będzie siłownia pod chmurką przy placu zabaw na ul. portowej:)
silka
Gość
2013-10-28 10:46:43
Mamy silke na portowej :) Chura !!!!!
paker
Gość
2013-10-28 13:39:06
no to napakujemy sie teraz jak ta lala :)))) Hurrraaaa!!!
:"
Gość
2013-10-29 12:39:23
No napakujecie sie na wioslach i orbittreku
Jola
Gość
2013-10-29 15:53:26
Mam pytanie odnosnie aktow notarialnych parkingow-czy ktos juz takie akty podpisal? Procedura jest tak sama jak przy mieszkaniu-tj. US, Urzad Dzielnicy Bialoleka....jaki sa oplaty? Z gory dziekuje za opowiedz
ochrona
Gość
2013-10-30 18:07:08
co do ochrony to nie dziwi mnie fakt ze nikogo czasami nie ma w budzie jest gosciu sam to sie nie rozdwoi bedzie oddany blok 42c to sie weznie 2 gosci koszty sie rozloza jeden bedzie 2 budzie a 2 na obchody bedzie chodzil
ochrona
Gość
2013-10-30 18:08:46
co do ochrony to nie dziwi mnie fakt ze nikogo czasami nie ma w budzie jest gosciu sam to sie nie rozdwoi bedzie oddany blok 42c to sie weznie 2 gosci koszty sie rozloza jeden bedzie w budzie a drugi na obchody bedzie chodzil
bbb
Gość
2013-10-30 21:03:09
Informacja odnośnie aktów notarialnych miejsc parkingowych znajduje się na naszym forum, którego adres był podawany wiele razy tutaj :)
asdfa
Gość
2013-10-30 23:20:37
zamknijcie wreszcie to durne forum na ktorym wypowiadaja sie osoby wogole nie zwiazane z osiedlem !!!! PRAWDZIWYCH mieszkancow potrzebujacych konkretnych informacji zapraszamy do rejestracji na
m62
Gość
2013-10-31 08:36:48
nie można się tam zalogowac, nic nie przychodzi na skrzynkę, także alkbo poprawcie te forum albo nie piszcie żeby przejść.
m62
Gość
2013-10-31 08:42:31
juz jednak działa. oki
hm
Gość
2013-11-15 14:09:40
drodzy sasiedzi, cztaliscie regulamin, mam pytanie-co do wysokosci ogrodzenia ogródkow-czy to oznacza,ze czesc powinna zostac usunieta-bo jest wyzsza niz 1,5m?przykladowo ogrodek blok 8 vis a vis placyku zabaw....ile ma to ogrodzenie?chyba ponad 2m...
hm
Gość
2013-11-15 14:13:00
no i bardzo dobry zapis o ciszy nocnej i ciszy w niedziele i swieta-nie mozna uciazliwych remontów robic itp.spoko a jak egzekwować regulamin?niby powinno sie zgłosic do administratora, ale co to właściwe da>
Taki tam
Gość
2013-11-15 14:37:56
Prawo nie działa wstecz. Czyli dotychczasowe płotki, które są wbrew nowemu regulaminowi pewnie zostaną. Ja tak to rozumiem.
cdfdfgfgeg
Gość
2013-11-15 15:02:46
źle wytłumaczyłeś tą zasadę, przykład: wprowadzono nowy podatek od napojów -> więc zaczynasz płacić przy nowych napojach, a nie musisz go płacić za napoje już wypite.
w przypadku płotków własciciele nie muszą płacić kar za płotek który był za wysoki przed nowym regulaminem, ale powinni się podporządkować nowemu regulaminowi
\ala
Gość
2013-11-15 16:59:03
dokladnie. rozbierac te wały :)))
Taki tam
Gość
2013-11-15 21:38:11
Wolę swoją interpretację, bo ja nie mam zamiaru nikomu płacić za wystawiony rachunek za poniesione koszty rozbiórki i koszta zakupu segmentów i ich montarzu. Nie spodziewajcie się bowiem , że osoby które te płotki sobie postawiły koszta rozbiórki lub przeróbki wezmą na siebie - obciążą nimi nas wszystkich - a Ja płacić za coś takiego nie mam zamiaru. Więc lepiej dobrze przemyślcie to czego chcecie.
hhahahaaa
Gość
2013-11-15 21:52:42
ales mnie ubawil! jeszcze bede placila za rozbiorke twoich wałóww??? hahahaha
Taki tam
Gość
2013-11-15 22:06:47
Napiszę inaczej aby było wszystko jasno. Osoby które postawiły nieregulaminowe płotki - za wysokie - uzyskały na to zgodę bądż dewelopera bądż poprzedniego zarzadcy osiedla (wszyscy lub częsć z nich - że niektórzy to wiem na pewno ). oni poniesli określone koszta zakupu tych płotków i ich montarzu ( tu nie chodzi o kilkadzisiąt z łotych ale w tym momencie już o kulka tysiecy w skali całego osiedla ). Demontarz lub przerobienie to kolejne kilka tysiecy złotych ( nawet 2 tysiące to już znaczaca kwota ). Podsumowanie - Ja na miejscu własciciela nie robiłbym tego na koszt własny bo niby z jakiego powodu?? Ja - jako własciciel mieszkania na piętrze nie mam zamiaru wykładać nawet złotówki na takie działania tylko dlatego, że istniejące płotki są nieprzepisowe w świetle nowego regulaminu. Tak więc przemyślcie to co piszecie. Ps: przypomnę tyko , że monitoring osiedla kosztował ok 8-9 tyś złotych - a to oznaczało dla mnie np. ok 60 złotych wkładu w tę inwestycję.
