których póki co to nie dotyczy. Wszystkie jak sądze decyzje dotyczące osiedla będą podejmowane na zebraniu wspólnoty, zaś te przeciwdziałające kradzieżom w poszczególnych blokach w gronie mieszkańców tychże.
sasiad z pietra
Gość
2013-07-29 16:50:32
Moi drodzy, oserwuje ze do ogrodkow wyrzuane sa pety/wspolczucie dla meszkacow z parteru/ ale zaobserwujcie jaka trawa jest sucha grozi to POZAREM. Dla bespieczenstwa bloku niewyrzucajcie...........
lik
Gość
2013-07-29 17:02:32
ja mam małą uwagę do sąsiadów z parteru. Część z Was dba o ogródek aż miło przez patrzeć ale zwróćcie uwagę na to, czy przypadkiem pod roślinami (szczególnie drzewkami o dużum ukorzenieniu) nie przebiegają kable rury czy też inna podziemna infrastruktura mogąca ulec uszkodzeniu.
hhhg
Gość
2013-07-29 19:40:39
uspokoje cie ci co maja ogrody dokladnie wiedza co i jak , tyle w temacie
uwaga
Gość
2013-07-31 18:39:38
W dniu dzisiejszym doszlo do wlamania do piwnic w budynku 42a !!! Czy moze to ktos potwiwrdzic ??? O zgrozo robi sie nieciekawie a zlodzieje jak widac czuja sie zbyt pewnie i zmieniaja bloki!!! Tak dalej byc nie moze!
P:]
Gość
2013-07-31 19:29:06
nie ma co. potrzebna straz sasiedzka . samemu trzeba ich wylapac i potopic w wisle
;;
Gość
2013-07-31 19:31:32
jesli wchodza normalnie do kazdej klatki.to maja kody do domofonu .czyli ktos nas wystawia. okradli juz 3 bloki. dzis w nocy pewnie walna nastepny
m62
Gość
2013-07-31 20:29:50
ja byłem wczoraj w piwnicy u siebie w 42a i drzwi wejsciowe lewe i prawe były pozamykane. Także około 13 włamu jeszcze nie było, a był w ogóle? czemu brama wjazdowa nie może być zamykana regularnie na pilota, bo nie rozumiem?
;)
Gość
2013-07-31 20:35:03
był, dwie piwnice
hhggt
Gość
2013-07-31 21:37:00
Wlamanie bylo policja tez. Kody nie sa potrzebne do niczego i nie ma co wystawiac oskarzen. Wiem tylko tyle ze po czesci winni sa sami mieszkancy. CIEZKO DOCIAGNAC DRZWI OD KLATKI ZA SOBA!!!!!!???????? Pojawily sie pierwsze prywatne kamery i wcale sie nie dziwie.
.-
Gość
2013-08-01 08:21:35
o czym ty piszesz o nie dociagnietych drzwiach.winna jest ta pijacka ochrona.jakby lazil ktos non stop i faktycznie pilnowal nie bylo by takiego gownaa.a niedociagniete drzwi dla zlodzieja to prysz.beda dalej krasc bo wiedza jaka jest ta smieszna pijana ochrona.wczoraj jeden z nich ostro byl zawiany.
eeeeeeeeeeeee
Gość
2013-08-01 09:25:00
przede wszystkim te drzwi powinny być takie że same się domykają!!! oczywiście nie w przypadku podstawienie kamienia ale ogólnie powinny być z domykaczem i to nie jest nic ekstrawaganckiego tylko standard! przynajmniej na innych osiedlach!!!
dddsss
Gość
2013-08-01 09:47:10
Co tam dociagnac jak zlodziej i tak otworzy??? Z takim podejsciem to powodzenia. Zostaw jeszcze drzwi od domu otwarte bo przeciez i to potrafia otworzyc. Chyba wszystko polega na UTRUDNIENIU !!! Co do automatu zamykajacego drzwi to u mnie jakos sie domykaja same i nikt kamieni nie podklada. Macie rozwalone drzwi to trzeba zglaszac a nie biadolic na forum ze popsute. I czy do was wreszcie dotrze ze TO NIE JEST OCHRONA TYLKO PRACOWNICY TARGFORT!!!!Na ochrone placimy zaliczki ktore maja byc zwracane przy rozliczeniach. Ta informacja jest potwierdzona.
