Mi rano mąż podstawia pod blok samochód abym miała wygodniej jak mam oprócz małej jakieś inne rzeczy znieść do auta - więc mój stoi pod blokiem max 30 min z rana:) ale wieczór i całą noc stoi w garażu :) a niebieski samochód cały czas jak stał tak stoi...czasem myślałam żeby go nie zastawić aby nie wyjechał :P Ja nie widziałam rano takiego samochodu pod 9 co zastawił cały chodnik...hmm...o 7 wychodziłam....
ktos
Gość
2013-03-15 11:38:14
a to bylo ok 7.20. znaczy caly, zastawil z 2/3 tak albo trzeba bylo wejsc na krzak albo wpasc na to auto
.....
Gość
2013-03-15 12:08:12
Ale w 9 są uprzejmi lux sąsiedzi hehehe. ginger jak wymagasz od kogoś to i ty nie stawiaj pod blokiem nawet na 5 minut. Ostatnio twoje auto stało w dzień pod blokiem także nie mów że tylko z rana
Ginger
Użytkownik
2013-03-15 12:20:01
w dzień? ciekawe kiedy jak ja do pracy codziennie jeżdżę...a jak był weekend to musiałam wypakować wózek z auta a niestety winda w naszym garażu nie działa więc zatrzymała się pod blokiem...stał 2h bo mała mi spała a dziecka też samego nie zostawię w domu... Poza tym rozmowa była o nie parkowaniu notorycznym na całą noc i cały dzień....a nie na chwile.... Jeżeli idziemy w tym kierunku to niedługo nawet zakupów nie wypakujesz pod klatką bo nie można parkować...
Ginger
Użytkownik
2013-03-15 12:21:46
nie popadajmy w skrajność proszę...
;) - Monika
Gość
2013-03-15 12:43:16
dokładnie! jak ktoś ma małe dziecko albo np. kogoś z nogą w gipsie to bez przesady.. niech parkuje, tylko, może nie tak żeby był problem z przechodzeniem ;) a może nie parkuje tylko się zatrzymuje na określony czas, a nie traktuje chodnik jako parking. proste i logiczne :P p.s. kartka na drzwiach w 9 myślę, że działa :) kiedyś były otwarte non stop (w sumie mnie to nie przeszkadzało). ładnie napisane swoją drogą ;)
asd
Gość
2013-03-15 13:21:15
spójrzcie na rejestracje tego rupiecia niebieskiego (WSK). Widać, że to siłą odciągneli od roli i kultury za grosz nie ma.
emilio
Gość
2013-03-15 13:41:34
A ty inteligencie (asd) w dowodzie osobistym jakie masz miejsce urodzenia? Rodowici warszawiacy leżą na Powązkach. Z resztą wydaje ci się, że skoro masz samochód zarejestrowany w mieście to należysz do innej klasy?
asd
Gość
2013-03-15 13:43:34
Warszawa, a Ty ? Może jesteś właścicielem tego samochodu ? Widać że prostaczek parkował na własnym podwórku i z innymi żyć nie umie.
asd
Gość
2013-03-15 13:44:42
Od dziś informuje, codziennie wzywam straż miejską i nie interesuje mnie to czy ktoś stanął na 2 minuty czy na godzine czy stoi od kilku miesięcy. Mandaty będą się sypały a w najgorszym wypadku będziecie mieli wizyte na najdroższym parkingu w warszawie.
Karol
Gość
2013-03-15 14:00:22
dać Wam noże tylko i krew by się polała!!! SPOKÓJ!!! jak komuś coś przeszkadza i jest to niezgodne z prawem to są od tego władze, a prośby na forum są tez bez sensu przecież jest wyraźnie informacja ZAKAZ PARKOWANIA! prosić to można o szklankę cukru od sąsiada!
asd
Gość
2013-03-15 14:03:36
Nie no raz mozna po prosic ale jak wiesniak nie ma szacunku do Ciebie i ma w dupie Twoje prosby to trzeba wezwac straz miejska raz drugi trzeci to sie nauczy kultury i moze pojmie ze teraz to nie jest tylko jego podworko.
gość
Gość
2013-03-15 14:29:00
Wezwania straży miejskiej jak dotąd nie dały żadnego rezultatu. Chyba, że wpisy na forum nie przełożyły się na ilość wykonanych do nich telefonów. Może dlatego nadal sobie bezkarnie parkują pod blokiem...
ad
Gość
2013-03-15 14:34:55
Trzeba nekac straz a oni beda musieli przyjech i nauczyc wiesniaka gdzie ma parkowac!
asd
Gość
2013-03-15 14:38:12
dokladnie, ma w dupie ludzi, sasiadow, to niech placi. Od dziś ja mam go w dupie, jego pieniadze i nie interesuje mnie czy bedzie mial co jesc jak dostanie mandat.
