Forum opinii Osiedle Portowa

• nowik z 5
    Gość
    2013-01-24 11:38:47
    aha, są umowy z RWE w skrzynkach, nie wiem czy wiecie. Dołączona też była faktura za marzec.
    A jeszcze sprawa parkowania, pod 4 cały czas parkuje duży bus ramirentu (zapewne służbowy). nie dość że niszczy chodnik, zagradza przejście to jeszcze tarasuje przejazd. Wóz strażacki, czy karetka na pewno nie przejedzie. Proponuje sąsiadom z 4 go "namierzyć" i poinformować o tym, ewentualnie kartka za szybe z informacją o telefonie na straż miejską w razie nie usunięcia pojazdu.

• :)
    Gość
    2013-01-24 12:17:38
    To prawda. Stoi tam non stop.
    A czy ktoś wie, czy szumy w pionach wentylacyjnych zostały już naprawione ?

• ....
    Gość
    2013-01-24 12:40:14
    od tego ramirenta mieszka pod 3 i ma w dupie staje tu

• Gg
    Gość
    2013-01-24 13:20:36
    A powiedźcie gdzie ma zaparkować osoba, która przy zakupie mieszkania musiała kupić miejsce parkingowe. Wybrała miejsce podziemne a posiada samochód typu Bus jak ramirent. To on chyba tam nie wiedzie...?

• asd
    Gość
    2013-01-24 13:25:39
    to ma problem, mógł to przewidzieć i kupić miejsce naziemne.

• ;) - Monika
    Gość
    2013-01-24 13:42:27
    jak to za marzec??? my mamy za grudzień.

• D**a
    Gość
    2013-01-24 13:57:39
    asd - popieram. mam to w d***e, że ktos ma busa a kupił miejsce parkingowe podziemnne. ma nie zastawiać przejścia, wyjścia etc..... a jak coś nie pasi, to niech szoruje do biura projektu i wykupi sobie kolejne miejsce naziemne.

• Gość
    Gość
    2013-01-24 14:12:15
    Jeśli chodzi o wyjście z garażu podziemnego przez budynek biurowy do bloku nr 9 to jest tak beznadziejnie rozwiązane, że aż brak słów. Co szkodziło by zrobić chodnik z kilku płyt za całym budynkiem biurowym by dość do klatki szybciej (budynek 9) Widocznie projektant postanowił by wszyscy mieli tak samo niewygodnie. Po co mieszkańcom bloku nr 9 ma być lepiej jak np. z bloku nr 3 muszą przejść dłuższy kawałek. Widocznie z takiego wyszedł/a założenia, by Wszystkim utrudnić.

• ...
    Gość
    2013-01-24 14:19:25
    ramirent ma teżprywatne auto i pewnie tam już staje nim. A wiedział że ma busa mugł kupić naziemne, a teraz niech wynajmuje albo stawia poza osiedlem. Bo ciągle zastawia drog niszczy chodnik i blokuje drogę ewakuacyjna,a za to to już nie tylko mandat ale i odcholowanie auta ( na koszt właściciela oczywiście )

• ;) - Monika
    Gość
    2013-01-24 14:55:34
    dobra już wiem o co chodzi z fakturą z RWE ;)
    hehe ta brama jest straszna do garażu :P piszczy, świszczy jak się zamyka:P

• mery
    Gość
    2013-01-24 14:56:32
    My mamy 3 samochody i 2 miejsca będziemy wynajmować ponieważ jedno mamy wykupione, więc naprawdę można żyć i innym tego życia nie utrudniać. I tego sobie i reszcie życzę!

• grrrrrrrrrrrr
    Gość
    2013-01-24 15:02:23
    Dopóki jest deweloper, to plotka koło 9 nie zlikwidują, więc sąsiedzi z 9 wychodząc z garażu będą dymać na około :-/ Postawili tam jakieś rury, a poza tym to musi być odpowiednia ilość zieleni na takim osiedlu, więc zrobienie kolejnego chodnika zabiera powierzchnie dla chaszczy. Co innego jak w końcu będziemy się sami rządzić...

• grrrrrrrrrrrr
    Gość
    2013-01-24 15:09:32
    Wyjście z drugiej strony garażu ma bardzo ciekawy wystrój ścian - lodowy...

• :)
    Gość
    2013-01-24 16:03:07
    zgłaszałem ten płotek przy wyjsciu z garazu do 9 powiedzieli ze zobacza co da sie zrobic

• z bloku 3
    Gość
    2013-01-24 18:09:39
    a moze gdy juz sie wprowadza wszyscy, zakoncza remonty-wprowadzi sie przepustki-na wypadek gosci, rodziny, po prostu-jesli ktos ma zamiar nocowac to poinformuje ochrone do kiedy auto bedzie stało pod blokiem i tyle, a jak ktos bedzie sobie stawiał na dziko to straz miejska. Miejsca dla gosci maja byc, ale z drugiej strony jesli nagle sie okaże, ze beda tam auta stawiac Ci co maja wiecej niz jedne auto-to jest to nie fair wobec innych-(kazdy wtedu mógby cwaniakowac ...)dlatego ten parking dla gosci jest niebezpieczny...