nomi
Gość
2013-08-01 09:59:52
Mam prośbę: jeżeli ktoś widzi pracowników ochrony/targfortu itp. "pod wpływem", to proszę to po prostu zgłosić policji lub straży miejskiej. Dla mnie to jakieś nieporozumienie - kolejny raz czytam że osoby te chodzą po terenie osiedla "po spożyciu" i nie widziałem aby ktoś to zgłosił.. (ja akurat w ogóle takich osób nie widzę - to dla mnie jak yeti).
sasffds
Gość
2013-08-01 10:41:29
Sa pijani co wczoraj zostalo zgloszone i sprawdzone . Wynik testu po spozyciu
Domi nr 5
Gość
2013-08-01 14:43:48
No tak płacimy za ochronę, której nie ma. Mówią, że zaliczki mają być zwracane. Ale to chyba nie do końca tak działa. W moim prostym rozumieniu taki stan rzeczy nazywa się wyłudzeniem i jest to czyn karalny. Do mnie takie tłumaczenie jest śmieszne i nie przemawia do mnie.
Ola K.
Gość
2013-08-01 17:33:02
Jestem przerażona tymi włamaniami. Szczególnie że teraz upały i balkony na parterach są pewnie pootwierane na oścież. Niech się ktoś wpakuje do mieszkania i krzywdę zrobi... trzeba szybko coś z tym zrobić, zanim dojdzie do tragedii. pewnie skończy się na tym że trzeba będzie firmę ochroniarską zatrudnić i monitoring.
Domi nr 5
Gość
2013-08-01 22:29:53
Mam takie pomysły: - tak jak Ola K. napisała- firma ochroniarska i monitoring byłby super - albo może w ramach budynku zrzutka na wymianę drzwi do piwnicy na jakieś antywłamaniowe? - albo chociaż mocna kłódka to bramek? Co o tym myślicie? Dobrej nocy wszystkim P.S. W 42 f o północy jak wracałam piwnica była cała ufff
do domi
Gość
2013-08-02 06:27:14
Sasiadko pomysl klodki rzucilem wczoraj na drugim forum i osobiscie. Jest w trakcie realizacji. Sprawa ochrony/monitoringu byla poruszona na spotkaniu i nie jest to takie proste.
Domi nr 5
Gość
2013-08-02 08:25:32
Wiem, że z monitoringiem będzie ciężko i doszły mnie słuchy o kłódce. Podsumowując jestem na tak! :)
D. z 3
Gość
2013-08-02 12:15:29
wiecie co-około 3 tyg. temu mój mąż jak twierdzi wypłoszył złodzieja, to było w dzień około 12-13, facet około 40stki-w okularach, normalnie wyglądający...szarpał się z drzwiami wejściowymi w naszym bloku nie miał ani klucza, ani nie próbował otwierać kodem, gdy zorientował się, że ktoś podchodzi udawał, że rozmawia przez tez i właściwie zaczął uciekać. Nikt go za rękę nie złapał, ale nie było to normalne zachowanie, dlatego uważajcie, bo pozory mylą i złodziej nie musi wyglądać jak patologia i nie kradnie wcale w nocy. a co do kłódki-pewnie może warto chociaż zamontować na tej bramce przy schodach do piwnicy?zabezpieczenie to żadne, ale zawsze więcej roboty i hałasu i potrzeba więcej czasu żeby coś wynieść...co myślicie?
;) - Monika
Gość
2013-08-02 12:40:01
dziś byłam, cały dzień w domu.ile osób widziałam których nie znam chodzących po osiedlu? spokojnie z 10 !!! i to chodzacych i gapiacych sie po kolei na mieszkania/ogródki... te nasze drzwi wejsciowe sa do wymiany i trzeba wymusic to na developerze ja tez kiedys przez przypadek wyszarpalam, drzwi bez zaskoczenia kodu - bylo to wtedy jak dostalismy kody i sie okazalo,ze nie dzialaja a ja i tak weszłam :D ale teraz widzac te zawiasy i caly zamek to stwierdzam,ze to tez nie problem sobie z tym poradzic... i nawet jak sie je zamknie z klamki to nie zawsze są domknięte!!! porazka!!!!
