co do estetyki osiedla , wczoraj się przyjrzałam i jak dla jak mnie to te wały przeciwpowodziowe jak je nazywacie :P ładniej wyglądają niż płotki standardowe. mogły by być trochę niższe tak o ok 50 cm i by to na prawdę ładnie wyglądało jakby całe osiedle takie było. no ale to moje zdanie, i pewnie mało kto je podzieli;) a i przynajmniej póki co nie gniją i nie odpadają jak ten płotek w standardzie :D a jeśli chodzi o zgodę to faktycznie developer ma większość udziałów i jeśli takową zgodę wydał, to nie wiem czy nowa wspólnota,( która de facto nie wiadomo kiedy powstanie... ) będzie mogła anulować wcześniejsze pozwolenie... dziwi mnie jedno, że tak na tym osiedlu wszyscy dbają o estetykę :P z jednej strony dobrze, ale z drugiej zaczyna to być punktem zapalnym... czuje się normalnie jakbym mieszkała w luksusowej dzielnicy na super osiedlu ;)))) szkoda tylko, że kiepsko wygląda parking (Cały czas jest uszkodzony) i ta zieleń na terenie osiedla to porażka... trawa usycha, te berberysy
;) - M.
Gość
2013-06-17 06:41:18
wołają o pomstę :( tak samo te pnącza co wsadzili przy biurowym to jak dla mnie porażka...
gość
Gość
2013-06-17 10:46:36
do ;) zgody wydawane przez dewelopera, to są na piśmie czy na gębę? Wygląd osiedla jest bardzo ważny i nie ma znaczenia w jakiej dzielnicy mieszkamy. Dlatego podarujcie sobie argumenty w stylu - cena za m2, lokalizacja, luksusowa dzielnica, bo to nie jest wyznacznik tego czy na osiedlu będzie ładnie, czy też będzie chlew.
...
Gość
2013-06-17 11:14:56
na papier i wspólnota tego nie zmieni i dobrze.
gość
Gość
2013-06-17 11:30:25
W takim razie ktoś tutaj kłamie... Pożyjemy zobaczymy co z tym się stanie.
;) - M.
Gość
2013-06-17 12:02:49
ale ja się zgadzam z wami, też dbam o wygląd osiedla, dlatego pisze o osiedlowej zieleni, coś co można łatwo zmienić, zadbać :P a też świadczy o wyglądzie osiedla. tylko na to już nikt nie zwraca uwagi?! a na forum czuć cały czas nagonkę na tym na kogoś... osiedle/lokalizacja/cena nie są wyznacznikiem, owszem, ale ja osobiście na żadnym ze znanych mi osiedli (tych starych, czy nowych droższych od naszego nie słyszałam o takim problemie, więc może na super luksusowych każdy się przejmuje jak wygląda osiedle, o każdy szczegół) i jeszcze na koniec - gosc - od razu atakujesz. teksty typu "podarujcie sobie" sa juz niezbyt miłe. widze, że chcesz walczyć ze wszystkimi dookoła. myślę, że ktoś kto by podszedł to tematu konstruktywnie i z rozsądkiem poradził by sobie z "problemem", przy tym wymyślając dogodne dla WSZYSTKICH mieszkańców rozwiązanie, a nie niektórzy negują cały czas wszystko co ktoś zrobi... a nie potrafią poderwać za sobą innych w myśl pozytywnego wizerunku osiedla.
;) - M.
Gość
2013-06-17 12:04:50
i jeszcze jedno najważniejsze - najfajniej to się mieszka z SUPER SĄSIADAMI W MIŁYCH STOSUNKACH a nie na najpiękniejszym najbardziej wychuchanym osiedlu. i pora chyba też sobie z tego zdać sprawę...
do :)- M ,
Gość
2013-06-17 12:31:51
Też tak sądzę, ale chyba nie słyszałaś tego pana z parteru jak on się wysławia i wszystko komentuje bezmyślnie zupelnie. Także nagonka jest bo nie tylko mi przeszkadza takie buractwo.
gość
Gość
2013-06-17 12:38:02
Nie wiem gdzie dopatrzyłaś się ataku/ walki z mojej strony? Twoja sprawa. Jak widać płot też jest bardzo łatwo zmienić, a ma on wpływ na wygląd osiedla.
;)
Gość
2013-06-17 13:26:55
szczegółowe rozliczenia i korekty w skrzynkach ;)
....
