Niestety jeszcze nie grzeją :( Ogólnie trochę chłodno jest w mieszkaniu, ale chyba nie ma jeszcze takiego sezonu grzewczego.
dani
Gość
2013-09-19 15:25:53
Jaki zarząd takie ciepło! Sasiedzi kiedy będzie zebranie i wreszcie zmieni sie ta beznadziejna współpraca z targfortem i ich sojusznikiem czyli firma administrujaca? Mam nadzieje ze szybko bo dzisiaj znowu widzialem nieproszone osoby w kapturach szwedajace sie po klatce w kapturach i na moj widok panicznie uciekaly! Zapewne nie byli to sasiedzi! Przeraza mnie to !
mario
Gość
2013-09-19 15:30:31
Co do ogrzewania to sa ogloszenia na klatkach ze 20tego wlaczaja. Zebranie bedzie tak jak ustalono. Na drugim forum sa informacje.Pozdrawiam
....
Gość
2013-09-19 16:58:16
dani - świetnie.. po prostu swietnie. OSIEDLE JEST CALY CZAS OTWARTE. to zaczyna byc juz smieszne. wejdz na drugie forum i jak cos to tam rozmawiajmy na takie sprawy :) a w ktorym budynku byly te osoby?
asdd
Gość
2013-09-19 18:08:38
Wywiesili informację, że zaczynają od jutra. Skończyły się afery, skandale, głośne prace budowlane i cisza na forum :)
zsdfhg
Gość
2013-09-19 18:10:04
dlaczego nie można zarejestrować się na drugim forum? Nie dochodzą maile do aktywacji konta...
Gość
2013-09-20 09:36:33
Czy ktos ma problem z wilgocia szczegolnie kolo okien ? Komu nalezy to zglosic?
Ola K.
Gość
2013-09-20 18:13:26
Ja też próbowałam się zarejestrować na tym drugim forum, ale mail z aktywacją nie doszedł...:/
Domi
Gość
2013-09-20 19:19:35
Ja też próbowałam się zalogować na drugim forum ale też nie przyszedł link aktywacyjny. Co do wilgoci koło okna to nie zgłaszaliśmy tego tylko sami usunęliśmy tzn. pan fachowiec zeskrobał ścianę do gołego i jeszcze raz zaszpachlował i zagruntował. U nas aż sama farba schodziła płatami. Podobno przemarzła cy coś takiego. Na szczęście tylko koło jednego okna. Póki co jest w porządku.
Domi
Gość
2013-09-20 19:22:56
A nie zgłaszaliśmy tego bo nawet nie chcieliśmy się niepotrzebnie denerwować :)
qwe
Gość
2013-09-20 20:07:08
do kogo zgłosić problemy z forum?
werso
Gość
2013-09-20 20:16:20
Do Targfort zgłoś :)
Domi
Gość
2013-09-21 12:32:35
Kochani przyfrunął do mnie na balkon obrusik. Przypięłam go na balkonie spinaczami. Jeśli ktoś zgubił to zapraszam do budynku 9 do mieszkania 17. Pozdrawiam
D. z 3
Gość
2013-09-22 14:36:08
trochę inny temat:głosujcie na siłownię plenerową przy placu zabaw!nasza lokalizacja przeszła do 2go etapy dzięki temu, że wcześniej oddaliście głosy :) teraz też wystarczy zagłosować :) do 10.10!!! http://www.wdobrejkondycji.waw.pl/
abc
Gość
2013-09-22 17:58:32
Czy grzeją u was grzejniki? Wyprzedze glupie pytania, grzejniki odkręcone, na klatce w skrzynce zawory odkrecone
do abc
Gość
2013-09-22 18:02:09
W 42F grzeja. Moze musisz odpowietrzyc.
abc
Gość
2013-09-22 18:09:12
W 42a rury zasilajace c.o. W skrzynce na klatce zimne. Do kogo mozna to zglosic?
