picia zazwyczaj chodze schodami - byliśmy po zakupach i troche toreb było w dodatku mąż mnie namowil i sie przejechałam... przynajmniej prowiant był:) ale uwierz ze lepiej my niż ktoś z małym dzieckiem
picia136
Użytkownik
2013-01-26 20:19:46
wiem. W naszym bloku jest 1 małe a 2gie już niedługo. Zdarza się ale szybko byli przynajmniej. Ciekawy kiedy ją odpala.
Ola K.
Użytkownik
2013-01-26 20:34:44
"Michał T." masz rację - zdroworozsądkowość kluczem do sąsiedzkiej zgody! Każdy przecież jest osobą myślącą i jak wszyscy będziemy postępować według zdrowego rozsądku i mieli na uwadze ogólne dobro to w każdej sprawie się dogadamy. A co do parkingów za 50pln to też pierwsze słyszę. Z wynajęciem takiego miejsca postojowego jest jak z wynajęciem mieszkania. Niby każda lokalizacja ma swoje standardy cenowe, ale nikt nie kupuje po to by później wynająć bez korzyści. Wątpię byś zapłacił/a 20 000pln żeby zwróciło Ci się 10/20pln miesięcznie. Zadowolenie sąsiada nie ma tu nic do tego. Inna sprawa jak dostaje się takie miejsca w gratisie to wtedy za symboliczną kwotę można wynająć, no ale jak Ty masz tracić sąsiad zyskać. No nie wieżę w to.
Ola K.
Użytkownik
2013-01-26 20:36:31
sorry za byka, oczywiście "nie wierzę" miałam na myśli.
:P
Gość
2013-01-27 00:00:25
Heh. Naprawdę nie rozumiem tych waszych wytycznych co do cen wynajmu garażu. Lokalizacja, czy to centrum czy to Białołęka naprawdę nie ma znaczenia. Wszystko zależy od podaży i popytu. Im wiecej chętnych na wynajem i mniej wolnych miejsc do wynajęcia, tym cena wyższa - i tym należy się sugerować. Wynajmowalem miejsce na Woli za 80zl i właściciele aż się prosili, natomiast miałem okazje wynajmować tez miejsce na Jelonkach za 170 zł, bo chętnych dużo, a miejsc mało... Porównywanie cen do innych dzielnic jest moim zdaniem nie na miejscu i nic nie wnosi.
MK
Gość
2013-01-27 09:15:06
picia u nas jest prawie na każdym pietrze małe - a na czwartym chyba jest taki bobas grudniowy :) no i za chwile twoj wiec beda ziomale.
D. z 3
Gość
2013-01-27 10:31:50
Ola śliczny piesek;))) na tej miniaturce fotki.
Bart
Gość
2013-01-27 11:24:13
Witam, Czy jesteście w stanie napisać ile wynegocjowaliście z developerem?? Obecnie chcą 260tys za mieszkanie 45m + 22tys garaż nieobowiązkowy. Przymierzam się do wyboru lokalizacji ale chciałbym wiedzieć ile na portowej można wywalczyć :) Z góry dziękuję :)
ad bart
Gość
2013-01-27 11:58:29
niewiele...
picia136
Użytkownik
2013-01-27 12:04:15
22tys naziemny??
Ola K.
Użytkownik
2013-01-27 12:47:30
Ja nie negocjowałam. Powiedziano mi że to są i tak już ceny minimalne i nic nie mogą spuścić niżej. Mi zależało tez na czasie bo kredyt braliśmy w programie Rodzina na Swoim i musieliśmy się wyrobić do końca roku. Garaż wówczas był obowiązkowy. Teraz może jednak się coś zmieniło.
Ola K.
Użytkownik
2013-01-27 12:49:39
D. z 3 - dzięki. Taki jaki śliczny taki tez niegrzeczny. Mały łobuz :)
picia 136 osiągnąłeś szatańską liczbę postów "666" :)
picia136
Użytkownik
2013-01-27 13:06:29
ja kupowałem w lutym i też były garaże obowiązkowe to samo dotyczyło piwnicy. Ola już nie bo się zmieniło
Bart
Gość
2013-01-27 13:21:39
Przez telefon przynajmniej mowia, ze nieobowiazkowe :) Ogolnie to, ze mowia o minimach cenowych na mnie nie dziala, bo wiem ile kosztuje wybudowanie m2 :) 260tys za 45m to juz standard w tych rejonach Warszawy wie pewnie byloby cos do urwania... W koncu podobno ciezkie czasy dla developerow. A jakie maja ceny wykonczenia pod klucz? I czy ladnie robia?
