"Ponoć komuś skradziono pilota do bramy, więc pięknie jest... "
To akurat nie jest problem, bo kodując piloty kolejny raz, stary pilot nie jest już zakodowany.
Monitoring, albo atrapy kamer mogą rozwiązać problem.
gość
Gość
2014-09-04 15:38:26
Z tego co wiem, temat skradzionego pilota z samochodu został przekazany zarządcy ok. 3 tygodni temu, ale nic z tym nie zrobiono ponieważ "przy takiej liczbie mieszkańców jest to zbyt skomplikowana operacja". Myślę, że nadszedł czas, żeby w końcu poruszyć temat zmiany zarządcy...
pilot
Gość
2014-09-04 18:34:06
za kazdym razem jak ktos z sasiadow zgubi pilota (oficjalnie ,,ktos" mu skradnie) mamy kody? Absurd, to w koncu nie drzwi do mieszkania. Kradzieze sie moga zdarzac, bo niestety ludzie udostepniaja miejsca fachowcom, ktorzy nie zawsze sa uczciwi
do Pana pilota
Gość
2014-09-05 05:58:37
To w takim razie po co zamykana hala garażowa skoro to nie mieszkanie? Otwórzmy bramy garażowe, niech każdy sobie wchodzi i robi tam co chce. Chyba sam nie rozumiesz do końca o czym toczy się dyskusja - został skradziony z samochodu konkretny pilot z konkretnego miejsca W KONKRETNYM CELU! Zgubienie pilota i KRADZIEŻ to dwie zupełnie różne historie. Czy jeśli ktoś włamałby się do Twojego mieszkania i wyniósł z niego klucz to nie zmieniłbyś zamków?
gosc
Gość
2014-09-05 06:59:12
"przy takiej liczbie mieszkańców jest to zbyt skomplikowana operacja" no to fajna odpowiedź... ręce opadają...
Sąsiadka
Gość
2014-09-05 07:12:18
Masakra ...
A.
Gość
2014-09-05 07:34:35
A jak szanowni koledzy i koleżanki wyobrażacie sobie przekodowanie 230 pilotów? Już widzę jak wszyscy jednego dnia oddają solidarnie 230 pilotów w ciągu 1 dnia :) Rozumiem również, że dzięki komuś kto zgubił/komu ukradziono pilota będę musiała znów płacić za przekodowanie nie dziękuję?
A.
gość
Gość
2014-09-05 08:24:35
Nie, lepiej przecież żeby ktoś mógł sobie wejść na skradzionego pilota o każdej porze do hali - skradziony samochód, koło, antena czy cokolwiek innego to wg Twojej logiki strata dużo mniejsza niż przekodowanie pilotów... ciekawy tok myślenia... Co do pilotów - leży to w naszym interesie (przypomnę, że przez halę można dostać się na klatki i teren osiedla), a jeśli ktoś nie może zostawić pilota w wyznaczonym terminie to mamy ochronę na osiedlu, która ma dostęp do hali, a takich terminów można wyznaczyć 2 lub 3 dbając jednocześnie o skuteczne poinformowanie lokatorów (a nie jak było to ostatnim razem - poprzez zawieszenie kartek na drzwiach). Ale tym powinien się zająć doświadczony i zaangażowany w sprawy osiedla zarządca....
gosc
Gość
2014-09-05 08:48:37
szkoda ze zarządca nie informuje nas o takich sytuacjach, wielu z nas trzyma różne przedmioty na klatkach, w hali
Auto
Gość
2014-09-05 09:28:08
I co da przeprogramowanie pilotów? Przecież każdy może wejść do hali - wystarczy pomyśleć (nie będę tu podawał gotowego rozwiązania).
gość - Lu
Gość
2014-09-05 09:35:41
rozwalają mnie posty typu "czas zmienić zarządcę". a niby jak, ja się pytam????? czy do Państwa nie dotarło jeszcze, że mamy związane ręce w tej sprawie?! nasz zarządca nie ogarnia ewidentnie i nie jest blisko nas i naszych spraw. przy odrobinie wysiłku z jego strony akcja z pilotami byłaby możliwa. no ale po co się wysilać, skoro i tak jest nie do ruszenia w obecnej sytuacji? póki nie mamy większości udziałów to sobie możemy ponarzekać jedynie......
firefox
Gość
2014-09-05 12:50:26
przecież niedawno zbierali piloty , wiec co jest w tym trudnego ? |:)
do A.
Gość
2014-09-05 12:59:13
co ty myślisz że te piloty trzeba zbierać obu hal?
wystarczy z tej której został skradziony pilot , także możesz być pewna/pewien że twoje kieszeń nie ucierpi, a jak taka biedna/y to zapłacę za ciebie
mariola
Gość
2014-09-05 14:22:30
ja jestem ubezpieczona od kradzieży i nie wyobrażam sobie żeby przy każdy zgubieniu przez kogoś pilota biegać/płacić za przeprogramowanie, to nie jest dobre rozwiązanie.
