Forum opinii Osiedle Portowa

• hh
    Gość
    2013-09-23 16:44:45
    hahahahaha

• ggttrr
    Gość
    2013-09-23 17:04:20
    Napisz ktory to ten "wspolny" ogrodek to wpadniemy sobie imprezke przy grillu zrobic :)

• ....
    Gość
    2013-09-23 17:21:37
    podejrzewam,ze napisal to ktos z pietra dla posiania zametu. załosne!!!!!!! nie odpisujcie na to bo to podpucha.

• muzykant
    Gość
    2013-09-23 20:18:55
    prawo jest prawem, każdy sąd mi przyzna rację. Będzie trzeba to podam wspólnote do sądu, oczywiście wygram, to jeszcze oprócz podatku zapłacicie koszta sądowe.

Nie dosc ze ja musze placic za wode, kwiatki, koszenie, utrzymanie, w przyszlosci remontowanie, to jeszcze podatek od nieruchomości która nie jest moja?

A jak wpadniesz na ogródek robić sobie imprezke, to się spodziewaj mnie przed drzwiami, wezme sobie krzeselko i bede przesiadywal pod Pana / Pani drzwiami i sluchal sobie muzyke, bo to przeciez czesc wspolna, wiec mam do tego prawo. Moge tak całymi dniami. Lubie czytać.
    A jak powiesz że nie chcesz mnie tuż pod drzwiami, to odpowiem żebyś zapłacił w całości podatek za ten 1m^2, a że ja też za to płacę podatek to sobie bede tam przebywał ile chcę :D

• kk,.l
    Gość
    2013-09-23 20:31:39
    nie zdziwiłbym się gdyby ten zament siał jakiś pajac od wszystkim nam znanej firmy. Proponuje go ignorować

• do muzykant
    Gość
    2013-09-23 20:32:42
    Proponuje zapoznac sie z aktem i dopiero wypowiadac bo takie bzdury piszesz ze szok. Dopiero byl przyklad jak to sobie "we wspolnym ogrodzie" rozstawili rusztowanie. Szybciej je zwijali niz myslisz.

• sdfsd
    Gość
    2013-09-23 20:35:22
    żal.pl

• muzykant
    Gość
    2013-09-23 20:36:39
    czytałem akt, gdzie jest tam coś o pokrywaniu podatku za ogród?

jakie rusztowanie ?

• aadd
    Gość
    2013-09-23 20:37:43
    Muzykant a po wygranej sprawie wyjdz na srodek osiedla i krzycz JESTEM ZWYCIĘZCĄ !!!!!

• fsd
    Gość
    2013-09-23 20:41:33
    skad wogole wzial ci sie jakis podatek o ktory tak afere krecisz

• Muzykant
    Gość
    2013-09-23 20:47:34
    Aadd, nie potrzebuje krzyczec ze jestem zwyciezca. Nie o to chodzi.
    Ale prawo jest prawem. Chcecie zeby bylo inaczej to zmiencie prawo -> sejm.
    Na dzien dzisiejszy nie mam obowiazku za to placic podatek w calosci bo to nie jest moja wylaczna wlasnosc.
    Przeciez pod tymi ogrodkami sa instalacje do budynkow, a wiec w ten sposob tez korzystacie z ogrodkow.

Jesli uwazacie ze to moja wlasnosc, i ze temu ja mam placic za to podatek. Ze to niby moje, to Wy my placcie za sluzebnosc przesylu wody i pradu. Co oczywiscie byloby nonsensem.

Nadal nie widzicie roznicy miedzy wlasnoscia a wyłączną możliwością korzystania ?

• Muzykant
    Gość
    2013-09-23 21:09:09
    fsd, nie wiem jaki podatek, ale słyszałem ze mam jakis placic bo mam ogrodek, jutro ide sie zapytac !!!

• do muzykant
    Gość
    2013-09-24 06:34:00
    Wiesz jaki podatek masz płacić to taki który przesyła Ci pismo Pani HGW z upoważnienia Pani Głównej Księgowej dla dzielnicy Białołęka z ustaleniem zobowiązania podatkowego od nieruchomości na rok 2013. Na moim przykładzie mogę Tobie podać mieszkam na piętrze i w tym piśmie mam podatek za budynek mieszkalny i grunty pozostałe gdzie te grunty pozostałe przewyższają powierzchnię mojego mieszkania. Więc nie wyjeżdżaj mi tu że Ty nie będziesz płacił za swój KURNIK-OGRÓDEK bo ja ogródka nie ma a bez problemu płacę za grunty na którym ten Twój KURNIK się znajduję. Więc poczytaj sobie co dostaniesz od Pani Prezydent m. st. Warszawy i zobacz jaki masz udział w akt. notarialnym a następnie zacznij dyskusję, a nie siejesz panikę.

