Bo znowu tu kradną!!! Okradli kilka/kilkanaście piwnic więc zamknięto osiedle dla obcych. Tylko tyle dla nieświadowych w tym temacie.
Ola K.
Gość
2013-10-18 20:27:08
Czy te kradzieże są zgłaszane na policję?
bbb
Gość
2013-10-18 20:47:49
Z tego co wiem policja byla pod blokiem rano, niedlugo po wlamaniach, wiec ktos musial zglosic o tym zdarzeniu. Ale co moze zdzialac w poszukiwaniach? Sprawcow raczej nie znajda niestety :/ kamery na naszym osiedlu sa dobrym i jedynym rozwiazaniem aby zapobiec kolejnym probom wlamaniowym. Wiecej informacji na osiedlowym forum: http://osiedle-portowa.waw.pl/
ehh
Gość
2013-10-18 20:47:54
ile razy jeszcze bedzie to samo pytanie? TAK POLICJA BYLA ZA KAZDYM RAZEM PO WLAMANIU !!!
Ola K.
Gość
2013-10-18 20:50:52
Przepraszam, ale ja nie spotkałam się z tym pytaniem (chyba że mowa o tym na poprzedniej stronie, które też ja zadała), więc wstrzymaj swe nerwy...
Taki tam
Gość
2013-10-18 21:21:31
1) Policja jest powiadamiana. 2) Z tego co wiem to okradani piszą pisma o odszkodowania za poniesione straty. 3) Ja jako oradziony nie napisałem, bo nie miałem "kwitów" za poniesione koszta - mój błąd :(
qqq
Gość
2013-10-18 21:35:16
Mam pytanie do okradzionych:
Co zabrali??
Bo jeśli były to w znaczącej części elektronarzędzia i inne budowlano instalacyjne sprzęty to chyba wszyscy szybko się zorientujemy kto tu kradnie - dla mnie to nie jest zagadką:) Jestem tylko ciekawy opini innych:)
karola
Gość
2013-10-19 10:31:53
Hej
szukam kogoś kto mieszka na parterze. Możecie mi powiedzieć jak wam się mieszka i jak z tymi ogródkami jest?
do karola
Gość
2013-10-19 12:57:06
Hej Mieszka sie fajnie troche stresu po ostatnich wlamaniach ale cos za cos. System alarmowy i da sie zyc :) W lecie kawka w ogrodzie bezcenna :) Jesli chodzi Ci o korzystanie z ogrodu to mozesz to robic TYLKO Ty. Masz to w akcie. . Sasiad na grila nie przyjdzie no chyba ze go zaprosisz :)
karola
Gość
2013-10-19 13:05:55
dzieki za odpowiedz, przeczytałam troche wpisów wstecz i kurde troche się obawiam - widze, że sa awantury, śmieci wrzucane do ogródków, problem o grille ale nikt jeszce tego grila nie zrobil. O płotki a raczej zasłanianie się też awantura. Obawiam się też właśnie tych włamań :( a jak z "ciepłościa" takiego mieszkania? w zimie ciągnie od podłogi czy raczej nie? czy mocniej trzeba dogrzać takie mieszkanie?
do karola
Gość
2013-10-19 13:36:18
To juz sie uspokoilo. Na poczatku faktycznie byly awantury. Ja osobiscie tez zakladam plot ze wzgledow bezpieczenstwa. Smieci wiadomo czasem cos wiatr zwieje z balkonu ale sporadycznie. Normalne.Co do grila to elektryczny zalatwia sprawe i swietnie sie sprawdza :) Tak naprawde wszystko zalezy od sasiadow w bloku bo jesli sa super to im nawet ognisko nie bedzie przeszkadzac a sami pewnie chetnie dolacza :) U mnie w mieszkaniu jest cieplutko . Sadze ze nie ma to wiekszego wplywu na ogrzewanie . Ja sporadycznie odkrecam kaloryfer ale moze dlatego ze zmarzluchem nie jestem :) Moze ktos inny sie wypowie :) Pozdrawiam
karola
Gość
2013-10-19 13:40:44
a mieszkałaś/mieszkałeś juz tam jak była zima? cały czas się zastanawiam nad opcją wieksze mieszkanie na parterze czy mniejsze na pietrze i już nie wiem sama co lepsze.
....
