Zazdrośnicy , Którzy nie mają ogródków, to się wkurzają ,że inni mogą sobie korzystać. Widziały gały co brały najlepiej to żeby był ogróek i widok na Szczecin a tu nie ma . Co Was obchodzi kto trzyma kosiarkę a kto nie , my wam nie zaglądamy na balkon to trochę szacunku proszę. Jeśli chodzi o ogród różany to mieszkam tu prawie od początku i nie przypominam sobie żeby była tu jakaś impreza na ogrodach , natomiast na górnych piętrach burdy pijackie odbywają się co tydzień, więc wara od właścicieli ogródków. A i takie upominanie to na koloni letniej a nie we własnym mieszkaniu.
Hmm
Gość
2013-08-31 17:52:09
Nie wierze ze na rozanym nigdy nie bylo zadnej imprezy
gość
Gość
2013-08-31 19:09:55
I tu przyznam rację - zazdrośników jest pełno! Od zazdroszczących ogródków, przez zazdroszczących garaży i widoków z okna, po zazdroszczących życia towarzyskiego i parapetówek. I Ci frustraci to w mojej ocenie największa zmora tego osiedla. A z braku zajęcia okupują forum i sączą swoje żale.
mieszkaniec
Gość
2013-08-31 19:32:48
Do swojego chamskiego zachowania oraz braku szacunku dla innych sąsiadów nie dorabiajcie jakiejś ideologii w formie zazdrości innych mieszkańców. Gdyby ktoś na etapie wyboru mieszkania chciał takie z ogródkiem to by je sobie zwyczajnie kupił... Fajnie że cieszycie się ze swoich mieszkań, ale pamiętajcie że nie mieszkacie tutaj sami.
k-34
Gość
2013-09-01 09:58:12
Jak dla mnie to niech sobie wszyscy imprezują kiedy mają tylko na to ochote,każdy kto kupił tu swoje mieszkanie wiedział na co się decyduje.Ludzie pochodzą z różnych środowisk i różnie się zachowują troszkę dystansu i luzik.
34
Gość
2013-09-01 16:35:42
no chyba nie...
..
Gość
2013-09-02 07:27:13
bez przesady z tym kiedy maja ochote... imprezy mozna robic, ale jak sie ma sasiadów to wypada pomyslec tez o nich i nie drzec pały o 1 czy 2 w nocy bo pare osob sobie wychodzi w czasie imprezy na fajke....
gosc
Gość
2013-09-02 10:06:31
polecam 997 i po kłopocie
jak to?
Gość
2013-09-02 10:52:50
a co z szumną ochroną? oni takich tematów nie ogarniają?
..
Gość
2013-09-02 10:57:47
o 2 w nocy bede po policje dzwonił? mam caly czas nadzieje, ze sie ludzie sami ogarną...
ochrona to raczej tylko z nazwy tu jest :)
jak to?
Gość
2013-09-02 11:35:15
czyli jest tak że płacimy za nazwę - w sumie do przewidzenia było
do jak to
Gość
2013-09-02 11:59:03
Prosze wypowiadaj się w swoim imieniu. Ja jestem z ochrony zadowolona. Mają jeszcze na swój koszt zamontować kamery. Jak sąsiad za głośno się zachowuje to zwróć mu uwagę, a jak to zingoruje to dzwoń na policję (tym bardziej jeśli jest 2ga w nocy). Temat ochrony jest zamknięty, było głosowanie większość było za.
gość
Gość
2013-09-02 12:01:25
Dokładnie. Po co drążyć ten temat ponownie.
a m
Gość
2013-09-02 12:25:45
a może ochrona ma jeszcze świeże bułki przynosić do domu rano? jak ktoś urządza uciążliwe balangi, to na policję i tyle, wstydu się naje i wyciszy
jak to?
Gość
2013-09-02 12:26:25
a kto drąży? stwierdziłem że jak ktoś przegina to jest cieć który powinien interweniować a jak nie ogarnia to wzywa policję; Nie po to płacę za "ochronę" żeby cieć wieczorem TV oglądał a ja będę biegał za pijanym i agresywnym sąsiadem albo tłumaczył policji czemu ma odwiedzić nasze osiedle; I pisze w moim imieniu i jest to moje zdanie (bo niektórzy widzę mają z tym problem); Widocznie dziś do zadowolenia i satysfakcji nie wiele potrzeba, można się nijakością zadowalać jak coniektórzy;
lol
Gość
2013-09-02 12:39:35
jak chcemy bułeczki z rana to piekarza zatrudnijmy, a ochronie pozostawmy ochranianie
Glos
Gość
2013-09-02 15:48:12
To ja proponuje poprosic zarzadce o udostepnienie umowu jaka zawarl z juwentusem i niech sobie kazdy przeczyta co jest przedmiotem umowy i jaki zakres obowiazkow maja panowie ktorzy tu pracuja,bo tak powinnismy o nich mowic, chyba kulturalniej,prawda? I wtedy mozna dyskutowac o tym czy maja latac po domach i uciszac imprezy. A nie kazdy sie unosi i podkresla swoja wyzszosc nad "cieciem" bo placi
gosc
Gość
2013-09-02 15:58:14
A gdzie macie taki problem z imprezami? Na którym ogrodzie? Ja jakoś nie zauważyłem, aby w moim sąsiedztwie były jakieś burdy pijackie itp.
