Forum opinii Osiedle Portowa

• ad wyzej
    Gość
    2013-01-30 21:50:20
    idz juz spac bo pchły na dupe czekają!

• jog79
    Gość
    2013-01-30 22:50:07

To forum miało być nt osiedla!!!

Nie mam pojęcia po co rozpoczęła się ta IDIOTYCZNA dyskusja na temat tego jak długo ma siedzieć kobieta z dzieckiem w domu.

Moje zdanie jest takie - to jak długo kobieta będzie siedzieć z dzieckiem w domu zależy od mnóstwa czynników (pieniędzy, charakteru, pomocy, PRIORYTETÓW itd.). Nie można nikogo oceniać tylko dlatego, że siedzi mniej lub więcej czasu z dzieckiem. Poza tym KOGO TO OBCHODZI?
    Ludzie jesteśmy TYLKO sąsiadami! Nie wtrącajcie się w czyjeś życie tylko dlatego, że mieszkacie przez ścianę, w tym samym bloku czy na tym samym osiedlu! OPANUJCIE SIĘ! Każdy ma prawo do samodzielnego podejmowania decyzji - TRZEBA TO ZAAKCEPTOWAĆ! Po co w tak dziecinny sposób skaczecie sobie do gardeł?! Więcej tolerancji drodzy sąsiedzi! Zajmijcie się ważniejszymi sprawami do cholery!

• jog79
    Gość
    2013-01-30 23:06:22
    cytat o matko! "A jak słyszę, że matka 10 lat siedzi z dzieckiem w domu... Potem wkraczają do społeczeństwa nieporadne życiowo ofermy, które nic nie potrafią bo zawsze mama zrobiła to za nich. Są aspołeczni, wycofani, wyautowani, egoistyczni i rozpieszczeni. Uważam, że od małego należy uczyć dziecka życia w grupach społecznych a nie chronić przed całym światem".

Przepraszam a skąd to stwierdzenie? Po pierwsze BŁĘDNE! Studiuję PSYCHOLOGIĘ i wiem, że tak nie jest. Jest wiele badań dot tego tematu. Proponuję przeczytać książki o psychopatologii a dopiero później wypowiadać się na temat zaburzeń! Widocznie zobaczyłaś coś kątem oka w czasopiśmie albo obiło Ci się o uszy a nie zagłębiałaś tego tematu.

• Ginger
    Użytkownik
    2013-01-31 05:26:32
    dokładnie Ola - każdy żyje tak jak chce aby był szczęśliwy w życiu :)

• Ginger
    Użytkownik
    2013-01-31 05:30:43
    do hihi - przeczytaj wcześniejszą moją wypowiedz - jakbym mogła sobie pozwolić to bym posiedziała 1,5 roku a w obecnej sytuacji (ekonomicznej - czytaj kredyt na karku) siedziałam 9 miesięcy - co nie wyklucza że lubię swoja pracę i chętnie do niej wróciłam...

• do Ginger
    Gość
    2013-01-31 07:31:42
    Nie tlumacz sie wyrostkom bo anonimowo kazdy ma 3 mieszkania i nie musi pracowac :)

• do wyżej
    Gość
    2013-01-31 07:53:40
    masz rację. Nie ma sensu sie tłumaczyć.
  • Zet
    Zet
    Użytkownik
    2013-01-31 08:27:54
    Jeśli studiujesz psychologię wiesz na pewno, że są z pewnością badania które zaprzeczają przyjętej przez Ciebie tezie :P. Szczególnie, że psychologia to raczej młoda i dość nieścisła nauka. Wystarczy popatrzeć, jak wygląda sprawa ze zmianami klimatycznymi, grawitacją i potrzebą snu u człowieka. Tak naprawdę w wielu dziedzinach jesteśmy w stanie opisywać jakieś zjawiska zaobserwowane, nawet je zmierzyć a i tak, mimo ciężkiej pracy setek badaczy, nadal nie jesteśmy w stanie jednoznacznie powiedzieć DLACZEGO dzieje się tak a nie inaczej. Wiec wszystkich naukowców przestrzegam przed dogmatyzowaniem tego co przeczytało się w materiałach z sylabusa...