:]
Gość
2013-08-02 18:25:26
Trzeba uwazac na kazego.z tego co zauwazylem to ci nasi zlodzieje to barachlo co kradna byle co.prawdziwy zlodziej wyniesie caly dom..i oby takich u nas nie bylo a takich szmaciarzy co wala piwnice w koncu sie trafi a wtedy biada im!!!!!
Ola K.
Gość
2013-08-02 20:11:26
gorzej jak zaczną samochody ginąć, lub co gorsza komuś się krzywda stanie :/
do mnie sie wlasnie wlamali i powiem wiecej zlodzi
Gość
2013-08-04 14:00:40
Do mnie sie wlamali i powiem wiecej ktos kradnie swoj !
ddssa
Gość
2013-08-04 14:26:55
taaaa ciekawe gdzie. Afere krecisz??
.....
Gość
2013-08-05 07:29:53
mozecie polecic kogos od rolet- sprawdzona firma.
sasiad
Gość
2013-08-05 08:00:35
skad ta pewnosc? za reke zlapales? czy policja ujela drania?
nie siej fermentu
Gość
2013-08-06 09:07:38
Dzieciaku nie siw fermentu i nie pisz bzdur, idz do mamy niech ci da cycka !
Do psęudo malarza płotów
Gość
2013-08-07 08:00:07
Przeżyłem już stawiane płoty i zagrody na osiedlu, ale nie zdzierżę już malowania płotków które są częścią wspólną na osiedlu. Nie wiem kto wyraził zgodę temu sąsiadowi z 9 na przemalowanie sobie płotka. Zrób najpierw porządek w swoim ogrodzie a nie zabierasz się od dupy strony. Bym zapomniał nie zapomnij pozmywać płytek chodnikowych od tej twojej farby. Bo jak już się za coć bierzesz to weź się chociaż za to porządnie i zabezpieczaj inne rzeczy przed malowanie.
hh
Gość
sasiad z pietra
Gość
lik
Gość
hhhg
Gość
uwaga
Gość
P:]
Gość
;;
Gość
m62
Gość
czemu brama wjazdowa nie może być zamykana regularnie na pilota, bo nie rozumiem?
;)
Gość
hhggt
Gość
.-
Gość
eeeeeeeeeeeee
Gość
dddsss
Gość
nomi
Gość
sasffds
Gość
Domi nr 5
Gość
Ola K.
Gość
Szczególnie że teraz upały i balkony na parterach są pewnie pootwierane na oścież. Niech się ktoś wpakuje do mieszkania i krzywdę zrobi...
trzeba szybko coś z tym zrobić, zanim dojdzie do tragedii.
pewnie skończy się na tym że trzeba będzie firmę ochroniarską zatrudnić i monitoring.
Domi nr 5
Gość
- tak jak Ola K. napisała- firma ochroniarska i monitoring byłby super
- albo może w ramach budynku zrzutka na wymianę drzwi do piwnicy na jakieś antywłamaniowe?
- albo chociaż mocna kłódka to bramek?
Co o tym myślicie?
Dobrej nocy wszystkim
P.S. W 42 f o północy jak wracałam piwnica była cała ufff
do domi
Gość
Domi nr 5
Gość
D. z 3
Gość
;) - Monika
Gość
te nasze drzwi wejsciowe sa do wymiany i trzeba wymusic to na developerze ja tez kiedys przez przypadek wyszarpalam, drzwi bez zaskoczenia kodu - bylo to wtedy jak dostalismy kody i sie okazalo,ze nie dzialaja a ja i tak weszłam :D ale teraz widzac te zawiasy i caly zamek to stwierdzam,ze to tez nie problem sobie z tym poradzic... i nawet jak sie je zamknie z klamki to nie zawsze są domknięte!!! porazka!!!!
:]
Gość
Ola K.
Gość
do mnie sie wlasnie wlamali i powiem wiecej zlodzi
Gość
ddssa
Gość
.....
Gość
sasiad
Gość