przyszły sąsiad
Gość
2013-01-27 15:57:25
W razie gdyby ktos poszukiwał solidnej i profesjonalnej firmy sprzedającej rolety i inne osłony okienne to serdecznie i z pełną odpowiedzialnością polecam firmę OSA w której już dwukrotnie zamawiałem plisy i żaluzje i jestem bardzo zadowolony. A pisze te słowa bo moja siostra skorzystała z pseudofirmy spisanej z windy i było nieprzyjemnie. Jeszcze raz OSA, tel.: 668-344-813. pozdrawiam
sasza
Gość
2013-01-27 17:00:12
Kto wczoraj w 3 robił parapetówe...?ładna szła nuta-)
do "pszyszłego"
Gość
2013-01-27 17:03:44
Nie wiem czy ktoś korzysta z firm reklamujących się w windach bo pernamentnie zamazywane są numery telefonów. Taka jak sądzę mała wojenka. Oby nie przeniosła się na forum!
Kalamaczugo
Gość
2013-01-27 19:31:26
ja sie ostatnio dowiadywalem i ciagle sie zastanawiam bo odstrasza mnie towarzystwo dup..kow co czytam na forum. Bylem nawet w piatek na osiedlu i szczerze nie ma sie do czego czepiac . Napisze krotko, maja jeszcze z czego zejsc.
;) - Monika
Gość
2013-01-28 08:22:46
jak nie urok to sracz.. czy w tych blokach zawsze musi być coś?! już mnie szlag trafia! od wczoraj od 20.00 mniej więcej w bud numer 9 nie ma ogrzewania!!! do serwisu technicznego dodzwoniliśmy się po paru ładnych próbach.. i co ? i nic! nadal nie ma ogrzewania! tragedia... to już nie pierwszy raz! jest tak zimno, że chodziłam w bluzie i zamarzłam.. !!!
Tom z 5
Gość
2013-01-28 08:58:26
Witam sąsiadów, mam pytanko bo dostałem zawiadomienie z sądu z wydziału ksiąg wieczystych i nie wiem co dalej z tym mam zrobić. proszę o pomoc i z góry dziękuję.
......
Gość
2013-01-28 09:33:26
czy do zameldowania się potrzebna jest jakaś karta pobytu stałego? jak jeszcze nie mam aktu własności...
do Monika
Gość
2013-01-28 10:30:57
Jaką masz temp. w mieszkaniu ? działa już ogrzewanie?
Ginger
Użytkownik
2013-01-28 10:34:07
z tym ogrzewaniem to jakas kpina...ja myślałam że może jest faktycznie bardzo zimno a moje mieszkanie jest narożne więc w salonie mam bardzo zimne ściany ale nie...okazuje się że nasz kaloryfer też nie jest za ciepły mimo że ma ustawiona 5 !!! Moja córka raczkuje aktualnie i ma tak lodowate raczki że masakra jakaś...jest tak ciepło ubrana w mieszkaniu ale nie mamy innego wyjścia... mam nadzieje że to naprawią szybko...
do Tom z 5
Gość
2013-01-28 10:38:02
jak masz kredyt to z tym zaświadczeniem idziesz do banku w którym brałeś kredyt- my tak mieliśmy
hihihi
Gość
2013-01-28 10:43:53
do tych co maja dzieci lub planuja-a wiecie, że to faceci sa odpowiedzialni za płec dziecka, tylko i wyłącznie;)))kobiety nie maja wpływu na to wcale bo maja tylko jajeczka z X, a faceci maja X oraz Y, XX-dziewczynka, XY-chłopak, sa nawet tacy faceci co robia tylko dziewczynki albo tylko chłopaków, wiec kiedy facet marudzi swojej kobiecie, że chciałby syna miec-to trzeba mu powiedziec, TO ZRÓB;))))
do hihihi
Gość
2013-01-28 10:50:08
dobre :D My planujemy dziecko, zobaczymy co mój mąż nam zaoferuje??? :>
Tom z 5
Gość
2013-01-28 10:57:20
dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
;) - Monika
Gość
2013-01-28 11:05:58
nie wiem nie ma mnie obecnie w domu, ale jak wróciliśmy o 20.00 wczoraj to odkryłam , że kaloryfery są zimne, a nad ranem musiałam chodzić w bluzie i było mi zimno jak nie wiem! to chyba było poniżej 20 .. my też mamy narożne. wszystkie okna były zamknięte. nawet nie rozszczelnione. Ginger ja od razu właśnie pomyślałam o was.. kurde dorosły jak dorosły, ale dziecko jak ma spać w takiej niskiej temperaturze... ciekawe co się stało?!
