gdyby zakazane byly imprezy na osiedlu, nie było by tyle wrogosci w ludziach itp. itd. nie byłoby tyle obraźliwych komentarzy na forum oczywiście anonimowych, wiec może żyć życzliwiej ale spokojniej
ddss
Gość
2013-10-21 12:41:46
takkkk zakazmy imprez a po osiedlu tylko w mundurkach . puknijcie sie w glowy tu nie chodzi o zyczliwosc tylko WYROZUMIALOSC a tego brak
.......
Gość
2013-10-21 12:44:05
piszecie to wszystko jakby tu niewiadomo jakie balangi byly nonstop i codziennie.
.....
Gość
2013-10-21 12:45:46
i jeszcze jedno. sprawa dotyczy tylko jednego bloku !!!!!!!! w innych jakos problemu nie ma z imprezami a oczywiscie sa i beda.
....
Gość
2013-10-21 12:49:07
bo widocznie tylko w jednem sa imprezy. a tak naprawde nie chodzi o to ze nie ma wyrozumialosci wsrod osob ktore mieszkaja w danym bloku bo wszystkie bloku sa tak blisko siebie ze przy dobrej imprezie to rzyczliwi sasiedzi z bloku obok moga dzwonic po interwencje policji
...
Gość
2013-10-21 12:51:24
dlatego trzeba powiedziec stanowcze NIE imprezom masowym:) Koniec z zebraniami na centralnym deptaku osiedla, bo jeszcze ktos zadzwoni po interwencje
..
Gość
2013-10-21 12:55:08
dokladnie tylko w bud nr 9 na parterze albo pierwszym pietrze jest ktos kto ma wielki problem. jakos poki co nikt sie nie przyznal, ale dzwoni i wypisuje na forum głupoty. ale to juz latwo da sie zauwazyc kto to robi.. myslicie ze jestescie anonimowi bo wezwiecie policje a na klatce to dzien dobry sasiedzie/sasiadko? i to jest fair? myslicie ,ze wezwanie policji cos zlaatwi? bo to juz przestaje byc smieszne co impreza to pojazd na forum + policja. do "...................." wlasnie imprezy sa tylko w weekendy,ale komus wielce to przeszkadza,ze sie ludzie bawia a on/ona siedzi w domku bo nie chodzi na imprezy. jak ktos ma dziecko ktore placze i usnac nie moze to by przyszedl i powidzial,ze mu dziecko spac nie moze - bylby inny odzew. mysle,ze nawet przeprosiny... ale ze po chamsku ktos policje non stop wyzwa to jak sie nie wkurzyc?
PPHU TARGFORT
Gość
2013-10-21 12:55:37
W związku z ostatnimi zajściami na osiedlu "Portowa" tj. włamaniami, dewastacjami, kradzieżami mienia, uszkodzeniami samochodów, imprezami nocnymi, grilowaniem itp. Zarząd podejmie wszelkie kroki by na jednym z pięter w budynku biurowym wynająć całą powierzchnie pod nowo otwierany Komisariat Policji PORTOWA
hehehe i nikt by nie musiał dzwonić, a może mniej by było włamań. Taka jest moja propozycja...:)
Emsi
Gość
2013-10-21 13:10:04
nie każdemu dziecku przeszkadzała sobotnia impreza. Moja mała Lenusia bez problemu usneła po całodniowej zabawie i widocznie była tak zmęczona że nawet muzyka jej nie przeszkadzała:) A jak patrzyłem na drżące delikatnie kryształki w moim żyrandolu w salonie to nawet miałem wrażenie że impreza jest nade mną a nie jak się później okazało podemną...:)
... do Emsi
Gość
2013-10-21 13:29:30
Widzisz tylko że tych dzieci na naszym osiedlu jest bardzo dużo. W samym bl. 9 jest ich chyba ok 10-15 na 35 mieszkań. Najwyrażniej komus przeszkadzała impreza, jeśli podwarunkiem przyczyną były dzieci a nie jak opisane wcześnie osób które siedzą w domach i nigdzie nie wychodzą. To tak jak z przysłowiem jak pies ogrodnika sam nie zje i nikomu nie da czy jakoś tak.