adb
Gość
2013-09-22 22:15:14
do Grzegorza:)
abc
Gość
2013-09-23 05:44:25
To jest jakaś kpina. Wczoraj wydzwaniałem do naszej administrator - nie odbiera ( ma nas w dupie i nasze wspólne problemy ) następnie wydzwaniałem do naszego konserwatora gdzie na tablicy ogłoszeń podany jest nr telefonu alarmowy od g. 16 do 8 rano ( odpowiedź Pana była taka bym dzwonił pod drugi nr bo on nie ma teraz czasu, a drugiego nr brak - czyli totalna olewka tzn my płacimy za to by był ktoś dostępny 24h a tak naprawdę to mają nas w czterek literach. A najlepszy był Pan Zarządca czyli nie jaki Pan Grzegorz bodajże Celiński czy jak mu tam, z łaską odebrał telefon, opowiedziałem mu że nie ma c.o. w bloku 42A a on z pretensjami dlaczego dopiero teraz to zgłaszam itp. grzecznie mu wytłumaczyłem że w weekendy nie muszę przebywać w domu ale gdy już do niego przyjadę to mam mieć sprawne c.o. Pan Grzegorz powiedział że zadzwoni do konserwatora by mógł coś z tym zrobić, po 5 min czekania na brak oddzwonienia do owego Pana Zarządcy dzwonie ponownie to w słuchawce usłyszałem "abonent ma wyłączony telefon bądź....." totalna olewka a niech tam ludzie z małymi dziećmi i małym tygodniowym noworodkiem marzną co mi tam takie jest podejście naszej administracji i zarządcy osiedla. Bóg mi świadkiem ja tego nie popuszczę, jeśli Wy czyli pozostali mieszkańcy osiedla nie pomożecie mi w zmianie tego administratora już nie mówie o Zarządzie wspólnoty, to będzie jeszcze gorzej niż źle.
..
Gość
2013-09-23 06:19:59
co do ogrzewania w 9 to ktos zglosil to juz w sobote, byl Pan, pomylił rury z co od ciepłej wody - brawo! I NIC NIE ZOSTAŁO ZROBIONE. tak fajnie można u nas cokolwiek uzyskać. drzwi w 9 jak były rozpieprzone - tak są!!!!!!!!!!!
ala
Gość
2013-09-23 08:29:08
Juz za komuny bylo lepiej! Zarządca jest gorszy od developera ! Zmiana jest konieczna! Wrzucili do skrzynek jakies papiery bo nie doliczyli mycia wycieraczek i wymiany żarówek! Jeszcze podnieść czynsz chca! Totalne zlodziejstwo!!!!
abc
Gość
2013-09-23 08:48:25
Już myślałem że nikt nie poruszy tego tematu:) Chcą podnieść opłaty administracyjne o ok. 1zł ale zauważcie co wchodzi w te nowe 3,93 zł za m2 koszty administracyjne - ok koszty energi elektrycznej - ok koszty sprzątania budynków i terenu zew. - do dyskusji brak efektów sprzątania więc jak nie ma efektów to po co przepłacać:) ubezpieczenie budynku - jakiego bo napewno nie bloków? pewnie chodzi o biurowiec za który my musimy płacić konserwacja budynku - po wczorajszym telefonie do konserwatora i olaniu sprawy nie ma kogoś takiego kto by w nagłych wypadkach przyjechał a płacić trzeba konserwacja wind - ok, narazie działają jakoś tam ale działają przegląd kominarski - to chyba kpina bo ktoś przyszedł zapytał się tylko czy jest sprawna wentylacja a nawet jej nie sprawdził, Ochrona - i tu jest duży znak zapytania, jej wogóle nie ma i jeszcze za 6mc 24000 zł pieniądze wyrzucone w błoto Ochrona od października - wychodzi na to że od października będziemy płacić za dwie ochrony tą starą i nową - zero efektu pieniądze dalej wyrzucone w błoto wywóz gabarytów - jakich gabarytów bo chyba nie śmietników...? i czyje te gabaryty są...? Kontrola instalacji p.poż - ok uszkodzenia, materiały eksploatacyjne, pranie dywanów - jakie uszkodzenia...? deweloper przez okres rękojmi ma na swój koszt naprawiać wszystko co jest uszkodzone lub źle wykonane a mamy jeszcze im za to zapłacić?, materiały eksploatacyjne - niby ok ale żarówki nie wymienione kpl. na samym wieździe do garażu wymienili tylko jedną a została im już tylko jedna do wymiany czyli praca po łepkach. Z praniem wycieraczek to się chyba ośmieszyli wg mnie ta czynność wchodzi w rozliczenie sprzątania a nie jakieś dodatkowe naliczanie, przecież wiedzieli że wycieraczki są więc trzeba je od czasu do czasu przeprać.
