Gdyby wszyscy sie interesowali i glosowali pod uchwalami to na funduszu remontowym byloby juz sporo kasy. A tak to bie dosc, ze placiny wiecej niz powinnismy, to nadwyzki nie mozna przelazac na fundusz bo nikt na to nie glosuje. Co do ochrony, to raczej wiekszosc mieszkancow jej chce.
Autor
Gość
2017-01-29 15:56:48
No i tu jest pies pogrzebany - niestety mieszkancy nie chca glosowac. Ja glosuje co roku, jestem tez na zebraniach. Ale dopoki ludzie nie zaczna sie interesowac sprawami wspolnoty to nic nie zdzialamy.
mieszkaniec
Gość
2017-01-30 07:41:03
do Autor: owszem ochrona otwiera ręcznie te bramy ponieważ od samego ich istnienia by zawsze z nimi problemy a mianowicie z siłownikami, więc dali sobie na luz i nie reanimują już ich.
Mieszkaniec
Gość
2017-01-30 18:30:03
Czy ktoś już dostał wypowiedzenie stawki za wieczyste użytkowanie? Podobno od tego roku już jej nie powinniśmy płacić....
gosc
Gość
2017-01-30 20:27:56
upraszczasz temat
Gość
Gość
2017-01-31 09:33:37
Ja też uważam, że trzeba zacząć głosować. To jest coś niesamowitego, że tutaj niczego nie uchwalono...
Sasiad
Gość
2017-01-31 19:09:43
Czyżby kolejny mistrz parkowania się uaktywnil, zastawianie wyjazdu z hali garażowej to fatalny pomysl.. jeśli to czytasz Sasiedzie to nie rób tak więcej...
Mieszkanka
Gość
2017-02-03 08:23:53
Ten Sasiad, podobnie jak pan z BMW zostawia swoje auto gdzie popadnie. A wydawałoby sie, ze dyrektorzy szpitalu zarabiają całkiem niezłe pieniądze i stać ich na wynajęcie miejsca w hali garażowej. A tych jeszcze troche zostało.
Gość
Gość
2017-02-03 14:08:37
a niby czemu mamy nie płacić wieczystego ?
Gosc
Gość
2017-02-03 15:35:09
Miala wejsc ustawa przeksztalcajaca prawo wieczystego uzytkowania we wlasnosc dla wlascicieli mieszkan ale jeszcze nie weszla. Wtedy wieczyste mialo byc zamienione na oplate zwiazana z "wykupem". Placiloby sie co roku tyle samo co wieczyste przez 20 lat.
Adam
Gość
2017-02-03 19:37:24
Pan od superba łamie stereotypy. Nie tylko dresiarze w BMW mogą być burakami.
Kot
Gość
2017-02-13 11:29:51
Czy często zdarza się niedopłata za ogrzewanie?
do Kota
Gość
2017-02-14 07:53:20
Ja zawsze mialam nadplate, w tym roku jest to 190 zl
Gosc
Gość
2017-02-14 09:23:25
Ja zawsze mam duze nadplaty. Pytaniemczy duzo wietrzysz w sezonie grzewczym, bo jak temperatura w mieszkaniu spada to wlacza sie ogrzewanie mimo ze kaloryfer masz niby zakrecony
gosc
Gość
2017-02-16 18:58:56
Ja płacę więcej za ogrzanie części wspólnych niż własnego mieszkania.
Gość
2017-02-17 10:41:52
Widzę, że w nocy ktoś oznaczył słusznymi naklejkami dwa auta stojące bez uprawnienia na miejscach dla niepełnosprawnych. W ostatnią niedzielę rano jednym z takich samochodów zajęła się straż miejska...
Pan od naklejek
Gość
2017-02-17 14:50:12
Witam Owszem .Gdyby Ci Państwo parkowali tam tylko raz i przypadkiem nie podjąłbym takich środków (choć parkowanie bez uprawnień na miejscach przeznaczonych dla niepełnosprawnych nawet wtedy uważam za TOTALNE BURACTWO ,LENISTWO i BRAK WYCHOWANIA) -jest to natomiast nagminna czynność która wymaga "opieki" straży miejskiej. Jezeli nie stać kogoś na parking podziemny, miejsce postojowe a na NETTO ustawili parkometr- zapraszam na parking TESCO - kilka kroków nie zbawi. KAŻDY BURAK parkujący tam bez uprawnień może spodziewć sie niespodzianki . WŁAŚCICELU czerwojej PÓŁCIEZAROWKI OPEL o numerach ZS188AH, proszę zostaw to miejsce wolne. Miłego dnia:)
Gość
Gość
2017-02-17 16:26:34
Nie sposób nie zgodzić się z Tobą Sąsiedzie - już myślałem, że tylko ja dzwonie z prośbami o interwencję w sprawach związanych z parkowaniem a reszta narzeka tylko na forum... Wyleczylismy z parkowania właściciela BMW, wyleczymy również tych, którzy uważają, że niedowład intelektualny upoważnia do parkowania na miejscu dla niepełnosprawnych... Ludzie zrozumcie, że nikt nie będzie miał pretensji jeśli ktoś zaparkuje na chodniku na czas wypakowania zakupow ale chodnik czy "koperta" to nie miejsce na darmowy postój w nocy - na Belgijskiej czy Kostrzewskego miejsc darmowych od groma...
