Forum opinii Osiedle Portowa

• ..
    Gość
    2013-08-13 08:49:01
    dzis znow o 4.15 byla pobodka przez panow z budowy.szlifowanie podlog.obietnice pani developer jak zwykle w d,.e!!!i ja mam ich szanowac?!a nasze dzieci nie moga spac.kierownictwo budowy dobrze o tym wie.temu kierownikowi nalezy sie w pysk!

• ..
    Gość
    2013-08-13 08:55:44
    wczoraj do późnych godzin było słychać robotę.. mieszkanie na placu budowy jest męczące :(

• kk
    Gość
    2013-08-13 09:05:04
    A ich cisza nocna nie obowiązuje? Ciekawe co na to straż miejska...

• gosc
    Gość
    2013-08-13 09:13:10
    Robota trwała do późnych godzin, ale nad ranem znowu mieliśmy pobudkę! Zaczęli po 4, ale szybko wyłączyli maszyny, a później znowu po 5!
    Obietnice Grzegorza, że taka sytuacja nie będzie już miała miejsca można wyrzucić do kosza. Robią z gęby cholewę. To, że mamy plac budowy obok osiedla nie oznacza, że mają nam zakłócać cisze nocną!

• .....
    Gość
    2013-08-13 09:18:14
    Policja może dać mandat - 500zł. Śmiech, bo to żadna kara dla nich. Gdyby dawali 5000, to może by się zastanowili czy im się opłaca hałasować w nocy.

• ..
    Gość
    2013-08-13 09:22:57
    co do ich stosunku do nas mieszkańców to chyba na każdym kroku widzimy... ? mają opóźnienia - współczuję, ale to nie jest usprawiedliwieniem...

• .....
    Gość
    2013-08-13 09:27:37
    jakie opóźnienia? przecież oni dopiero zaczynają tę budowe. Opóźnienie jest na Portowej 2, ale tam po nocach nie robią.

• ..
    Gość
    2013-08-13 09:48:13
    2 razy się mylisz :) raz na portowej 2 roboty trwają całą noc, a przynajmniej trwały w zeszłym tygodniu. sama widziałam robotników ok 22 oraz słyszałam jak rozmawiali z ochroną. a po 2 mają opóźnienie na portowej 3 bo mieli jakieś gniazda jeżyków czy innych ptaszków. i nie mogli przez jakiś czas tam nic robić :)

• .....
    Gość
    2013-08-13 10:34:42
    To przynajmniej są to pracę, których nie słychać w całej okolicy. A ptaki jak były, tak są. Ciekawe co na to ci od ochrony środowiska...

• eh
    Gość
    2013-08-13 11:05:11
    Jerzyki akurat wtedy miały małe, poza tym są pod ochroną ścisłą i są pożyteczne, mam nadzieję, że ci robotnicy im nie zrobili krzywdy!a opóźnienie jest przez długą zimę-tak twierdzi targfort

• !!!!!!!!!!!
    Gość
    2013-08-13 14:35:51
    no to chyba jakiś żart z tą ochroną, wybierz ochronę-wrzucili pisma do skrzynek!ja nie będę płacić za ochornę i nie jestem na nie, dopóki nie zamkną naszego osiedla i chyba im dopiszę taką notkę, że ochrona jest bez sensu!polecam zrobić tak samo!

• :;
    Gość
    2013-08-13 18:11:27
    dokladnie popieram twoje zdanie.osiedle zamkniete wtedy ochrona.

• abc
    Gość
    2013-08-13 19:27:42
    nie chcą zrobić osiedla zamkniętego tłumacząc się sklepem, bo ma być ogólnodostępny

• ;) - M.
    Gość
    2013-08-14 07:49:06
    to jak będzie dziadek siedział na ochronie to będzie wpuszczał ludzi do sklepu! nikt nam nie zakazuje wpuszczać ludzi do sklepu! ale będzie pilnował czy przypadkiem nie "kupili" czyjegoś roweru czy wiertarki.

• das
    Gość
    2013-08-14 16:42:41
    Ja jestem za ochroną - 10 zł miesięcznie nikogo nie zbawi, a jednak zawsze ten "ktos" bedzie. będzie brama przynajmniej zamykana i pilnowana.

• ..
    Gość
    2013-08-14 17:35:17
    to musi być bardzo wartościowa brama skoro trzeba jej pilnować:)

• do sasiadow
    Gość
    2013-08-14 18:44:19
    dostaliscie juz faktury od administratora za czynsz?

• niop
    Gość
    2013-08-15 11:32:21
    Nie,ale wydaje mi się że przesałne stawki na lipiec wciąż obowiązują

• as
    Gość
    2013-08-16 08:12:57
    Nie wiem po co mamy płacić za ochronę skoro nie widać nikogo z ochrony a wjazdowa brama jak była otwarta tak jest otwarta. Za każdym razem jak mijam bramę w dyżurce nikogo nie ma. To za co płacić ? A co z drugą bramą wjazdową od ulicy Portowej, którą też można wszystko wynieść ?