• do muzykant
    Gość
    2013-09-24 07:14:50
    Już nie kurnik :) posprzatal w zagrodzie i do domu wszystko wniósł ! teraz tam ma wylęgarnie... troche przesadzil z malowaniem bo jak sie wzial za robote to nasze płotki zaczal malowac i chodnik! ale mamy nadzieje ze niebawem to wyczysci?!

• do muzykant
    Gość
    2013-09-24 07:19:39
    z tym KURNIKIEM-OGRÓDKIEM nie do końca miałem na myśli tą osobę która ma dodatkowo pomalowany płotek tylko ogólnie. Nie wszyscy mają ładnie zadbane ogródki a tak jak mój wcześniejszy przedmówca napisał że w niektórych już po mału ludzie robią porządki. 3majcie tak dalej a może dorównacie do 2 może 3 najładniejszych ogródkach na osiedlu

• .,
    Gość
    2013-09-24 07:51:29
    panowie i panie.nie ma co sie klocic miedzy soba.czas zmobilizowac sily i odwolac ta pseudo-firme co jest na uslugach targfortu.i tyle w temacie.

• Silownia_na_portowej
    Gość
    2013-09-24 08:01:04
    Można już glosować na siłownie plenerową na naszym placu zabaw:) - www.wdobrejkondycji.waw.pl - Głosujcie.

• belg
    Gość
    2013-09-24 08:26:22
    Zauważyliście, że wreszcie brama wjazdowa działa? Może czas ją zamykać.

• do belg
    Gość
    2013-09-24 14:00:05
    nie zawsze brama działa w ciągu dnia i nie wiem czym to jest spowodowane. Najbardziej śmieszy mnie nowo wylewany próg do garażu podziemnego, czemu to ma służyć? bo chyba nie polepszeniu wyjazdu samochodów przy zaśnieżonym podjeździe. Powinniśmy wymusić na Targforcie by zrobił ten podjazd tak by nie było w zimie problemów puki nie ma zimy:)

• kkk
    Gość
    2013-09-24 19:10:48
    Nie wiesz jaki to podatek, nie wiesz ile, z jakiego tytułu i jakie normy prawne go regulują a siejesz zamęt...

• do kkk
    Gość
    2013-09-24 21:33:23
    a ty wiesz?? to napisz a nie wymadrzaj sie !!!

• jacek
    Gość
    2013-09-25 05:03:27
    Można głosować na pakownie obok nas
    http://www.wdobrejkondycji.waw.pl/glosuj.php?dzielnica=wleRieRlaspO08RlEfO7

• kkk
    Gość
    2013-09-25 06:13:17
    No ja wlasnie nie wiem, ale jakbym chcial to bym sie dowiedział a nie pienil sie na forum...i pierdolamento uskutecznial i podburzal innych. Srednio raz na dwa tygodnie sa poruszane problemy tych ogrodkow. Jesli masz do kogos pretensje ze musisz podlewac i kosic trawe we wlasnym zamresie to zamie sie z ktoryms z sąsiadów z pietra a niepotrzebne koszty znie beda juz problemem. Ja tez jestem mieszkancem parteru.

• kkk
    Gość
    2013-09-25 06:42:34
    Ja nie wiem, ale jak by mi zależało żeby się dowiedzieć i miałbym płacić za coś z czym się miał bym nie zgadzać to bym się raczej dowiedział o co chodzi, a nie siał zamęt na forum...

• do muzykan
    Gość
    2013-09-25 06:43:23
    Czego nie rozumiesz w moim poprzednim poście dt. podatku od nieruchomości. Poczekaj na pismo i dopiero siej zamęt tylko nie wiem już jaki bo napewno nie o padatku który będziesz miał czarno na białym za co i za ile masz zapłacić.

• do kkk
    Gość
    2013-09-25 07:51:19
    póki co to ty siejesz najwiekszy zamet. lepiej idzi posprzataj ten kurnik bo sanepid ci mandat wlepi!

• ,,,,,
    Gość
    2013-09-25 08:19:27
    widzieliście wczoraj komuś malowali barierki pewnie rdzewiały hehehehehehe

• muzykant
    Gość
    2013-09-25 11:48:44
    spokojnie Panie i Panowie. Już się dowiedziałem, że też płacicie za to podatki. Musiałem napisać bo już nie mogłem spać po nocach przez to... A tak to kamień spadł mi z serca, że też płacicie :))

• kkk "do kkk - Gość "
    Gość
    2013-09-25 11:55:29
    ja na szczęście jeszcze nie mieszkam, ale jak czytam Twoje posty to mnie krew zalewa...

• Pawel
    Gość
    2013-09-25 12:21:13
    Witam czy ktoś z Państwa jest zainteresowany podłączeniem Internetu?? telewizji?? w JMDI mogę polecić jakieś osoby i jeden miesiąc macie za 1 zł, więcej informacji mailowo xxpawelxx@poczta.onet.pl

Odpowiedz

Komentujesz jako gość.