Gość
2017-02-17 16:48:24
Popieram i włączam się do akcji przeciw parkowaniu na miejscach dla niepełnosprawnych osób nieupoważnionych.... Jak prośby nie działają to może uszczuplenia w domowym budżecie podziałają na wyobraźnię
Pan od naklejek
Gość
2017-02-17 21:43:43
Cieszę się Drodzy Sąsiedzi, że nie tylko ja reaguje wysypką na patologię. Im więcej z nas będzie na to zwracać uwagę, tym szybciej "wychowamy" tych mniej ogarniających.Dzięki za odzew ! :)
Gość
Gość
2017-02-19 04:08:27
Widzę że na miejscu dla niepelnosprawnych niebieska polciezarowka została ładnie obklejona :) brawo Wy
gość
Gość
2017-02-19 07:53:20
Dzień dobry. Czy ktoś już może leczył zęby u " Dentysty w Ogrodach "? Albo możecie polecić dobrego dentystę na Warszewie? Z góry dziękuję za podpowiedź i pozdrawiam.
Pan od naklejek
Gość
2017-02-19 16:54:16
Straż miejska najwyrazniej nie pofatygowała sie po wczorajszym telefonie . Naklejki powinny dac temu bezmózgiemu osobnikowi do myślenia , jeżeli nie pomoże rozwinę ten owocny "dialog"
Gość
Gość
2017-02-19 18:07:10
Straż Miejska już nie pierwszy raz olala sprawę - mało ich chyba jest i nie wyrabiają się z interwencjami. Polecam 997/112, na parkowanie mogą przyjechać nawet po dwóch godzinach ale przyjadą na pewno... ;)
Gość
2017-02-19 21:13:30
leczymy sie calą rodzina u Pani stomatolog w Ogrodach i jestesmy bardzo zadowoleni.
osrańce
Gość
2017-02-24 20:05:44
Szanowni właściciele psów zacznijcie w końcu sprzątać po swoich pupilach bo zasrały już 3/4 osiedla! Mowa tu o dwóch przypadkach: właściciele wilczura oraz właściciele dwóch amstaffów! Przypominam że osiedle jest monitorowane... Dotychczas wszyscy właściciele psów na naszym osiedlu dbali o czystość po psiakach, a widzę że dla was podnieść gówno to jakaś ujma dla honoru, a nie dowód kultury. Wstydźcie się! Dorośli ludzie, a takie brudasy! Dzieciak z kundelkiem którego widzę codziennie jak wychodzi z psem i SPRZĄTA po nim powinien być dla was przykładem i wzorem do naśladowania.
gosc
Gość
2017-02-25 23:18:00
Amsaffy to jakas pomylka na osiedlu gdzie jest tyle dzieci.
Gosc
Gość
2017-02-26 08:30:17
A dlaczego? Każdy pies, ktoremu wlasciciel nie poswiecil czasu na odpowiednie wychowanie moze ugryzc. Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka
go gosc
Gość
2017-02-26 09:06:27
Sugeruję zatem wszystkim rodzinom z dziećmi rozważyć wyprowadzkę z osiedla :D
mieszkaniec
Gość
2017-02-26 20:59:30
Rasa nie ma tu znaczenia a zupełny brak kultury i poszanowania wspólnych terenów przez w/w właścicieli. Nawet nieodpowiednio wychowywany i niesocjalizowany jamnik może być niebezpieczny dla człowieka. Mam zarówno psiaka jak i dzieci i uważam że dla wszystkich znajdzie się miejsce na osiedlu, ale dbajmy wspólnie o nie. Niestety wspomniane wyżej osoby mają gdzieś czystość i porządek, nie pomaga nawet zwrócenie im uwagi.
Do Autor
Gość
Autor
Gość
mieszkaniec
Gość
Mieszkaniec
Gość
Podobno od tego roku już jej nie powinniśmy płacić....
gosc
Gość
Gość
Gość
Sasiad
Gość
Mieszkanka
Gość
Gość
Gość
Gosc
Gość
Adam
Gość
Kot
Gość
do Kota
Gość
Gosc
Gość
gosc
Gość
Gość
Pan od naklejek
Gość
Owszem .Gdyby Ci Państwo parkowali tam tylko raz i przypadkiem nie podjąłbym takich środków (choć parkowanie bez uprawnień na miejscach przeznaczonych dla niepełnosprawnych nawet wtedy uważam za TOTALNE BURACTWO ,LENISTWO i BRAK WYCHOWANIA) -jest to natomiast nagminna czynność która wymaga "opieki" straży miejskiej.
Jezeli nie stać kogoś na parking podziemny, miejsce postojowe a na NETTO ustawili parkometr- zapraszam na parking TESCO - kilka kroków nie zbawi.
KAŻDY BURAK parkujący tam bez uprawnień może spodziewć sie niespodzianki .
WŁAŚCICELU czerwojej PÓŁCIEZAROWKI OPEL o numerach ZS188AH, proszę zostaw to miejsce wolne.
Miłego dnia:)
Gość
Gość
Wyleczylismy z parkowania właściciela BMW, wyleczymy również tych, którzy uważają, że niedowład intelektualny upoważnia do parkowania na miejscu dla niepełnosprawnych... Ludzie zrozumcie, że nikt nie będzie miał pretensji jeśli ktoś zaparkuje na chodniku na czas wypakowania zakupow ale chodnik czy "koperta" to nie miejsce na darmowy postój w nocy - na Belgijskiej czy Kostrzewskego miejsc darmowych od groma...
Gość
Pan od naklejek
Gość
Gość
Gość
gość
Gość
Z góry dziękuję za podpowiedź i pozdrawiam.
Pan od naklejek
Gość
Gość
Gość
Gość
osrańce
Gość
gosc
Gość
Gosc
Gość
go gosc