Gość
2013-06-17 14:11:24
Znowu nagonka na ogródkowiczów :) Jak ktoś już wspomniał: - zielsko lub goła ziemia - odpadająca farba na parkingu
To już wam nie przeszkadza ? Może jest estetyczne ? Drodzy właściciele balkonów: a co z płytkami ??? Część z was ułożyła sobie płytki tylko na froncie, a na cokole została goła posadzka... wygląda to ohydnie, jak sypiący się beton, ale to też wam nie przeszkadza... tylko ogródki..... żal.....
kk
Gość
2013-06-17 14:48:52
Trochę rozumiem lokatorów z parteru bo przechodząc obok mimowolnie spoglądam na ogródki jak pewnie wielu mieszkańców co może być krępujące. Nie jestem fanem tak wysokich parkanów ale skoro właścicielom się podoba ... Moim zdaniem warto energię z forum wykorzystac na wyegzekwowaniu od developera choćby naprawy wspomnianego parkingu czy innych niedoróbek.
Nie zdziwiłbym się też gdyby się okazało, że najwięksi krzykacze są z firmy:)
mokry
Gość
2013-06-18 12:27:09
Czy macie problem z wilgocią? Chodzi mi o grzyba, wyłażenie wody ze ścian itp. W szczególności dotyczy to ścian przy balkonach - kiedyś czytałem, że kilka osób miało z tym problem. Jak sobie z tym poradziliście? Co na to deweloper?
,,,
Gość
2013-06-18 12:37:31
stawiasz farelkę i grzejesz
do mokry
Gość
2013-06-18 12:52:26
U mnie problem był taki że farba zaczeła się pienić i odpadać przy ramie drzwi balkonowych a przy oknie to powychodziły mokre plamy. Oczywiście zgłaszałem to do p. Grzegorza i stwierdził bym to usunął przez swoją ekipę i wystawił rachunek. Ale z tym poczekam i zobaczę czy coś jeszcze nie wychodzi
mokry
Gość
2013-06-18 14:24:38
Dzięki, u mnie sprawa jest poważniejsza - 2 ściany zalane + grzyb. Albo pękła rura w murach, albo wilgoć była tam wcześniej i teraz wychodzi (w tym od sąsiada, bo jak sadzę ma uszczelnioną podłogę).
emilio
Gość
2013-06-18 18:06:11
U mnie też była mokra plama przy drzwiach balkonowych. Problem jest z wykonaniem izolacji balkonowej. Pod drzwiami balkonowymi jest blacha, która powinna być zgrzana z papą balkonową, niestety to nie było zgrzane u mnie. Druga rzecz to folia pod szlichtą na balkonie. Jest również położona mało profesjonalnie. Żeby to naprawić trzeba skuć część szlichty balkonowej niestety. Ja to już naprawiłem i położyłem płytki i mam nadzieje, że będzie spokój, bo puki co jest ciepło i mieszkania są dobrze wietrzone, ale jak przyjdzie zima i okna będą otwierane rzadziej to problem dopiero może się pojawić.
sasiad
Gość
2013-06-18 18:36:06
sasiedzi dostaliscie skorygowane faktury ? mieliscie doplaty czy nadplaty ?
Ola K.
Gość
2013-06-18 19:18:02
Do Biedzia - niestety dostałam dzisiaj pismo że odbiór przesuwają z grudnia na kwiecień 2014, więc niestety nie jest tak sprawnie jak piszesz :/
Domi nr 5
Gość
2013-06-18 21:37:35
Oczywiscie niedoplaty! Sprawdzilam to sobie dokladnie i niestety sa bledy. Wplacone zaliczki nie trzymaja sie kupy- u mnie jest roznica 700 zł (czyli im sie wydaje ze im mniej wplacilam!) Dodatkowo pytam gdzie sa faktury za marzec, kwiecien, maj, czerwiec? Rece mi juz opadaja...
;)
Gość
2013-06-19 03:32:28
faktury za marzec i kwiecien są wciągnięte w rozliczenie - nie było ich, wiec rozliczenie z Targfortu obejmuje okres do końca kwietnia - czytanie ze zrozumieniem!
Co do maja i czerwca nowa administracja w skrzynkach pozostawiala wymiary oplat - nie ma już od maja faktur, są zwykłe czynsze bez papierologii - termin płatności za te dwa miesiące minął 10 czerwca!
emilio
Gość
2013-06-19 09:40:46
Wg. moich wyliczeń to nie ma ci się pieklić o faktury za marzec i kwiecień, bo wg rozliczenia wyszło, że zapłacimy o wiele mniej niż po te ok 500zł/mc.
