syf kila i mogila ale sa alarmy w pomieszczeniach gospodarczych
gośc
Gość
2016-06-01 18:03:19
Kupili mieszkanie, a na miejsce postojowe zabrakło. Co za szkoda :(
gość
Gość
2016-06-01 21:21:58
I za te alarmy czy chcemy czy nie, czy cos tam trzymamy czy nie to płacić będzie każdy...
gosc
Gość
2016-06-02 06:31:22
rety, za sprzątanie klatek schodowych sąsiadów też płacimy wszyscy, na tym polega wspólnota - dziwne są takie posty
gość
Gość
2016-06-02 12:00:35
Tylko po klatkach chodzimy wszyscy a w pomieszczeniach gospodarczych miejsc dla wszystkich nie ma. Bo ktoś wstawi cztery rowery a dla innego nie ma miejsca. Pomieszczenia powinny byc większe alba płacą Ci co korzystają. Tak jak z halą garażową za sprzątanie, utrzymanie płacą Ci co korzystają.
gosc
Gość
2016-06-02 19:05:03
jak ktoś wstawi cztery cztery rowery to proszę je wystawić na zewnątrz i wstawić swoje
Sąsiad
Gość
2016-06-03 06:20:24
Odp do wpisu 2016-06-01, 23:21:58
Byłeś na zebraniu wspólnoty ????? alarmy i monitoring jest z tzw oszczędności. Jest też uchwała zarządu o obniżeniu miejsięcznych opłat bo zaliczki są zbyt duze.
Jednkazę zamiast pisac głupoty na forum trzeba chodzić na zebrania i coś wiedzieć a potem zajmować stanowisko.
do sąsiada
Gość
2016-06-03 07:15:38
Drogi sąsiedzie, a oszczędności to skąd się biorą? No chyba z naszych nadpłaconych należności. Więc nie mów, że to nie wszyscy płacimy za alarmy w pomieszczeniach gospodarczych
uchwała zarządu?
Gość
2016-06-03 07:51:04
Jaka uchwała zarządu? Uchwały podejmują Współwłaściciele i żadna z propozycji uchwał przedstawionych przez Zarządcę na zebraniu nie została przecież podjęta - w tym obniżenie zaliczek i montaż alarmów i monitoring. Nadwyżki za poprzedni rok zostały wszystkim zwrócone, stąd też to chyba jest finansowane z bieżących opłat tegorocznych...Swoją drogą ciekawi mnie, jak Zarządca "wytłumaczy" się z tych wydatków na następnym zebraniu, skoro pomimo braku zgody Współwłaścicieli wydaje na to nasze pieniądze...
Sandra
Gość
2016-06-04 05:21:55
Jakis czas temu po mieszkaniach chodzili Panowie od konserwacji okien ... czy u kogos z Panstwa pojawili sie ? Komserwacja miala odbyc sie w Maju a u mnie do tej pory nikogo nie bylo. Pozdrawiam
sąsiad
Gość
2016-06-04 07:14:46
Panowie umawiali się telefonicznie, u mnie byli w maju
Sąsiad II
Gość
2016-06-04 15:09:17
u mnie też byli w maju po uprzednim telefonicznym umówieniu
Gosc
Gość
2016-06-05 01:10:02
A u mnie nie byli i nie dzwonili.... Łotry :) sam zadzwonię:)
gosc
Gość
2016-06-05 06:33:21
zrobimy porządek z tymi miejscami parkingowymi
gosć
Gość
2016-06-06 17:31:53
szkoda, że miejsca postojowego nie można kupić na kredyt , tylko za gotówkę . Dowiadywałem się w banku i klapa. Razem z mieszaniem jako przynależny tak a samego garażu kupić nie można :( Szkoda :(
garaż
Gość
2016-06-06 17:32:58
To miejsca za chwilę będą w cenie ???
GOŚĆ
Gość
2016-06-06 17:34:43
A ja się cieszę jak kogoś nie stać na zakup i dodatkową opłatę za garaż to niech się wyprowadzi . Będzie porządek a nie cwaniactwo!
gość
Gość
2016-06-06 19:12:38
Do ostatniego wpisu! MNIE NIE STAĆ NA GARAŻ I NIE CZUJE SIĘ GORSZY, MAM INNE WYDATKI I NIE JESTEM CWANIAKIEM ALE Z CHĘCIĄ POZNAŁ BYM OSOBIŚCIE TĄ OSOBĘ KTÓRA TAKIE BZDURY WYPISUJE. PIENIĄDZE TO NIE WSZYSTKO!
gość
Gość
2016-06-07 07:21:07
jeśli pieniądze to nie wszystko, to nie przeznaczaj pieniędzy na inne wydatki...
gosc
Gość
2016-06-07 09:43:09
hmm...to dziwne, z tym kredytem. Może chodzi o hipotekę, że niby miejsce to cześć wspólna a nie własność, więc hipoteki się nie ustanowi. A może pożyczka hipoteczna? Wtedy jest chyba inne oprocentowanie. Chyba ze coś poplątałam. W razie W, zawsze można wynająć? Są jeszcze miejsca w terenie, one tez nie są na własność?
