Witaj Gościu, Aby mieć dostęp do całego forum i móc korzystać z jego zasobów, musisz się zarejestrować lub zalogować! Dziękujemy
oj
Gość
2013-03-17 09:51:57
jeden debil pisze i sam sobie odpisuje po północy ... skad wy sie bierzecie ??
oj
Gość
2013-03-17 10:19:10
Jest świetna relacja z takiego szaleństwa(w dzisiejszych czasach )na cropli. W razie zainteresowania jestem w stanie odszukać... A tak ogólnie,wbrew pozorom,to nie jest tania opcja. Biorąc pod uwagę wszystkie niedogodności podrozy(prościej zabrać się jakimś czarterem autobusowym) plus koszty campingów,które w wielu wypadkach nie odbiegają od najtańszych kwater i drogą gastronomię w CRO ,wyjdzie drożej niż wycieczka autokarowa z BP.
asd
Gość
2013-03-17 10:19:56
Generalnie szacunek że Wam się chce jechac stopem aż do CRO :)) W sumie to nie mam doświadczeń w tego typu sprawach ale jesteście dla mnie wielcy :)) Chyba zbyt duży leń ze mnie na coś takiego :D Opiszcie wyprawę na forum jak wrócicie :)
gosc
Gość
2013-03-17 10:22:27
Raz, że kary. Dwa, że mogą was okraść i wtedy co zrobicie ? Pójdziecie na policję i powiecie, że spaliście na dziko i że was okradli ? Mogą wam dać mandat !
niop
Gość
2013-03-17 10:26:11
Jeśli masz jakiś ciekawy pomysł na konkurs, napisz nam o nim a z pewnością weźmiemy go pod uwagę :)
asd
Gość
2013-03-17 10:26:53
Witaj Gościu, Aby mieć dostęp do całego forum i móc korzystać z jego zasobów, musisz się zarejestrować lub zalogować! Dziękujemy
sasza
Gość
2013-03-17 10:43:03
Czy ktoś już mieszka w 3 na pierwszym piętrze?
Jacek
Gość
2013-03-17 10:58:26
Czy ktoś może powiedzieć jakie są postępy przy budowie bloku Portowa2?
....
Gość
2013-03-17 12:24:23
Postępów raczej nie widać. Za to widać jak się cofają. Chyba jeszcze dalej skuwają posadzkę na 3 piętrze. Ciecie już nawet nie potrafią betonu dobrze wylać. żal.
Dona
Gość
2013-03-17 12:56:01
witam, czy możecie mi przyblizyc ile płacicie za prąd, wodę, ogrzewanie , czynsz ??? z góry dziękuje za odpowiedź
niop
Gość
2013-03-17 14:03:39
za prąd na razie jest tylko prognoza ok 250 zł/2 mies, wodę i ogrzewanie masz w czynszu który przy 50m2 wynosi ok 430 zł/mies. Może być mniej jak już większość podpisze akty notarialne i uda sie zmienić zarządce (lub deweloper z racji konkurencji obniży cenę). Koleżanka na woli przy podobnym czynszu zeszła do 320 zł.
do Dona
Gość
2013-03-18 09:22:02
czynsz za mieszkanie 62.5 m2 wynosi ok. 509zł. Jeśli chodzi o prąd i prognozę to chyba różnie jest i nie do końca można określić. My pierwszy rachunek za prąd na 2mc mieliśmy coś ok. 139zł
Ania
Gość
2013-03-18 18:48:02
Witam sąsiadów! Mam do Was takie pytanie... Byłam dzisiaj u notariusza i podpisałam akt, chciałam zapytać co w następnej kolejności muszę zrobić ? (chyba do sądu o wpis do hipoteki?! i przy jakiej ulicy znajduje się ten sąd ) i coś jeszcze ? z góry dziękuję za odpowiedź!
niop
Gość
2013-03-18 19:06:12
To zależy czy chcesz założyć hipotekę, jeśli tak to po ok. 1 tyg do banku po pismo, potem jak otrzymasz pismo o ustanowieniu księgi wieczystej z sądu, trzeba złożyć w sądzie mokotów pismo o ustanowienie hipoteki na rzecz banku.
