Co do światła, to wystarczy wymienić same świetlówki na ledowe, koszt na allegro to około 25zł/szt, cena 114tys netto jest z dupy, chyba że zarządca postanowił podzielić się tą kasą z wykonawcą
mieszkaniec
Gość
2016-03-16 09:26:17
Ta dyskusja nie prowadzi do niczego . Wypowiedz Pana mówi co pan sobą reprezentuje . Zorientuj się człowieku o co chodzi i nie oskarżaj z góry . Chyba oceniasz sam po sobie.
gość
Gość
2016-03-16 09:27:29
Na allegro to ty sam zakupy rób .
28
Gość
2016-03-16 11:17:42
to był przykład, jak chcesz to możesz iść do sklepu firmowego philipsa, na pewno będzie taniej :)
Gość
Gość
2016-03-16 13:22:38
Sąsiedzi drodzy co wy chcecie od tych kobiet sprzatajacych naprawdę brak wam zajęcia ja te kobiety widzę co dzień i klatki myte dzień w dzień a wiem że myje się trzy razy w tygodniu ciekawy jestem kto im za to zapłaci bo napewno nie zarządca
Gosc
Gość
2016-03-16 13:32:11
Jak chcesz tanio to wyprowadź się do kamienicy z wychodkom na półpiętrze .
Gosc
Gość
2016-03-16 13:33:18
Ludzie chcą mieszkać na renomowanym osiedlu a nie maja na czynsz . Żenada
Gosc
Gość
2016-03-16 13:35:18
Może zamieszkaj w domku w lesie . Tam nawet nie musisz włączać ogrzewania tylko , ogniach przed domkiem rozpal i będzie ciepło i tanio . No i świetlówki w internecie zakupisz to będzie taniej .
Ada
Gość
2016-03-16 13:36:11
To fakt panie sprzątające starają się
Gosc
Gość
2016-03-16 13:37:29
Przykłady to Ty dawaj swojej zonie żeby tanie zakupy w biedronce robiła . Zarządzanie wspólnota zostaw tym , którzy znają się na tym .
26
Gość
2016-03-16 13:39:25
Wiele osób jest takich , ze chcą tanie i wolą parkować pod netto choć jest tyle miejsc w hali wolnych .
Sprzątanie
Gość
2016-03-16 14:45:57
Witam Sąsiadów - w kwestii sprzątania, nie chodzi o to czy osoby sprzątające ( u mnie w klatce ostatnio 2 razy widziałam Pana) ciężko pracują, starają się itp, ale o efekty tej pracy.... Codzienne mycie klatek polegające na ich zmoczeniu brudną wodą efektu w postaci ich czystości niestety nie przyniesie. Była o tym mowa na ubiegłorocznym zebraniu i Zarządca zobowiązał się do rozmowy o tym z właścicielem firmy sprzątającej....
30
Gość
2016-03-16 15:38:38
To racja zmoczeniem woda klatek nie przynosi efektów
Seba
Gość
2016-03-16 16:11:53
Mój szwagier Janusz może załatwić od siostry brata córki męża Tadeusza rabacik. Dobre tanie żarówki. Szwagier daje ustną gwarancję satysfakcji. To dobrych chłop. No alledrogo to nie nie. Od szwagra będzie jeszcze taniej. Auto mi zawsze naprawia, raz robił lodówkę i karnisze mocował w kuchni. To znaczy w salonie. Kuchnie to są w blokach a nie w apartamentach.
Gość
Gość
2016-03-16 18:19:56
O rety co ja tu czytam po co jest te forum czy mieszkańcy tego osiedla myślą że klatki schodowe to hotel pięciogwiazdkowy kupcie sobie domki jednorodzinne to bzdur nie będziecie pisać
Goxc
Gość
2016-03-16 20:26:46
Czytam i czytam i zastanawiam się kto to pisze? Nie chce mi się wierzyć, że to mieszkańcy tego osiedla... dużo rzeczy jest na osiedlu do poprawy, nieważne czy mamy złote klamki czy tylko nam się wydaje, że mamy. To nasza nieruchomość i mamy prawo wymagać, żeby usługi nam świadczone były na wysokim poziomie, płacimy za to najwyższą stawkę w Szczecinie!
gość
Gość
2016-03-16 22:17:57
jestem ciekawa kto jest waszym zarządzcą nieruchomości czy jest to Danuta Falkowska? Totalnie nie kompetętna.Wprowadza haos nie wywiązuje się z obowiązków.Bardzo trudno ją przegonić z fotela. Osina ją wszędzie wspiera.
Gosc
Gość
2016-03-17 14:12:19
Pisaliście kiedyś do zarządcy w sprawie syfu na klatkach? Jestem tolerancyjna ale jak zobaczyłam windę w klatce 24 "wymyta" szmata wcześniej wymoczona chyba starannie w jakimś tłuszczu to zrobiło mi się niedobrze. Rozumiem ze ludzie śmiecą i to nie jest wina ekipy ale takich sprzątaczek to tutaj nigdy nie było. Wodę do wiadra to wymieniają raz pod koniec pracy, żeby umyć mopa zapewne. Albo i tego nie robią. Sądząc po podłodze. To jest jakaś mega tania ekipa sprzątająca załatwiona po znajomosci? Czy o co chodzi? Ktoś? Coś?
30
Gość
2016-03-17 14:37:35
W klatce 30 w windzie to jest dopiero syf, tu jest prawie 40 mieszkań , brudno to tu jest zawsze na parterze żenada , nikt tego nie kontroluje i nie wymaga aby było czysto . To ze tania to nie znaczy ze nie muszą wywiązywać się ze swoich obowiązków , zaoferowali taką cenę za dobrze wykonana usługę . Obowiązkiem zarzadcy jest wyegzekwować założenia umowy .
