Forum opinii 4 Ogrody

• gość
    Gość
    2013-07-31 13:28:54
    Dokładnie tak jak poprzednik pisze! Widzę, że jest ogólny trend do pisania o wszystkim na forum, ale do zarządcy to niech problemy zgłasza ktoś inny... Ludzie, płacimy ciężkie pieniądze za zarząd, ale korzystać z tego potrafi zaledwie garstka. Skoro płacicie i tak się oburzacie na stawki, to chociaż wymagajcie! Ja zgłosiłam już kilka usterek, które zauważyłam w częściach wspólnych. I z tego co widziałam to nie były to "świeże" usterki, ale powstałe duuuuużo wcześniej. Gdy je zgłosiłam to zarządca wiedział tylko o jednej, natomiast reszta była im nieznana, bo nikt ich wcześniej nie zgłosił. Widocznie jesteśmy na tyle staroświeccy, że wolimy hołdować zasadzie "nie zgłaszam, bo na pewno ktoś inny już to zrobił"... Jednak efekt jest taki, że wszyscy tak myśli i nikt nie dzwoni - dlatego zarządca często nie wie że jest jakiś problem. A potem płacz i lament, że tu i tam usterka! A wystarczy wysłać maila lub zadzwonić i poinformować o stanie rzeczy.

• gosc
    Gość
    2013-07-31 13:36:33
    a mozesz napisac co zglosiłaś?

• tv maniak
    Gość
    2013-07-31 14:00:19
    Ja się zastanawiam nad zgłoszeniem drzwi wejściowych - piszczą, w sumie mogę sam to przesmarować, ale po co jak jest na to gwarancja ?! :D

Zgłoszę chyba również porysowane drzwi windy, bo jakiś IDIOTA-pojeb narysował okręgi na drzwiach. Jeżeli zrobił któryś z mieszkańców, to ja nie wiem skąd się wziął - hołota z centrum miasta?
    Na poziomie -1 też ktoś wyrył jakieś napisy, tyle że na ścianie...... ludzie płacą grubą kasę za mieszkanie, a sami niszczą to co kupili, to jest NIENORMALNE !

• gość
    Gość
    2013-07-31 14:27:31
    ciężko powiedzieć czy robią to mieszkańcy czy może robole od wykończeń którzy się tu kręcą w dużych ilościach :)

• tv maniak
    Gość
    2013-07-31 14:42:43
    robol zostawił ślad podeszwy na drzwiach windy, chyba nie skojarzył, że one są przesuwne.

• gosc
    Gość
    2013-07-31 14:52:24
    niebawem klatki beda odnawiane wiec moga nawet rysowac dame z lasiczka.

• GOSC
    Gość
    2013-07-31 15:25:47
    no raczej drzwi windy nie beda odnawiane, tylko sciany klatek beda malowane...

• maillot barcelone messi 2013-2014
    Gość
    2013-07-31 18:26:25
    ?p=*#comment- maillot barcelone messi 2013-2014 http://maillotbarcelone.wehaay.com/

• zamieszkały 34
    Gość
    2013-07-31 20:24:52
    dzieki za cenne uwagi :)
    już wszystko działa... ustawiłem kod, a to, że domofon nie piszczy to akurat normalnym się okazało...
    dziekuję wszystkim hejterom którzy od razu na mnie wjechali :)
    akurat jestem z tych, którzy zdają sobie sprawę z tego, że usterkę można zgłosić do zarządcy i jak taką odnotuję to nie omieszkam głosić :)
    pozdrawiam :)

• gość
    Gość
    2013-08-01 04:57:01
    no właśnie tu od razu jest jazda

• lokator
    Gość
    2013-08-01 11:29:28
    Drodzy sąsiedzi na pewno jesteście zadowolenie z efektu przegłosowanej ustawy odnośnie przywrócenia ochrony (ja również) ale z tego co nasz zarządca poczynił to nie. Odnośnie ochrony czy ktoś nas poinformował o tym, że zostanie zmieniona firma ochroniarska - NIE!!! i w efekcie tego mamy inna firmę z panami, którzy ledwo przemieszczają się po terenie osiedla, to skandal abyśmy płacili tyle pieniędzy za firmę, która zatrudnia ludzi z "domu starców". Myślę, że już czas abyśmy podjeli jakiekolwiek działania w kierunku utworzenia zarządu, który będzie miał jakikolwiek wpływ na poczynania pani F. oraz reprezentował mieszkańców, a już nie wspomnę o zmianie zarządcy, dotychczas nie wykazuje się zbytnio zaangażowaniem przy tych stawkach pieniężnych jakie otrzymuje od nas. Jeżeli nic nie zaczniemy robić to na naszym osiedlu nic nie będzie a my będziemy tylko płacić więcej i więcej za utrzymanie naszych mieszkań, przypominam że został rok gwarancji na usuwanie usterek.

• ak
    Gość
    2013-08-01 12:23:31
    Witam,
    nie wszyscy są zadowoleni z powrotu ochrony bo te leśne dziadki i tak nic nie chronią. Za zarząd wspólnoty z tego co wiem to jest już założony.

• gość - lokator
    Gość
    2013-08-01 12:40:02
    a kto jest w tym zarządzie?????
    To chyba tylko pracownicy Calbud???
    Prezes Calbudu nami rządzi i tylko czeka aż się gwarancja skończy

• gość - lokator
    Gość
    2013-08-01 12:42:30
    ja też jestem zadowolony,że ochrona wróciła ale nie w tej postaci . Z całym szacunkiem dla Pana ochroniarza ale to człowiek schorowany i ledwie się porusza , to przepraszam bardzo taka ochrona nie jest tu potrzebna.