To tylko kilka moich uwag dt. nowego planu gospodarczego ja się pod nim nie podpisuję a napewno nie zgadzam.
..
Gość
2013-09-23 09:39:36
trzeba oglosic zebranie WSPOLNOTY a nie glosowanie pojedyncze ktore jest kpina i olewka! żart z nas. a wczorajsza akcja to jakas pomyłka. zero reakcji. a niech se ludzie marzna.
ja jebie
Gość
2013-09-23 10:29:15
Poprostu śmiech na sali! Wyjazd z takim adminisratorem ktory tylko szuka pretekstu do wyłudzenia pieniedzy !!! DOŚĆ TEGO!!!
roza_nowik
Gość
2013-09-23 10:31:02
Sąsiedzi, poczekajcie z zebraniem wspólnoty do jutra :-) W skrzynkach znajdziecie informacje na ten temat. I tu chodzi mi o inicjatywę naszą - właścicieli lokali, a nie zarządu czy administracji.
roza_nowik
Gość
2013-09-23 10:35:58
Jeżeli oburzają Was dodatkowe koszty, o których dowiedzieliśmy się z materiałów wrzuconych przez administrację, to proponuję zagłosować pod tą uchwałą. I tak deweloper może nas przegłosować i wprowadzą co chcą, ale ciekawa jestem czy wzięli by pod uwagę nasz sprzeciw, gdybyśmy wszyscy zagłosowali na nie. Ta uchwała to echo tej chorej ankiety w sprawie ochrony, którą dostaliśmy jakiś czas temu. Czy ktoś z Was się wtedy wypowiadał? Ja napisałam maila w tej sprawie nawet nie raczyli na niego odpowiedzieć.
abc
Gość
2013-09-23 11:21:55
roza_nowik opisałem całą sytuacje i wyjaśnienie które otrzymałem od naszego zarządcy na drugim forum. Zapraszam do lektury i dyskusji
lalo
Gość
2013-09-23 11:25:36
Kiedy bedzie zebranie wspolnoty ?
fsd
Gość
2013-09-23 12:41:33
cytuje "Kiedy bedzie zebranie wspolnoty ?" Mieszkasz wogole na naszym osiedlu?? Gdyby tak bylo to bys wiedzial/wiedziala. Krew mnie zalewa jak czytam niektore posty i mam wrazenie ze pisza ja ludzie ktorzy nie maja nic wspolnego z naszym osiedlem.Roza napisala wyraznie. Jutro kazdy dostanie info do skrzynek. Dostaniesz to sie dowiesz wszystkiego .
muzykant
Gość
2013-09-23 16:29:00
ja mam na parterze i nie bede placil jako jedyny podatku za ogrodek, gdyz nie jest on ani moją własnoscia, ani nie jest moją powierzchnią użytkową. To jest wlasnosc wspolna i wszyscy muszą placic.
Domi
Gość
dani
Gość
mario
Gość
....
Gość
asdd
Gość
zsdfhg
Gość
Gość
Ola K.