Gość
2013-10-19 16:34:09
szczerze? chyba bym teraz wolala pietro. ogrodek jest cudowny.... ale i tak to jrst tylko ogrodek a nie ogrod. czyli w sumie jedyne co mozesz to sie napic kawy. nawet w kostoiumie sobie nie pobiegasz w lato bo cie kazdy widzi :P a poza tym te wszystkie punkty ktore wymienilas przemawiaja za pietrem.
ssd
Gość
2013-10-19 17:35:55
niezle padlem ze smiechu :) chcesz to biegaj nawet nago :P na plazy ok a u siebie wstyd hahahaha :) wies tanczy i spiewa :)
a za ogrodkiem "'smieci i pety" spadajace z balkonow...
m62
Gość
2013-10-19 20:43:09
Trzeba się przyzwyczaić, że będą włamania do piwnic jeśli sam montaż wkałdek "yelowskich" prowokuje. Ale to nic. Taki sam problem był na osiedlach obok, nie tylko Targfortu. Włamania etc. Jedno mogę powiedzieć, co się sprawdziło i co pomogło na wszystko, łącznie z wandalizmem itp. MONITORING, żadna ochrona. Idzćie na stare osiedla Targfortu, tam nie ma monitoringu, kradzieże wózków dla dzieci etc się zdażają często czy też włamania, idziecie popytajcie, a póżniej pójdzćie na osiedla "wojskowe" co mają monitoring (nie wszytskie) i na osiedle przy laurowej jak sklep Mlekowita - tam jest monitoring na duzym budynku. Zero włamań, kradzieży wandalizmu czy też zniszczeń. Monitoring instalacja kosztowała tyle co kilkumiesięczne opłaty na ochronę, pózniej już grosze z metra2. Można na rat to wykonać. Pójdzcie, zobaczcie, popytajcie, przekonajcie się. Dodam że dostęp do nagrań jest tylko jeśli jest zgłoszenie, a nie bigbrother. Kupe garaży tam okradli itp. Teraz spokój. Gdybać można i o ochronie i o furtkach i o bramach etc. Monitoring ma wszystko na in+. Każdego nagra, kwestja przejżenia i poświęcenia czasu, ale jeśli by mi ukradli rowery to bym poświęcił. Na szczęście mi się włamali ale nic nie zabrali. pozdr.
Ola K.
Gość
2013-10-19 23:19:12
ja też kupiłam z ogródkiem. Swego czasu były niezłe jazdy (bynajmniej na forum)., aż odechciewało mi się mieszkać. Z czasem się rzeczywiście uspokoiło. Prześledź sobie forum i sam/a znajdziesz odpowiedz
Karola
Gość
2013-10-21 08:12:21
przykre jest to co czytam. Chce kupić mieszkanie na Portowej, a jak widzę jacy wszyscy sa dla siebie uprzejmi to rece opadają. zamiast się zjednoczyć i działac wposlnie przeciw temu co się złego tam dzieje wy od srodka się zżeracie.
dzięki za info na temat tych mieskzan na parterze, ktoś może mi jeszcze napisac jak na parterze jest z cieplościa mieszkań?
do Karola
Gość
2013-10-21 08:52:50
Hej,
nie czytaj forum. To jest miejsce (przynajmniej to forum) kilku frustratów, którzy obrzucają się ciągle czym tylko mogą.
Ogólnie na naszym osiedlu 80 - 90% ludzi jest naprawdę zajebista lub po prostu ok, więc pod tym względem nie masz się czego na obawiać (choć nie wiem kto będzie mieszkał w Portowej II).
Forum to ZŁO!!!
do karola
Gość
2013-10-21 09:22:52
Popieram przedmowce Wiekszosc to super zgrana ekipa wiec sie nie martw. Na kazdym osiedlu trafi sie zazdrosna czarna owca bez przyjaciol ktora tylko mysli jak do.... sasiadowi. To forum to porazka jak naprawde chcesz sie czegos konkretnie dowiedziec to nie tu . Mamy drugie forum. Tutaj pisza tez osoby ktore nawet NIE MIESZKAJA NA TYM OSIEDLU.
do admina
Gość
2013-10-21 09:27:18
dlaczego usuwane sa wpisy ??? tu widac nie mozna pisac co sie mysli bo cenzura. czyzby dewelaper was oplacal ???
qwe
Gość
2013-10-21 09:55:17
Gratulacje dla administratora forum.
Głupotę, chamstwo i brak wychowania trzeba tępić - czyli wywalać zawierające je posty.
..
Gość
2013-10-21 09:59:19
haha. nie no mieszka sie fajnie - nie liczac wlaman.. no i policji ktora jest non stop wzywana w wypadku imprez. co jest chore dla mnie i na poprzednim osiedlu nigdy nie było czegoś takiego. a mieszkalam w bloku z babciami 60-70 lat w wiekszosci a na dole wynajmowali mieszkanie studenci. dla mnie to chore,ze ktos wzywa policje. jesli nikt niczego nie dewastuje ani nie robi burd, nie ma krzykow tylko ludzie troszke glosniej sluchaja muzyki.
do qwe
Gość
2013-10-21 10:31:43
"Głupotę, chamstwo i brak wychowania trzeba tępić" zacznij od siebie . Chyba trzeba zaczac tepic na osiedlu a nie forum . Wlasnie takich cwaniakow anonimowych. Ciekawe dlaczego takich madrosci nie ma na forum gdzie sie trzeba zarejestrowac.
ewr
Gość
2013-10-21 10:35:16
Wy to sie zajmijcie sznurem samochodow na chodniku ktory daje piekna ochrone wlamywaczom a nie imprezami . Jakos chetnych nie ma zeby cos z tym zrobic. No coz ale na siebie przeciez sie nie dzwoni.
