Forum opinii 4 Ogrody

• gosc
    Gość
    2017-03-09 21:03:45
    Sprawa parkowania na "nie swoim" miejscu nie jest dla Policji - sąd cywilny pozostaje. ;)
    Naklejki nie niszczą lakieru, nie uszkadzają trwałe nadwozia wiec również nie oczekuj cudów...
    Sąsiedzie od naklejek - nie lękaj się! :)

• Gosc
    Gość
    2017-03-10 21:42:06
    I tu się mylisz. Sprawa dla policji. Mandat 500 zł i laweta. Wiem, bo byłem i taka uzyskałem informację. Co do naklejek to obklejanie bezprawnie nieswojego mienia jest karalne. Pozdrawiam

• Pan od naklejek
    Gość
    2017-03-14 00:32:25
    Umieszczenie naklejki w miejscu lub na powierzchni, która nie uniemożliwia korzystania z pojazdu nie powoduje możności kwalifikacji czyny na mocy art. 288 KK.
    W przypadku umieszczenia naklejek, które po ich usunięciu nie ingerują w fizyczną strukturę rzeczy na której zostały przyklejone (a w szczególności na części szklanej) i nie powodują innych szkód, nie znajdują zastosowania przesłanki o których mowa w art. 288 Kodeksu karnego albo art. 124 Kodeksu wykroczeń.

• Pan od naklejek
    Gość
    2017-03-14 00:34:44
    Witam serdecznie wszystkich sasiadów a W SZCZEGÓLNOŚCI sąsiadkę która w związku z brakiem miejsca parkingowgo stwierdziła ,że jej UŁOMNOSĆ UMYSŁOWA/EMPATYCZNA uprawnia ją to do skorzystania z błekitnej koperty i zabrania możliwości zaparkowania osobie niepełnosprawnej (bo ktoś inny zajął jej miejsce ... bla bla bla).
    Otóż może Pani zgłosić fakt ukarania Pani BEZMYŚLNOŚCI naklejką nawet do samego prezydenta ,absolutnie mnie to nie rusza. Natomiast kazdy Pani , lub każdego nie widzacego koperty "niepełnosprawnego" wybryk bedzie wynagradzany adekwatnie do ilorazu "inteligencji" parkującego. Co więcej przyznała sie Pani do faktu parkowania a ja mam dowód w postaci zdjęcia z datą , nazwiskiem przyjmującego zgłoszenie funkcjonariusza straży miejskiej (a to, że patrol finalnie nie przyjechal nie jest tu istotne)
    Drodzy Sasiedzi ja nie proszę o wiele ale szanujmy tych ktorym ten szacunek sie należy. Wedle zasady "Zabrałeś moje miejsce, zabierz moje kalectwo".
    Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

• Pan od naklejek
    Gość
    2017-03-14 00:38:27
    Witam serdecznie wszystkich sąsiadów a W SZCZEGÓLNOŚCI sąsiadkę która w związku z brakiem miejsca parkingowego stwierdziła ,że jej UŁOMNOŚĆ UMYSŁOWA/EMPATYCZNA uprawnia ją to do skorzystania z błękitnej koperty i zabrania możliwości zaparkowania osobie niepełnosprawnej (bo ktoś inny zajął jej miejsce ... bla bla bla).
    Otóż może Pani zgłosić fakt ukarania Pani BEZMYŚLNOŚCI naklejką nawet do samego prezydenta ,absolutnie mnie to nie rusza. Natomiast każdy Pani , lub każdego nie widzącego koperty "niepełnosprawnego" wybryk będzie wynagradzany adekwatnie do ilorazu "inteligencji" parkującego. Co więcej przyznała się Pani do faktu parkowania a ja mam dowód w postaci zdjęcia z datą , nazwiskiem przyjmującego zgłoszenie funkcjonariusza straży miejskiej (a to, że patrol finalnie nie przyjechał nie jest tu istotne)
    Drodzy Sąsiedzi ja nie proszę o wiele ale szanujmy tych którym ten szacunek się należy. Wedle zasady "Zabrałeś moje miejsce, zabierz moje kalectwo".
    Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

• 32
    Gość
    2017-03-14 09:18:13
    Ooo, śmieć od bmw niszczacy trawnik pod klatką 34 teraz przesiadł się w czarne bmw kombi i blokuje codziennie chodnik.

