Forum opinii Osiedle Portowa

• Anita z parteru z 8
    Gość
    2013-05-26 17:24:36
    Dziwię się tylko,że młodzi ludzie,są tak upierdliwi i czepliwi.ludzie czy wy nie macie,czym się zająć?Idzcie na spacer nad kępę tarchomińską nad wisłę,tam jest mega zajebiście.Forum jest od ważnych spraw,a nie od dupereli.Mój ogród jest na przeciwko placu zabaw,chyba to lepiej że wasze dzieci nie widzą,jak latam w majtach,piję browara itp.Jest to mój pierwszy i ostatni wpis na forum,bo uważam że jego tematy i poziom jest poniżej krytyki i nic nie wnoszą.Pozdrawiam serdecznie moich zajebistych,kulturalnych i wyluzowanych sąsiadów z 8 i dziękuję im za to ,że nie wrzucają mi na ogródek petów,śmieci,zgniłych jaj i innych fekaliów,zwłaszcza,jak jest trochę za głośno.Obiecuję,że jak skończę urządzać mój drogi ogródek,to zaproszę na ELEKRTYCZNEGO GRILLA i dobre piwko,bo pracuję w browarze:)hehe Pozdro dla Sienkiewicza i LEGIA WARSZAWA!!!

• :)
    Gość
    2013-05-27 08:19:26
    w browarze?!?!:):)dla mnie juz jestes mega najlepsza sasiadka.buduj co chcesz.chocby i wieze lub tunele.jestem skory do pomocy we dnie i w oocy.taka sasiadka to skarb.cos pieknego praca w browarze

• alf
    Gość
    2013-05-27 10:00:50
    Anitka niech no tylko ktos powie złe słowo na twoj piękny ogrodek!!! jeszcze tak ładnego ogrodka w zyciu nie widzialem!!! i tez zglaszam sie do pomocy :)))

• ;) - Monika
    Gość
    2013-05-27 11:48:03
    teraz kazdy bedzie ci zagladal do ogrodka - "jak latam w majtach,piję browara" :P :)

• ;) - Monika
    Gość
    2013-05-27 12:34:17
    Anita, większość osób na pewno nie ma się czym zająć skoro o takich rzeczach pisze na forum..ale na szczęście ostatnio temat ucichł. i oby tak dalej było.
    teraz jak napisałam,ze pracujesz w browarze to już nikt nie będzie nie miły ;)))

• haha
    Gość
    2013-05-28 15:16:38
    A co to jest??? Moze taki klub z milionowymi dlugami??? Witaj A klaso !!

• hehe
    Gość
    2013-05-29 08:36:30
    tak właśnie ten z milionowymi długami ;)
    a Legia to ten co w niego Hania Gronkiewicz wiele miejskich milionów wpompowała ;) ot, sprawiedliwość dziejowa :D

• Tylko Legia
    Gość
    2013-05-29 12:03:41
    Dla sprostowania to HGW tak naprawdę nie wpompowała w Legie milionów tylko wybudowała stadion za który Legia płaci miastu dierżawę. Więc jak są imprezy masowe na stadionie Legii to zyski z tych imprez nie idą dla Legii tylko dla Miasta - " minus zyski dla organizatora"
    Więc trzeba pisać wiarygodne rzeczy a nie próbować udawać że się wie coś na jakiś temat. To tak jak z kościołami ktoś słyszy dzwony ale nie wie w którym kościele dzwonią.

• Myś(L)iborska
    Gość
    2013-05-29 14:30:54
    A ty juz zapomniales jak Wojciechowski w polonie pompował ?? i co ?? 4 liga :)

• joko
    Gość
    2013-05-30 08:59:30
    Ujada i ujada. Czy to coś na wyrost nazywane psem nie ma właścicieli, którzy poświęcą mu choć trochę uwagi?

• wredne psy
    Gość
    2013-05-30 09:54:14
    to te yorki z parteru w bloki A ktore ujadaja nawet w nocy!

• gosc
    Gość
    2013-05-30 11:09:45
    Właściciele mają w dupie, wypuszczają je do ogródka i jak tylko ktoś przechodzi, to piłują mordy. Wstrętne, małe, wredne "psy"!!!

• jolo
    Gość
    2013-05-30 16:43:14
    I znow ten pajac, który opanował sztukę kopuj-wklej i postanowił się nią pochwalić

• .,.,
    Gość
    2013-06-01 20:10:03
    A kiepsko.z tego co sie dowiedzialem od robotnikow jest lipa cos z fundamentami

• Jacek
    Gość
    2013-06-02 18:06:50
    Widać, że budynek się odchyla od pionu. Niedługo będzie jak wieża w Pizzie. Straszne ...

• do Jacek
    Gość
    2013-06-03 15:29:34
    Widze Jacek ze poziomice masz w oczach :) hehehe

• ....
    Gość
    2013-06-03 18:37:53
    mam pytanie czy takie robienie ogrodzenia wyjmując płotek ten ktory wstawil deweloper wymaga zgody wspolnoty ????

• Anika
    Gość
    2013-06-03 21:45:32
    Właśnie, tez bym chciał wiedzieć

• :)
    Gość
    2013-06-04 04:22:40
    wies tanczy i spiewa.ploty jak parkany na wyscigach konnych na sluzewcu.osobiscie mam to gdzies co z nimi robicie.ale wyglada to komicznie i wiesniacko.teraz tylko kozy,kury.beret z piorunochronem i na fure z gnojem.

• ....
    Gość
    2013-06-04 04:47:20
    Tu się nie zgodzę.... Właśnie, że wygląda to lepiej niż ten śmieszny płotek co postawił developer.... Tym bardziej, że widać, że ludzie ustawiają go równo i prosto...