• gość
    Gość
    2013-01-24 19:29:23
    e dewloper jeździ maszyną do odśnieżania śniegu za duzy napadal wiec nie chce im sie recznie odsniezac mi sie by tez nie chcialo

• ...
    Gość
    2013-01-24 21:25:11
    no a przez auta pod 4 omineli

• emilio
    Gość
    2013-01-24 21:43:38
    Może jesteście bardziej zorientowani. Czy te wejście do garażu podziemnego przez bud. biurowy będzie dla nas dostępne czy nie? Bo tak naprawdę p. Dorota jak wybieraliśmy miejsce to nie wspominała, że to przejście nie będzie dla nas.

• do emilio
    Gość
    2013-01-24 21:46:39
    Tak, wejście przez budynek biurowy ma być dostępne non stop.

• picia136
    Użytkownik
    2013-01-24 22:11:45
    Tak będzie dostępne. nawet winda ma byc dostępna. Co do bramy garażowej w ciągu 2 tygodni ma byc zrobione i będzie się zamykała sama :>

• ;-(
    Gość
    2013-01-25 08:10:44
    wyjście z garażu. Pierwotnie w projekcie wyjście było w prawo i na wprost z biurowego. Klatka wejściowa do 9 była odwrotnie niż obecnie. Zmienili to nie informując nas etc. Teraz się bronią że tam jest skrzynka elektryczna etc. Ja kupowałem mieszkanie to brałem ten aspekt pod uwagę że będzie blisko i wygodnie, miejsce w garażu też odpowiednio dobierałem, a teraz zrobili nas w cH... Żaden problem to zmienić, już jest po odbiorach, no chyba że biurowy nie odebrany. Jeszcze co do tych drzwi przy windzie w 9 to kiedy je zdemontują i czy w ogóle to zrobią, bo zagarażają, a nie pomagają, jak można włącznik światła na klatce zrobić za takimi drzwiami! Maskara, dodatkowo włączniki nie są podświetlane, a oswietlenie się czasowo wyłącza (co za strażak odbierał). "spartolili wszystko na maxa co było logiczne". Mam nadzieję że to naprawią podczas przekazywania budynków zarządcy....

• grrrrrrrrrrrr
    Gość
    2013-01-25 08:17:27
    ;-( nie miej złudzeń...
    Robią nas w CH... nie tylko z przejściem do garażu, a jak znajdzie się jakiś chętny, żeby coś zrobić, to dostaje w łeb od Sąsiadów :-/

• ;-(
    Gość
    2013-01-25 08:18:47
    wracając do cen garaży (MIEJSC postojowych) ceny w okolicy są na poziomie +-150zł (poczekajcie jak zapłacicie podatek do gminy za garaż grubo ponad stówe). Na razie miejsc jest dużo wolnych i dla tego ceny są niskie. Sam koszt za garaż będzie pewnie na poziomie ~ do30- 50zł miesiecznie (czynsz-elektryka etc. chodź mamy biurowiec co powinien partycypować w kosztach całego osiedla). Indywidualny garaż to koszt około 250 zł brutto.

• ;-(
    Gość
    2013-01-25 08:20:35
    choć...

• Ginger
    Użytkownik
    2013-01-25 08:22:14
    Dokładnie, ja wybierałam miejsce - to że postawili mi 2 słupki a nie jeden jak był w projekcie to nic z tym że wybrałam miejsce blisko windy, aby szybko przejść do klatki - ja w planach miałam klatkę w 9 tak jak teraz ale wyjście z garażu do klatki było na całości biurowego - w lewo lub w prawo w zależności od potrzeby. Teraz muszę z dzieckiem dymać na około....nie podoba mi się to!!!!!!Ja codziennie staram się wspominać o przejściu żeby zdjęli tej płotek bo w projekcie było inaczej...
    co do bramy to mój sąsiad garażowy nie wiedział że brama się sama nie zamyka - ja go uświadomiłam...więc może niech szybciej zrobią automatyczną bo pewnie połowa ludzi o tym nie:/

• .....
    Gość
    2013-01-25 08:26:47
    czyli jak wynajmowac to za 150zł, ja chyba tak zrobię, bo mam poza osiedlem indywidualny garaż-gdzie miejsca jest dużo, a miejsce w podziemnym wynajmę, a spacerek dla zrowia, aj ak zakupy jakies to pod blok sie podjedzie;)

• hm
    Gość
    2013-01-25 08:29:40
    ale rozumiem, że przy wynajmnie umowa normalnie-czyli co miesiąć 8,5% od kwoty w umowie do US?tak jak w przypadku mieszkania?

• ;-)
    Gość
    2013-01-25 08:33:53
    robisz jak chcesz możesz ryczałt możesz książkę co się komu podoba, można i fakture.... na tą chwilę 150 to sporo ale uważam że 100-120 to oki. chyba że ktoś lubi odśnieżać. miejsc jest dużo to i pewnie na "czarno stawiają"...

• do wszystkich którzy chcą wynając miejsca parkingo
    Gość
    2013-01-25 09:15:30
    ludzie targujcie sie, 120zł to jakis zart! tyle to sie placi w centrum a nie na bialolece. i to jeszcze gdy parking nie jest pod budynkiem tylko trzeba do niego dojsc a oplata w czynszu to max. 50zł.
    100zł to i tak juz baaaardzo duzo!

• ....
    Gość
    2013-01-25 09:35:58
    stawanie na czrno się skonczy spokojnie. masz 2 auta to wynajmuja. A jak nie to a ogrodznie

Odpowiedz

Komentujesz jako gość.