Gość
Gość
2016-06-07 12:26:41
Miejsca w terenie już sprzedane
Gość
Gość
2016-06-07 15:19:39
No to pod znakami z literą "P" są już tabliczki z informacją, że miejsce postojowe tylko dla właściciela.... Może teraz niech nasz zarządca na wszelakich bramkach wywiesi tabliczki, że wstęp na teren naszego osiedla tylko dla mieszkańców i ich dzieci.... Bo jak widzę rodzice z dziećmi lu same dzieci z SM są stałymi gośćmi naszego placu zabaw.... do tego owe dzieci też chętnie rowerami rozjeżdżają nasze trawniki .... Może wtedy mieszkańcy SM otrzeźwieją.... Bo z tymi miejscami parkingowymi to pojechali o krok za daleko....
gość
Gość
2016-06-07 15:40:21
A w jaki sposób mieszkańcy SM i ich dzieci dostają się na teren naszego osiedla? Przeskakują przez płot? Bo przecież nasze osiedle jest ogrodzone a furtki są na kody?
Gość
Gość
2016-06-07 16:25:53
Furtki, kody są jak najbardziej ..... I tu się kłania ich zamykanie przez dorosłych.... ale są też dzieci które biegają i w ferworze zabawy nie zamykają.... Ale myślę, że skoro oni mogli powiesić te tabliczki przed miejscami parkingowymi to my możemy powiesić przy bramkach.... A tak już na marginesie to ta sytuacja jest chora... Nie mówię tu już tylko o nas mieszkańcach (sam mam miejsce w hali garażowej) ale o gościach, którzy będą nas odwiedzać i pozostaje im parkować przed netto, tesco, a może nawet biedronką..... Lipa totalna
Gość
Gość
2016-06-07 16:39:08
Lipa nie lipa.... Totalna porażka to będzie jak wymienione przez Ciebie markety postawią szlabany zamykając swoje parkingi na czas kiedy są zamknięte... wtedy to nie wiem gdzie będą parkować nasi goście, że o mieszkańcach bez miejsca w garażu nie wspomnę....
Gośćć
Gość
2016-06-07 19:50:11
Ilość znaków postawiona na parkingu jest absurdalna.... to wygląda jak plac manewrowy... Przecież można postawić jeden znak z informacją i po sprawie a nie stawiać ich taką ilość... To wygląda na jakąś kpinę ....
gość
Gość
2016-06-07 20:13:14
kpiną jest parkowanie na "krzywy ryj"
Gośćć
Gość
2016-06-07 20:17:25
to inna sprawa... że parkowanie gdzie popadnie jest delikatnie rzecz ujmując kpiną.... jednak nadal uważam że stawianie takiej ilości znaków na tak małym terenie zakrawa na kpinę
gosc
Gość
2016-06-07 20:39:08
widać takie mamy sąsiedztwo
gosc
Gość
2016-06-08 06:07:02
Przecież bramki u nas są zawsze pootwierane i witają wszystkich spoza osiedla, sąsiadów, obcych kręcących się i oglądających co kto ma na balkonie. A nie zamykają ich zarówno dzieci, jak i dorośli. A z tą akcją z parkowaniem to ich sposób na to, żeby zaznaczyć teren - jak pieski, żeby nikt nie miał wątpliwości.
gosc
Gość
gośc
Gość
gość
Gość
gosc
Gość
gość
Gość
gosc
Gość
Sąsiad
Gość
Byłeś na zebraniu wspólnoty ????? alarmy i monitoring jest z tzw oszczędności.
Jest też uchwała zarządu o obniżeniu miejsięcznych opłat bo zaliczki są zbyt duze.
Jednkazę zamiast pisac głupoty na forum trzeba chodzić na zebrania i coś wiedzieć a potem zajmować stanowisko.
do sąsiada
Gość
Więc nie mów, że to nie wszyscy płacimy za alarmy w pomieszczeniach gospodarczych
uchwała zarządu?
Gość
Sandra
Gość
sąsiad
Gość
Sąsiad II
Gość
Gosc
Gość
gosc
Gość
gosć
Gość
Razem z mieszaniem jako przynależny tak a samego garażu kupić nie można :( Szkoda :(
garaż
Gość
GOŚĆ
Gość
gość
Gość
gość
Gość
gosc
Gość
W razie W, zawsze można wynająć?
Są jeszcze miejsca w terenie, one tez nie są na własność?
Gość
Gość
Gość
Gość
Może teraz niech nasz zarządca na wszelakich bramkach wywiesi tabliczki, że wstęp na teren naszego osiedla tylko dla mieszkańców i ich dzieci....
Bo jak widzę rodzice z dziećmi lu same dzieci z SM są stałymi gośćmi naszego placu zabaw....
do tego owe dzieci też chętnie rowerami rozjeżdżają nasze trawniki ....
Może wtedy mieszkańcy SM otrzeźwieją.... Bo z tymi miejscami parkingowymi to pojechali o krok za daleko....
gość
Gość
Gość
Gość
Ale myślę, że skoro oni mogli powiesić te tabliczki przed miejscami parkingowymi to my możemy powiesić przy bramkach....
A tak już na marginesie to ta sytuacja jest chora...
Nie mówię tu już tylko o nas mieszkańcach (sam mam miejsce w hali garażowej) ale o gościach, którzy będą nas odwiedzać i pozostaje im parkować przed netto, tesco, a może nawet biedronką..... Lipa totalna
Gość
Gość
Gośćć
Gość
To wygląda na jakąś kpinę ....
gość
Gość
Gośćć
Gość
gosc
Gość
gosc
Gość
A z tą akcją z parkowaniem to ich sposób na to, żeby zaznaczyć teren - jak pieski, żeby nikt nie miał wątpliwości.