• przyszła mama
    Gość
    2013-01-31 09:15:40
    wiecie co-a ja mialam umowę za zastępstwo ( za panią z dzieckiem w ciązy i macierzyńskim) no i cóż ta osoba wróciła, a że sytuacja słaba -brak kasy na etaty, moja umowa wygasła, jednoczesnie okazalo się, ze ze wzdlędów medycznych jest to ostatnia szansa dla nas na dziecko. I co będę mamą bez pracy. "o matko!", "niop" nie będę mieć ciągłośći w CV-ba nawet sporą przerwę i co według tego co pisałyście, brak mi ambicji, wypadne z rynku pracy.W życiu różnie bywa...

• przyszła mama
    Gość
    2013-01-31 09:22:35
    wybaczcie literówki-czytając to robi się człowiekowi przykro, poważnie, a wypowiedź na temat mam, siedzących w domu i wychowujących nieprzystosowane dzieci do życia-ehhh-paranoja-zgadzam sie z jog79. Znam wiele dzieci, które nie chodziły do przedszkola och mama uczyła czytać, bawiła się, wkładała dużo pracy w ich wychowanie i super dzieciakami, nie są outsiderami...wszystko zależy od tego co wyniesiemy z domu.

• do żaaaal
    Gość
    2013-01-31 09:26:01
    wyobraź sobie, ze niektórzy kupują mieszkania pod wynajem-i to jest inwestycja sama w sobie, taka jak lokata w banku i życie z odsetek. znam osoby, które się normalnie utrzymują z tego.

• do żaaal
    Gość
    2013-01-31 09:29:09
    dlaczego ktoś nie może miec 3 mieszkan i mieszkać na Portowej?może druga połowa miała już mieszkanie, dodotkowo ludzie też dziedziczą nieruchomosći , a jedno kupili sobie ( o zgrozo na kredyt!) i mają w sumie aż 3 mieszkania i mieszkają na wsaszym osiedlu;)

• niop
    Gość
    2013-01-31 11:33:35
    Do przyszła mama: zlepiłaś kilka wypowiedzi. Nie pisałam o barku ambicji tylko o tym, że bardzo ciężko jest wrócić do pracy po 1,5 rocznej przerwie i czasami dłuższa przerwa w pracy nie jest własnym wyborem. Przykre ale prawdziwe. Jeśli odebrałaś to w inny sposób to z góry przepraszam

• po co ???
    Gość
    2013-01-31 11:34:46
    po co drążycie ten temat?? Każdy ma prawo do właśnego wyboru.

• niop
    Gość
    2013-01-31 11:52:34
    Bo ludzie lubią gadać;p

• ad wyzej
    Gość
    2013-01-31 12:25:04
    nie ludzie lubia gadac tylko baby lubia plotkowac :)
    Skonczcie juz ten temat bo to forum osiedla portowa a nie forum matki z dzieckiem

• ad ad wyżej
    Gość
    2013-01-31 13:04:46
    no przeciez na tym osiedlu jest pełno matek, kazdy moze sobie pisac co mu sie pododa na forum.

• ad wyzej
    Gość
    2013-01-31 13:18:10
    tutaj pisze sie o problemach zwiazanymi z osiedlem portowa a nie wychowaniem dzieci przez matki na osiedlu portowa. napisz o ktorej karmisz i ktora Piersia bo jeszzcze o tym nie wspomnialas

• abc
    Gość
    2013-01-31 14:12:09
    Znowu dyskoteka... 4 razy prad zanikał ! Jak kuchenka mi padnie to rachunek im zaniose do biura !