,,,
Gość
2013-09-02 17:52:11
a kto mowi o burdach?
burdy
Gość
2013-09-02 18:05:27
31.08.2013 16:26 jakis mieszkaniec wypowiada sie w tonie "burd pijackich" . mieszkam w nizszym bloku pzed ogrodem rozanym i nie widzialem nigdy burd pijackich! Imprezy sa ale to normalne ze ludzie chca troche pozyc i sie pobawic. Poza tym troche za glosna muzyka byla tylko raz ale zamknelismy okna i nic nie slyszelismy. Troche dystansu.
zraz tam burdy
Gość
2013-09-02 19:26:43
poimprezowali kiedys sąsiedzi i co i nic za chwile jasień nastanie i co będziecie pisać JAKI TU SPOKÓJ NIC SIĘ NIE DZIEJE jakie nudy a tak coś się działo BYLE DO WIOSNY CHOĆ SYLWESTER PRZED NAMI pozdrawiam zawiedzionych sasiadów
a nie tak dawno
Gość
2013-09-02 19:32:47
właśnie a nie tak dawno komuś przeszkadzało dziecko na balkonie podobno nie pilnowane przez nikogo chyba faktycznie kilku na tym forum nie ma nic innego do roboty tylko smarować na sąsiadów ochrone i imprezowiczów -czasem owszem było zby głośno ale wystarczy zamknąc balkon i prawie cisza bardziej przeginają FACHMANI wiercący w soboty po 20 ej a czasem jakis luzak chałasuje i w niedziele TRZEBA TO PRZECZEKAĆ ANIE LAMENTOWAC POZDRO DLA WSZYSTKICH
dawno arci nie było
Gość
2013-09-02 19:35:10
chyba ze stała się jak wszyscy ANONIMOWA
am
Gość
2013-09-03 06:28:14
Kosiarka jest i działa zazwyczaj w weekend w godzinach porannych lub południowych...ale na szczęście teren koszenia mały więc chwila hałasu i po krzyku. A imprezy są nie tylko na ogródkach ale też i u góry na tarasach. To one są najgłośniejsze.
kamery
Gość
2013-09-03 06:32:52
A kamery moglibyśmy zamontować na swój koszt i zatrudnić firmę, która zdalnie by je monitorowała tak jak jest na innych osiedlach. Ta ochrona jest niepotrzebna. Nic nie robią a koszt dla każdego mieszkańca jest. Ani nie czuję się bezpieczna ani nie widzę żadnych interwencji tych panów. No może jedynie wystawianie fotela na trawnik i rozwiązywanie krzyżówek.
do kamery
Gość
2013-09-03 07:53:13
Czy sądzisz, że w firmie monitorującej kamery, którą proponujesz zatrudnić, facet przed kamerą nie będzie rozwiązywał krzyżówek? I oczywiście z pełnym oddaniem będzie doglądał 100 innych monitorów, bo jak rozumiem ma być taniej? Oceni z ekranu czy warto wezwać policję, a na źle parkującą osobę naśle od razu straż miejską?Temat ochrony jest zamknięty mieszkańcy wybrali taką opcję jaka jest obecnie w głosowaniu, a osobom, które miały inne zdanie pozostaje pogodzić się z tą sytuacją, a nie sączyć jad na forum.
panoramika kolejny etap
Gość
2013-09-03 07:57:53
Ronson nie rozpoczął kolejnego etapu budowy, tylko, spuscił wodę z ,,sadzawek", które rok temu wykopał. Udrożnił je, że by woda spływała na niższe osiedle i częsciowo zasypał piaskiem. Sprzedał ok. 45% mieszkań więc pośpiechu nie ma, bo stanie mu sprzedaż dotychczasowych mieszkań.
gosc
Gość
2013-09-03 09:46:27
a co polecisz tym ktorzy maja te imprezy za scianą i zamknięcie okna nic nie da ? Tez byś byla taka wyrozumiła?
gosc
Gość
2013-09-03 11:00:00
Chyba mieszkamy na różnych osiedlach bo na wiśniowym jakoś jest spokój
gosc
Gość
zazarośni
Gość
Hmm
Gość
gość
Gość
mieszkaniec
Gość
k-34
Gość
34
Gość
..
Gość
gosc
Gość
jak to?
Gość
..
Gość
ochrona to raczej tylko z nazwy tu jest :)
jak to?
Gość
do jak to
Gość
gość
Gość
a m
Gość
jak to?
Gość
lol
Gość