Ja pieprze, co za idiota, naprawde zal patrzec na tych bezmózgów....

• Gość
    Gość
    2017-03-14 09:42:33
    I myślisz, że jak go powyzywasz na forum to przestanie tak parkować...? Zadzwoń na 997 i zgłoś jeśli widzisz. A jeśli nie to nie wyzywaj na forum anonimowo...

• Gosc
    Gość
    2017-03-14 10:30:26
    Niektorzy uwielbiaja tak wyzywac anonimowo na forum, a trzeba cos zrobic faktycznie, bo przeczyta
    Albo i nie i sie bedzie smial tylko.

• Gość
    Gość
    2017-03-14 15:08:30
    Dokładnie tak, całe osiedle znajduje się w strefie zamieszkania i postój dozwolony jest jedynie w wyznaczonych miejscach. Co za tym idzie Policja ma obowiązek przyjąć każde zgłoszenie dotyczące parkowania w miejscu niewyznaczonym - wystarczy anonimowo zadzwonić na 997. Takie działanie da jakiś efekt w przeciwieństwie do wyzywania na forum (również anonimowego ;)).
    Ponadto postój pojazdu na chodniku w sposób,który utrudnia ruch lub zagraża jego bezpieczeństwu jest podstawą do odholowania pojazdu. Policja jest od tego - skądś jednak muszą mieć informację - dzwon albo nie biadol na forum tylko zaakceptuj! ;)

• do dziwnych sąsiadów
    Gość
    2017-03-15 07:53:18
    nie ma czegoś takiego jak anonimowość w sieci, po IP można sprawdzić delikwenta, który wylewa swoją żółć poprzez klawiaturę. Na dniach wszelkie ciekawe osobniki będą wyłapywane z tego forum, a następnie dostaną ciekawą niespodziankę :D
    Życzę miłego dnia

• Gość
    Gość
    2017-03-18 17:49:41
    A ile kosztuje wynajęcie miejsca na parkingu na zewnątrz 4 ogrodów. Dziękuje za info.

• gosc
    Gość
    2017-03-18 18:16:05
    Na zewnętrznym parkingu deweloper nie ma już miejsc - ostatnie zostało sprzedane bodajże we wrześniu. Wynajem jest możliwy tylko od właściciela - ja place 120/m-c ale wiem, że niektórzy płacą nawet 150.
    Od dewelopera można wynajac miejsce w hali garażowej - czynsz to około 220 miesięcznie (wbrew pozorom nie jest to zła cena, bo jeśli kupisz miejsce - okolo 16 000 to miesięcznie placisz jeszcze około 110 czynszu).

• gość
    Gość
    2017-03-18 19:26:16
    Dziękuje serdecznie

• gość
    Gość
    2017-03-19 11:45:22
    czynsz za miejsce postojowe w hali garażowej od dewelopera to koszt 260 zł za miesiąc. pozdrawiam

• miejscowy
    Gość
    2017-03-19 19:08:55
    No to ceny są różne, placę 190 zika za wynajem miejsca w hali garażowej, Dostalem obecnie ofertę wykupu za 12000 tysi , raty tysiak miesięcznie.

• gość
    Gość
    2017-03-19 20:47:08
    Może to zależy od jak dawna wynajmujesz

• Mieszkaniec
    Gość
    2017-03-22 19:19:31
    Sąsiedzi, którzy mają miejsca postojowe pewnie dostaliście informacje z dopłatą w związku z kosztami utrzymania hali garażowej. Jeśli ktoś się wybiera na zebranie to może warto by ten temat poruszyć. Za miejsca płacimy ponad 100 zł i jeszcze musimy dopłacać. Chyba coś jest nie tak skoro utrzymanie miejsc na innych osiedlach jest dużo tańsze( mam na myśli polnord i cegielnie). Czy ktoś próbował już rozmawiać z zarządcą bo panie w biurze calbudu nie są w stanie tej opłaty racjonalnie wyjaśnić.

