścniej jest w śródmieściu gdzie imprezy są codziennie i głośniejsze

• ..
    Gość
    2013-08-19 13:31:27
    a skąd wiesz, ze to konkretnie ta osoba? przecież tam mieszka mężczyzna, nie kobieta.. moim zdaniem nie powinniśmy aż tak personalnie pisać..
    nikt nie jest święty.. i każdy czasem zapomina, że mieszka w bloku...

• jhfu
    Gość
    2013-08-19 17:15:03
    http://demotywatory.pl/4190542/Kiedys-traktowalem-ludzi-dobrze-Teraz-z-wzajemnoscia

• Domi
    Gość
    2013-08-19 18:17:07
    Pewnie, że tak forum jest anonimowe nikt nie wie, gdzie kto mieszka i jak wygląda :) Ja jednych sąsiadów co mieszkają koło mnie to widziałam może ze trzy razy, ale bardzo mili oczywiście :) Ale tak już jest w bloku, jest się anonimowym. Ale zmieńmy temat co sądzicie o ochronie? Czy macie jakieś pomysły jak rozwiązać tę sprawę? Zastanawiam się cały czas i mam mieszane uczucia. A wy?

• ;;)
    Gość
    2013-08-19 19:22:46
    A może pani Tara sypiąca numerem mieszkania i "dzwoniąca" na policję się oficjalnie ujawni? Sama poda swój numer mieszkania skoro ujawnia numery innych, na forum dosłownie publicznym i dla każdego?!

Oszczędzi to trochę zabawy...

• ;) - M.
    Gość
    2013-08-20 06:39:01
    do Domi - dziękuję :)))
    nie nazywajmy tego dozoru ochroną.... a jesli chodzi o ochrone jaka chce nam zaserwowac developer - to poki co nic sie chyba nie zmieni i osiedle bedzie otwarte.. wiec placic dodatkowo ok 70zł miesiecznie (jesli kwota liczona jest od liczby mieszkan to tyle wyjdzie) TO JA DZIEKUJE BARDZO za taka forme ochrony. pomyslu na rozwiazanie sprawy nie mam oprocz ZAMKNIECIA OSIEDLA!!! i monitoringiem.. albo chociaz ZAMKNIECIE OSIEDLA + ochrona, bo sama to juz w ogole sensu nie ma...

• Domi
    Gość
    2013-08-20 08:10:19
    Powiem szczerze, że również się nad tym zastanawiam, jak to będzie funkcjonować. Niemniej jednak monitoring by się przydał :) Zobaczymy jak reszta zagłosuje. U mnie w pracy w szpitalu jest ochrona jednak czasem są lekko niedysponowani :) mimo to jest monitoring i kiedyś koleżance na parkingu ktoś przyłożył w zderzak to od razu znalazł się odpowiedzialny za to. Może u nas wtedy też nie dochodziło by chociaż do kradzieży tych nieszczęsnych piwnic. A tak poza tym to są nasze mieszkanka i przebywanie w nim powinien nam się kojarzyć z czymś przyjemnym a nie z tym co tu ostatnio było :)

• tom
    Gość
    2013-08-20 10:06:47
    jeszcze troche i osiedle zacznie wygladac na socjalne

• Domi
    Gość
    2013-08-20 10:23:16
    Dziękuję za informację o tamtym forum :)

• ginger
    Gość
    2013-08-20 19:24:35
    Coraz lepiej jest na tym forum...coraz lepsze awantury...tylko po co te nerwy...

• ...
    Gość
    2013-08-21 06:33:17
    widzę, że na forum panuje sztuczne podtrzymywanie sensacji. nie ma żadnej sensacji. Panna Tara po prostu nie ma się gdzie wyżyć. Woli być anonimowa bo na forum logowanym nie napisała swoich bolączek...
    Myślę, że nie ma co się wdawać w jałową dyskusję.
    POZDRAWIAM NORMALNYCH SĄSIADÓW KTÓRZY MAJĄ SWOJE ŻYCIE ;)

• ktos tam
    Gość
    2013-08-21 08:09:00
    widzieliście, że pomalowali już kawałek portowej II ?:) ciekawe czy machną wszystko tą samą farbą co nasze?:)

• edrt
    Gość
    2013-08-23 18:16:34
    Czy macie pozakładane termostaty na kaloryferach? Jeśli nie, to wiadomo czy i kiedy będą zakładane?

• rrrr
    Gość
    2013-08-24 18:42:33
    Pozdrowienia dla grillujących sąsiadów z parteru 42E - smacznej kiełbaski ;-)
    Już widzę te dyskusje na forum... :-p

• do rrrr
    Gość
    2013-08-24 22:19:04
    Jaki kulturalny donos :D

• do do rrrr
    Gość
    2013-08-25 11:30:42
    To nie donos, to prowokacja :)

• ....
    Gość
    2013-08-25 12:14:31
    łądnie grali i śpiewali. tyle w temacie.

• ;-
    Gość
    2013-08-26 14:27:09
    widac ze przed sklepikiem developer postawil donice dla cwaniaczkow co nie maja gdzie parkmowac:-] na zewnatrz jest od groma miejsca.

• nnn
    Gość
    2013-08-26 19:35:10
    te donice nie sa dla cwaniaczkow jak to napisales, tylko zwiazane jest to z otwarciem przeczkola...

• ;)
    Gość
    2013-08-26 20:14:48
    "przeczkola".... lol... ;|

• ;) - M.
    Gość
    2013-08-27 13:49:02
    wielka prośba .. jakieś 30 minut temu zginął mi pies w okolicy osiedla.. mala suczka biało-czarna z czerwona obróżką. Wabi się Beza. jakby ją ktoś zobaczył to spróbujcie ją złapać - jest bardzo przyjaznym pieskiem, może być przestraszona..
    bud 9 lok. 2 ....
    dzięki z góry!

• ;;)
    Gość
    2013-08-27 15:08:58
    odszukana, znaleziona ;)

info dla posiadaczy psów w krzaczorach między naszym osiedlem, a tym szarym jest sporo niezasłoniętych studzienek... dość głębokich...

• ytr
    Gość
    2013-08-27 20:23:20
    super ze sie piesek znalazł :)

• jerzyk
    Gość
    2013-08-31 14:14:25
    jak postępy na budowie drugiego bloku?

Odpowiedz

Komentujesz jako gość.