• ;) - Monika
    Gość
    2013-06-04 06:28:09
    wiedziałam, że temat znów wróci... porażka..
    widziałam płotek z bliska - bardzo profesjonalnie wykonany i jak dla mnie bardzo ładnie to wygląda. wcale nie psuje wizerunku osiedla, a wręcz przeciwnie wygląda nawet lepiej od płotka developera, ale u mnie to już w ogóle by światła nie było... i to jest duży minus. chyba, że wspólnota będzie chciała ujednolicić płotki skoro ma z tym aż tak wielki problem to ok.
    weźcie się zajmijcie innymi tematami bo to jest już nudne...
    wieś tańczy i śpiewa jak ludzie żyją życiem innych - kto co kupił, kto co ma. taka prawda.

• gosc
    Gość
    2013-06-04 06:29:33
    mam pytanie czy jest tu ktos kyo kupil mieszkanie na osiedlu swidry 2???

• Do posiadaczy płotków
    Gość
    2013-06-04 06:53:07
    Ja uważam że jak wszyscy płacili xxxx zł za m2 w którym wchodziło wybudowanie bloków razem z całą infrastrukturą i zielenią to jeśli ktoś chce sobie zmienić płotek to dlaczego ja bądź inni którzy w xxxx zł/m2 mieli wliczony koszt płotków od dewelopera teraz ma ich nie być? Jeśli chcecie sobie zmieniać płotki bo one wam się nie podobają to może zwrócie koszt poniesione przez mieszkańców za postawienie tych płotków i stawiajcie sobie nawet i murowane na swój koszt. Ja nikomu nie zabraniam stawiania czy to wikliny czy to paneli drewnianych na wysokość 2m ale ja i pewnie inni płaciliśmy za wszystkie płotki od dewelopera, które sobie ktoś zdementował i w miejsce nich postawił nowe. Mieszkania na praterze były tańsze od tych na piętrach więc mieszkańcy z górnych pięter będą mieli pewnie inne zdanie na temat tych nieszczęśliwych ogrodzeń. A wracając do części wspólnych to ogrodzenia od dewelopera były częścią wspólną a teraz jak każdy sobie je zmieni to już tak nie będzie. Więc za chwilę chodniki również nie będą częścią wspólną. A może tak się zastanowić czy nie wymienić barierek na balkonach. Choć deweloper już tak zmienił wygląd jednego balkonu na całym osiedlu.

• gość
    Gość
    2013-06-04 07:26:20
    Wygląd płotka - rzecz gustu, ale jak każdy tak sobie będzie plotki wymieniał, to strasznie to będzie wyglądać!!! Każdy inny. TRAGEDIA!!! Po za tym to część wspólna, więc nie można jej ot tak sobie zmienić. Jak widać nie wszyscy o tym wiedzą.

• ..
    Gość
    2013-06-04 08:51:42
    a wy nam zwróćcie za windę. i za balkony !!! bo przecież partery z nich nie korzystają!!! i w ogóle każdy powinien płacić za swoją ścianę i swoje płytki, z których korzysta.
    do "do posiadaczy płotków" przestań przesadzac i wszystko wyolbrzymiać. tak każdy sobie weźmie po tyle płytek chodnikowych ile mu się należy względem % w udziale we wspołnocie. żal...

• ..
    Gość
    2013-06-04 08:52:29
    a i jeśli zapłaciłam za twoją barierkę na balkonie to mi tam nic nie zawieszaj na niej!!! bo zniszczysz!!! a ja płacić za Twoją barierkę nie będę!!!!

• ..
    Gość
    2013-06-04 09:08:48
    a już tak serio to chciałam zauważyć, że zajmujecie się sąsiadami ( zwlaszcza parterów, którzy są wrogiem numer 1 bo mają ogródki (o zgrozo!) zapłacili mniej za mieszkania (o zgrozo!) a już w ogóle Broń Panie Boże się rządzą w tych ich-naszych ogródkach!!!! i zapomnieliście, że developer miał ogarnąć bramę wjazdową,żeby się zamykała w 9 drzwi niedługo wypadną z futryny.. nadal jest dziura na klatce (co prawda zalepiona) też w bud. 9. co prawda dostaniemy klucze do piwnic w ten czwartek,ale dozoru jak nie było tak nie ma. widzę ich częściej, ale to jeszcze nie jest to. a już nie mówię o wielu incydentach z kiepską izolacją jeśli chodzi o wilgoć. ale wy wolicie walczyć ze sobą.

• fghjkl
    Gość
    2013-06-04 10:25:00
    Henryku !!!! Gdzie jesteś ???

• Gość
    Gość
    2013-06-04 10:27:17
    do "Do posiadaczy płotków" tu akurat się zgadzam ale nie do końca. Jeśli chodzi o barierki to ich na piętrach nikt nie zmienia więc część wspólna jest taka sam dla wszystkich. Niestety płotki już takie nie są i nie będą.
    Do .... Tobie nikt nie broni sadzenia drzewek i krzewów lub jeszcze innych roślinek na ogródku to dlaczego odrazu zabraniasz wieszania kwiatków na barierkach przecież nie wiem jak trzeba być ułomnym by barierki zniszczyć wieszając kwiatki.

• .....
    Gość
    2013-06-04 10:34:13
    http://nieruchomosci.dziennik.pl/artykuly/379068,deweloperzy-laduja-w-sadach-odszkodowania-za-fuszerke-w-mieszkaniu.html

Odpowiedz

Komentujesz jako gość.