.....
Gość
2013-10-21 13:38:21
popieram pomysł z wynajęciem pomieszczenia biurowego dla komisariatu, wtedy nie trzeba było przyprowadzać złodziei za rękę na komendę. Bo tak zaleciła ostatnio policja, bo nic z włamaniami nie może zrobić
hgw
Gość
2013-10-21 13:43:41
Ja mam teorie taka ze policje wezwala osoba która chciala odwolac hgw w ostatnim refe a ze sie nie udali to musiala wyrazic swoja zlosc na osobach które swietowaly moze za tym ze hgw zostala????
qwe do gościa
Gość
2013-10-21 17:12:20
" "Głupotę, chamstwo i brak wychowania trzeba tępić" zacznij od siebie . Chyba trzeba zaczac tepic na osiedlu a nie forum . Wlasnie takich cwaniakow anonimowych. Ciekawe dlaczego takich madrosci nie ma na forum gdzie sie trzeba zarejestrowac. "
Jak już zęby i twarz wieczorem umyjesz to możesz mnie pocałować w..... dobrze wiesz gdzie.
TTT
Gość
2013-10-21 17:41:22
Do imprezowiczów.
Wymagacie/Chcielibyście aby ewentualną interwencję SM lub Policji uprzedziła wizyta sąsiada któremu przeszkadzacie. Fajnie. A zapytam się tylko o jedną rzecz: A to nie łaska wcześniej przebiedz się po klatce i uprzedzić sasiadów o planowanej imprezie i z góry grzecznie przeprosić za ewentualne hałasy lub choćby kartkę na drzwiach wejściowych lub windowych wywiesić ze stosowną informacją??
Jak by nie patrzeć to Wy jesteście wbrew przepisom - nie "osiedlowym" czy umownym, ale obowiązujących w tym kraju - przeszkadzać możecie nie tylko mieszkańcom bloku/osiedla, ale też i tym w okolicznych domach.
Ps: mnie imprezy nie przeszkadzają - o dziwo ściany i pozamykane okna dobrze tłumią dzwięki.
do qwe
Gość
2013-10-21 17:52:35
na pieszczote trzeba zaslozyc pajacu
TTT
Gość
2013-10-21 18:07:23
Do imprezowiczów.
Chcecie aby sąsiad do was zaszedł i powiedział, że mu przeszkadza wasza impreza. Miło. To Wy robicie imprezy i to Wy jak widać utrudniacie życie innym. Więc może trzeba samemu wcześniej pochodzić i uprzedzić o swoich planach, albo choćby kartkę na klatce schodowej wywiesić.
.....
Gość
2013-10-21 18:35:54
żal.pl
do TTT
Gość
2013-10-21 20:09:05
a co to pomysl, ubawiłam się przy tym baaardzo. Ludzie przyimprezowali, przesadzili, była policja i tyle w temacie. co to za pomys żeby latac po bloku i ludzi informować o balandze albo kartki wywieszac...smiechu warte:)a jakby to był blok 12 pietrowy to bys smigal/la po całym i informowal/la o imprezie? po co ten temat w ogole ciagnąc....było(fakt za dużo i za glosno) będzie pewnie tak jeszcze nie raz i nie dwa.
do TTT
Gość
2013-10-22 06:03:13
dokładnie popieram swojego przedmówcę, była impreza, ludzie przesadzili więc była interwencja policji. Pewnie nie pierwsza i nie ostatnia taka interwencja, no ale cóż.
......