Taki tam
Gość
2013-11-15 22:08:16
Mnie wasze pomysły wcale nie bawią. Co więcej - to nie moje wały - ja mieszkam na trzecim piętrze.
ale
Gość
2013-11-16 19:14:58
tutaj nie pisza mieszkancy tylko podszywacze ! jest problem to piszcie na forum osiedla a nie tutaj!
mm
Gość
2013-11-18 21:38:39
Te kamery to tak zainstalowane że nic nie dadzą jak ktoś będzie chciał wejść na osiedle niepostrzeżenie, są za blisko płotów....można je odłączyć bez problemu. Powinny być na budynkach lub bezpośrednio przy nich. Taka moja uwaga. Ale już są także po temacie..
........
Gość
2013-11-20 11:47:52
pisanie takich rzeczy na forum publicznym nie jest zbyt mądre...przeciez to moze przeczytac kazdy - nawet zlodziej..
debi
Gość
2013-11-20 16:44:21
tylko glupek pisze na tym forum!!!
...............
Gość
2013-11-28 07:50:05
no i forum zamilkło ............................................................................................................................................................................................................................................................................................
aga
Gość
2013-12-10 14:07:02
może ktoś wie dlaczego wycięty jest zamek w furtce od Myśliborskiej
aga
Gość
2013-12-10 14:09:24
jak tak ma wyglądać osiedle zamknięte to gratuluje pomysłu
kjg
Gość
abcd
Gość
;)
Gość
:D
Gość
silka
Gość
paker
Gość
:"
Gość
Jola
Gość
Z gory dziekuje za opowiedz
ochrona
Gość
ochrona
Gość
bbb
Gość
asdfa
Gość
m62
Gość
m62
Gość
hm
Gość
cztaliscie regulamin, mam pytanie-co do wysokosci ogrodzenia ogródkow-czy to oznacza,ze czesc powinna zostac usunieta-bo jest wyzsza niz 1,5m?przykladowo ogrodek blok 8 vis a vis placyku zabaw....ile ma to ogrodzenie?chyba ponad 2m...
hm
Gość
a jak egzekwować regulamin?niby powinno sie zgłosic do administratora, ale co to właściwe da>
Taki tam
Gość
Czyli dotychczasowe płotki, które są wbrew nowemu regulaminowi pewnie zostaną.
Ja tak to rozumiem.
cdfdfgfgeg
Gość
przykład: wprowadzono nowy podatek od napojów -> więc zaczynasz płacić przy nowych napojach, a nie musisz go płacić za napoje już wypite.
w przypadku płotków własciciele nie muszą płacić kar za płotek który był za wysoki przed nowym regulaminem, ale powinni się podporządkować nowemu regulaminowi
\ala
Gość
Taki tam
Gość
Nie spodziewajcie się bowiem , że osoby które te płotki sobie postawiły koszta rozbiórki lub przeróbki wezmą na siebie - obciążą nimi nas wszystkich - a Ja płacić za coś takiego nie mam zamiaru.
Więc lepiej dobrze przemyślcie to czego chcecie.
hhahahaaa
Gość
Taki tam
Gość
Osoby które postawiły nieregulaminowe płotki - za wysokie - uzyskały na to zgodę bądż dewelopera bądż poprzedniego zarzadcy osiedla (wszyscy lub częsć z nich - że niektórzy to wiem na pewno ). oni poniesli określone koszta zakupu tych płotków i ich montarzu ( tu nie chodzi o kilkadzisiąt z łotych ale w tym momencie już o kulka tysiecy w skali całego osiedla ).
Demontarz lub przerobienie to kolejne kilka tysiecy złotych ( nawet 2 tysiące to już znaczaca kwota ).
Podsumowanie - Ja na miejscu własciciela nie robiłbym tego na koszt własny bo niby z jakiego powodu??
Ja - jako własciciel mieszkania na piętrze nie mam zamiaru wykładać nawet złotówki na takie działania tylko dlatego, że istniejące płotki są nieprzepisowe w świetle nowego regulaminu.
Tak więc przemyślcie to co piszecie.
Ps: przypomnę tyko , że monitoring osiedla kosztował ok 8-9 tyś złotych - a to oznaczało dla mnie np. ok 60 złotych wkładu w tę inwestycję.
Taki tam
Gość
Co więcej - to nie moje wały - ja mieszkam na trzecim piętrze.
ale
Gość
mm
Gość
........
Gość
debi
Gość
...............
Gość
aga
Gość