nananana
Gość
2013-01-28 11:06:24
a pomyśleć, że kiedyś obwiniano biedne kobiety za to, że nie mogą urodzić syna:////
:)
Gość
2013-01-28 11:57:21
Monika i ginger u nas tez jest zimno jeden grzejnik nie dziala wcale inne sa letnie a ja glupi myslalem ze to tylko u mnie jakas awaria ale juz im to zglosilem
MK
Gość
picia136
Użytkownik
Ola K.
Użytkownik
Każdy przecież jest osobą myślącą i jak wszyscy będziemy postępować według zdrowego rozsądku i mieli na uwadze ogólne dobro to w każdej sprawie się dogadamy.
A co do parkingów za 50pln to też pierwsze słyszę. Z wynajęciem takiego miejsca postojowego jest jak z wynajęciem mieszkania. Niby każda lokalizacja ma swoje standardy cenowe, ale nikt nie kupuje po to by później wynająć bez korzyści. Wątpię byś zapłacił/a 20 000pln żeby zwróciło Ci się 10/20pln miesięcznie. Zadowolenie sąsiada nie ma tu nic do tego.
Inna sprawa jak dostaje się takie miejsca w gratisie to wtedy za symboliczną kwotę można wynająć, no ale jak Ty masz tracić sąsiad zyskać. No nie wieżę w to.
Ola K.
Użytkownik
:P
Gość
MK
Gość
D. z 3
Gość
Bart
Gość
Czy jesteście w stanie napisać ile wynegocjowaliście z developerem?? Obecnie chcą 260tys za mieszkanie 45m + 22tys garaż nieobowiązkowy. Przymierzam się do wyboru lokalizacji ale chciałbym wiedzieć ile na portowej można wywalczyć :) Z góry dziękuję :)
ad bart
Gość
picia136
Użytkownik
Ola K.
Użytkownik
Mi zależało tez na czasie bo kredyt braliśmy w programie Rodzina na Swoim i musieliśmy się wyrobić do końca roku.
Garaż wówczas był obowiązkowy.
Teraz może jednak się coś zmieniło.
Ola K.
Użytkownik
picia 136 osiągnąłeś szatańską liczbę postów "666" :)
picia136
Użytkownik
Bart
Gość
Ogolnie to, ze mowia o minimach cenowych na mnie nie dziala, bo wiem ile kosztuje wybudowanie m2 :) 260tys za 45m to juz standard w tych rejonach Warszawy wie pewnie byloby cos do urwania... W koncu podobno ciezkie czasy dla developerow. A jakie maja ceny wykonczenia pod klucz? I czy ladnie robia?
przyszły sąsiad
Gość
firmy sprzedającej rolety i inne osłony okienne to serdecznie i z pełną odpowiedzialnością polecam firmę OSA w której już dwukrotnie zamawiałem plisy i żaluzje i jestem bardzo zadowolony. A pisze te słowa bo moja siostra skorzystała z pseudofirmy spisanej z windy i było nieprzyjemnie. Jeszcze raz OSA, tel.: 668-344-813. pozdrawiam
sasza
Gość
do "pszyszłego"
Gość
Kalamaczugo
Gość
;) - Monika
Gość
Tom z 5
Gość
......
Gość
do Monika
Gość
Ginger
Użytkownik
Moja córka raczkuje aktualnie i ma tak lodowate raczki że masakra jakaś...jest tak ciepło ubrana w mieszkaniu ale nie mamy innego wyjścia...
mam nadzieje że to naprawią szybko...
do Tom z 5
Gość
hihihi
Gość
do hihihi
Gość
My planujemy dziecko, zobaczymy co mój mąż nam zaoferuje??? :>
Tom z 5
Gość
;) - Monika
Gość
Ginger ja od razu właśnie pomyślałam o was.. kurde dorosły jak dorosły, ale dziecko jak ma spać w takiej niskiej temperaturze... ciekawe co się stało?!
nananana
Gość
:)
Gość