Jakos sie dogadamy. Zasada nr 1 nie rob drugiemu co tobie niemile zasada nr 2 jesli uwasz, ze w godz. 6-22 wolno wszystko to ze wszelkimi konsekwencjami, ale w obie strony. W Szwecji sasiedzi dzwpniajak jest zle zaparkowany samochod, o dzieciach nie wspomne. Bedzie ok, bo naprawde patologii nie ma. Zgadzam sie zwracajmy uwage jak cos jest bardzo nie tak i pamietajmy, ze musimynauczyc sie zyc wspolnie
Asia klatka 34
Gość
2013-07-23 07:20:46
A ja wciąż polecam zakup mieszkań w klatce 34 od strony ogródków działkowych. My z sąsiadami dogadujemy się więcej niż dobrze, jest miła atmosfera,a jak coś komuś przeszkadza to można kulturalnie powiedzieć i mieszka się nam naprawde komfortowo. Też mamy malutkie dziecko i ani Dexter, ani grille, ani inne rzeczy o których tu piszecie nie przeszkadzają nam. Mierzmy siły na zamiary, póki co nie stać nas na dom w lesie,więc musimy pogodzić się z faktem,że obok nas też mieszkają ludzie, którzy mają imieniny, głośne dzieci itd.Im prędzej się z tym wszyscy pogodzimy,tym lepiej. Cieszmy się pieknym latem sąsiedzi, pozdrowienia!!:)
Gość
Gość
2013-07-23 09:20:00
Też mi się wydaje, że niektórym brakuje trochę dystansu. Moi sąsiedzi też trochę wiercą, trochę imprezują itd., ale ja nie jestem im dłużny;) Nie złośliwie, ale życiowo - bo też czasem muszę coś wywiercić, napić się ze znajomymi w sobotę wieczorem itd. Grunt, aby wszystko było w granicach, a gdy są one delikatnie przekroczone to zdobyć się na odrobinę zrozumienia i refleksji, że ja też mogę następnym razem komuś przeszkadzać. Natomiast jeżeli nie da się już wytrzymać hałasu/dymu to zwyczajnie pójść do sąsiada i zwrócić mu uwagę, a nie żalić się na forum, bo to i tak nie przyniesie żadnego efektu. Zwracać uwagę ogółowi to jak nie zwracać uwagi nikomu.
kupujący
Gość
2013-07-23 12:02:41
Witam wszystkich serdecznie, planuję zakup mieszkania w 4ogrodach. Chciałbym zapytać wszystkich mieszkańców na co musze zwrócić szczególną uwagę przy oględzinach lokalu , czy występowały jakieś powtarzalne usterki ? Jak wygląda sprawa czynszu ogrzewania i reszty rachunków ? Z góry dziękuję za odpowiedzi oraz obiecuję iż nie będę czepiał się bąków sąsiada lub bawiących się na balkonie dzieci , jeśli transakcja dojdzie do skutku :DDD a tak w ogólę , kto to jest dexter ? mam się go bać haha ?
gosc
Gość
2013-07-23 12:31:31
przejrzyj wczesniejsze strony forum bo to skarbnica wiedzy o tym na co trzeba zwrocic uwage przy odbiorze. odnosnie czynszu cóz... tez o tym byla nie jednokrotnie mowa. Zaliczki na czesci wspolne są stosunkowo wysokie wg wielu mieszkancow ale po czesci na pewno wynika to z koniecznosci utrzymania zieleni, wind, ochrony itp. Woda wg zużycia po stawkach zwiku (rozliczana standardowo co kwartał), ogrzewanie wg m2 rozliczane co roku. nam generalnie mieszka sie super. okolica, osiedle i sasiedzi w porzadku. usterek mielismy nawet sporo ale wszystko naprawili.
28
Gość
2013-07-23 13:43:35
koniecznie sprawdź okna, u mnie rama była uszkodzona, a kałbud później to zamalował dla niepoznaki - na szczęscie to zauważyłem, albo na dużym skrzydle w salonie brakowało docisków międzyzawiasowych, też się tłumaczyli że nie każdy to miał, co oczywiście było kłamstwem i musieli założyć :)
Sprawdź z zewnątrz drzwi wejściowe, u mnie jakiś sąsiąd coś przenosił i lekko zarysował/ od wewnątrz też można sprawdzić.
