Forum opinii 4 Ogrody

• firefox
    Gość
    2014-09-04 13:01:54
    Z której hali, opędzlowali auta?

"Ponoć komuś skradziono pilota do bramy, więc pięknie jest... "

To akurat nie jest problem, bo kodując piloty kolejny raz, stary pilot nie jest już zakodowany.

Monitoring, albo atrapy kamer mogą rozwiązać problem.

• gość
    Gość
    2014-09-04 15:38:26
    Z tego co wiem, temat skradzionego pilota z samochodu został przekazany zarządcy ok. 3 tygodni temu, ale nic z tym nie zrobiono ponieważ "przy takiej liczbie mieszkańców jest to zbyt skomplikowana operacja". Myślę, że nadszedł czas, żeby w końcu poruszyć temat zmiany zarządcy...

• pilot
    Gość
    2014-09-04 18:34:06
    za kazdym razem jak ktos z sasiadow zgubi pilota (oficjalnie ,,ktos" mu skradnie) mamy kody? Absurd, to w koncu nie drzwi do mieszkania. Kradzieze sie moga zdarzac, bo niestety ludzie udostepniaja miejsca fachowcom, ktorzy nie zawsze sa uczciwi

• do Pana pilota
    Gość
    2014-09-05 05:58:37
    To w takim razie po co zamykana hala garażowa skoro to nie mieszkanie? Otwórzmy bramy garażowe, niech każdy sobie wchodzi i robi tam co chce. Chyba sam nie rozumiesz do końca o czym toczy się dyskusja - został skradziony z samochodu konkretny pilot z konkretnego miejsca W KONKRETNYM CELU! Zgubienie pilota i KRADZIEŻ to dwie zupełnie różne historie. Czy jeśli ktoś włamałby się do Twojego mieszkania i wyniósł z niego klucz to nie zmieniłbyś zamków?

• gosc
    Gość
    2014-09-05 06:59:12
    "przy takiej liczbie mieszkańców jest to zbyt skomplikowana operacja"
    no to fajna odpowiedź... ręce opadają...

• Sąsiadka
    Gość
    2014-09-05 07:12:18
    Masakra ...

• A.
    Gość
    2014-09-05 07:34:35
    A jak szanowni koledzy i koleżanki wyobrażacie sobie przekodowanie 230 pilotów? Już widzę jak wszyscy jednego dnia oddają solidarnie 230 pilotów w ciągu 1 dnia :) Rozumiem również, że dzięki komuś kto zgubił/komu ukradziono pilota będę musiała znów płacić za przekodowanie nie dziękuję?

A.

• gość
    Gość
    2014-09-05 08:24:35
    Nie, lepiej przecież żeby ktoś mógł sobie wejść na skradzionego pilota o każdej porze do hali - skradziony samochód, koło, antena czy cokolwiek innego to wg Twojej logiki strata dużo mniejsza niż przekodowanie pilotów... ciekawy tok myślenia...
    Co do pilotów - leży to w naszym interesie (przypomnę, że przez halę można dostać się na klatki i teren osiedla), a jeśli ktoś nie może zostawić pilota w wyznaczonym terminie to mamy ochronę na osiedlu, która ma dostęp do hali, a takich terminów można wyznaczyć 2 lub 3 dbając jednocześnie o skuteczne poinformowanie lokatorów (a nie jak było to ostatnim razem - poprzez zawieszenie kartek na drzwiach). Ale tym powinien się zająć doświadczony i zaangażowany w sprawy osiedla zarządca....

• gosc
    Gość
    2014-09-05 08:48:37
    szkoda ze zarządca nie informuje nas o takich sytuacjach, wielu z nas trzyma różne przedmioty na klatkach, w hali

• Auto
    Gość
    2014-09-05 09:28:08
    I co da przeprogramowanie pilotów? Przecież każdy może wejść do hali - wystarczy pomyśleć (nie będę tu podawał gotowego rozwiązania).

• gość - Lu
    Gość
    2014-09-05 09:35:41
    rozwalają mnie posty typu "czas zmienić zarządcę". a niby jak, ja się pytam????? czy do Państwa nie dotarło jeszcze, że mamy związane ręce w tej sprawie?! nasz zarządca nie ogarnia ewidentnie i nie jest blisko nas i naszych spraw. przy odrobinie wysiłku z jego strony akcja z pilotami byłaby możliwa. no ale po co się wysilać, skoro i tak jest nie do ruszenia w obecnej sytuacji? póki nie mamy większości udziałów to sobie możemy ponarzekać jedynie......