• 34
    Gość
    2013-08-01 12:45:07
    popieram, ci Panwie tu się męczą 24 godziny zmiana ochroniarza , to młody człowiek nie jest w stanie tyle pracować , a co dopiero ludzie w tym wieku . To absurd , kto to wymyślił!

• 32
    Gość
    2013-08-01 12:47:35
    Pan, który był na zmianie we wtorek nie jest w stanie obejść osiedla , odpoczywał dwa razy , to jakiś schorowany człowiek . Kto przyjmuje takich ludzi do pracy!!!
    Byłem za przywróceniem ochrony ale to co teraz mamy to jakiś skandal!!!

• 32
    Gość
    2013-08-01 12:49:38
    będę pisał do zarządcy ,żeby ktoś tu przyszedł jak będzie ten Pan co był we wtorek i niech sami ocenią. Przecież my za to płacimy co za absurd!

• ochrona
    Gość
    2013-08-01 12:50:16
    NIE MĘCZYĆ STARSZYCH SCHOROWANYCH LUDZI !!!

• ak
    Gość
    2013-08-01 13:04:10
    Nie wiem czy został oficjalnie powołany ale są 3 osoby, które były wybrane żeby działać w naszym imieniu. Na oficjalnym forum są ich namiary.

• akon
    Gość
    2013-08-01 13:18:07
    chcieliscie miec ochrone to macie :D

wydymali was na wzroście czynszu :D

• 44
    Gość
    2013-08-01 13:40:21
    a ja się cieszę z ochrony, Rambo dobry ale w Afganistanie

• 32
    Gość
    2013-08-01 14:57:19
    Do baby z dzieckiem która mieszka na trzecim piętrze w klatce 32: drzwi od klatki są po to zeby je zamykać. Otwiera drzwi wejściowe aż sie zablokują, wjedża wóżkiem i zapomina już zamknąć. Szkoda że nie miałem tej przyjemności zwrócić Ci uwagi osobiście ale zanim wyjąłem zakupy z auta i doszedłem do klatki winda już pojechała na 3 piętro. To że jesteś matką nie upoważnia Cię do bycia świętą krową.

• gosc
    Gość
    2013-08-01 15:36:40
    no chyba wiesz gdzie mieszka ta "baba" wiec idz zwroc uwagę. Baba? co to za słownictwo

• baba z 32
    Gość
    2013-08-01 17:13:32
    drogi panie, drzwi owszem, może i nie zamknęłam ale to tylko dlatego że chwile wcześniej były otwarte a mijał mnie na chodniku pan z kartonami i uznałam że zaraz będzie wracał i zamknie je za sobą.nie mam ,nie zamykać drzwi bo mi tak wygodnie, ponieważ uważam że po to są zamykane aby dodatkowo zabezpieczać nas przed intruzami. Natomiast twój wpis i język jakiego używasz świadczy źle o tobie, bo baby to możesz mieć w nosie a świętą krowę trzymać we własnym salonie.serdecznie pozdrawiam bystrzaka.

• do bystrzaka
    Gość
    2013-08-01 18:41:41
    Gościu baby to napewno masz w nosie l zastanów się co tu wypisujesz na temat sąsiadów bo nie ręczę za siebie ,moze sam masz święta krowę w mieszkaniu wypadało by przeprosić tę panią bo widziałem otwartą klatke 32 dużo wczesniej łatwo osądzać krytykować zwyzywac wiec zdobądz sie na przeprosiny kulturalny człowieku

• gosc
    Gość
    2013-08-01 18:59:31
    wstyd mi za was, poziom rynsztokowy.

• gosc
    Gość
    2013-08-01 19:17:53
    tu nigdy nie bedzie dobrze, jak sie bedziemy tak tu przepychac, a pozniej patrzec na siebie bykiem probujac zgadywac kto jest kim na forum. Nauczmy sie rozmawiac zesoba na zywo, zwracac sobie uwage na żywo grzecznie jak cos nam przeszkadza, a takie tu wyzywanie nic nie da.
    A u as w budżecie wspólnoty zawsze będzie dziura dopóki deweloperb
    ędzie płacił niższe stawki, niestety tak to wyglądabo tych pienędzy nie powinno brakować. Z jakiej racji mniej płaci? Bo to pustostany? No i co z tego? A wynagrodzenie zarządca możeniższe pobierać od nich? Z jakiej racji? To samo robi dlanich co dla nas. Tym się zajmijmy na poważnie

• przeproś
    Gość
    2013-08-01 19:25:27
    Przeprosiny tej pani sie należą też tak myślę klatka 32

• gosc
    Gość
    2013-08-01 19:46:11
    my nie mamy zadnej dziury w budzecie, czytac ze zrozumieniem dokumenty od zarzadcy

• gosc
    Gość
    2013-08-01 19:49:24
    a pani z klatki 32 jak widzi otwarte drzwi to niech zamknie, a jak ma watpliwosci to niech zapyta nastepnym razem goscia z kartonami czy je zamknie. A za babę wydaje mi się że warto przeprosić pomimo chwili uniesienia. pozdrawiam normalnych

Odpowiedz

Komentujesz jako gość.