28
Gość
2013-07-23 13:45:34
nie chodziło o ramę, tylko o skrzydło
gość
Gość
2013-07-23 13:54:53
Dexter i dziecko z balkonu sieją postrach na osiedlu
animals
Gość
2013-07-23 14:09:01
Dexter to osiedlowy pupil a te wszystkie negatywne wpisy na temat grilla to jego sprawka a wystarczyło by zaprosić Dextera na grilla wówczas na pewno nie miał by do nikogo żalu.
do 28
Gość
2013-07-23 15:19:37
a można coś więcej o tych dociskach? nie zorientowana jestem nieco o co chodzi dokładnie, więc będę wdzięczna :)
do "do 28"
Gość
2013-07-23 21:04:00
daje możliwość uzyskania odpowiedniej szczelności w częściach tylko otwieranych , np. przy podmuchach wiatru skrzydło się wygina, a docisk niweluje ten efekt.
kupujący
Gość
2013-07-24 05:54:53
dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam :)
gosc
Gość
2013-07-24 11:58:26
co sądzicie na temat nowej ochrony ?
czwarty ogród
Gość
2013-07-24 12:34:13
Jak na emeryta, to może być , na pewno będzie miał siłę złapać złodzieja ;] w końcu teraz jest "juventus", a nie jakiś alko-n
naiwność
Gość
2013-07-24 13:03:32
byle miał siłę wezwać policję; nie oczekujmy że ktoś tu nam złodziei będzie łapał, to osiedle nadal nie ma ochrony jedynie stróża;
do naiwność
Gość
2013-07-24 13:31:23
Wszyscy wiemy, że to jest stróż, gdyby nie był stróżem, a ochroniarzem zarabiałby kilka razy więcej, a co za tym idzie my wszyscy płaciłbyśmy też wiecej. Ma wezwać policję zwrócić uwagę źle parkującym i rozrabiającym. Tylko tyle i aż tyle. Większość z nas podjęła taką decyzję i niestety musisz się z tym pogodzić.
lol
Gość
2013-07-24 13:50:43
to skoro wiecie że jest to stróż to czemu cały czas piszecie o ochronie?
do lol
Gość
2013-07-24 14:44:15
ale ciężki z ciebie pacjent
ogrodnik
Gość
2013-07-24 15:24:49
dlatego że na plakietce jest napisane juventus :D, 70 letni juwentus :D - tzw . ochrona
czynsz
Gość
2013-07-24 15:26:22
ludzie to jakas poracha totalna, czynsz nam teraz wynosi 520 zł ! jak w mieszkaniu z płyty !
czynsz
Gość
2013-07-24 15:28:21
TO jest jakas paranoja. Skad zarzadca ubzdurał sobie takie koszty? I przede wszystkim skad sie wzieło takie duze zadłuzenie wspolnoty?
gosc
Gość
2013-07-24 15:40:27
obudził się, to juz bylo przerabiane
do zarzadcy Kamienica zasmiecajacego skrzynki
Gość
2013-07-24 16:41:11
W naszych skrzynkach pojawily sie ostatnio reklamy firmy KAMIENCA. Niby przypadkiem,a wpisy negatywne na temat zarzadcy tez sie pojawily. Byc moze to zbieg okolicznosci, takie metody , nachalne to nie u nas. Dziekujemy
nieślubny syn dextera ;]
Gość
lol
Gość
DOBRE :D
mirka
Gość
jeszcze raz akustyka
Gość
Asia klatka 34
Gość
Gość
Gość
kupujący
Gość
gosc
Gość
odnosnie czynszu cóz... tez o tym byla nie jednokrotnie mowa. Zaliczki na czesci wspolne są stosunkowo wysokie wg wielu mieszkancow ale po czesci na pewno wynika to z koniecznosci utrzymania zieleni, wind, ochrony itp. Woda wg zużycia po stawkach zwiku (rozliczana standardowo co kwartał), ogrzewanie wg m2 rozliczane co roku. nam generalnie mieszka sie super. okolica, osiedle i sasiedzi w porzadku. usterek mielismy nawet sporo ale wszystko naprawili.
28
Gość
u mnie rama była uszkodzona, a kałbud później to zamalował dla niepoznaki - na szczęscie to zauważyłem,
albo na dużym skrzydle w salonie brakowało docisków międzyzawiasowych, też się tłumaczyli że nie każdy to miał, co oczywiście było kłamstwem i musieli założyć :)
Sprawdź z zewnątrz drzwi wejściowe, u mnie jakiś sąsiąd coś przenosił i lekko zarysował/ od wewnątrz też można sprawdzić.
28
Gość
gość
Gość
animals
Gość
do 28
Gość
do "do 28"
Gość
kupujący
Gość