• jog79
    Gość
    2013-01-31 17:51:07
    Do Zet. Po pierwsze nie postawiłam żadnej tezy. Nie zgadzam się tylko z wypowiedzią osoby, która napisała, że dzieci które siedzą długo z matką w domu są aspołeczne itd. Uwarunkowań aspołeczności należy szukać głębiej niż tylko w czynnikach środowiskowych.
    Poza tym mną zajmowała się mama (przez 3 lata) i nie uważam, że przez to stałam się "wyizolowana społecznie". Wręcz przeciwnie ciągnie mnie do ludzi. Dlatego wybrałam taki kierunek studiów a nie inny. Stąd też zarzut osoby "uczulonej na siedzenie matki z dzieckiem w domu" wprowadził mnie w poirytowanie.

• kolo
    Gość
    2013-01-31 18:17:27
    istnieje teoria, ze na psychologie ida ludzie ktorzy maja problemy ze soba

• xxx
    Gość
    2013-01-31 18:39:36
    Ludzie, dajcie spokój z tą psychologią !!! Jak chcecie pogadać o dzieciach, ich wychowaniu to umówcie się w realu albo na forum dla matek z dziećmi itp.!!! A nie tu zbędny zamęt siejecie!!! A zatem przechodząc do sedna sprawy: czy ktoś ma problemy z domofonem w 9??? Chodzi o to czy slyszycie osobę dzwoniącą? Ja po odebraniu słyszę tylko bardzo głośny dźwięk "biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip"

• xxx
    Gość
    2013-01-31 18:42:31
    Aha i jeszcze jedna sprawa, czy WSZYSCY mogą zamykać za sobą bramę???????? Bo zdarzają się nadal przypadki, że brama jest otwarta!!!!!

• xxx
    Gość
    2013-01-31 18:45:12
    I jak w końcu rozwiążemy problem parkowania pod blokami??? Tylko proszę nie piszcie, że remont, że rozładunek dostaw itp itd. Mówię o regularnie parkujących. Nie może tak być żeby sznur samochodów nagminnie stał pod blokami!!!!

• Bruce do xxx
    Gość
    2013-01-31 19:19:45
    te twoje biiiiiiip to wina złego ekranowania- ta sama zasada co z komórką koło głośników. Po prostu odsuń słuchawkę od korpusu domofonu.

• jak
    Gość
    2013-01-31 19:24:35
    opowiem mała historie....ide dzisiaj o godz 19:55 do garazu...brama otwarta, wyjezdzam brame zamykam...wracam o godz 20:15 brama otwarta....ludzie kur....ogarnijcie sie!!!!czy zamkinecie bramy sprawia taki problem??????jakas masakra....no inteligencja po porstu!!!!

• Ginger
    Użytkownik
    2013-01-31 19:24:59
    właśnie...nawet nie ma jak zakupów wypakować czy wózka wyjść z bagażnika bo sznur samochodów pod blokiem :/
    ostatnio musiałam stanąć na środku drogi a jakiś gość chciał wyjechać i zamiast pojechać na około - w końcu jest tam przejazd - to z pretensja do mnie że nie może przejechać...wrrr...
    dzisiaj sąsiadka z 9 z górnych pięter (windą jechała) nie zamknęła bramy...ja wjechałam chwile po niej i brama była otwarta...może jakaś kartka na drzwiach do garażu?

• z 3
    Gość
    2013-01-31 19:42:28
    z innej beczki-czy od strony portowej jest przewidziany wjazd?i jest bedzie ewentualne przejscie, zeby nie biegac dokoła np. na przystanek?poki co jescze nie mieszkam na osiedlu, wiec nie wiem.

• jak
    Gość
    2013-01-31 19:50:49
    moze bilboard jak wywiesimy to pomoze....kartka nic nie da...a co do wiazdu to od portowej tak owego nie ma w planach

• jak
    Gość
    2013-01-31 19:52:14
    furtka oczywiscie bedzie

Odpowiedz

Komentujesz jako gość.