Ginger
Użytkownik
2013-03-15 14:45:33
Ja tylko raz widziałam straż miejsca u nas na osiedlu....a to było już jakiś czas temu...
poza tym nie ma znaku już - zakaz parkowania - jeżeli chodzi o chodnik pod blokiem...można jedynie się przyczepić, że przeszkadza w przejściu bo stoi za dużo na chodniku...niby powinno być1,5m przejścia zgodnie z przepisami....
do ginger
Gość
2013-03-15 15:04:51
jest znak ale z drugiej strony ! tak ze mandaty smialo moga dawac!!!
sąsiadka
Gość
2013-03-15 15:13:47
Drodzy sąsiedzi, chcąc przełamać tą okropną czarę goryczy, która się tu wręcz przelewa, życzę tak sobie jak i Wam, każdemu z osobna - Udanego Weekendu :)
asd
Gość
2013-03-15 15:13:52
apeluje do wszystkich, dzwońcie po straż jak WSK będzie stał. Sam się kultury nie nauczył, to go sąsiedzi nauczą.
sąsiadka
Gość
2013-03-15 15:14:33
aaa i uśmiechu też :) :) :)
gosc
Gość
2013-03-15 16:57:12
a pod 3,4 i 5 jest wrecz prawie wzorowo.w nocy nikt nie staje.W dzien moze dwa auta.widac ze blok 9 duzo odstaje.a moze to dlatego ze po tej stronie grasuje przedziurawiacz opon?? ciekawe jak tam sprawa stoi z naszym zorro? ktos cos wie jak wyglada?jakis rysopis? nic nie nadają na tvn24
ad
Gość
2013-03-15 17:28:59
trzeba go zamowic pod 9 !
m-Gość
Gość
2013-03-15 17:55:14
sory ale wydaje mi się że niektórzy tylko dużo mówią a mało robią. Chodzi mi o telefony na straż miejską. Wszyscy piszą że dzwonią a efektu nie widać. Ja akurat mieszkam w 5 więc takiego probl0mue,u nie ma ale jak chodzę z wózkiem po osiedlu to niestety pod 9 jest masakra.
niop
Gość
2013-03-15 18:22:04
Hmmm a moze zamiast na forum pisać warto przykleić kartkę na drzwiach do bloku (mozliwie dużymi literami) lub zostawić za wycieraczką. Pamiętajcie że tak jak właściciel Ramirenta (czy jakoś tam) forum nie czytał, więc może warto... zamiast się nakręcać niepotrzebnie. Podobno najskuteczniej zwracać się spersonalizowania czyli właścicielu samochodu o rejestracji x nie parkuj pod blokiem. Zakaz parkowania dotyczy wszystkich, więc nie jest to odbierane zbyt osobiście. Istnieje coś takiego jak rozproszenie odpowiedzialności "jak do wszystkich to nie do mnie". Ponadto prośba o nie piętnowanie ludzi spoza Warszawy, jestem "o zgrozo" spoza niej i "o zgrozo" mam samochód służbowy, który parkujemy w garażu.
emilio
Gość
2013-03-15 20:50:13
No jak tu nie pietnowac skoro jakis wielki warszawiak (asd) uwaza sie za kogos lepszego. I Ty wielki panie swiadomie zamieszkales na osiedlu gdzie większość to tubylcy? Nie przystoi klasie wyższej.
200
Gość
2013-03-15 20:53:54
czy mój wpis przejdzie już na stronę 200? Chcę być pierwsza - cóż za przełom :)
Ginger
Użytkownik
a niebieski samochód cały czas jak stał tak stoi...czasem myślałam żeby go nie zastawić aby nie wyjechał :P
Ja nie widziałam rano takiego samochodu pod 9 co zastawił cały chodnik...hmm...o 7 wychodziłam....
ktos
Gość
.....
Gość
Ginger
Użytkownik
Poza tym rozmowa była o nie parkowaniu notorycznym na całą noc i cały dzień....a nie na chwile....
Jeżeli idziemy w tym kierunku to niedługo nawet zakupów nie wypakujesz pod klatką bo nie można parkować...
Ginger
Użytkownik
;) - Monika
Gość
p.s. kartka na drzwiach w 9 myślę, że działa :) kiedyś były otwarte non stop (w sumie mnie to nie przeszkadzało). ładnie napisane swoją drogą ;)
asd
Gość
Widać, że to siłą odciągneli od roli i kultury za grosz nie ma.
emilio
Gość
asd
Gość
asd
Gość
Karol
Gość
asd
Gość
gość
Gość
ad
Gość
asd
Gość
Od dziś ja mam go w dupie, jego pieniadze i nie interesuje mnie czy bedzie mial co jesc jak dostanie mandat.
Ginger
Użytkownik
poza tym nie ma znaku już - zakaz parkowania - jeżeli chodzi o chodnik pod blokiem...można jedynie się przyczepić, że przeszkadza w przejściu bo stoi za dużo na chodniku...niby powinno być1,5m przejścia zgodnie z przepisami....
do ginger
Gość
sąsiadka
Gość
asd
Gość
sąsiadka
Gość
gosc
Gość
ciekawe jak tam sprawa stoi z naszym zorro?
ktos cos wie jak wyglada?jakis rysopis?
nic nie nadają na tvn24
ad
Gość
m-Gość
Gość
niop
Gość
Podobno najskuteczniej zwracać się spersonalizowania czyli właścicielu samochodu o rejestracji x nie parkuj pod blokiem. Zakaz parkowania dotyczy wszystkich, więc nie jest to odbierane zbyt osobiście. Istnieje coś takiego jak rozproszenie odpowiedzialności "jak do wszystkich to nie do mnie".
Ponadto prośba o nie piętnowanie ludzi spoza Warszawy, jestem "o zgrozo" spoza niej i "o zgrozo" mam samochód służbowy, który parkujemy w garażu.
emilio
Gość
200
Gość
200
Gość
200
Gość
200
Gość
200
Gość