..
Gość
2013-10-21 11:18:28
popieram ewr. najskuteczniej tepione sa imprezy. brawo za skutecznosc. teraz zajmijcie sie samochodami, ktore tworza realne zagrozenie i wlamaniami oraz egekwowaniem naprawy wielu rzeczy ktore nei dzialaja, albo zle dzialaja na osiedlu.
...
Gość
2013-10-21 12:11:50
najwyraźniej komuś głośne imprezowanie przeszkadzało i dlatego zadzwoniła po policję, natomiast włamania już nie bo może jeszcze tej osoby nie dotkneło to zjawisko, ale może to niedługo się zmienić przy tak biernej ochronie
..
Gość
2013-10-21 12:18:15
czyli rozumiem,ze na naszym osiedlu ZAKAZANE JEST imprezowanie. a parkować wzdłuż chodnika wolno i nie domykać drzwi i furtki od osiedla..
...
Gość
2013-10-21 12:20:56
co do parkowania to kiedyś były akcje ze straża miejską ale szybko się zakończyły widocznie nie było efektów:) tzn sm już nie przyjeżdża a parkowanie dalej jest jak wolna amerykanka czyli kto pierwszy ten lepszy pod b. biurowym
Taki tam
Gość
Bo znowu tu kradną!!! Okradli kilka/kilkanaście piwnic więc zamknięto osiedle dla obcych. Tylko tyle dla nieświadowych w tym temacie.
Ola K.
Gość
bbb
Gość
Wiecej informacji na osiedlowym forum:
http://osiedle-portowa.waw.pl/
ehh
Gość
Ola K.
Gość
Taki tam
Gość
2) Z tego co wiem to okradani piszą pisma o odszkodowania za poniesione straty.
3) Ja jako oradziony nie napisałem, bo nie miałem "kwitów" za poniesione koszta - mój błąd :(
qqq
Gość
Co zabrali??
Bo jeśli były to w znaczącej części elektronarzędzia i inne budowlano instalacyjne sprzęty to chyba wszyscy szybko się zorientujemy kto tu kradnie - dla mnie to nie jest zagadką:) Jestem tylko ciekawy opini innych:)
karola
Gość
szukam kogoś kto mieszka na parterze. Możecie mi powiedzieć jak wam się mieszka i jak z tymi ogródkami jest?
do karola
Gość
Mieszka sie fajnie troche stresu po ostatnich wlamaniach ale cos za cos. System alarmowy i da sie zyc :) W lecie kawka w ogrodzie bezcenna :) Jesli chodzi Ci o korzystanie z ogrodu to mozesz to robic TYLKO Ty. Masz to w akcie. . Sasiad na grila nie przyjdzie no chyba ze go zaprosisz :)
karola
Gość
a jak z "ciepłościa" takiego mieszkania? w zimie ciągnie od podłogi czy raczej nie? czy mocniej trzeba dogrzać takie mieszkanie?
do karola
Gość
karola
Gość
....
Gość
ssd
Gość
....
Gość
.,.,
Gość
m62
Gość
Ola K.
Gość
Karola
Gość
zamiast się zjednoczyć i działac wposlnie przeciw temu co się złego tam dzieje wy od srodka się zżeracie.
dzięki za info na temat tych mieskzan na parterze, ktoś może mi jeszcze napisac jak na parterze jest z cieplościa mieszkań?
do Karola
Gość
nie czytaj forum. To jest miejsce (przynajmniej to forum) kilku frustratów, którzy obrzucają się ciągle czym tylko mogą.
Ogólnie na naszym osiedlu 80 - 90% ludzi jest naprawdę zajebista lub po prostu ok, więc pod tym względem nie masz się czego na obawiać (choć nie wiem kto będzie mieszkał w Portowej II).
Forum to ZŁO!!!
do karola
Gość
To forum to porazka jak naprawde chcesz sie czegos konkretnie dowiedziec to nie tu . Mamy drugie forum. Tutaj pisza tez osoby ktore nawet NIE MIESZKAJA NA TYM OSIEDLU.
do admina
Gość
qwe
Gość
Głupotę, chamstwo i brak wychowania trzeba tępić - czyli wywalać zawierające je posty.
..
Gość
nie no mieszka sie fajnie - nie liczac wlaman.. no i policji ktora jest non stop wzywana w wypadku imprez.
co jest chore dla mnie i na poprzednim osiedlu nigdy nie było czegoś takiego. a mieszkalam w bloku z babciami 60-70 lat w wiekszosci a na dole wynajmowali mieszkanie studenci.
dla mnie to chore,ze ktos wzywa policje. jesli nikt niczego nie dewastuje ani nie robi burd, nie ma krzykow tylko ludzie troszke glosniej sluchaja muzyki.
do qwe
Gość
ewr
Gość
..
Gość
...
Gość
..
Gość
...
Gość