Podano datę otwarcia pierwszego w Polsce hotelu Nobu. Można rezerwować pokoje

2020.03.03

W czerwcu 2020 roku otwarty zostanie Nobu Hotel Warsaw, który należy do Nobu Hospitality, marki założonej przez szefa kuchni, Nobu Matsuhisę, aktora, Roberta De Niro oraz producenta filmowego, Meira Tepera.

U zbiegu ulic Koszykowej i Wilczej w Warszawie powstał niezwykły projekt hotelowy, który łączy wyremontowane, historyczne skrzydło kamienicy, w której do niedawna mieścił się Hotel Rialto oraz nowo powstającą część. Fasadę obiektu tworzy szkło, kamień i naturalna zieleń zasadzona na zewnętrznych tarasach.

Nobu Hotel Warsaw jest członkiem Preferred Hotels & Resorts i marką stworzoną przez szefa kuchni, Nobu Matsuhisę, aktora, Roberta De Niro oraz producenta filmowego, Meira Tepera. Pierwsza restauracja o nazwie Nobu powstała w 1994 roku na Manhattanie, a w 2009 roku otwarty został w Las Vega pierwszy hotel wyżej wspomnianej trójki założycieli Nobu Hospitality. Do dzisiaj otwartych zostało 10 hoteli Nobu, w tym m.in. na Ibizie, w Barcelonie, Miami czy Manili.

Warszawa jest kolejnym punktem na mapie świata, gdzie otwarty zostanie 5-gwiazdkowy hotel tej marki. W czerwcu 2020 roku pierwsi goście będą mogli skorzystać z oferty Nobu Warsaw. Można już zarezerwować jeden z 117 pokoi, jakie powstały w budynku przy ulicy Koszykowej. W hotelu znajdzie się także strefa wellness, Nobu Cafe, Nobu Bar oraz przestrzeń eventowa, która powstanie na pierwszym piętrze nowego skrzydła budynku. Łącznie to 438 mkw. powierzchni. W w klasycznym skrzydle hotelu dostępne będą także kameralne sale spotkań.

W czerwcu w Nobu Warsaw będzie można skosztować wszystkich smaków charakterystycznych dla Nobu, m.in. legendarnego czarnego dorsza z aksamitnym sosem miso, sashimi „New Style” przypiekanych olejem sezamowym, tatara z tuńczyka w aromatycznym sosie sojowo-wasabi z dodatkiem kawioru z jesiotra syberyjskiego Osetra, chrupiącej wieprzowiny z słodko-ostrym sosem miso, grilowanej japońskiej wołowiny Wagyu w pięciu kulinarnych odsłonach oraz doskonałego wyboru sushi i rolls z najwyższej jakości owoców morza.

Źródło: Urbanity.pl

Komentarze


  • tymek
    Gość
    2020-03-04 23:35:06
    chce zarezerwowac pokoj na trzy dni,poniedzialek,wtorek,sroda w 1 tygodniu po otwarciu

Odpowiedz

Komentujesz jako gość.