• firefox
    Gość
    2014-09-05 12:50:26
    przecież niedawno zbierali piloty , wiec co jest w tym trudnego ? |:)

• do A.
    Gość
    2014-09-05 12:59:13
    co ty myślisz że te piloty trzeba zbierać obu hal?

wystarczy z tej której został skradziony pilot , także możesz być pewna/pewien że twoje kieszeń nie ucierpi, a jak taka biedna/y to zapłacę za ciebie

• mariola
    Gość
    2014-09-05 14:22:30
    ja jestem ubezpieczona od kradzieży i nie wyobrażam sobie żeby przy każdy zgubieniu przez kogoś pilota biegać/płacić za przeprogramowanie, to nie jest dobre rozwiązanie.

• GOSC
    Gość
    2014-09-05 14:39:47
    TO NIE JEST ZGUBIENIE GDZIEŚ NA MIEŚCIE TYLKO KRADZIEŻ Z SAMOCHODU W HALI, A JAK JESTES UBEZPIECZONA TO POŁÓŻ KLUCZYKI OD SAMOCHODU OBOK NIEGO I NIECH KTOŚ SOBIE JE WEŹMIE

• siema
    Gość
    2014-09-05 16:01:12
    cztery ogrody nie -cztery powody... do narzekań,czesć z WAS PRZYNUDZA.

• mariola
    Gość
    2014-09-05 18:35:38
    nie mam kluczyków do auta :) tak więc pudło

• gość
    Gość
    2014-09-05 21:01:03
    mariola ale ty jesteś pusta

• gość
    Gość
    2014-09-06 06:20:04
    Tutaj mieszkają tacy wspaniali ludzie!!!! Kocham to miejsce!!!

• gosc
    Gość
    2014-09-06 09:17:38
    takie już sa Marioki Krejzolki :)

• kurde...
    Gość
    2014-09-06 10:39:53
    Mariola no nie daj się!!!!!

• k-34
    Gość
    2014-09-07 07:02:15
    Ja tez kocham te miejsce,nasze osiedle jest lepsze od karkonoszy.A osiedlowe forum zapycha dech w piersiach pozdro dla wszystkich

• kl. 22
    Gość
    2014-09-07 16:14:39
    Do krzykaczy mądralińskich... Wasza wymiana pilotów na pewno uchroniłaby was przed włamaniem, które było dziś w nocy w kl. 22 gdzie wyłamano wkładki... Kto to w ogóle wymyślił, że ukradziono pilota???

• gosc
    Gość
    2014-09-07 17:24:20
    Drodzy sasiedzi. Niestety na naszym (niestety na innych tez) grasuje jakas osoba najwyrazniej problemami. Chcac zaistniec, ubarwnic byc moze swoje szare zycie, wypisuje bzdury. Proponuje zignorowac goscia(owe).

• mariola
    Gość
    2014-09-07 18:14:37
    co tzn. pusta? rozwiniesz myśl inteligencie?

• Alarm
    Gość
    2014-09-08 12:51:12
    Dzwoniłam dziś do zarządcy w sprawie włamań i powiedzieli, że zebrali oferty na założenie alarmu w hali i w tym tygodniu dostaniemy do głosowania karty więc bardzo wszystkich proszę zagłosujcie na TAK - były już chyba 3 włamania i musimy coś z tym zrobić bo nie po to kupowaliśmy garaż żeby się martwić o swoje samochody.

• gosc
    Gość
    2014-09-08 14:33:34
    potwierdzam, mają zamontować czytniki wejść i musowo muszą być kamery na wejścia bo co nam da odczyt czyjegoś wejścia. Niekontrolowane otwieranie drzwi ma skutkować alarmem, na co powinna reagować ochrona, tylko czy z tą ochroną to wypali? ale warto za tym zagłosować bo to jakaś masakra z tą halą się robi. Te newsy są od jednego z oferentów.

• Gosc
    Gość
    2014-09-08 18:33:49
    Dalej myślicie ze zarządca nic nie robi?

• zarządca
    Gość
    2014-09-08 19:32:33
    Tak zarządca zrobił blokady,które pogotowie lokatorskie reperuje co tydzień.A są tacy co i tak stawiaja auta gdzie chcą.Ochrona widzi ale nie może praktycznie nic.Jeszcze nie widziałem interwencji straży miejskiej,czy policji.Zagłosuje na TAK tylko co to da-podniesie wydatki,oby pomogło POZDRAWIAM,

• gosc
    Gość
    2014-09-10 07:51:05
    zarządca dużo robi nawet powbijał tabliczki z zakazami dla psów a pod pierwszym blokiem już tego nie zrobił i nie wiadomo dlaczego. Paradoksem jest kubel na psie odchody, który stoi obok tabliczki z zakazem wyprowadzania psów Alternatywy 4

Odpowiedz

Komentujesz jako gość.