GOSC
Gość
2014-09-05 14:39:47
TO NIE JEST ZGUBIENIE GDZIEŚ NA MIEŚCIE TYLKO KRADZIEŻ Z SAMOCHODU W HALI, A JAK JESTES UBEZPIECZONA TO POŁÓŻ KLUCZYKI OD SAMOCHODU OBOK NIEGO I NIECH KTOŚ SOBIE JE WEŹMIE
siema
Gość
2014-09-05 16:01:12
cztery ogrody nie -cztery powody... do narzekań,czesć z WAS PRZYNUDZA.
mariola
Gość
2014-09-05 18:35:38
nie mam kluczyków do auta :) tak więc pudło
gość
Gość
2014-09-05 21:01:03
mariola ale ty jesteś pusta
gość
Gość
2014-09-06 06:20:04
Tutaj mieszkają tacy wspaniali ludzie!!!! Kocham to miejsce!!!
gosc
Gość
2014-09-06 09:17:38
takie już sa Marioki Krejzolki :)
kurde...
Gość
2014-09-06 10:39:53
Mariola no nie daj się!!!!!
k-34
Gość
2014-09-07 07:02:15
Ja tez kocham te miejsce,nasze osiedle jest lepsze od karkonoszy.A osiedlowe forum zapycha dech w piersiach pozdro dla wszystkich
kl. 22
Gość
2014-09-07 16:14:39
Do krzykaczy mądralińskich... Wasza wymiana pilotów na pewno uchroniłaby was przed włamaniem, które było dziś w nocy w kl. 22 gdzie wyłamano wkładki... Kto to w ogóle wymyślił, że ukradziono pilota???
gosc
Gość
2014-09-07 17:24:20
Drodzy sasiedzi. Niestety na naszym (niestety na innych tez) grasuje jakas osoba najwyrazniej problemami. Chcac zaistniec, ubarwnic byc moze swoje szare zycie, wypisuje bzdury. Proponuje zignorowac goscia(owe).
mariola
Gość
2014-09-07 18:14:37
co tzn. pusta? rozwiniesz myśl inteligencie?
Alarm
Gość
2014-09-08 12:51:12
Dzwoniłam dziś do zarządcy w sprawie włamań i powiedzieli, że zebrali oferty na założenie alarmu w hali i w tym tygodniu dostaniemy do głosowania karty więc bardzo wszystkich proszę zagłosujcie na TAK - były już chyba 3 włamania i musimy coś z tym zrobić bo nie po to kupowaliśmy garaż żeby się martwić o swoje samochody.
gosc
Gość
2014-09-08 14:33:34
potwierdzam, mają zamontować czytniki wejść i musowo muszą być kamery na wejścia bo co nam da odczyt czyjegoś wejścia. Niekontrolowane otwieranie drzwi ma skutkować alarmem, na co powinna reagować ochrona, tylko czy z tą ochroną to wypali? ale warto za tym zagłosować bo to jakaś masakra z tą halą się robi. Te newsy są od jednego z oferentów.
Gosc
Gość
2014-09-08 18:33:49
Dalej myślicie ze zarządca nic nie robi?
zarządca
Gość
2014-09-08 19:32:33
Tak zarządca zrobił blokady,które pogotowie lokatorskie reperuje co tydzień.A są tacy co i tak stawiaja auta gdzie chcą.Ochrona widzi ale nie może praktycznie nic.Jeszcze nie widziałem interwencji straży miejskiej,czy policji.Zagłosuje na TAK tylko co to da-podniesie wydatki,oby pomogło POZDRAWIAM,
gosc
Gość
2014-09-10 07:51:05
zarządca dużo robi nawet powbijał tabliczki z zakazami dla psów a pod pierwszym blokiem już tego nie zrobił i nie wiadomo dlaczego. Paradoksem jest kubel na psie odchody, który stoi obok tabliczki z zakazem wyprowadzania psów Alternatywy 4
firefox
Gość
"Ponoć komuś skradziono pilota do bramy, więc pięknie jest... "
To akurat nie jest problem, bo kodując piloty kolejny raz, stary pilot nie jest już zakodowany.
Monitoring, albo atrapy kamer mogą rozwiązać problem.
gość
Gość
pilot
Gość
do Pana pilota
Gość
gosc
Gość
no to fajna odpowiedź... ręce opadają...
Sąsiadka
Gość
A.
Gość
A.
gość
Gość
Co do pilotów - leży to w naszym interesie (przypomnę, że przez halę można dostać się na klatki i teren osiedla), a jeśli ktoś nie może zostawić pilota w wyznaczonym terminie to mamy ochronę na osiedlu, która ma dostęp do hali, a takich terminów można wyznaczyć 2 lub 3 dbając jednocześnie o skuteczne poinformowanie lokatorów (a nie jak było to ostatnim razem - poprzez zawieszenie kartek na drzwiach). Ale tym powinien się zająć doświadczony i zaangażowany w sprawy osiedla zarządca....
gosc
Gość
Auto
Gość
gość - Lu
Gość
firefox
Gość
do A.
Gość
wystarczy z tej której został skradziony pilot , także możesz być pewna/pewien że twoje kieszeń nie ucierpi, a jak taka biedna/y to zapłacę za ciebie
mariola
Gość
GOSC
Gość
siema
Gość
mariola
Gość
gość
Gość
gość
Gość