Ania
Gość
2013-03-18 19:14:58
Z banku juz mam pismo "Oświadczenie o ustanowieniu hipoteki" I z tym mam się udac do sądu ? (po tygodniu)
niop
Gość
2013-03-18 19:39:23
Jak już masz pismo z banku, to teraz trzeba poczekać ok 1-2 tyg. (chyba że dostaniesz szybciej) na pismo z sądu o ustanowieniu księgi wieczystej (wniosek w tej sprawie w naszym przypadku składał notariusz więc pewnie u ciebie też) i jak dostaniesz wpis to trzeba się wybrać do sądu żeby wpisać hipotekę. Dokument można pobrać też na stronie http://www.warszawa.so.gov.pl/Hipoteka.html
Ania
Gość
2013-03-18 20:05:30
A jakie są jeszcze opłaty bo coś słyszałam że 200zł w sądzie i 19zł(?) ale już nie wiem za co ?
kk
Gość
2013-03-18 20:22:13
200PLN za ustanowienie hipoteki płacisz kupując znaczek skarbowy składając wniosek w sądzie, a 19PLN to podatek od czynności cywilno-prawnych i należy go zapłacić w US.
Ania
Gość
2013-03-18 20:27:54
Dziękuję Wam bardzo za informacje! Pozdrawiam!
;) - Monika
Gość
2013-03-19 10:03:51
mam pytanie do ludzi z ogrodkami? bedziecie sie odgradzac? tuje, plotki lamelowe albo macie jakies inne pomysly/rozwiazania?? np. widzialam,ze ktos oparl wikline na plotku od wewnetrznej strony.
hehe
Gość
2013-03-19 10:22:32
tak postawie stracha na wróble tzn wścibskich sasiadów :)
hmmm
Gość
2013-03-19 10:28:23
na ogrodzenie ogródków to chyba muszą wyrazić zgodę, jak ma wyglądać, jaka wysokość, bo to część wspólna, wiec na zebraniu ustalimy.
;) - Monika
Gość
2013-03-19 10:43:32
wiedziałam, że zaraz będa takie cudowne komentarze.. ludzie.. nad wszystkim chcecie mieć kontrole. pytam czy ktos sadzi tuje albo np. robi cos po SWOJEJ STRONIE płotka!!! mozna zrobic cokolwiek sie chce po swojej stronie plotka i nikt tego nie zabroni! nikt nie bedzie ZMIENIAŁ płotka. bez sensu było o to pytać. kończe temat. zobaczcie jak jest na osiedlu wczesniejszym tragfortu. ludzi emaja wysokie tuje albo ogrodzenie za ogrodzeniem postawionym przez developera. ktos postawil wiklinie i to tez jest fajne rozwiazanie. KONIEC TEMATU
swoja droga na zebraniu za X lat?
picia136
Użytkownik
2013-03-19 10:53:17
Od kiedy to ogródek jest częścią wspólną ? Ogródek należy tylko i wyłącznie do lokalu do którego przylega. twój ogródek i robisz co chcesz nikt nie musi ci na nic pozwalać. Zaraz będze żę prania nie można wywiesić na balkon itp.
;) - Monika
Gość
2013-03-19 10:57:54
Picia na tym osiedlu nie wolno NIC ;))) hehe jak wasze dzieciątko???
hm
Gość
2013-03-19 11:30:05
oczywiscie, ze czescia wspolna jest bo kazdy płacił za swoja czesc gruntu;) ON TYLKO JEST WAM ODDANY W UŻYTKOWANIE I WY PONOSICIE OPŁATY ZA NIEGO.