Gość
Domi
Gość
Domi
Gość
qwe
Gość
werso
Gość
Domi
Gość
D. z 3
Gość
http://www.wdobrejkondycji.waw.pl/
abc
Gość
do abc
Gość
abc
Gość
adb
Gość
abc
Gość
A najlepszy był Pan Zarządca czyli nie jaki Pan Grzegorz bodajże Celiński czy jak mu tam, z łaską odebrał telefon, opowiedziałem mu że nie ma c.o. w bloku 42A a on z pretensjami dlaczego dopiero teraz to zgłaszam itp. grzecznie mu wytłumaczyłem że w weekendy nie muszę przebywać w domu ale gdy już do niego przyjadę to mam mieć sprawne c.o. Pan Grzegorz powiedział że zadzwoni do konserwatora by mógł coś z tym zrobić, po 5 min czekania na brak oddzwonienia do owego Pana Zarządcy dzwonie ponownie to w słuchawce usłyszałem "abonent ma wyłączony telefon bądź....." totalna olewka a niech tam ludzie z małymi dziećmi i małym tygodniowym noworodkiem marzną co mi tam takie jest podejście naszej administracji i zarządcy osiedla. Bóg mi świadkiem ja tego nie popuszczę, jeśli Wy czyli pozostali mieszkańcy osiedla nie pomożecie mi w zmianie tego administratora już nie mówie o Zarządzie wspólnoty, to będzie jeszcze gorzej niż źle.
..
Gość
ala
Gość
abc
Gość
Chcą podnieść opłaty administracyjne o ok. 1zł ale zauważcie co wchodzi w te nowe 3,93 zł za m2
koszty administracyjne - ok
koszty energi elektrycznej - ok
koszty sprzątania budynków i terenu zew. - do dyskusji brak efektów sprzątania więc jak nie ma efektów to po co przepłacać:)
ubezpieczenie budynku - jakiego bo napewno nie bloków? pewnie chodzi o biurowiec za który my musimy płacić
konserwacja budynku - po wczorajszym telefonie do konserwatora i olaniu sprawy nie ma kogoś takiego kto by w nagłych wypadkach przyjechał a płacić trzeba
konserwacja wind - ok, narazie działają jakoś tam ale działają
przegląd kominarski - to chyba kpina bo ktoś przyszedł zapytał się tylko czy jest sprawna wentylacja a nawet jej nie sprawdził,
Ochrona - i tu jest duży znak zapytania, jej wogóle nie ma i jeszcze za 6mc 24000 zł pieniądze wyrzucone w błoto
Ochrona od października - wychodzi na to że od października będziemy płacić za dwie ochrony tą starą i nową - zero efektu pieniądze dalej wyrzucone w błoto
wywóz gabarytów - jakich gabarytów bo chyba nie śmietników...? i czyje te gabaryty są...?
Kontrola instalacji p.poż - ok
uszkodzenia, materiały eksploatacyjne, pranie dywanów - jakie uszkodzenia...? deweloper przez okres rękojmi ma na swój koszt naprawiać wszystko co jest uszkodzone lub źle wykonane a mamy jeszcze im za to zapłacić?, materiały eksploatacyjne - niby ok ale żarówki nie wymienione kpl. na samym wieździe do garażu wymienili tylko jedną a została im już tylko jedna do wymiany czyli praca po łepkach. Z praniem wycieraczek to się chyba ośmieszyli wg mnie ta czynność wchodzi w rozliczenie sprzątania a nie jakieś dodatkowe naliczanie, przecież wiedzieli że wycieraczki są więc trzeba je od czasu do czasu przeprać.
To tylko kilka moich uwag dt. nowego planu gospodarczego ja się pod nim nie podpisuję a napewno nie zgadzam.
..
Gość
żart z nas. a wczorajsza akcja to jakas pomyłka. zero reakcji. a niech se ludzie marzna.
ja jebie
Gość
Wyjazd z takim adminisratorem ktory tylko szuka pretekstu do wyłudzenia pieniedzy !!!
DOŚĆ TEGO!!!
roza_nowik
Gość
roza_nowik
Gość
Ta uchwała to echo tej chorej ankiety w sprawie ochrony, którą dostaliśmy jakiś czas temu. Czy ktoś z Was się wtedy wypowiadał? Ja napisałam maila w tej sprawie nawet nie raczyli na niego odpowiedzieć.
abc
Gość
lalo
Gość
fsd
Gość
muzykant
Gość
http://www.administrator24.info/artykul/id3281,taras-i-ogrodek-we-wspolnocie?p=1