• niop
    Gość
    2013-08-17 10:31:07
    tamta to akurat pikuś, jest bardziej pilnowana, bo zawsze są tam robotnicy i dozorca śpiący w kanciapie;p

• asdf
    Gość
    2013-08-17 13:34:12
    Czy macie pozakładane termostaty na kaloryferach? Jeśli nie, to wiadomo czy i kiedy będą zakładane?

• Tara
    Gość
    2013-08-18 16:58:00
    A dla mnie znów żenada, że państwo spod numeru 2 zrobili imprezę i została wezwana policja, ale pewnie nie wiedzieliście. Do mnie gdyby zapukała policja to bym chyba się ze wstydu spaliła, ale oni na luzaku wychodzą. Praktycznie wszyscy sąsiedzi mieli pozamykane okna, bo się nie dało wytrzymać. Współczuję tylko sąsiadom, którzy obok mieszkają. Rozumiem imprezy każdemu wolno, ale trochę ciszej nie na całe osiedle.
    Co do ochrony ja jestem za tym, żeby jej nie było, bo też jak rozmawiałam kiedyś ze znajomym policjantem to powiedział, że ochrona powinna interweniować jeśli zakłócany jest spokój nocny, bo to wynika z jej zakresu obowiązków. Wtedy taki obywatel idzie sobie do sądu i dostaje grzywnę. Parę razy i by się uspokoiło. Ale tak naprawdę oni też będą mieć dzieci to ciekawe czy im będzie wesoło jak będą imprezy :)

• niop
    Gość
    2013-08-18 19:01:39
    Jedna impreza raz do roku chyba nikomu nie zaszkodzi, głośno było ale spać sie dało. Dzieci też hałasują - płaczą i krzyczą, ale jakoś nikt na nikogo policji z tego powodu nie nasyła;p Wszystko w granicach rozsądku i oby niezbyt często

• kk
    Gość
    2013-08-18 19:04:39
    właściwie nic dodać nic ując niop:)

• upu\
    Gość
    2013-08-18 21:17:41
    Policja ?? Gdzie ?? Kiedy ?? nie pisz bzdur upierdliwa babo ktorej ma cale osiedle dosyc!!!!!!!!!!!!!

• ::)
    Gość
    2013-08-19 06:46:29
    Żaden z obecnych na imprezie sasiadow nic o policji nie wie, wiec prosze nie sciemniac, bylo samemu tylek ruszyc ze przeszkadza, a nie na forum wypisywac juz spersonalizowane oskarzenia! Zreszta co, policja po wezwaniu przyjezdza puka do drzwi, nikt nie otwiera mimo ze muzyka gra i poprostu odjezdza? Szczegolnie ze chodzi o mieszkanie parterowe?!

WTF?!

• ;) - M.
    Gość
    2013-08-19 06:51:06
    do niop i kk i reszty - dziękuję za wyrozumiałość. ja też nie wzywam policji jak ktoś imprezuje.. bez przesady. my chociaż nie darliśmy się na osiedle co może być już faktycznie mało przyjemne..

• mn
    Gość
    2013-08-19 07:08:52
    Jak kilka dni temu jakis dzieciak w nocy tak sie darl histerycznie jak by go zarzynali to policji nie wzywano?? no przeciez sie darl na cale osiedle. Pisalem juz wczesniej chcialo sie ciszy to trzeba bylo kupic dom na wsi a nie na osiedlu wsrod kilkudziesieciu rodzin.Tylko zapewne wies juz byla teraz czas na sŁoice.
    Poza tym zdaje mi sie ze mamy wieksze problemy na osiedlu ktorymi trzeba sie zajac!!!!!!!!!!!!!!!

• nm
    Gość
    2013-08-19 07:25:08
    Jeśli cztery bloki nie mogą spać bo jakiś Buc, Buc, Buc przedstawia się wszystkim swoją muzyką w środku nocy to niestety jest to problem. Wszyscy jesteśmy młodzi i lubimy się bawić ale nie znaczy to, że trzeba być uciążliwym dla reszty- wystarczy ściszyć muzykę po północy.

• ..
    Gość
    2013-08-19 07:59:37
    nie ma to jak oceniać innych - sami jesteście krystaliczni :P
    tylko,że do wzywania policji na sąsiadów to jesteście zaraz chętni, a jak 2 dni temu bodajże ktoś skakał po samochodzie stojącym przed bramą (ma wygiętą maskę) to nikogo tam nie było i nikt nie zadzwonił na policję.. (nie mówię już o tym, że w budce nikogo nie było... )
    coś wam przeszkadza to idźcie do sąsiada i grzecznie, miło powiedzcie, ze wam przeszkadza bo np. dziecko śpi.. co za problem? lepiej policją się wyręczyć..

Odpowiedz

Komentujesz jako gość.