Mieszkaniec
Gość
2016-03-17 14:43:28
co to za ekipa sprzątająca , szkoda słów , ci to dopiero zapuszcza tu wszystko rozlewając wodę na podłogę i rozmazując . Widać to po schodach jak są zalane . Zarządcami do pracy .
Gosc
Gość
2016-03-17 17:11:27
Pewnie zarzadca tu zaglada i czyta posty,moze nawet sie udziela,ale nie zmienia to faktu,ze piszac tu niewiele zmienimy. Piszcie i dzwoncie do zarzadcy w tej sprawie, chociaz moze czasem ktos od nich powinien pojawic sie na osiedlu i zobaczyc co tu sie dzieje.
Gość 18
Gość
2016-03-17 19:24:59
Przeszliscie samych siebie wypisujecie same bzdury zadko tu zaglądam ale to co czytam to jest nie do pomyślenia jestem ciekaw kto tak oczernia te kobiety sprzątające wejdzie nowa firma to zobaczymy jak będzie czysto obyscie nie narzekali jeszcze bardziej
Gość
Gość
2016-03-17 20:21:36
W klatce 24 to miejcie pretensje do pani z chorym pieskiem sika gdzie popadnie i tak jest to rozmazywane przez tą właśnie panią klatka jest umyta i zaraz zalana i rozmazana
Gosc
Gość
2016-03-18 06:35:34
Ja to widziałam na ścianach a nie na podłodze. Syf jest tez na korytarzach. Wszystkich. Psa chorego znam. Właścicielkę tez. Nie mam żalu, tak jak mówiłam - jestem tolerancyjna. Ekipa sprzątająca ma wynagrodzenie za usługę, której nie wykonuje właściwie. Rozróżniam niesprzatajacych po sobie sąsiadów, których nie będę oceniać, od niechlujnych pracownic ścierających ściany windy tłusta obrzydliwa scierą! Tych już oceniam, bo biorą za to pieniądze i jest to ich praca.
30gosc
Gość
2016-03-18 07:47:05
Gdzie jeat w windzie tłustej ja nie widze
gosc
Gość
2016-03-18 08:43:04
Ja nie wiem ludzie, rozumiem, że niektórzy mają kasy jak lodu i to, ile płacą za czynsz ich grzeje, grzeje ich to jak wygląda osiedle, ich nieruchomość, jeżdżą tylko z garażowca na swoje piętro, ale są też tacy, których to obchodzi i chcą mieć czysto, ładnie i przyjemnie. Więc nie dziwcie się, że się wymaga od tych, którym za konkretne usługi płaci się grube pieniądze. A niektórzy robią naprawdę większy syf niż ta pani z chorym pieskiem!
Andrzej
Gość
2016-03-18 11:55:40
Witam, jestem nowym mieszkańcem osiedla 4 Ogrody. Przypadkiem trafiłem na niniejsze forum. Jestem pod wrażeniem aktywności jaką tutaj zastałem, jednakże zaskakuje mnie poziom Państwa agresji i wzajemnej nienawiści. Od kiedy zamieszkałem wraz z rodziną na osiedlu, każdego dnia sąsiedzi witają mnie miłym "dzień dobry". Wszyscy dają się poznań jako mili i życzliwi. To zupełnie inaczej niż na forum. Pytanie, który obraz sąsiada jest tym prawdziwym?
Mam nadzieję, że ten ze spotkań bezpośrednich, gdzie anonimowość jest mniejsza i nie tak łatwo obrazić drugiego człowieka.
Życzę miłego weekendu. Pozdrawiam
xd
Gość
2016-03-18 12:00:08
Jak mają tyle kasy to niech nią sraja a nie syf robią.albo w okulary zainwestują.ciekawe jak w mieszkaniach maja
L4
Gość
2016-03-18 13:14:51
W 24 rzeczywiście brud i to jest wina niskiej jakości środków czystości oraz piesków. Jeżeli chodzi o oświetlenie to od początku było przestarzałe ale obecnie działa i można jeszcze parę lat wytrzymać.Może lepiej obudować z zewnątrz windy jakimś piaskowcem lub innymi elementami ozdobnymi tak jak to wygląda u innych developerów.
Gosc
Gość
28
Gość
mieszkaniec
Gość
gość
Gość
28
Gość
jak chcesz to możesz iść do sklepu firmowego philipsa, na pewno będzie taniej :)
Gość
Gość
Gosc
Gość
Gosc
Gość
Gosc
Gość
Ada
Gość
Gosc
Gość
26
Gość
Sprzątanie
Gość
30
Gość
Seba
Gość
Gość
Gość
Goxc
Gość
gość
Gość
Gosc
Gość
30
Gość
Mieszkaniec
Gość
Gosc
Gość
Gość 18
Gość
Gość
Gość
Gosc
Gość
30gosc
Gość
gosc
Gość
A niektórzy robią naprawdę większy syf niż ta pani z chorym pieskiem!
Andrzej
Gość
Od kiedy zamieszkałem wraz z rodziną na osiedlu, każdego dnia sąsiedzi witają mnie miłym "dzień dobry". Wszyscy dają się poznań jako mili i życzliwi.
To zupełnie inaczej niż na forum.
Pytanie, który obraz sąsiada jest tym prawdziwym?
Mam nadzieję, że ten ze spotkań bezpośrednich, gdzie anonimowość jest mniejsza i nie tak łatwo obrazić drugiego człowieka.
Życzę miłego weekendu.
Pozdrawiam
xd
Gość
L4
Gość