Gość
2013-10-22 06:21:36
informowanie sasiadow? o imprezie? ok. nastepnym razem bedzie info. i rozumiem,ze jwtedy nikt nie ma prawa naslac policji bo byla kartka - tak to mam rozumiec?? to wy przesadzacie z informowaniem sasiadow. co wam to da? nic! ja rozumiem oczywiscie, ze nie mozna przesadzac ale wy za kazdym razem uwazacie ze juz ludzie sie za dobrze bawia. ludzie rozumiem,ze ci co pisza i sa zli na imprezy nigdy takiej nie zrobili i nie zamierzaja? ok. jak wzywacie tak namietnie policje to i do siebie wezwijcie jak bedziecie mieli impreze. jakies urodziny nawet rodzinne po 22.00 chyba,ze wam NIGDY sie nie zdarzylo. taka logika. pierwsi chcecie rzucic kamienie na winnego, sami jestescie bez winy? imprezy sa przeciez w tych saamych lokalach dzien w dzien nie? pozdrawiam idealnych sasiadow. p.s. jak dziecko placze o 5.30 to tez wzywac policje?? bo nie wiem? nie mam dzieci a nie moge przez nie spac a przeciez jest cisza nocna... (oczywiscieto jest to ironia, chociaz ta sytuacja miala dzis miejsce)
wwww
Gość
2013-10-22 07:55:31
apeluję do administratora forum o jego zamknięcie !!!!
........
Gość
2013-10-22 08:00:57
ja tez !!!!!!!!!
M.
Gość
2013-10-22 10:41:27
zróbmy coś żeby deweloper założył domofon od portowej!!!
gość
Gość
2013-10-22 11:52:45
Może coś zaproponujesz? Łatwo jest rzucić hasło, trudniej coś zrobić.
do M.
Gość
2013-10-22 11:54:54
temat wałkowany na drugim forum. Nie ma sensu poruszać go tutaj ponownie, bo na tym forum wypowiadają się tylko napinacze i rozżaleni mieszkańcy.
TTT
Gość
2013-10-22 12:00:30
Buahahaha
No to pozamiatane. To miejsce jak widać niczemu nie służy -żadnej wymianie zdań czy pomysłów na jakieś wspólne funkcjonowanie. Potraficie tu tylko się żalić, psioczyć i kpić z innych. W tym miejscu dajecie upust frustracji i nic więcej.
Bawcie się więc dobrze dalej w tym swoim bagienku. Dalej uważajcie, że jesteście w tych swoich zagrodach sami i macie na wszystko w.....e - szczególnie na innych.
SDA
Gość
2013-10-22 17:41:06
administrator powinien zamknąć to forum już dawno.
iii
Gość
2013-10-22 19:06:54
mieszkańców osiedla zapraszamy na
nnn
Gość
2013-10-23 15:49:10
Dzisiaj widziałam pod naszym blokiem B policjantów i sasiada ktory stal z nimi pod blokiem.. czyzby znowu jakies wlamanie?
abcd
Gość
2013-10-26 18:31:08
Gdzie mogę spotkać p. Grzegorza? Chodzi mi o biuro urzędowania.
...
Gość
ddss
Gość
.......
Gość
.....
Gość
....
Gość
...
Gość
..
Gość
ale to juz latwo da sie zauwazyc kto to robi.. myslicie ze jestescie anonimowi bo wezwiecie policje a na klatce to dzien dobry sasiedzie/sasiadko? i to jest fair?
myslicie ,ze wezwanie policji cos zlaatwi? bo to juz przestaje byc smieszne co impreza to pojazd na forum + policja.
do "...................." wlasnie imprezy sa tylko w weekendy,ale komus wielce to przeszkadza,ze sie ludzie bawia a on/ona siedzi w domku bo nie chodzi na imprezy. jak ktos ma dziecko ktore placze i usnac nie moze to by przyszedl i powidzial,ze mu dziecko spac nie moze - bylby inny odzew. mysle,ze nawet przeprosiny... ale ze po chamsku ktos policje non stop wyzwa to jak sie nie wkurzyc?
PPHU TARGFORT
Gość
hehehe i nikt by nie musiał dzwonić, a może mniej by było włamań. Taka jest moja propozycja...:)
Emsi
Gość
... do Emsi
Gość
.....