• Mieszkaniec
    Gość
    2017-03-22 20:42:47
    Jak Cię nie stać na miejsce garażowe, to je sprzedaj i nie będziesz ponosił żadnych kosztów. Pseudo bogacze z tarasami...

• Gosc
    Gość
    2017-03-23 09:08:58
    I po co te zlosliwosci? Taka ta wasza mentalnosc dziwna wiecznie tylko komus trzeba dopiec...

• mieszkaniec
    Gość
    2017-03-23 10:22:08
    Deweloper sprzedaje miejsca po 12 tys, można rozłożyć na raty do 12 miesięcy (dowolnie). Dzwoniłem dzisiaj i w pierwszej hali zostało już tylko 5 miejsc........

• Gosc
    Gość
    2017-03-23 16:22:08
    Panie pracujące dla naszej wspólnoty nic nie robią konstruktywnego. Też jestem zdziwiony skąd aż taka kwota dopłaty za fundusz remontowy. Powinien być wskazany kosztorys z jakiego tytułu trzeba dopłacać. Ja na pewno pojawię się na zebraniu. Mam nadzieje, że Państwo również. W końcu trzeba wprowadzić jakieś porządki. Jesteśmy okradani przez zarządcę

• Gosc
    Gość
    2017-03-23 18:27:55
    121 tys bedzie kosztowala wspolnote wymiana wodomierzy, ale w planie finansowym na 2017 rok sa takie dziwne pozycje jak przeglad elektryczny 18 tys! Konserwacja przepompowni 19 tys! Bieżąca konserwacja 28 tys! No i renowacja ławek 11 tys! Przeciez dopiero co byly robione chyba

• gościu
    Gość
    2017-03-24 11:02:24
    Mam nadzieję, że na zebraniu zarządca przedstawi pełen wykaz prac jakie wykonał pan konserwator zatrudniony na umowę zlecenie. Bo coś mi się wydaje że to pieniądze wyrzucane w błoto.

• gosc
    Gość
    2017-03-24 19:13:20
    ta hala garazowa odbije się wiellką czkawka

• gość
    Gość
    2017-03-25 20:46:53
    Zarządca znalazł sobie dobre żródło dochodu i ciągnie z nas ile wlezie przy minimalnych nakładach max zysku bo dobrze się ustawił przy sprzedaży mieszkań.

• mieszkaniec
    Gość
    2017-03-28 20:32:06
    Co do ławek to były robione w zeszłe wakacje oczywiście robota spaprana i jeżeli teraz ma być tak samo to lepiej niech to zostawią jak jest. A jeszcze ciekawe jakie tym razem wymyślą wytłumaczenie co do pozostawianej elewacji po robotach na dziedzińcu w ogrodzie wiśniowym, ponieważ firma wykonująca prace powinna przywrócić elewacje jak i trawnik do stanu pierwotnego.

• kl. 30
    Gość
    2017-03-29 14:00:08
    Ławki były malowane w 2014 więc to już 3 lata będzie niestety

• kl. 30
    Gość
    2017-03-29 14:03:35
    pytałam też w biurze o ten przegląd elektryczny i wodomierze skąd taka masakryczna kwota - i powiedzieli że jest to obwiązkowe (wynika z przepisów) co 5-lat i musimy to zrobić niestety :/

• gość
    Gość
    2017-03-29 16:18:43
    czy pieniądze na wymianę wodomierzy bedą ze wspólnoty czy płacimy indwidualnie
    dziękuje za odpowiedz
    nowy lokator
    pozdrawiam

• gość
    Gość
    2017-03-29 16:50:00
    Chciałbym się zapytać o internet na osiedlu. Widziałem, że jest kilku dostawców. Jakieś opinie na ten temat można prosić?

Odpowiedz

Komentujesz jako gość.