.....
Gość
2013-06-19 10:34:17
a w jakiej mniej wiecej kwocie macie niedoplaty?
emo
Gość
2013-06-20 05:49:23
Ja ma 530
ja mam
Gość
2013-06-20 06:51:30
ja mam 120 zł
.....
Gość
2013-06-20 07:00:47
TO WAM NIE UWZGLEDNILI CZYNSZU ZA 2 MSC?
rtyu
Gość
2013-06-20 09:24:47
U mnie wyszło niecałe 6 zł
ktoś
Gość
2013-06-20 09:47:43
to ile teraz gdy jest nowy zarządca wynosi czynsz za mieszkanie 50m2?bo ja nadal nie dostałem info.
ssss
Gość
2013-06-20 10:10:02
u mnie niecałe 7 zł
dddddd
Gość
2013-06-20 10:10:56
mi uwzględnili wszystko i mam niecałe 10 zł niedopłaty
;) - M.
Gość
a jeśli chodzi o zgodę to faktycznie developer ma większość udziałów i jeśli takową zgodę wydał, to nie wiem czy nowa wspólnota,( która de facto nie wiadomo kiedy powstanie... ) będzie mogła anulować wcześniejsze pozwolenie...
dziwi mnie jedno, że tak na tym osiedlu wszyscy dbają o estetykę :P z jednej strony dobrze, ale z drugiej zaczyna to być punktem zapalnym...
czuje się normalnie jakbym mieszkała w luksusowej dzielnicy na super osiedlu ;)))) szkoda tylko, że kiepsko wygląda parking (Cały czas jest uszkodzony) i ta zieleń na terenie osiedla to porażka... trawa usycha, te berberysy
;) - M.
Gość
gość
Gość
Wygląd osiedla jest bardzo ważny i nie ma znaczenia w jakiej dzielnicy mieszkamy. Dlatego podarujcie sobie argumenty w stylu - cena za m2, lokalizacja, luksusowa dzielnica, bo to nie jest wyznacznik tego czy na osiedlu będzie ładnie, czy też będzie chlew.
...
Gość
gość
Gość
;) - M.
Gość
osiedle/lokalizacja/cena nie są wyznacznikiem, owszem, ale ja osobiście na żadnym ze znanych mi osiedli (tych starych, czy nowych droższych od naszego nie słyszałam o takim problemie, więc może na super luksusowych każdy się przejmuje jak wygląda osiedle, o każdy szczegół)
i jeszcze na koniec - gosc - od razu atakujesz. teksty typu "podarujcie sobie" sa juz niezbyt miłe. widze, że chcesz walczyć ze wszystkimi dookoła. myślę, że ktoś kto by podszedł to tematu konstruktywnie i z rozsądkiem poradził by sobie z "problemem", przy tym wymyślając dogodne dla WSZYSTKICH mieszkańców rozwiązanie, a nie niektórzy negują cały czas wszystko co ktoś zrobi... a nie potrafią poderwać za sobą innych w myśl pozytywnego wizerunku osiedla.
;) - M.
Gość
do :)- M ,
Gość
gość
Gość
Jak widać płot też jest bardzo łatwo zmienić, a ma on wpływ na wygląd osiedla.
;)
Gość
....
Gość
Jak ktoś już wspomniał:
- zielsko lub goła ziemia
- odpadająca farba na parkingu
To już wam nie przeszkadza ? Może jest estetyczne ?
Drodzy właściciele balkonów: a co z płytkami ???
Część z was ułożyła sobie płytki tylko na froncie, a na cokole została goła posadzka... wygląda to ohydnie, jak sypiący się beton, ale to też wam nie przeszkadza...
tylko ogródki..... żal.....
kk
Gość
Moim zdaniem warto energię z forum wykorzystac na wyegzekwowaniu od developera choćby naprawy wspomnianego parkingu czy innych niedoróbek.
Nie zdziwiłbym się też gdyby się okazało, że najwięksi krzykacze są z firmy:)
mokry
Gość
,,,
Gość
do mokry
Gość
mokry
Gość
emilio
Gość
sasiad
Gość
Ola K.
Gość
Domi nr 5
Gość
;)
Gość
Co do maja i czerwca nowa administracja w skrzynkach pozostawiala wymiary oplat - nie ma już od maja faktur, są zwykłe czynsze bez papierologii - termin płatności za te dwa miesiące minął 10 czerwca!
emilio
Gość
.....
Gość
emo
Gość
ja mam
Gość
.....
Gość
rtyu
Gość