Gość
hgw
Gość
qwe do gościa
Gość
Jak już zęby i twarz wieczorem umyjesz to możesz mnie pocałować w..... dobrze wiesz gdzie.
TTT
Gość
Wymagacie/Chcielibyście aby ewentualną interwencję SM lub Policji uprzedziła wizyta sąsiada któremu przeszkadzacie. Fajnie.
A zapytam się tylko o jedną rzecz:
A to nie łaska wcześniej przebiedz się po klatce i uprzedzić sasiadów o planowanej imprezie i z góry grzecznie przeprosić za ewentualne hałasy lub choćby kartkę na drzwiach wejściowych lub windowych wywiesić ze stosowną informacją??
Jak by nie patrzeć to Wy jesteście wbrew przepisom - nie "osiedlowym" czy umownym, ale obowiązujących w tym kraju - przeszkadzać możecie nie tylko mieszkańcom bloku/osiedla, ale też i tym w okolicznych domach.
Ps: mnie imprezy nie przeszkadzają - o dziwo ściany i pozamykane okna dobrze tłumią dzwięki.
do qwe
Gość
TTT
Gość
Chcecie aby sąsiad do was zaszedł i powiedział, że mu przeszkadza wasza impreza. Miło.
To Wy robicie imprezy i to Wy jak widać utrudniacie życie innym. Więc może trzeba samemu wcześniej pochodzić i uprzedzić o swoich planach, albo choćby kartkę na klatce schodowej wywiesić.
.....
Gość
do TTT
Gość
Ludzie przyimprezowali, przesadzili, była policja i tyle w temacie. co to za pomys żeby latac po bloku i ludzi informować o balandze albo kartki wywieszac...smiechu warte:)a jakby to był blok 12 pietrowy to bys smigal/la po całym i informowal/la o imprezie? po co ten temat w ogole ciagnąc....było(fakt za dużo i za glosno) będzie pewnie tak jeszcze nie raz i nie dwa.
do TTT
Gość
Pewnie nie pierwsza i nie ostatnia taka interwencja, no ale cóż.
......
Gość
ok. nastepnym razem bedzie info. i rozumiem,ze jwtedy nikt nie ma prawa naslac policji bo byla kartka - tak to mam rozumiec?? to wy przesadzacie z informowaniem sasiadow. co wam to da? nic!
ja rozumiem oczywiscie, ze nie mozna przesadzac ale wy za kazdym razem uwazacie ze juz ludzie sie za dobrze bawia.
ludzie rozumiem,ze ci co pisza i sa zli na imprezy nigdy takiej nie zrobili i nie zamierzaja? ok. jak wzywacie tak namietnie policje to i do siebie wezwijcie jak bedziecie mieli impreze. jakies urodziny nawet rodzinne po 22.00 chyba,ze wam NIGDY sie nie zdarzylo. taka logika. pierwsi chcecie rzucic kamienie na winnego, sami jestescie bez winy? imprezy sa przeciez w tych saamych lokalach dzien w dzien nie?
pozdrawiam idealnych sasiadow.
p.s. jak dziecko placze o 5.30 to tez wzywac policje?? bo nie wiem? nie mam dzieci a nie moge przez nie spac a przeciez jest cisza nocna... (oczywiscieto jest to ironia, chociaz ta sytuacja miala dzis miejsce)
wwww
Gość
........
Gość
M.
Gość
gość
Gość
do M.
Gość
TTT
Gość
No to pozamiatane. To miejsce jak widać niczemu nie służy -żadnej wymianie zdań czy pomysłów na jakieś wspólne funkcjonowanie. Potraficie tu tylko się żalić, psioczyć i kpić z innych. W tym miejscu dajecie upust frustracji i nic więcej.
Bawcie się więc dobrze dalej w tym swoim bagienku. Dalej uważajcie, że jesteście w tych swoich zagrodach sami i macie na wszystko w.....e - szczególnie na innych.
SDA
Gość
iii
Gość
nnn
Gość
abcd
Gość