HM
Gość
2013-03-19 11:35:15
A doparwy zabawne jak sie jarcie tymi ogrodkami, chcecie sie ogradzac, ustanawiac wyskosc płotow;) to jest tylko blokowisko, nie ma tu prywatnosci, wszystko widac z góry co sie dzieje na ogrodku. Jak sobie kupicie działke tylko i wylacznie wasza to mozecie sobie miec prywatnosc. Moim znadmoem te ogrodki sa za duze , zabieraja miejcce na osiedlu, atak moznaby jakies ładne roslinki wsadzic, a tak to sa obciachowe ogrodki, gdzie niektorzy sie ciesza namiastka miejsca do grillowania i stawiania baseniku hihi
ORGRÓDKI
Gość
2013-03-19 11:43:53
właścicieli mieszkań z ogródkami nie jest aż tak dużo, byłoby BARDZO MIŁO jakby się dogadali co do stylistyki płotków ogrodzeń, mówię tylko o samym ogrodzeniu, kolor, wysokość.... a co kto ma w środku ogródku i na balkonie to już inna bajką! BYŁOBY BAAARDZO MIŁO!!! NIE CHCE MIESZKAĆ NA OSIEDLU TABORU CYGAŃSKIEGO! WE WSZYSTKIM DA SIĘ ZNALEŹĆ KOMPROMIS- TYLKO TRZEBA CHCIEĆ!
no własnie
Gość
2013-03-19 11:52:14
popieram dogadajcie sie ustalcie jednakowy look ogródkowy =ogrodzenie,wszyscy to klepna i nie bedzie wiochy znaczy kiczu.
niop
Gość
Aby mieć dostęp do całego forum i móc korzystać z jego zasobów, musisz się zarejestrować lub zalogować!
Dziękujemy
oj
Gość
oj
Gość
W razie zainteresowania jestem w stanie odszukać...
A tak ogólnie,wbrew pozorom,to nie jest tania opcja.
Biorąc pod uwagę wszystkie niedogodności podrozy(prościej zabrać się jakimś czarterem autobusowym) plus koszty campingów,które w wielu wypadkach nie odbiegają od najtańszych kwater i drogą gastronomię w CRO ,wyjdzie drożej niż wycieczka autokarowa z BP.
asd
Gość
W sumie to nie mam doświadczeń w tego typu sprawach ale jesteście dla mnie wielcy :))
Chyba zbyt duży leń ze mnie na coś takiego :D
Opiszcie wyprawę na forum jak wrócicie :)
gosc
Gość
Dwa, że mogą was okraść i wtedy co zrobicie ? Pójdziecie na policję i powiecie, że spaliście na dziko i że was okradli ? Mogą wam dać mandat !
niop
Gość
asd
Gość
Aby mieć dostęp do całego forum i móc korzystać z jego zasobów, musisz się zarejestrować lub zalogować!
Dziękujemy
sasza
Gość
Jacek
Gość
....
Gość
Ciecie już nawet nie potrafią betonu dobrze wylać. żal.
Dona
Gość
czy możecie mi przyblizyc ile płacicie za prąd, wodę, ogrzewanie , czynsz ???
z góry dziękuje za odpowiedź
niop
Gość
do Dona
Gość
Jeśli chodzi o prąd i prognozę to chyba różnie jest i nie do końca można określić. My pierwszy rachunek za prąd na 2mc mieliśmy coś ok. 139zł
Ania
Gość
Mam do Was takie pytanie... Byłam dzisiaj u notariusza i podpisałam akt, chciałam zapytać co w następnej kolejności muszę zrobić ? (chyba do sądu o wpis do hipoteki?! i przy jakiej ulicy znajduje się ten sąd ) i coś jeszcze ?
z góry dziękuję za odpowiedź!
niop
Gość
Ania
Gość
I z tym mam się udac do sądu ? (po tygodniu)
niop
Gość
Ania
Gość
kk
Gość
Ania
Gość
Pozdrawiam!
;) - Monika
Gość
hehe